تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دين را پناهگاه و عدالت را اسلحه خود قرار ده تا از هر بدى نجات پيدا كنى و بر هر دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799159749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زندگی نامه نیما یوشیج


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نیما یوشیج











نیما یوشیج





تولد





۲۱آبان ۱۲۷۴

یوش ، مازندران





مرگ





۱۳دی ۱۳۳۸

شمیران ، تهران





آرامگاه





امامزاده عبدالله تهران سپس حیاط خانه.اش در یوش





نام دیگر





علی اسفندیاری





زمینه فعالیت





شاعر ، نویسنده ، منتقد و نظریه.پرداز ادبی





سبک





شعر نو





همسر





عالیه جهانگیر





فرزندان





شراگیم





والدین





ابراهیم.خان اعظام.السلطنه




علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج (زاده ۲۱آبان ۱۲۷۴ [۱] خورشيدی در دهکده یوش استان مازندران - درگذشت ۱۳دی ۱۳۳۸ [۲] خورشیدی در شمیران شهر تهران) شاعر معاصر ایرانی است. وی بنیانگذار شعر نو فارسی است.


نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذارافسانه که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران انقلابی به پا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیاد ها و ساختارهای شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خود نیما بر هنر خویش نهاده بود.





تمام جریان.های اصلی شعر معاصر فارسی مدیون این انقلاب و تحولی هستند که نیما مبدع آن بود.



زندگی

کودکی



نیما در سال۱۲۷۷ هجری شمسی درروستای یوش از توابع بخش بلده شهرستان نور به دنیا آمد. پدرش ابراهیم.خان اعظام.السلطنه متعلق به خانواده.ای قدیمی مازندران بود و به کشاورزی و گله.داری مشغول بود. پدر نیما زندگی روستایی، تیراندازی و اسب.سواری را به وی آموخت. نیما تا سن دوازده سالگی درزادگاهش روستای یوش و در دل طبیعت زندگی کرد.





نیما خواندن و نوشتن را نزد آخوند ده فرا گرفت ولی دلخوشی چندانی از او نداشت چون او را آزار می.داد و در کوچه باغ.ها دنبال نیما می.کرد.



اقامت در تهران



دوازده ساله بود که به همراه خانوادهتهران رفت و در مدرسه عالی سن لویی مشغول تحصیل شد. در مدرسه از بچه.ها کناره.گیری می.کرد و به گفته خود نیما با یکی از دوستانش مدام از مدرسه فرار می.کرد و پس از مدتی با تشویق یکی از معلم.هایش به نام نظام وفا به شعر گفتن مشغول گشت و در همان زمان با زبان فرانسه آشنایی یافت و شعر گفتن به سبک خراسانی را شروع کرد.





پس از پایان تحصیلات در مدرسه سن.لویی نیما در وزارت دارایی مشغول کار شد. اما پس از مدتی این کار را مطابق میل خود نیافت و آن را رها کرد.



فعاليت هاى اجتماعى



دوران نوجوانى و جوانى نیما مصادف است با توفانهاى سهمگین سیاسى - اجتماعى در ایران نظیرانقلاب مشروطه و جنبش جنگل و تاسیس جمهوری سرخ گیلان، روح حساس نيما نميتوانست از اين توفان هاى اجتماعى بى تاثير بماند. نیما از نظر سیاسى تفكر چپگرایانه داشت، و با نشریه ایران سرخ یكى از نشریات حزب کمونیست ایران (دهه ۱۹۲۰) كه برادرش لادبن سردبیر آن بود و در رشت چاپ و منتشر میشد همكارى قلمى داشت. از جمله تصمیم گرفت به میرزا کوچک خان جنگلی بپیوندد و همراه با او بجنگد تا کشته شود. دیرتر در دهه بیست خورشیدى در نخستین کنگره نویسندگان ایران عضو هیات مدیره كنگره بود و اشعار وى در نشريات چپگراى اين دوران منتشر مى گرديد.



تشكيل خانواده



در سال ۱۳۰۵ با عالیه جهانگیر ازدواج کرد تا به گفته خود از افکار پریشان رهایی یابد. درست یک ماه پس از ازدواج، پدرش ابراهیم نوری درگذشت. در همین زمان چند شعر از او در کتابی با عنوان خانواده سرباز چاپ شد. وی که در این زمان به دلیل بی.کاری خانه.نشین شده بود در تنهایی به سرودن شعر مشغول بود و به تحول در شعر فارسی می.اندیشید اما چیزی منتشر نمی.کرد.



ترک تهران



به سال ۱۳۰۷ خورشیدی محل کار عالیه جهانگیر همسر نیما بهآمل انتقال پیدا کرد. نیما نیز با او به این شهر رفت. یک سال بعد آنان به رشت رفتند. عالیه در این.جا مدیر مدرسه بود و نیما را سرزنش می.کرد که چرا درآمدی ندارداو مدتی نیز در دبیرستان حکیم نظامی شهرستان آستارا واقع در مرز شوروی سابق به امر تدریس مشغول بود.



تغییر نام



علی اسفندیاری در سال ۱۳۰۰ خورشیدی نام خود را به نیما تغییر داد. نیما نام یکی از اسپهبدان تبرستان بود و به معنی کمان بزرگ است. او با همین نام شعرهای خود را امضا می.کرد. در نخستین سال.های صدور شناس.نامه نام وی نیماخان یوشیج ثبت شده است.[۱۵]



آغاز شاعری



نیما در سال ۱۳۰۰ منظومه قصه رنگ پریده را که یک سال پیش سروده بود در هفته.نامه قرن بیستم میرزاده عشقی به چاپ رساند.[۱۶] این منظومه مخالفت بسیاری از شاعران سنتی و پیرو سبک قدیم مانند ملک الشعرای بهار و مهدی حمیدی شیرازی را برانگیخت. شاعران سنتی به مسخره و آزار وی دست زدند.





نیما پس از مدتی به تدریس در مدرسه.های مختلف از جمله مدرسه عالی صنعتی تهران و همکاری با روزنامه.هایی چون مجله موسیقی و مجله کویر پرداخت.



شعر نیمایی

آثار نیما



منظومه قصه رنگ پریده در حقیقت نخستین اثر منظوم نیمایی است که در قالب مثنوی (بحر هزج مسدس) سروده شده است. شاعر در این اثر زندگی خود را روایت کرده است و از خلال آن به مفاسد اجتماعی پرداخته است. بخش نخست این کار در قرن بیستم چاپ شده بود. سپس افسانه را سرود که در آن روحی رمانتیک حاکم است و به عشق نیز نیما نگاهی دیگرگونه دارد و عشق عارفانه را رد می.کند. چنان که خطاب به حافظ می.گوید:





حافظا این چه کید و دروغ است






کز زبان می و جام ساقی است





نالی ار تا ابد باورم نیست





که بر آن عشق بازی که باقی است






نیما در این آثار و اشعاری نظیر خروس و روباه، چشمه و بز ملاحسن مسأله.گو افکاری اجتماعی را بیان می.کند اما قالب اشعار قدیمی است. مشخص است که وی مشق شاعری می.کند و هنوز راه خود را پیدا نکرده است. با این حال انتشار افسانه دنیای ادبیات آن زمان را برآشفت. ای شب نیز در هفته.نامه نوبهار محمدتقی بهار چاپ شد و جنجالی برانگیخت.



زندگی شخصی



نیمایوشیج در جوانی عاشق دختری شد، اما به دلیل اختلافمذهبی نتوانست با وی ازدواج کند پس از این شکست او عاشق دختری روستایی به نام صفورا شد و می.خواست با او ازدواج کند اما دختر حاضر نشد به شهر بیاید. بنابراین عشق دوم نیز سرانجام خوبی نیافت. نیما صفورا را هنگام آب.تنی در رودخانه دیده بود. این منظره شاعرانه و شکست عشق پیشین الهام.بخش او در سرودن افسانه بود.





سرانجام نیما در۶اردیبهشت ۱۳۰۵خورشیدی ازدواج کرد . همسر وی عالیه جهانگیر فرزند میرزا اسماعیل شیرازی و خواهرزاده نویسنده نامدارمیرزا جهانگیر صوراسرافیل بود. حاصل این ازدواج که تا پایان عمر دوام یافت فرزند پسری بود به نام شراگیم که اکنون در آمریکا زندگی می.کند . شراگیم در سال ۱۳۲۴ خورشیدی به دنیا آمد.



خانه نیما



خانه پدری نیما یوشیج واقع در یوش، بنایی است که قدمت آن به دوره قاجار می‎رسد. این بنا به شماره ۱۸۰۲ از سوی سازمان میراث‎فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده است و حفاظت می‎شود. بازدید از خانه نیما برای عموم آزاد است.



مرگ



خانه نیما در دهکده یوش مازندران اردیبهشت ۱۳۸۶ ، آرامگاه او وسیروس طاهباز در وسط حیاط قرار دارد





نیما در۱۳دی ۱۳۳۸ درگذشت و در امامزاده عبدالله تهران به خاک سپرده شد. سپس در سال ۱۳۷۲ خورشیدی بنا به وصیت وی پیکر او را به خانه.اش در یوش منتقل کردند. مزار او در کنار مزار خواهرش ، بهجت‎الزمان اسفندیاری (درگذشته به تاریخ ۸ خرداد ۱۳۸۶) و مزارسیروس طاهباز در میان حیاط جای گرفته است.



کتاب.شناسی

اشعار

قصه رنگ پریده منظومه نیما خانواده سرباز ای شب افسانه مانلی افسانه و رباعیات ماخ اولا شعر من شهر شب و شهر صبح ناقوس قلم انداز فریاد های دیگر و عنکبوت رنگ آب در خوابگه مورچگان مانلی و خانه سریویلی مرقد آقا (داستان) کندوهای شکسته (داستان) آهو و پرنده.ها توکایی در قفس






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 891]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن