تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه سپر آتش (جهنم) است. «يعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860751267




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همايش «توسعه‌ي صنايع فرهنگي» برپا شد گزارش سخنان مولانا، ايماني، واعظي، بنيانيان و...


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همايش «توسعه‌ي صنايع فرهنگي» برپا شد گزارش سخنان مولانا، ايماني، واعظي، بنيانيان و...


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب

نخستين همايش ملي «توسعه‌ي صنايع فرهنگي؛ چالش‌ها و فرصت‌ها» امروز (سه‌شنبه، 14 آبان) در حوزه‌ي هنري برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگ‌ و ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پروفسور حميد مولانا در اين همايش، با اشاره به خاطره‌اي در سال 1337 و مهاجرتش به آمريكا، يادآور شد: آمريكا از آن روز تا الآن با دو موضوع سرو‌كار داشته، كه يكي توسعه و موضوع ديگر، صنايع‌ فرهنگي بوده است.

اين استاد علوم ارتباطات در ادامه با گزارشي از سخنراني‌اش در جشنواره‌ي مطبوعات 15 سال پيش و تأكيد بر اين مسأله كه براي اولين‌بار بنده در ايران درباره‌ي اينترنت حرف زدم، يادآور شد: الآن 15 سال از آن روزها مي‌گذرد و به اينترنت به عنوان صنايع‌ فرهنگي توجه فراواني مي‌شود.

مولانا با ارائه‌ي آماري از روزنامه‌ها و نشرياتي كه در ايران منتشر مي‌شود، تصريح كرد: اكنون جمع بسياري از وب‌سايت‌هاي اينترنت فارسي و وبلاگ‌ها، در مجموع، از عنوان نشريه‌هايي كه در ايران منتشر مي‌شود، فراوان‌تر است.

مشاور رييس‌جمهور با تأكيد بر اين‌كه معيارهاي ارزشي داوري توسعه‌ي صنايع‌ فرهنگي نبايد كمي باشد، بر كيفي ‌بودن اين معيارها تأكيد كرد و در ادامه از كيفيت كاربردي صنايع ‌فرهنگي، قوانين و مقررات صنايع ‌فرهنگي و همچنين اخلاق و ارزش‌هايي كه صنايع ‌فرهنگي را در كشور اداره مي‌كند، به‌عنوان سه نكته‌ي مهم در توجه به صنايع ‌فرهنگي ياد كرد.

او درباره‌ي كاركردهاي صنايع‌ فرهنگي يادآور شد: صنايع‌ فرهنگي علاوه بر عملكرد‌هاي خاص خود با وحدت ملي سروكار دارد؛ چنان‌چه مي‌خواهيم ملت‌سازي كنيم، صنايع ‌فرهنگي نقش بزرگي در همبستگي مردم دارد. همچنين صنايع ‌فرهنگي عامل بزرگي در فرهنگ عمومي است و از سويي، نقش جدي در آموزش و پرورش دارد.

مولانا با استناد به بيانات مقام معظم رهبري، از سياست‌گذاران حوزه فرهنگ خواست تا بيش از آن‌چه در حوزه‌ي فرهنگ و صنايع ‌فرهنگي انجام شده است، به تحقيقات بپردازند و بر اين مسأله تاكيد كرد كه سياست‌گذاري‌هاي ما نبايد تقليدي از الگوهاي تعريف‌شده در جهان غرب باشد.

در اين مراسم، عزيز‌زاده - قائم‌مقام آيسسكو - پيام سازمان آموزشي - فرهنگي كشورهاي اسلامي را به همايش توسعه صنايع ‌فرهنگي خواند، كه در بخشي از آن آمده بود: با توجه به نيازي كه در راستاي حفظ آينده فرهنگ اسلامي احساس مي‌شود، حمايت آيسسكو از كشورهاي عضو اين سازمان به منظور توسعه صنايع‌ فرهنگي‌شان در دستور كار قرار گرفته است. همچنين درك سازمان‌ها از محصولات فرهنگي را به‌عنوان حامل فرهنگ اسلامي تلقي مي‌كند كه از طريق آثار ادبي و هنري، انتقال و توسعه مي‌يابند. با اين تفكر، كشورهاي عضو را به ايجاد محيطي قانوني ترغيب مي‌كند كه اين محيط‌ها بتوانند از صنايع ‌فرهنگي حمايت كنند.

او افزود: همچنين سهم صنايع ‌فرهنگي در حوزه‌ي توليد ناخالص جهاني، 7درصد است و از سال 1994 تا 2002 در يك دوره‌ي زماني نزديك به 10 سال، اين تجارت فرهنگي 2برابر شده است. البته اين افزايش به تعداد معدودي از كشورها تعلق دارد و بر اساس آمار منتشر‌شده يونسكو در سال 2002 به ترتيب بريتانيا، آمريكا و چين بزرگ‌ترين صادر‌كنندگان صنايع ‌فرهنگي در جهان بوده‌اند و سهم كشورهاي در حال توسعه از صادر‌ات صنايع ‌فرهنگي تنها يك‌درصد بوده است. در اين گزارش، بسياري از كشورها از جمله ايران حضور ندارند و همچنين قاره‌ي آسيا در 10 ‌سال اخير افزايش چشم‌گيري را در حوزه‌ي صادرات صنايع ‌فرهنگي داشته، كه اين به‌دليل حضور كشورهاي آسياي جنوب‌شرقي در اين حوزه است.

دبيركل كميسيون ملي يونسكو از كشورهاي آمريكا، بريتانيا و آلمان نيز به‌عنوان بزرگ‌ترين وارد‌كنندگان محصولات صنايع ‌فرهنگي ياد و خاطرنشان كرد: در سال 1993 درآمد كل 50 شركت فعال در حوزه‌ي صنايع‌ سمعي - بصري فرهنگي، 11 ‌ميليارد دلار بوده است كه چهار سال بعد، اين درآمد، درآمد هفت شركت بزرگ توليد‌كننده‌ صنايع ‌فرهنگي بوده است.

او پس از ارائه‌ي اين گزارش اجمالي، به تبيين مؤلفه‌هاي صنايع‌ فرهنگي و پيامدهاي گسترش آن‌ها پرداخت.

محمدحسين ايماني ‌خوشخو - معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - هم با موضوع « اقتصاد و هنر و فعاليت‌هاي هنري و نقش آن‌ها در توسعه صنايع‌ فرهنگي» با طرح مباحث كلي درباره‌ي توسعه، خاطرنشان كرد: توسعه هنر و فعاليت‌هاي هنري با دو مقوله‌ي صنايع ‌فرهنگي و اقتصاد هنر پيوند يافته است و با توجه به اهميت اين دو مقوله در توسعه‌ي صنايع ‌فرهنگي، ضرورت دارد كه به‌طور جدي به اين مسائل پرداخته شود.

اين مقام مسؤول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي متذكر شد: نگاهي به خصوصيات صنايع‌ فرهنگي متضمن اين امر است كه نگاه سياست‌گذاران و تبعات تصميمات آن‌ها در اين حوزه تا چه اندازه خطير است و از همين‌رو بي‌اهميت‌ نشان دادن صنايع ‌فرهنگي ساده‌لوحانه است؛ بنابراين ضرورت دارد صنايع ‌فرهنگي را به‌عنوان بخشي از واقعيت جدي گرفت و با آن هوشمندانه برخورد كرد.

ايماني در ادامه به تبيين معناي اقتصاد هنر پرداخت و تصريح كرد: دستاوردهاي هنري به‌عنوان كالا، بدون ارائه به مصرف‌كننده نمي‌تواند مفهوميت يابد و راه ارائه‌ي آثار هنري به مصرف‌كننده از طريق صنايع‌ فرهنگي است.

او در بخش پاياني سخنانش متذكر شد: فعاليت‌هاي هنري در شرايط كنوني چگونه مي‌تواند نيازهاي جامعه‌ انقلابي ما را پاسخ دهد؟ تصميم‌هاي مبتني بر آزمون و خطا و همچنين بينش‌هاي متعارض نسبت به مفهوم توسعه و دست‌يابي به آن و از سويي، پديده‌ي جهاني‌سازي سبب شده كه آرايش نيروهاي انساني در كارزار فرهنگي از وضعيت مطلوبي برخوردار نباشد. متأسفانه فعاليت‌هاي هنري جامعه هنوز گستره‌ي زيادي از مردم را پوشش نمي‌دهد و از سويي، ترويج فعاليت‌هاي شبه‌ فرهنگي زيرزميني مخاطبان زبان ما را هدف قرار داده است؛ از اين‌رو در چنين شرايطي چاره آن است كه به ترويج آثار هنري خود كه مبتني بر ارزش‌هاي ملي و معنوي است، بپردازيم و از سويي، از تجارب مطلوب جهاني بهره‌ بگيريم.

همچنين منصور واعظي - دبير شوراي فرهنگ عمومي - درباره‌ي جايگاه صنايع ‌فرهنگي در گفتمان ما با ديگران، چهار سطح گفتماني را براي جامعه‌ي امروز قائل شد و با برشمردن سطح گفتماني كلان، راهبردي، تئوري و نظريه‌پردازي و گفتمان فرهنگي - هنري، با بسط هريك از اين سطوح گفتماني، يادآور شد: اكنون نظام آمادگي توليد آثار فرهنگي متكي بر مباني خودي را دارد و در حوزه‌ي نظريه‌پردازي و همچنين راهبردي در بهترين شرايط مطلوب هستيم، كه پيام خود را در قالب توليدات فرهنگي - هنري به‌ دنيا عرضه كنيم. البته هنوز تا قالب شدن گفتمان فرهنگي به عنوان گفتمان اصلي جامعه فاصله داريم و زماني اين امر مؤثر مي‌شود كه دانشگاه‌هاي ما و همچنين حوزه‌هاي علوم ديني بتوانند ادبيات جديد متكي بر مبناي خودي را ارائه كنند.

دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور در پايان، نقاط قوت ما را در صنايع ‌فرهنگي، اندوخته‌هاي فرهنگي، انقلابي جامعه دانست و تأكيد كرد: اكنون دنيا عطش جهاني دارد، براي اين‌كه حرف ما را بشنود.

به گزارش ايسنا، كريمي - دبيركل كميسيون ملي آيسسكو - نيز با موضوع «نقش صنايع ‌فرهنگي در هويت‌بخشي به امت اسلامي» بر اين مسأله تاكيد كرد كه تحولات دو دهه‌ي اخير جهاني نشان داده است كه فرهنگ نقش جدي در عرصه‌ي تعاملات بين‌المللي دارد و از سويي ما شاهد بازگشت بسياري از مردم جهان به دين و مذهب هستيم و اين نه تنها در جهان اسلام، كه در جهان تشديد شده است.

او نقش فرهنگ را عامل تعيين‌كننده‌اي در تحولات بين‌المللي دانست و گفت: جهان اسلام به عنوان يك مجموعه‌ي منسجم فرهنگي كه عامل مزيت ما در جهان است، چنان‌چه در حوزه‌ي صنايع ‌فرهنگي برنامه‌ريزي درستي داشته باشد، مي‌تواند حرف جدي را در جهان عرضه كند.

دبيركل كميسيون ملي آيسسكو در پايان متذكر شد: ايران پتانسيل اين را دارد كه با گسترش صنايع ‌فرهنگي در داخل كشور، تأثير عمده‌اي را در جهان اسلام داشته باشد، كه اين در قالب سه متغير ملت‌ها، دولت‌ها و نهادهاي بين‌المللي قابل بررسي است و چنان‌چه بتوانيم با گسترش صنايع ‌فرهنگي خود در حوزه‌ي فرهنگي، يك‌سري ارزش‌ها را در جهان اسلام جا بياندازيم، مي‌توانيم هويت مشتركي را در بين مسلمانان بنا كنيم.

در ادامه، حسن بنيانيان - رييس حوزه‌ي هنري سازمان تبليغات اسلامي - با موضوع «صنايع ‌فرهنگي و نقش‌ها در استراتژي صنايع ‌فرهنگي كشور با رويكرد مهندسي فرهنگي»، تصريح كرد: توسعه صنايع ‌فرهنگي مستلزم سرعت بخشيدن به توسعه فرهنگ است و از اين‌رو ضرورت دارد توسعه فرهنگي در كشور به جايي برسد تا بتوانيم درباره‌ي توسعه صنايع ‌فرهنگي صحبت كنيم.

بنيانيان در ادامه از بازار فرهنگي نيروي انساني متخصص و مراكز تحقيقاتي - پژوهشي حوزه‌ي فرهنگ به عنوان نمودهاي توسعه فرهنگي در جامعه ياد كرد و اين عوامل را دچار كاستي و نقصان دانست و افزود: تلقي مديران اجرايي از فرهنگ با تلقي مقام معظم رهبري از فرهنگ تفاوت دارد و چنان‌چه مي‌خواهيم صنايع ‌فرهنگي در كشور ما شكل گيرد، بايد به رهنمود‌هاي مقام معظم رهبري مراجعه كنيم.

او در پايان از پول نفت و همچنين دموكراسي ناقص در جامعه به‌عنوان موانع توسعه صنايع ‌فرهنگي ياد و تأكيد كرد: فرآيند‌هاي توسعه لوازم خودش را دارد. تحولات توسعه‌يي در مملكت ما دچار نبود تعادل است. براي دست‌يابي به توسعه‌ي پايدار در حوزه‌هاي گوناگون ضرورت دارد تحولات توسعه‌يي در همه زمينه‌ها هماهنگ پيش رود.

همچنين در اين مراسم، نقيب‌السادات - مدير علمي همايش - با استناد به بيانات مقام معظم رهبري درباره‌ي مهندسي فرهنگي، به ارائه‌ي ديدگاهش درباره‌ي صنايع ‌فرهنگي و نقش آن در توسعه‌ي اقتصادي و اجتماعي پرداخت.

ديگر سخنران اين مراسم، سلجوقي - مديركل پيشين كارآفريني وزارت كار و امور اجتماعي - بود، كه او نيز در سخناني درباره‌ي كارآفريني فرهنگي، اهميت، ضرورت و جايگاه آن سخن گفت.

برخلاف اعلام قبلي، محمدحسين صفار هرندي و غلامعلي حداد عادل در همايش حضور نداشتند.

انتهاي پيام
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن