واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جشنواره دختران آفتاب تأثير شگرفي در اصلاح وضعيت فرهنگي حجاب در جامعه دارد
خبرگزاري فارس: جشنواره ملي دانشجويي دختران آفتاب با برگزاري نشستهاي تخصصي درباره حجاب و ايجاد دغدغه در ذهن دانشجويان تأثير شگرفي در اصلاح وضعيت فرهنگي به خصوص در زمينه حجاب و عفاف خواهد داشت و راهگشاي مؤثر است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، دومين جشنواره ملي دانشجويي دختران آفتاب از 10 آبان همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز ملي دختران در دانشگاه هنر آغاز به كار كرده است.
رويكرد اصلي اين جشنواره علمي است كه در سه بخش اصلي، جنبي و نمايشگاهي به بررسي جوانب مختلف عفاف و حجاب ميپردازد و بنا دارد با استفاده از پتانسيل دانشجويان با نگاه علمي و با بيان هنري اين موضوع را از جوانب مختلف مورد بررسي قرار دهد.
در اين جشنواره 200 نفر از دانشجويان دختر دانشگاههاي آزاد، ملي، پيامنور، غيرانتفاعي سراسر كشور طي فراخوان آثار در دو بخش پژوهشي و هنري كه از سوي دبيرخانه جشنواره به معاونت فرهنگي دانشگاهها ارسال شده است، شركت كردهاند تا با حضور در نشست و ميزگردهاي دختران آفتاب مسئله حجاب را از ابعاد مختلف موشكافي كنند و نتايج اين جشنواره و تجربيات خود را در دانشگاههايشان در اختيار ساير دانشجويان قرار دهند.
دومين جشنواره ملي دانشجويان دختران آفتاب در 6 روز برگزاري موضوعات «حجاب و جوان»، «حجاب و خانواده»، «حجاب و اجتماع»، «حجاب و رسانه» و «حجاب و بينالملل» را با حضور اساتيد و مسئولان از ابعاد مختلف به بحث و تبادلنظر گذاشته است تا اين بار به دور از سليقهاي عمل كردن افراد بتواند موضوع حجاب را به صورت تخصصي در محيط دانشگاهي در سه محور علمي، اسلامي و ملي - فرهنگي دنبال كنند.
تاكنون صاحبنظران بنامي همچون استاد مهدوي عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي، بيات مديركل پژوهشي نيروي انتظامي، شكوفه گلخو رئيس پژوهشكده زنان دانشگاه الزهرا، لاله افتخاري، مهري سويزي و غيره در نشستها و ميزگردهاي اين جشنواره شركت كردهاند و به سؤالات و شبهات دانشجويان در زمينه حجاب پاسخ دادهاند.
* ايجاد چالش حجاب
به گفته مدير روابط عمومي جشنواره دختران آفتاب از نكات مدنظر در اين جشنواره نقد و بررسي حجاب و ضرورت دفاع و نحوه دفاع از آن بوده است به طوري كه با ايجاد سؤال در اذهان دانشجويان آنها را به سمت تحقيق و بررسي بيشتر در رابطه با اين موضوع هدايت كنيم.
سيدمعبود ستوده اضافه ميكند: اگرچه در طي مدت برگزاري جشنواره نميتوانيم به تمام سؤالات و شبهات دانشجويان پاسخ گوييم اما با ايجاد سؤال و پاسخگويي به بخشي از ابهامات دانشجويان را تشويق ميكنيم كه به دنبال رفع دغدغهها و تراوشات ذهنيشان در رابطه با اين موضوع باشند.
سيدمعبود ستوده اضافه ميكند: ما به دنبال آن هستيم تا قدرت استدلال علمي، ديني و ملي حجاب و عفاف را در ميان دانشجويان بالا ببريم و با بررسي ديدگاههاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، بينالمللي، ديني و مذهبي حجاب ضمن تعميق تفكر و بينش دانشجويان به يك همنوايي اجتماعي - اسلامي در دانشگاهها برسيم.
هم اكنون شاهد برگزاري جشنوارههايي در زمينه عفاف و حجاب در كشور هستيم كه از جمله آن كه اخيراً به پايان رسيد ميتوان به جشنواره حجاب و عفاف نور اشاره كرد اما اينكه بازخورد واقعي برگزاري چنين مراسمهايي در كشور چيست و آيا برپايي جشنوارههايي پيرامون اين موضوع ميتواند به فرهنگسازي حجاب و عفاف در جامعه كمك كند خود جاي پرسش است.
* نهضتي براي تقويت مباحث معنوي
مهدي بياتي، دبير دومين جشنواره ملي دانشجويان دختران آفتاب مهمترين محورهاي اين جشنواره را نظرسنجي از 3 هزار دانشجوي دختر سراسر كشور درباره حجاب و عفاف عنوان ميكند و ميگويد: اعلام نتايج اين نظرسنجي در پايان جشنواره، برگزاري كارگاههاي آموزشي، ميزگردها و سخنرانيهاي علمي و همچنين نمايشگاه جانبي از محورهاي اين نمايشگاه است.
وي نقاط قوت اين جشنواره را برپايي نشستها و كارگاههاي مرتبط با موضوع عفاف و حجاب ميداند و اضافه ميكند: حضور فعالانه دانشجويان در اين مباحث آغازگر نهضتي براي تقويت مباحث معنوي در دانشگاهها است.
* رونمايي تمبر عفاف و حجاب
از نوآوريهاي اين جشنواره ميتوان به رونمايي تمبر عفاف و حجاب ويژه جشنواره در مراسم افتتاحيه اشاره كرد كه قطعاً تأثير شگرفي در اصلاح وضع فرهنگي به خصوص در زمينه حجاب در جامعه خواهد داشت و به طور حتم بررسي علمي و كارشناسانه موضوع حجاب و بحث و بررسي واقعبينانه پيرامون آن در سطح كشور راهگشاي مؤثري در اين زمينه است.
مريم كرمي دانشجوي سال دوم رشته مهندسي معماري كه از دانشگاه آزاد واحد همدان در اين جشنواره شركت كرده با ارزيابي مثبت از برپايي جشنواره دختران آفتاب ميگويد: اساتيد مجرب و بنامي در ميزگردها حضور دارند كه به بسياري از پرسشهايي كه در زمينه حجاب در ذهن ما وجود دارد پاسخ ميدهند.
وي اضافه ميكند: برپايي كارگاههايي كه به منظور بحث و تبادلنظر دانشجويان برپا ميشود بسيار نويدبخش است و به بالا رفتن معلومات ما در زمينه حجاب كمك شايان ميكند.
*چرايي و چگونگي حجاب
مبحث حجاب يكي از موضوعات مهمي است كه امروزه در جامعه درباره چرايي و چگونگي آن به خصوص در رده نوجوانان و جوانان با معضل جدي روبرو هستيم و توجه به اين مسئله، ضرورت برگزاري چنين جشنوارههايي را دو چندان ميكند اما بايد اين نكته مهم را نيز مدنظر قرار داد كه برگزاري اين جشنواره آن هم در فواصل زماني يكساله نميتواند پاسخگوي نياز جامعه باشد البته اين حركت دانشجويي و خودجوش كه با تلاش عدهاي از دانشجويان شكل گرفته است در جاي خود در خور تقدير است و نميتوان آن را كه با امكاناتي كم اما در حد خود پربار در حال برگزاري است در معرض انتقاد قرار داد.
* ريشهيابي معضل
زهرا شكرچي دانشجوي سال سوم زيستشناسي دانشگاه رودهن كه در اين جشنواره حضور دارد، با اشاره به اينكه معضل بدحجاب در جامعه بايد ريشهيابي شود، ميگويد: اگر با برگزاري چنين جشنوارههايي كه دانشجويان جوان در آن حضور دارند عوامل بدحجابي در جامعه بررسي شود قسمت اعظمي از اين معضل برطرف خواهد شد زيرا با شناخت علل ميتوانيم به درمان بيانديشيم.
وي با ابراز نارضايتي از برگزاري اين جشنواره در دانشگاه هنر تصريح كرد: دانشگاه هنر مكان مناسبي براي برگزاري اين جشنواره نيست و جا دارد كه در سالهاي آينده مكان بهتري براي برپايي جشنواره دختران آفتاب در نظر گرفته شود.
شكوفه سياهكمري يكي ديگر از دانشجوياني كه در اين جشنواره حضور دارد، ميگويد: من رابط خوابگاه هستم وقتي در اين نشستها شركت ميكنم ذهنم آماده ميشود تا به سؤالاتي كه در خوابگاه درباره حجاب در ميان دانشجويان مطرح است پاسخ دهم.
وي همچنين با اشاره به برنامههاي جنبي اين جشنواره ميافزايد: بازديدهاي سياحتي و زيارتي كه در كنار جشنواره براي ما در نظر گرفته شده بسيار مفيد است و خستگي را از ما دور ميكند.
*مسئولان حركات خودجوش را حمايت كنند
نخستين جشنواره ملي دانشجويي دختران آفتاب در سال 85 به منظور بررسي حجاب و رابطه آن با تحصيل، اشتغال و تأثيرش در توسعه جامعه اسلامي، جايگاه حجاب در فرهنگ غني ايراني - اسلامي و تحليل زمينههاي بدحجابي از برنامههاي «همانديشي موضوع حجاب» برگزار شد و در سه بخش كلي نمايشگاه، همانديشي با موضوع حجاب و جشن قوميتها فعاليت كرد.
همچنين معرفي قوميتها شامل ارائه لباس محلي و صنايع دستي اقوام مختلف، عرضه كتاب و محصولات فرهنگي، نقاشي با موضوع حجاب و لباس، ارائه پوششهاي اسلامي و پاسخگويي به شبهات از برنامههاي جشنواره در دور قبل بوده است.
اما امسال جشنواره بعد از وقفهاي دو ساله دومين دوره خود را برگزار ميكند البته اين وقفه به دليل مشكلات بسيار زيادي كه برگزاركنندگان جشنواره با آن مواجه شدهاند به وجود آمده است و هماكنون شاهد برپايي دومين دوره آن هستيم.
در كنار برگزاري اين جشنواره نمايشگاهي با غرفههايي از شوراي عالي خواهران مسلمان، دانشگاه سوره، محصولات فرهنگي، صنايع دستي، معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي، راديو جوان، آثار برجسته جشنواره و غيره برپا شده بود.
همچنين كارگاههاي آموزشي اين جشنواره به محلي براي بحث و تبادلنظر دانشجويان تبديل شده و مورد استقبال شركتكنندگان قرار گرفته بود بهطوري كه هر روزه تعداد زيادي از دانشجويان در آن شركت ميكردند و به مباحثه درباره موضوعات حجاب ميپرداختند.
در مجموع اين جشنواره سعي كرده با استفاده از حضور انديشمندان و صاحبنظران به بررسي ابعاد مختلف مسئله حجاب در جامعه بپردازد و در اين راه از هيچكوششي فروگذار نكرده است كه به عنوان حركتي دانشجويي قابل تقدير است.
اميد است كه مسئولان در شكلگيري جشنوارههاي اينچنيني كه به صورت خودجوش و از ميان قشرهاي جوان آغاز ميشود آنان را ياري دهند.
انتهاي پيام/ك
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]