واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: تجسمي - واقعيتهايي درباره عكاسي ديجيتال
تجسمي - واقعيتهايي درباره عكاسي ديجيتال
رابرت كالبرايت/ ترجمه: فروغ رستمي شكوه:
يك عكس ديجيتال كيفيت پايينتري نسبت به فيلم دارد
بسياري از اولين مدلهاي دوربين ديجيتال، حتي مدلهاي حرفهاي و گرانقيمت آن، تصاويري توليد ميكردند كه دقت و رنگ مطلوب را نداشتند. امروزه مدلهاي جديدتر و بهتري عرضه شده كه در تمام طيف قيمتها، كيفيت عكس آنها دستكم با مشابه آنالوگ خود برابري ميكند. تواناييهاي بهترين دوربينهاي ديجيتال جديد حتي از قابليتهاي دوربينهاي فيلم عكاسي هم فراتر ميرود. تنوع رنگها، شفافيت و دقت تصوير در اين عكسها، حتي در اندازههاي بزرگ چاپ عالي است. فيلمهاي عكاسي، هنوز خوباند و حتي كيفيت آنها رو به بهبود است اما عكسهاي ديجيتال پا به پاي آنها رقابت ميكنند.
دوربينهاي ديجيتال بزرگ و سنگين هستند
در ابتداي ظهور دوربينهاي ديجيتال، به اين دليل كه عناصر بسياري در ساختمان آن به كار ميرفت، گنجاندن آنها در فضاي كوچك غيرممكن به نظر ميرسيد. همچنين طراحان صنعتي كه شكل بدنه اين دوربينها را طراحي ميكردند، به دنبال طرحها و شكلهاي تازهاي بودند. چنانكه مجموعه اين عوامل به ظاهري غيرمتعارف؛ بزرگتر از اندازه مرسوم دوربينهاي عكاسي و با وزني بيشتر ميانجاميد. اما رفته رفته با گسترش بازار اين محصولات و سودآوري توليد آنها، فناوري پيشرفتهتري در آنها به كار گرفته شد. حاصل آنكه اندازه آنها تا حد دوربينهاي مرسوم كاهش يافت و اين در حالي بود كه قطعات سبكتر و كوچكتري در ساختمان آنها به كار رفته بود؛ قطعاتي كه به هيچ وجه سبب كاهش كيفيت و قابليتهاي آنها نميشد. دوربينهاي امروزي در واقع چنين عيبي ندارند.
دوربينهاي ديجيتال كند عكس ميگيرند
بهترين نوع دوربينهاي ديجيتال، در هر سطح و مدلي، سرعت واكنشي برابر با دوربينهاي سنتي دارد. بنابراين كسي كه به يك مدل سريع نياز دارد ميتواند دوربين مورد علاقه خود را در بازار پيدا كند. اما متاسفانه تعداد زيادي از انواع دوربينهايي كه در بازار وجود دارند، طوري طراحي نشدهاند كه بلافاصله پس از فشردن shutterعكس بگيرند. بنابراين در مجموع نميتوان با قاطعيت گفت كه همه دوربينهاي ديجيتال داراي اين عيب و يا مبرا از آن هستند. اما اين مسئله تا حدودي واقعيت دارد.
عكاسي ديجيتال پرهزينه است
در سال 1994 اولين دوربين حرفهاي ديجيتال به قيمت 18 هزار دلار فروخته شد. اما امروزه نمونه مشابه آن را، حتي با كيفيتي بهتر، ميتوان با مبلغي حدود 2000 دلار تهيه كرد. در تمام سالهاي پس از آن تاريخ، قيمت دوربينهاي ديجيتال در حال كاهش بوده است و اين روند همچنان ادامه دارد. اين در حالي است كه بر كيفيت و دقت آنها بيش از پيش افزوده ميشود. با اين حال قيمت يك دوربين ديجيتال هنوز هم از مدل مشابه آنالوگ آن گرانتر است. خصوصا تجهيزات جانبي آن مانند چاپگر و external memory card reader نيز قيمت قابل توجهي دارند كه به قيمت پايهاي دوربين اضافه ميشود. با تمام اينها، هزينه اصلي عكاسي ديجيتالي يك بار پرداخت ميشود و پس از آن، مقرون به صرفه بودن استفاده از فناوري جديد، بستگي به روش كار شما دارد. اگر عكاسي حرفهاي كار متداول و روزمره شما باشد و دوربين ديجيتال گرانقيمتي خريده باشيد، هنوز اين روش در مقايسه با روش قديمي مقرون به صرفه است اما اگر اين كار را به صورت تفريحي و هر از گاهي انجام ميدهيد، شايد چنين نباشد. در عين حال صرفهجويي در مدت زمان كل فرآيند عكاسي تا ظهور آن را نيز نبايد ناديده گرفت؛ عاملي كه ميتواند در كارهاي جدي و حرفهاي ارزش اقتصادي زيادي داشته باشد.
انتقال عكسها به كامپيوتر با كندي صورت ميگيرد
ممكن است اين فرآيند به كندي صورت بگيرد و ملالآور باشد. اما ميتوان با انتخاب روشهاي بسياري اين رويه را اصلاح كرد. از آن جمله است: استفاده از يك external memory card reader كه به پورت USB كامپيوتر وصل ميشود و سرعت انتقال را به چندين برابر سرعت انتقال توسط پورت سريال در مدلهاي قديمي افزايش ميدهد. دوربينها يا حافظههايي كه ميتوانند از پورت 1394 استفاده كنند، عمل انتقال را حتي چندين برابر پورت USB سريعتر انجام ميدهند. يك حافظه سريع ميتواند سه يا چهار عكس از نوع JPG با كيفيت بالا را، در عرض يك ثانيه انتقال دهد.
نرمافزار خوب و بهدرد بخوري براي مرور عكسها و ويرايش آنها وجود ندارد
اين شايعه به گوش سازندگان بزرگ نرمافزار رسيده است و باعث شده علاوه بر طيف گستردهاي از نرمافزارهاي گرافيكي كه تا به حال وجود داشت، گروه تازهاي از محصولات از نوع بسيار ارزانقيمت زير 50 دلار گرفته تا نسخههاي حرفهاي بسيار كارآمد و قوي به بازار عرضه شود كه يا براي عكسهاي ديجيتال بهينه شدهاند يا به دليل قابليتهاي تازهاي كه دارند براي اين منظور مناسب هستند. همچنين براي مرور عكسها، نرمافزارهاي گوناگوني مانند ACDSee (كه در همين ويژهنامه معرفي شده است) وجود دارند. علاوه بر اينها، سيستمعاملهاي جديدي مثل ويندوز XP داراي قابليتهاي جديدي براي مرور و مشاهده عكسها هستند.
گرفتن يك خروجي چاپي از روي عكسهاي ديجيتال دشوار است
امروزه با وجود انواع ابزارهاي گرافيكي مناسب و پرينترهاي مختلفي كه در مدلهاي ارزان و با كيفيت نسبي و حتي مدلهاي گران مخصوص چاپ عكس به بازار عرضه شدهاند، اين مورد حقيقتا به يك افسانه ميماند!
نتيجه عكسهاي ديجيتال خوب از كار در نميآيد
بيشتر افسانهها و شايعاتي كه حول دوربينهاي ديجيتال دور ميزنند، به اولين نمونهها و مدلهاي اين محصولات مربوط ميشوند. چاپ ديجيتال نسبت به چند سال قبل پيشرفت حيرتانگيزي داشته است. (براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه، به بخش چاپگرهاي ويژهنامه مراجعه كنيد). تلاش مشترك سازندگان دوربين و چاپگر، آنها را به محصولات جديدي رسانده كه كيفيت تصويري بسيار خوبي را ارائه ميكنند. در واقع نتيجه كار بعضي از مدلهاي جديد، آنچنان كيفيتي دارند كه نميتوان آنها را از نتيجه چاپ فيلمهاي عكاسي مرسوم تمييز داد.
ذخيرهسازي و سازماندهي عكسها زمانبر و پرهزينه است
در دنياي كامپيوتر طبق يك روال طبيعي، قيمت سختافزار و نرمافزار، هر دو، بهطور مرتب كاهش مييابد. بنابراين امروزه داشتن هاردديسكهايي با ظرفيت بالا، هزينه چنداني را در برندارد. حسن كامپيوتر اين است كه وسيلهاي چند منظوره است. اگر تا به حال يك كامپيوتر خوب و كارآمد و با ظرفيت ذخيرهسازي بالا (مثلا 20 يا 40 گيگابايت) داشتهايد نياز به هزينه كردن بيشتر نداريد. در كنار اين واقعيت، از سادگي و سهولت كار با نرمافزارهاي جديد مرتبط با سازماندهي عكسها و تصاوير گرافيكي نبايد غافل شد. همه اينها، كار با عكسهاي ديجيتال را آسانتر ميكنند.
عكاسي ديجيتال خيلي لذتبخش است
اين يكي درست است! جدي بگيريد! شك نكنيد!
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]