واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: تربیت كودكان كار دشواری است. پسر بچه.ای را مجسم كنید كه وسط یك فروشگاه شلوغ، شروع به پرخاشگری کرده و جسورانه با والدینش جر و بحث می.کند. در چنین مواقعی، شاید والدینی هم كه خیلی در مورد تربیت فرزندشان به خود اطمینان دارند، مأیوس و دلسرد .شوند و دنبال روش و كلماتی مناسب بگردند تا كودك را آرام كنند. می.خواهم به شما اطمینان بدهم كه با استفاده از برخی روش.ها می.توانید در شرایطی كه فرزندتان این.طور بدرفتاری می.كند، خونسردی.تان را حفظ کنید و روش مناسبی در پیش بگیرید؛ به.خصوص هنگامی كه با مشکلات تربیتی زیر مواجه می.شوید...
بهانه.گیری معمولاً در بین خردسالان، به خصوص قبل از .اینكه بتوانند به خوبی صحبت كنند، رایج است. .این یكی از معدود راه.هایی است كه بچه.ها توسط آن می.توانند نارضایتی و خشم خود را از آنچه كه نمی.توانند به دست آورند، ابراز كنند. هر قدر هم كه .این مساله ناراحت كننده باشد، والدین باید بدانند كه حتی كودكان دبستانی هم وقتی كه به مقصودشان نمی.رسند، با بهانه.گیری، احساسات درونی خود را آشكار می.كنند و در نتیجه آرامش می.یابند. اگر چه منتظر یک واکنش از ظرف والدین خود نیز هستند .
5 توصیه برای کنار آمدن با بهانه.جویی.های کودکان
1 وقتی كودك خردسال شما شروع به بهانه.گیری و نق.نق كرد، از او بخواهید كه به صورت.های مختلف ابتدا درگوشی، بعد به آهستگی و سپس خیلی بلند و... چیزی را كه می.گوید، تكرار نماید. .این روش، درست مثل یك بازی، توجه او را جلب کرده و بهانه.گیری را فراموش خواهد کرد.به نوعی به او می آموزید که به جای نق زدن درست خواسته اش را بیان کند .
2 در مورد كودك دبستانی خود می.توانید از چند روش كلی استفاده كنید. به محض. اینكه شروع به بهانه.گیری كرد، حرف او را قطع كنید و به آرامی بگویید: «داری نق نق و بهانه.گیری می.كنی و من گوش نمی.كنم، پس بهتر است كه با صدای شمرده صحبت كنی.»
در بسیاری از اوقات می توانیم با شناخت علت بهانه جویی " مثل خستگی کودک" از پرخاشگری او جلوگیری کنیم. 3 اگر باز هم ادامه داد، دوباره درخواست خود را تكرار كنید. اگر طریقه گفتار خود را تغییر داد، با بیان جمله.ای او را تشویق كنید. می.توانید بگویید: «وقتی بدون نق نق كردن می.گویی كه چه می.خواهی، خیلی خوشحال ترم و این کارت رو دوست دارم.»
4 اگر در چنین مواقعی عصبانی می.شوید، هیجان صدای خود را فرو ببرید و فراموش كنید كه چه قدر دلتان می.خواهد فریاد بزنید.
5 به خاطر بسپارید كه با مهار عكس.العمل خود می.توانید ارتباط بهتری با فرزندتان برقرار كنید. بعد به او بگویید كه می.دانید دلیل ناراحتی.اش چیست و از.این طریق با او به توافق برسید. به.عنوان مثال فرض كنید چون به فرزندتان اجازه نداده.اید كه قبل از ناهار شیرینی بخورد، ناراحت شده است، پس شیرینی را در جایی قرار دهید كه بتواند آن را ببیند و به او قول دهید كه بعد از خوردن غذا به او شیرینی می.دهید.
برای پیشگیری از بهانه.گیری.
هنگامی كه فرزندتان واضح و محكم صحبت می.كند، به او گوش دهید و تحسینش كنید. با. این عمل، به او یاد می.دهید كه اگر بدون بهانه.گیری چیزی بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد.
بهانه.جویی گاهی به پرخاشگری منجر می.شود، به این سبب كه والدین احساس می.كنند روی رفتار كودك خود و شرایط موجود، كنترل ندارند. خوشبختانه كج.خلقی.های كودكان با رسیدن به سن مدرسه كاهش می.یابد زیرا می.توانند راه.حل.های بهتری در مواجهه با شكست و ناكامی پیدا كنند.
1 روش مؤثر برای از بین بردن پرخاشگری ناشی از بهانه.جویی.ها این است كه آن را از ابتدا مهار كنید.
2 وقتی كه در مقابل پرخاشگری كودك خود با خشم و عصبانیت عكس.العمل نشان دهید، به.طور غیرمستقیم به او می.آموزید كه عصبانیت وسیله كارسازی برای دست یافتن به اهداف است. در عوض می.توانید بگویید: «وقتی از گریه كردن دست برداشتی در مورد آن با هم صحبت می.كنیم و راه.حلی پیدا می.کنیم و به اتاق دیگری بروید.»
3 اگر فرزند شما خیلی كوچك است و نمی.توانید او را تنها بگذارید، پیش او بمانید. اگر به طرف شما آمد، او را بغل كنید ولی تا وقتی كه آرام نشده، چیزی را كه می.خواهد به او ندهید.
هنگامی كه فرزندتان واضح و محكم صحبت می.كند، به او گوش دهید و تحسینش كنید. با. این عمل، به او یاد می.دهید كه اگر بدون بهانه.گیری چیزی بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد.
4 خودتان را به كار دیگری مشغول كنید. مثلا مطالعه كنید. با .این كار به او می.فهمانید كه تا آرام نشود، نمی.تواند توجه شما را جلب كند. اغلب پرخاشگری.های بچه.ها، اگر مخاطب مورد نظر حضور نداشته باشد، زودتر متوقف می.شود.
5 در صورتی كه كودك شما در یك مكان عمومی شروع به بدخلقی و پرخاشگری كرد، بدون توجه به نگاه.های مردم، او را به گوشه.ای خلوت ببرید و منتظر شوید تا آرام شود. به او بگویید: «.اینجا پیش تو می.مانم تا وقتی كه آرام شوی و با هم صحبت كنیم. و اگر آرام نشوی از این مکان می رویم . البته خارج شدن از مکان در زمانی مفید است که حضور در آنجا برای کودک شما یک عامل تشویقی باشد و با ترک مکان در حقیقت او را تنبیه می کنید .»
6 در بسیاری از اوقات می توانیم با شناخت علت بهانه جویی " مثل خستگی کودک" از پرخاشگری او جلوگیری کنیم.
پس با اجتناب از عواملی كه ممكن است به بهانه.گیری و در نهایت پرخاشگری منجر شود، می.توانید از وقوع تنش جلوگیری كنید.
7 از كودك خود انتظاری بیش از آنچه كه از عهده.اش برمی.آید، نداشته باشید. خردسالان به .این دلیل كه قدرت تحمل زیادی ندارند، نمی.توانند خود را برای مدت طولانی سرگرم كنند بنابراین كودك خردسال خود را در ساعات شلوغ روز و در صف.های طولانی به خرید و یا به بانك نبرید و اگر باید او را به جایی ببرید كه می.دانید معطل می.شوید، برای سرگرمی او اسباب بازی و خوراكی همراه ببرید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]