واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: پدري که بهشت را هديه مي دهد!
آنچه پيش روي شماست، سفارشات، توصيه.ها، موعظه.ها، رهنمودها، آموزه.ها يا ره توشه.ها اميرالمومنين به امام حسن مجتبي است. نامه.اي که حضرت مولا هنگام بازگشت از جنگ صفين، در يکي از منازل بين راه خطاب به فرزندشان امام حسن مجتبي نوشته.اند. و طي آن همه آنچه را که يک انسان براي زندگي در اين جهان به آن نياز دارد، مورد توجه قرار داده.اند.
توجه به چند نکته ضروري است:
1- وصيت.نامه به فرزند را قاعدتاً در کنج خانه مي.نويسند و در يک فضاي خلوت و آرام و بي.دغدغه.
نه زماني که پشت.سر، سخت.ترين و پرملال.ترين جنگ، يعني صفين قرار گرفته و در بغل، هزار جور جراحت جسمي و روحي و پيش.رو انواع و اقسام فتنه.ها و دسيسه.ها.
در چنين شرايطي نوشتن يک يادداشت خصوصي يا وصيت.نامه به فرزند- بي.کمترين اشاره به مشکلات جاري و مسائل پيش.رو - قدري غريب و باورناپذير جلوه مي.نمايد. آن هم مکتوبي که دوره.اي کامل از قواعد حيات معقول و زندگي سعادتمندانه است.
2- وصيت.نامه.اي که اختصاصاً براي فرزندي مشخص نوشته شده مي.تواند خصوصي و محرمانه برايش ارسال گردد و نيازي به برانگيختن توجه همگان ندارد.
3- امام حسن مجتبي- همچنانکه امامان ديگر عليهم السلام- از عصمت ذاتي و علم لدني برخوردار است و قاعدتاً محتاج دستورالعمل.هاي اصولي و اساسي زندگي نيست.
4- اگر قصد حضرت مولا انتقال برخي از معارف و مفاهيم صرفاً به امام حسن مجتبي بود ، مي.توانست اين معارف را مثل اسرار خلقت و ودايع امامت به شيوه.اي کاملاً کرامتي و خرق عادتي به ايشان منتقل سازد.
غرض از چيدن اين مقدمات، رسيدن به اين نکته است که:
مخاطب اين وصايا و سفارشات مولا، ماييم. همه ما و تک تک ما.
مگر نه اين است که پيامبر فرمود: « انا و عليّ ابوا هذه الاّمه.»من و علي پدران اين امّتيم.
پس اين وصيت نامه ، سفارشات يک پدر است به تمامي فرزندانش- اعم از پسر و دختر و کوچک و بزرگ- در تمام طول تاريخ و در همه وسعت گيتي. آن هم نه يک پدر معمولي و متعارف. پدري که راه.هاي آسمان آشناتر است تا مسيرهاي زمين، پدري که هزار کتاب از کتب انبياء در دست.هاي اوست، پدري که از ازل ناظر بر خلقت بشر بوده است و انسان را از خودش بهتر مي.شناسد، پدري که معلم همه انبياء بوده است و مراد و اسوه همه اولياء، پدري که به دليل معصوميت آسماني، نقص و خلل و خطا و اشتباه در کلام و رفتارش، راه ندارد.
پدري که اگر دستت را در دستش بگذاري، مي.تواني مطمئن باشي که برايت بهشت را با همه وسعت و جاودانگي.اش مي.خرد.
اين پدر مهربان و با صفا در راه بازگشت از جنگ صفين، در فرصت و مجالي کوتاه ، به جاي ستردن عرق از پيشاني و خستگي از تن، به جاي خوردن غذا و نوشيدن آب، به جاي مرهم نهادن بر زخم.هاي متعدد ، نشسته است و اين توصيه.هاي آسماني را براي من و شما نوشته است.
حياتي.ترين نياز بشر در همه قرون و اعصار، معرفت و آگاهي است. پس بهترين کار براي اين امير مهرباني اين است که بنشيند و براي تمامي فرزندانش، نسخه آگاهي و معرفت و فلاح و سعادت بپيچد.
تمامي فرزندانش؟ آري! او اگر چه به. طور خاص پدر اين امّت است، اما از منظري ديگر که وجه «ابوتراب» بودن اوست، پدر تمامي فرزندان اين کره خاکي است.
حياتي.ترين نياز بشر در همه قرون و اعصار، معرفت و آگاهي است. پس بهترين کار براي اين امير مهرباني اين است که بنشيند و براي تمامي فرزندانش، نسخه آگاهي و معرفت و فلاح و سعادت بپيچد.
کاش همه اهالي آب و خاک، همه فرزندان زمين، مي.توانستند نسخه.اي از اين « آيين زندگي » يا « سرمشق حيات » يا « کليدهاي آسماني» يا « رموز رستگاري » را با خود داشته باشند و به اين يقين واصل شوند که با عمل به اين نسخه منحصر به فرد ، سعادت و رستگاري را براي هر دو جهان تضمين مي.کنند.
دست دعا و چشم اميد همه ماست به سوي حضرت محبوب که توفيق عمل به اين وصاياي سرنوشت ساز و سعادت آفرين را نصيب فرمايد که نغزترين حکمت.ها و دقيق.ترين نصيحت.ها اگر فقط در قالب کلام و کلمه و کتاب بمانند، هيچ سودي به انسان نمي.رسانند.
از هفته ي آينده ، هر هفته بخشي از کتاب آئين زندگي را در اين بخش مطالعه خواهيد کرد.
کتاب آئين زندگي - ترجمه سيد مهدي شجاعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]