واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رئيس هيات مديره سنديكاي برق: سهم صنعت برق از صادرات خدمات فني و مهندسي به حدود 50 درصد مي رسد
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: رئيس هيات مديره سنديكاي برق ايران گفت: صنعت برق يكي از صنايع پيشرو درعرصه صاردات محسوب مي شود و هم اكنون سهم صنعت برق از صادرات خدمات فني و مهندسي به 50 درصد مي رسد .
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" پارسا رئيس هيات مديره سنديكاي برق با حضور در مجمع عمومي سنديكاي صنعت برق ايران از تشكيل كميته ساخت داخل به عنوان يكي از مهمترين فعاليت هاي سنديكا در طول دوره سه ساله فعاليت اين سنديكا ياد كرده و گفت: تفكر ما اين بود كه با استفاده از فرصت تحريم، شركت هايي كه خارج از قوانين دولت هاي خود وسازمان ملل، ما را تحريم مي كنند، درليست سياهي قرار دهيم و اين شركت ها را از حضور در بازارهاي ايران ، حتي پس از گشوده شدن كامل راه هاي تجارت در بازارهاي بين المللي باز داريم.
وي همكاري اتاق بازرگاني و صنايع و معادن براي رسيدن به اين موقعيت را امري الزامي دانست و تاكيد كرد: واقعيت اين است كه نبايد با قرار دادن نام شركت هايي كه ايران را تحريم كرده اند در ليست وندور(فروش تجهيزات) صنايع مختلف،زمينه را براي حضور آنها فراهم كنيم.
رئيس هيات مديره سنديكاي برق بر تشكيل كميته توسعه صادرات در سنديكاي صنعت برق ايران تاكيد كرده و اذعان داشت: صنعت برق يكي از صنايع پيشرو درعرصه صاردات محسوب مي شود و هم اكنون سهم صنعت برق از صادرات خدمات فني و مهندسي قريب به 50 درصد است.
وي ادامه داد: واقعيت اين است كه تا امروز موفق به وارد كردن تكنولوژي شده ايم و محصولات مورد نياز را مونتاژ كرده و در نهايت به 95 درصد خودكفايي دست يافته ايم و بايد براي برندهاي داخلي امتياز بيشتري قائل باشيم.
پارسا صادرات تكنولوژي در صنعت برق را نويد آينده اي روشن براي اين صنعت دانست و خاطرنشان كرد:از اين پس سنديكا بايد زمينه را براي صدور تكنولوژي شركت هاي عضو فراهم كند، به گونه اي كه 70 درصد از بازارهاي آنها در خارج از كشور و تنها 30 درصد آن در داخل باشد.
رئيس هايت مديره سنديكاي صنعت برق ايران به نيازهاي كشور درحوزه پيمانكاري اشاره و اذعان داشت: بايد شركت هاي پيمانكاري بزرگ نظير مپنا در حوزه پروژه هاي بين المللي فعال باشند و شركت هاي كوچكتر اجراي پروژه هي داخلي را در دست بگيرند.
وي تصريح كرد: بر اساس سند چشم انداز 20 ساله كشور، صادرات غيرنفتي ايران در سال 1404 به 150 ميليارد دلار خواهد رسيد وسهم صادرات صنعت برق از اين ميزان 20 تا 25 درصد خواهد بود.
اين مقام مسئول بيان كرد: لذا جهت گيري ما در سنديكا بايد به گونه اي باشد كه شركت هاي عضو ظرف 15 سال آينده قادر به صدور 30 ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي باشند و اين درحالي است كه ميزان صادرات ما درحال حاضر رقمي در حدود يك ميليارد دلار است كه اين رقم در سال 82، 5/1 ميليارد دلار بوده است.
وي ضمن بيان مشكلات صادرات يادآور شد: اگر در طول اين مدت وزارت نيرو و به تبع آن شركت ها مربوطه به مشكل كسري بودجه برنمي خوردند، شايد امروزه صادرات صنعت برق رقمي برابر چهار يا پنج ميليارد دلار بود.
جايگزين كردن صادرات برق به جاي صدور گاز يكي ديگز از برنامه هايي بود كه پارسا از آن سخن گفته و اذعان داشت:ايران مي تواند به شاهراه برق منطقه تبديل شود كه در اين صورت مي توان از منابع موجود براي تامين برق كشور بهره برده و مازاد آن را به ساير كشورها صادر كرد.
وي تاكيد كرد: ما در توليد برق داراي مزاياي رقابتي هستيم، چرا كه به گاز دسترسي داشته و ناچار نيستيم مانند بسياري از كشورها هزينه اي اضافي براي ورد و حمل گاز به نيروگاه ها صرف كنيم./144/125
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]