واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: از موانع عبور کنيد!
هنگامي كه انسان موفق بر زمين مي.افتد ، فورا بر مي خيزد ، از شكست خود درس مي.گيرد ، ضربه را از ياد مي.برد و به سمت جايگاهي بلندتر حركت مي.كند. اگر زندگي مشاهير بزرگ دنيا را از نظر بگذرانيد ، متوجه مي.شويد كساني كه به موقعيت.هاي بزرگ دست يافته.اند ، زير فشار ضربات شكست ، استخواني خرد كرده.اند.
امكان ندارد بدون وجود مخالفت، مشقت و موانع به موقعيت.هاي بزرگ دست پيدا كنيم. ولي امكان آن وجود دارد كه از موانع براي پيشبرد اهداف خود استفاده كنيم. هنگامي كه از مساله.اي ضربه مي.بينيم، غالبا چنان در آغاز دچار احساسات مي.شويم كه نمي.توانيم از آن تجربه.اي بيندوزيم. ما مي.توانيم شكست ها را به پيروزي تبديل كنيم.
يعني درسي بگيريم، آن را به كار ببنديم و بعد به شكستي كه پشت سر گذاشته ايم نگاه كنيم و لبخند بزنيم. از هم اكنون تصميم بگيريد از هر مانعي كه در سر راهتان سبز مي.شود ، چيزي به غنيمت بگيريد. بار ديگري كه در محيط كار يا منزل با مشكلي روبه.رو مي.شويد ، بر اعصابتان مسلط شويد و بكوشيد علت آن را پيدا كنيد.
از اين راه مي.توانيد جلو اشتباه.هاي مجدد ..را. بگيريد. ضربه خوردن تجربه با ارزشي است، در صورتي كه بتوانيم از آن درسي بگيريم. ما انسان ها موجودات عجيب و غريبي هستيم، خيلي سريع براي پيروزي.هاي خود اعتباري تمام عيار قائل مي.شويم. هر.وقت به موقعيتي مي رسيم ، مي.خواهيم همه عالم و آدم را خبر كنيم. طبيعتا دوست داريم همه ما را به يكديگر نشان دهند و بگويند: «او را مي.بيني؟ چنين و چنان كرده است.»
با وجود اين، عادت داريم به همان سرعت ديگر افراد را به خاطر بروز هر مانع كوچكي مقصر بدانيم. وقتي فروش كم مي.شود ، فروشنده.ها به طور طبيعي تقصير را گردن مشتري.ها مي.اندازند. وقتي كارها از دور خارج مي.شود ، مديران اجرايي به طور طبيعي كارمندان يا ديگر مديران را سرزنش مي.كنند.
بعيد نيست در اين دنيا كساني بخواهند به ما ضربه بزنند ، ولي در بيشتر موارد ، خودمان باعث سقوط خود مي.شويم. شكست.هاي ما در اثر بي.كفايتي فردي يا اشتباه.هاي خودمان است.
واقع گرا باشيد. خودتان را در يك لوله آزمايش بگذاريد و از ديد يك شخص ثالث و بيطرف به خودتان نگاه كنيد. ببينيد آيا داراي ضعفي هستيد كه پيش از اين، هرگز متوجه آن نشده.ايد؟ اگر ضعفي داريد ، براي اصلاح آن دست به كار شويد. بيشتر مردم آنقدر به خودشان عادت مي.كنند كه توانايي ديدن راه هاي اصلاح نفس را از دست مي.دهند.
خود را مورد نقد و ارزيابي قرار دادن تاثير سازنده.اي دارد. به انسان كمك مي.كند كه كارآيي و قدرتي را كه لازمه موقعيت است، به دست آورد. مقصر دانستن ديگران تاثيري ويرانگر دارد. از اثبات كردن اين.كه ديگري دارد اشتباه مي.كند، مطلقا هيچ سودي عايدتان نمي.شود. به گونه.اي سازنده خود را مورد نقد و ارزيابي قرار دهيد.
از ناتوانايي.ها و بي.كفايتي.هاي خود فرار نكنيد. معيارهاي بالاتري را در نظر بگيريد. و مانند افراد موفق، كاستي.ها و ضعف.هاي خود را جستجو و سپس آنها را اصلاح كنيد.
يك انسان شكست.خورده كسي است كه با وجود اشتباه.هاي احمقانه.اي كه مرتكب شده است، نميتواند تجربه.اي بيندوزد
اعتقاد به رسم روزگار، هيچ تجربه.اي در پي ندارد و آمادگي بيشتري براي رويارويي با مشكلي كه قبلاً در شرايط مشابه داشتيم، به ما نمي.دهد.
به جاي مقصر دانستن بخت و اقبال، موانع را بررسي .كنيد. هرگاه مغلوب شديد ، درس بگيريد. بسياري از افراد خسته و رنجور از زندگي، محروميت خود را با عبارات بخت بد، بخت شوم و بخت شور، توصيف مي.كنند.
مشكل اصلي اين است كه بيشتر مردم وقتي به مانع سختي در كار بر مي.خورند، فقط شكست را در نظر مي.آورند و به اين ترتيب مغلوب مي.شوند.
وقتي يقين پيدا مي.كنيد كه راهي هست، به طور خودكار انرژي منفي را (كنار بكشيم، برگرديم عقب) تبديل به انرژي مثبت مي.كنيد (ادامه بدهيم، جلو برويم.) تنها زماني يك مساله يا يك مشكل غير قابل حل مي.شود كه فكر كنيد غيرقابل حل است. با ايمان داشتن به امكان وجود راه.حلي براي مشكلات، راه.حل ها را جذب مي.كنيد. به خودتان حتي اجازه صحبت يا فكر درباره ناممكن بودن راه.حل ها را ندهيد.
منبع:جام جم
تهيه شده: داوودي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]