واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اصغرزاده در دانشگاه تهران: تسخير لانه جاسوسي حركتي دانشجويي و علني بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
اصغرزاده، يكي از دانشجويان پيرو خط امام(ره) در همايشي به مناسبت روز سيزدهم آبان؛ روز دانشآموز و مبارزه با استكبار جهاني كه از سوي انجمن اسلامي دانشجويان دانشكده فني دانشگاه تهران و در اين دانشكده برگزار شد در رابطه با بازخواني سيزدهم آبان، گفت: وقتي موارد و حوادث تاريخي را مورد بررسي قرار ميدهيم بايد آنها را در بازهي زماني خود مورد بررسي قرار داد اما در مورد برخي موارد وقتي به نقد ميپردازيم عدهاي تحريك و عصباني ميشوند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا وي تصريح كرد: حوادثي كه در سرنوشت كشور اتفاق افتاده نه به ذات خود عامل تمام حوادث بعدي است و نه 100 درصد محصول اتفاقات ماقبل و از طرفي ممكن است به همان اندازه كه تحت تاثير حوادث قبلي است بر حوادث بعدي تاثيرگذار باشد.
اصغرزاده اضافه كرد: همانطور كه دانشجويان خط امام احساس خطر كردند و حادثهي تسخير لانهي جاسوسي به وقوع پيوست در سال 76 دانشجويان خط مقدم جريان اصلاحطلبي شدند. بنابراين دانشجويان نقش تاريخي خود را ايفا كردند اما در هر دوره بايد در بازهي زماني خود اتفاقات را مورد بررسي قرار داد.
وي با اشاره به اينكه 30 سال و معادل يك نسل از حادثهي تسخير لانهي جاسوسي ميگذرد، گفت: دانشجويان حق دارند كه اين حادثه را مورد بررسي قرار دهند اما بررسي، آن زماني ميتواند مثمرثمر باشد كه نقد علمي و منصفانه صورت پذيرد.
اصغرزاده گفت: قرار نبود دانشجويان خط امام حركتهاي چريكي داشته باشند و به اين تحليل رسيديم كه اينگونه رفتارها غلط است و نبايد مانند گروههاي حرفهاي حركت كنيم؛ بنابراين حركت دانشجويان خط امام حركتي دانشجويي و غير حرفهاي بود و به صورتي شفاف و علني بود و حتي صورتهاي خود را نپوشانده بوديم و هيچ هدف مخفي نداشتيم. بنابراين اينكه بگويند اين حركت تحت تاثير ماركسيستها بوده و حركتي حزبي بود، برداشت درستي از يك حادثهي تاريخي نيست.
اصغرزاده گفت: تعريف ليبرال در جامعهي ما مباني و مفاهيم كاملا متفاوت دارد. حال اگر بپذيريم كه دولت بازرگان ليبرال بود اينكه بگوييم دانشجويان خط امام ميخواستند دولت را ساقط كنند غلط است؛ چرا كه دولت بنيصدر كه بعد از او روي كار آمد بسيار ليبرالتر از بازرگان بود.
وي با اشاره به اطلاعيه دولت موقت در چهاردهم آبان مبني بر تاييد كار دانشجويان براي تسخير لانه جاسوسي، تصريح كرد: بازرگان نيز اين اقدام را تاييد كرد پس چطور ميتوان گفت كه حركت دانشجويان خط امامي ضد ليبراليسم بوده است.
وي افزود: ميگويند جريان جنبش دانشجويي براي تسخير لانهي جاسوسي باعث شد جمهوريخواهان در آمريكا روي كار آيند. البته نميتوان گفت كه اين موضوع بيتاثير بوده است. همانطور كه سالهاي سال انتخابات آمريكا بر ايران تاثير داشته است. بنابراين درست نيست كه بگوييم دانشجويان خط امامي با جمهوريخواهان آمريكا بند و بسط كرده بودند.
اصغرزاده خطاب به انجمن اسلامي دانشجويان دانشكدهي فني دانشگاه تهران پيشنهاد داد كه پروندهاي را باز كنند در رابطه با بررسي اينكه چرا گروگانگيري به طول انجاميد؟ چرا كه قرار بود اين گروگانگيري از سوي دانشجويان خط امامي فقط براي 48 ساعت باشد.
وي افزود: مسالهي گروگانگيري از ماههاي اول پيچيده شد اما از زماني كه حملهي آمريكا به طبس انجام ميشود و جريان دانشجويي قدرت خود را از دست ميدهد با توجه به اتفاقات ديگري كه به وقوع پيوست از جمله جنگ و انتخاب شدن ريگان به رياست جمهوري آمريكا عواملي شدند كه در به طول انجاميدن گروگانگيري موثر بودند.
وي در رابطه با اقدامات اخير در دانشگاه تهران در رابطه با ورود و خروج دانشجويان ابراز عقيده كرد: با توجه به مشكلاتي كه در كشور وجود دارد از قبيل فقر و... اينكه بخواهيم با ايدئولوژي مرزهاي كشور را ببنيديم تا مشكلات مرتفع شود، ممكن نيست و نه تنها در دانشگاه تهران با بستن درهاي دانشگاه و يكسان كردن تمام دختران و پسران دانشجو مشكلات برطرف نميشود؛ بلكه در جامعه نيز اين اتفاق نخواهد افتاد و نه دانشگاه تهران بلكه جامعه ايران نيز يكدست نيست.
اصغرزاده گفت: ماجراي تسخير لانه جاسوسي ايرادات و فوايدي به همراه داشت و بايد توجه كنيم كه در مورد حوادث تاريخي به راحتي نميتوان تصميمگيري كرد بلكه بايد آنها را در قالب و متن و منطق خود بررسي كنيم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه اين نشست اصغرزاده در پاسخ به اين سوال كه آيا اسنادي در رابطه با نقشهي آمريكا براي كودتا در ايران پيدا شده بود؟ گفت: بستر اصلي تفكر ما اين بود كه احتمال وقوع كودتا از سوي آمريكا وجود دارد و با توجه به اينكه يك حاكم طرد شده را كشورهاي ديگر نبايد مورد پذيرش قرار دهند پذيرش شاه ازسوي آمريكا نميتوانست تنها به خاطر احساسات بشردوستانه باشد.
وي با اشاره به اينكه اوضاع داخلي ايران در تابستان 58 به هم ريخته بود، گفت: البته نميخواهم دولت موقت را زير سوال ببرم اما دولت موقت دولتي ضعيف بود و در مقابل رفتار آمريكا در مورد انقلاب ايران موجب تحريك افكار مردم ميشد.
وي گفت: پس از پذيرش شاه اقدام آمريكا فراتر از حركتي بشردوستانه به نظر رسيد بنابراين كار دانشجويان برآيند افكار عمومي بود در نتيجهي سوءظني نسبت به آمريكا وجود داشت؛ چرا كه به طور مثال رفتن شاه به آمريكا را نميتوان معادل رفتن شاه به هند دانست. بستري ايجاد شد كه دانشجويان پيرو خط امام احساس كردند آمريكاييها انقلاب ايران را تحقير كرده و مورد توهين قرار دادند چرا كه پذيرش شاه از سوي آمريكا اين احساس را القاء ميكرد.
وي همچنين در پاسخ به پرسش ديگري در رابطه با اينكه راه ديگري براي حل اين موضوع وجود نداشت، گفت: در آن زمان سه راه را پيشبيني كرده بوديم يك اينكه اطلاعيه و يا بيانيهاي بدهيم كه آمريكا شاه را پذيرفته، دوم اينكه زنجير انساني دور سفارت آمريكا تشكيل دهيم و سومين طرح تسخير 48 ساعته لانه جاسوسي بود.
اصغرزاده اضافه كرد: يك طرح ديگري وجود داشت كه با مخالفت دانشجويان روبرو بود حمله به سفارت آمريكا بود كه اين اتفاق در اسفندماه و تابستان آن سال اتفاق افتاده بود و نه تنها از سوي دولت بلكه از سوي مردم نيز با استقبال مواجه نشده بود.
وي ادامه داد: اعتراف ميكنم كه فكر نميكرديم كه تسخير لانه جاسوسي 444 روز به طول بيانجامد وقرار نبود اين اتفاق بيفتد چرا كه به عنوان اقدامي تدافعي ميخواستيم كار را براي مدت كوتاهي انجام دهيم و پس از به طول انجاميدن اين حادثه دولتهاي آمريكا و ايران هر دو به دنبال اين بودند كه منافع خود را از دست ندهند و باعث شد كه برخلاف قانون اساسي آمريكا بررسي اين موضوع به دادگاه لاهه كشيده شود.
اصغرزاده در پاسخ به پرسش ديگري در خصوص رابطه با آمريكا گفت: اول بايد تصوير صحيحي از رابطه ايران و آمريكا داشت و البته معتقدم قرار نيست رابطه ايران و آمريكا تا ابد قطع باشد اما مهم اين است كه اين رابطه چطور برقرار شود. رابطه برقرار كردن به اين معنا نيست كه دستمان را بالا ببريم و در مقابل آن تسليم شويم؛ چرا كه بايد استقلال را حفظ كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]