واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: روات لاريجانى از انتصاب و عزل وزر كشوراز معرف كردان تعجب كردم
گويا على لاريجانى رئيس مجلس هشتم نخستين جلسه گفتوگوى خود با خبرنگاران را به روز استيضاح وزير كشور موكول كرده بود كه پس از جلسه 6 ساعته مجلس در جمع خبرنگاران حضور يافت و به برخى سوالات آنها پاسخ داد. رئيس مجلس هشتم كه كمتر مايل به گفتوگوى گروهى با نمايندگان رسانههاست ديروز در جمع خبرنگاران به نقاط تاريك معرفى كردان براى وزارت كشور و چگونگى استيضاح وى اشاره كرد كه در نوع خود جالب توجه بود.
روايت لاريجانى از 100 روز اعتماد و عدماعتماد مجلس هشتم به وزير كشور بدان سبب مهم بود كه او زمانى با تكيه بر مقام رياست سازمان صداوسيما، مقام بالادست على كردان محسوب مىشد. رئيس مجلس سخنان خود را با ذكر اين نكته كه «نمىخواستم نظر من روى آراى ديگر دوستان تاثير بگذارد» آغاز كرد. سپس به بيان روايت خود از انتخاب كردان براى وزارت كشور در دولت احمدىنژاد پرداخت: «روزى آقاى كردان به مجلس آمدند گفتند كه ايشان را رئيس جمهور براى تصدى وزارت كشور معرفى كردند، البته چون با بنده درخصوص فرد ديگرى براى تصدى وزارت كشور رايزنى شده بود از معرفى ايشان كمى تعجب كردم.»
وى با بيان اينكه از اينجانب خواسته شد تا براى كردان با مقامات كشور رايزنى كنيم، گفت: در جواب عرض كردم كه من اين كار را نمىكنم اما اگر از من راجع به كردان سوال بكنند من نظر خود را خواهم گفت كه بعدا از من سوال كردند و من هم نظر خود را گفتم. در زمانى كه بحث راى اعتماد كردان در مجلس مطرح بود روز قبل از راىگيرى احساس كردم كه مطالب زيادى درباره كردان مطرح است و مناسب نمىديدم كه تا آن مطالب در صحن مجلس مطرح شود و به همين خاطر روز قبل به كردان و هم به رحيمى معاون پارلمانى رئيس جمهور تماس گرفتم و گفتم كه پيشنهاد من اين است تا آقاى كردان كنار بكشد.
چون احتمال مىدادم كه نظر اينجانب را به رئيس جمهور نرسانده باشند آخرهاى شب و در حدود ساعت 10 شب با آقاى احمدى نژاد تماس گرفتم و گفتم با مجموع شرايطى كه در مجلس مىبينم، مناسب است كه آقاى كردان كنار بكشد و شما هم اين راه را برويد، بهتر است، اما استدلال ما موفق نبود و ايشان براى تصدى مسئوليت كشور معرفى شد. لاريجانى به موضوع حساسى اشاره كرد؛ موضوعى كه دستاويز اصلى استيضاحكنندگان بود «وقتى كه آقاى كردان براى تصدى مسئوليت وزارت كشور معرفى شد نكاتى در خصوص مدارك تحصيلى ليسانس، فوق ليسانس و دكتراى وى مطرح شد، آقاى كردان در جلسه راى اعتماد پاسخ دادند كه مدرك ليسانس و فوق ليسانس را اگر مىدانستم، مىآوردم.»
چون اصل بر اعتماد است مجلس پذيرفت كه آقاى كردان مدارك را دارا ست و به همينخاطر به ايشان راى اعتماد داد. پس از مطرح شدن شبهاتى در خصوص مدارك تحصيلى كردان به عباسپور رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ماموريت دادم تا بررسىهاى لازم را انجام دهدتا زمانى كه آقاى عباسپور گزارشى را ارائه كنند واقعا اينجانب از مدارك تحصيلى كردان اطلاعى نداشتم. ايشان معاون ادارى مالى اينجانب در صدا و سيما بودند و چون اصل بر اعتماد است و ايشان گفته بودند كه مدارك موجود است من فقط در خصوص مدرك دكتراى ايشان ترديد داشتم كه از جنس مداركى نظير دانشگاه هاوايى و يا اين جنسها باشد. هيچ بحثى نشد كه مدرك تحصيلى ايشان موجود نيست و هيچ وقت هم اين گفته نشد اما وقتى عباسپور گزارش را ارائه كردند من كردان را خواستم و به ايشان عرض كردم كه اين گزارش نشان مى دهد شما در گذشته هم اطلاعات لازم را به ما نداديد و بايد به ما مىگفتيد كه ليسانس و فوقليسانس نداريد و حداقل موقعى كه به مجلس آمديد اين مطلب را مىگفتيد. درست است كه داشتن فوقليسانس و دكترا براى تصدى مسئوليت وزارت كشور شرط نيست، اما بايد حقيقت را بيان مىكرد.
بعد از اين قضايا به ايشان پيشنهاد دادم كه يك نامه عذرخواهى به مجلس بفرستد و واقعيت را بگويد و از مجلس عذرخواهى كند، من فكر مىكردم اين راه درست است اما ظاهرا اين كار انجام نشد.
لاريجانى سپس به مطرح شدن بحث استيضاح كردان در مجلس رسيد: «بعد از اين قضيه من عرض كردم كه بهتر است كار به استيضاح كشيده نشود و كردان به جاى ديگرى منتقل شود و سمت ديگرى بگيرد و گفتم كه رسانههاى داخلى و خارجى تمركز كردند روى استيضاح شما همچنين افكار عمومى اين مسئله را دنبال مىكند و مجموع خدمات شما زيرذرهبين در حال از بين رفتن است بنابراين عقل حكم مىكند اين كار انجام شود.»
وى افزود: اينجانب اين موضوع را هم به كردان و هم به رئيسجمهور گفتم كه بهتر است آقاى كردان كنار برود و كارى ديگرى بكند همچنين نمايندگان ديگر نيز همين مسير را مطرح كردند. لاريجانى از تلاش برخى از اصولگرايان براى دفاع از كردان خبر داد و گفت: اينجانب قاطعانه گفتم كه من پشت كار غلط قرار نمىگيرم خدمات ايشان يك بحث است و مربوط به موضوع كارآمدى اما اين دو جنس است. من از مسائلى كه ايشان راجع به همسر و خانواده خود مطرح كردند، ناراحت هستم اما نكته اين است كه نظام جمهورى اسلامى ايران با بعضى از كارهايى كه نادرست مىبيند با جديت برخورد مىكند، حتى فردى كه زحمات زيادى كشيده است. لاريجانى در پايان اظهارات خود و قبل از پاسخ به سوالات خبرنگاران براى كردان آرزوى توفيق كرد تا در جايى ديگر مشغول خدمت شود و سپس آماده پاسخ به سوالات خبرنگاران شد.
خبرنگار فارس از وى پرسيد: برخى استيضاح وزير كشور را تعامل دولت و مجلس مىدانند، آيا اين موضوع تاثيرى در تعامل مجلس و دولت خواهد داشت؟ رئيس مجلس پاسخ داد: استراتژى مجلس هشتم تعامل موثر با دولت است و روى آن ايستادگى مىكند.
تعامل موثر به اين معناست كه منفعل نيستيم جايى كه لازم بدانيم وارد موضوعى خواهيم شد و اين به معناى تقابل با دولت نيست، بيان كرد: ما يار دولت هستيم و در كارهايى كه درست باشد از دولت حمايت مىكنيم و جايى هم كه به مصلحت حقوق ملت باشد از قواى ديگر حمايت مىكنيم اما اگر كژى باشد ملاحظه نخواهيم كرد.
خبرگزارى ايلنا: با وضعيت موجود مشاهده مىشود بيشتر اين تعاملات از سوى مجلس اتخاذ مىشود و نه دولت؟
لاريجاني: ما بايد به دولت حق بدهيم كه مطابق تشخيص خود عمل كند اما ما آن چيزى را كه ناصحانه مىدانستيم، گفتيم.
هم آقاى كردان و هم دولت حق داشتهاند نظراتشان را بيان كنند و ما از اين جهت هيچ گلايهاى نداريم.
روزنامه اعتماد ملي: آيا اين استيضاح بر اساس آنچه كه آقاى نوباوه گفت به معناى اعاده حيثيت از نظام و مجلس بود؟
لاريجاني: اينكه در كشور و در سطوحى حرف خلاف واقع زده شود، درست نيست و اين قسمت از كار آقاى كردان درست نبود.
راست كردن كژى را براى اينكه اعتماد مردم بيشتر شود مثبت و سازنده مىدانيم .
روزنامه اعتماد: شما گزارش مجلس ششم در مورد صدا و سيما را در آن زمان كشكى خوانديد و اجازه بررسى بيشتر آن را نداديد، چه زمانى قرار است در اين مورد شفافسازى كنيد؟
لاريجاني: كسى مانع رسيدگى به آن بحث نشد اما اشكالى كه در آن زمان مطرح شد نگاه سياسى موجود در آن تحقيق و تفحص بود.
آن زمان صفكشىهايى وجود داشت و عدهاى مىخواستند كشور را به مشكل بكشانند، به نظر من حكمرانى خوب از طريق گفتوگو و نه از طريق خشونت است.
روزنامه كارگزاران: آيا عدم حضور رئيسجمهور در جلسه استيضاح بىاحترامى به مجلس نيست؟
لاريجاني: اصل 89 قانون اساسى موضوع را مشخص كرده و رئيسجمهور مىتواند در اين جلسه شركت نكند و ما نيز اين عمل را بىاحترامى نمىدانيم.
اكنون كابينه لب مرز است و اگر يك وزير بركنار شود بايد كل كابينه راى اعتماد بگيرد.
دولت و مجلس بايد در اين شرايط ملاحظه كنند، چون چندماه بيشتر از عمر اين دولت باقى مانده مجلس و دولت مراقبت مىكنند كه مسئله جديدى پيش نيايد. البته نه دست دولت و نه مجلس بسته نيست.
شبكه الجزيره: آيا اين استيضاح نشاندهنده اختلاف بين طيف اصولگرا قبل از انتخابات رياست جمهورى است؟
لاريجاني: اين موضوع هيچ تاثير مستقيمى بر قضيه انتخابات ندارد.
حيات نو: هنوز گفته مى شود برخى از مديران مدرك جعلى دارند و آيا مجلس اين مسئله را پيگيرى خواهد كرد؟
لاريجاني: در افكار عمومى برخى از اين مسائل نقل شده كه برخى افراد مداركى گرفتهاند، ولى براى جمهورى اسلامى خوب نيست مداركى كه وجه علمى ندارند وجود داشته باشد. بايد دقت شود كه اينگونه مسائل بوجود نيايد چراكه اعتبار دانشگاههاى كشور به اين مدارك است.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]