واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وزير راه وترابري با انتقاد از كندي ساخت ريل:اگربا پيك مورچهاي هم حركت ميكرديم تا كنون صادركننده بوديمطراحي داخلي هواپيماي ايران 140 به مراتب از هواپيماي فوكر 100 بهتر است
تهران- خبرگزاري كار ايران
وزير راه و ترابري گفت: در بخش ريل با وجود 70 سال قدمت راه آهن در كشور اما هنوز واردكننده ريل هستيم، اين در حالي است كه اگر با پيك مورچهاي هم حركت ميكرديم تا كنون صادركننده ريل بوديم.
به گزارش خبرنگار ايلنا، حميد بهبهاني، وزير راه وترابري در همايش تدوين برنامه پنجم سازندگي بخش حمل و نقل و هواشناسي با انتقاد از عملكرد كند كشور در ساخت ريل اظهار داشت: 25 سال است كه تيرآهن ميسازيم و در حالي كه نيازمند استفاده از ريل بودهايم اما هنوز نه ريل ميسازيم و نه لوكوموتيو.
وي ادامه داد: امروز صبح با يك خارجي جلسهاي داشتهام كه تا اسم ريل آمد مجبور شدم در عين تاخير ورود وي، سر ميز مذاكره با او بنشينم و قراردادي براي ساخت و ورود 20 تن ريل تا دو ماه آينده را منعقد كنم.
بهبهاني اظهار داشت: در توليد فولاد كشور با وجود سابقه 30 تا 40 ساله در توليد تيرآهن به موضوع ساخت ريل توجه كافي نشد و هر چند ساخت ريل با تيرآهن از نظر پروسه ساخت و آلياژ فرق ميكند ولي نياز كشور به توسعه حمل و نقل ريلي ايجاب ميكرد كه بر ساخت ريل نيز توجه كافي مبذول شود.
وي خاطر نشان كرد: از اول انقلاب صحبت از برنامهريزي به گوش ميرسيد ولي تا كنون براي بخش راه وترابري برنامهريزي درستي انجام نشده است.
وزير راه وترابري با اشاره به كشور سومالي و دزدي كشتي در آن گفت: اين كشور نه دولت دارد و نه برنامهريزي و هيچ چيزي ندارد حتي شبكه ريلي كه بتواند به آن تكيه كند.
بهبهاني يادآورشد: در برنامه 1404 بايد ايران به قدرت اول منطقه تبديل شود و حتي بايد شبكه ريل به 25 هزار كيلومتر برسد و اين درحالي است كه ما سالانه تنها 200-300 كيلومتر راه ميسازيم و اگر بخواهيم به اين هدف 1404 برسيم، حداقل بايد سالانه 1200كيلومتر راه آهن ميساختيم كه نساختهايم و حتي اعتبار آن را نيز نداريم.
وي ادامه داد: حتي طبق برنامهريزي 1404 بايد تمام شهرها به وسيله ريل به هم اتصال پيدا كند و تمام استانها به وسيله بزرگراه به هم وصل شود.
وزير راه وترابري درباره اولويتهاي بخش حمل و نقل در برنامه پنجم سازندگي گفت: بالا بودن آمار تصادفات جادهاي يكي از موانع دستيابي به اهداف برنامه چهارم توسعه است.
وزير راه و ترابري خاطر نشان كرد: آمارتصادفات جادهاي كشور بالاست، زيرا سهم راه آهن در حمل و نقل مسافري پايين است و اگر شبكه راه آهن در كشور به اندازه يك سوم شبكه جادهاي توسعه يافته بود، ميزان تلفات كاهش پيدا ميكرد.
بهبهاني تصريح كرد: تابلو سرعت مجاز در هر يك از جادههاي كشور بايد تعيين و نصب شود و حتي بايد مشخص شود كه در چه راهي دقيقا با چه سرعتي بايد راند تا دچار تصادف نشويم تا اين نقاط را كه به دليل عدم نصب سرعت مجاز دچار حادثه ميشود به عنوان نقطه حادثهخيز بشناسيم.
وي تصريح كرد: يك روزي تمام جادهها تابلوي حداكثر سرعت مجاز داشت و امروز تابلوي سرعت مطمئنه! بنابراين اول يكي بايد براي من اين تابلو را معني كند، چراكه سرعت مطمئنه براي كسي كه جنون سرعت دارد 200 كيلومتر و براي ديگري 40 كيلومتر است.
وزير راه و ترابري اظهارداشت: متاسفانه ما راههاي خود را رها كردهايم و كسي نميداند كه چقدر بايد در راههاي كشور رانندگي كند.
وزير راه و ترابري تصريح كرد: براي دستيابي به اين هدف بايد بودجههاي لازم به اين بخش تخصيص يابد و من از هم اكنون از نمايندگان مجلس درخواست ميكنم براي سال آينده وزارت راه و ترابري در بخش حمل و نقل ريلي بودجه مناسبي در نظر بگيرند.
بهبهاني با اشاره به اظهارات پليس راه براي ايمن نبودن راه ديزين -شمشك گفت: من بارها گفتم كه اين راه تنها براي كساني است كه ميخواهند از مناطق لذت ببرند و با سرعت بين 30-40 كيلومتر رانندگي كنند و مطمئناً با اولين بارش برف و يخ زدگي جادهها اين مسير بسته خواهد شد.
وي ياد آور شد: نگهداري زمستانه راهها و به حداقل رساندن زمان كمك در جادههاي كشور كه به برعهده سازمان راهداري است، بايد با افزايش تعداد راهدارخانهها در جادهها و ايجاد كانكس و ايستگاههاي فرعي بين آنها افزوده شود.
بهبهاني گفت: اصلاح تعرفهها گام مثبت ديگري در جهت تامين درآمدهاي بخش حمل و نقل كشور است و توسعه اقتصاد كشور بدون توسعه حمل و نقل امكانپذير نيست.
وي سازمان هواشناسي را مظلوم خواند و گفت: اين سازمان طي سالهاي اخير از توجه كافي در بخش تصميمگيري و بودجه برخوردار نبوده است در حالي كه سهم به سزايي در برنامهريزيهاي حمل و نقلي كشور دارد.
وزير راه و ترابري خاطر نشان كرد: برنامهريزي در جهت توسعه كشور همواره با در نظر گرفتن افقهاي مطلوب نوشته ميشود ولي بايد بودجه لازم در زمينههاي تحقق و توان داخلي نيز براي دستيابي به آن اهداف در برنامه چهارم و پنجم توسعه ديده شود تا شكاف موجود ميان هدفگذاري و عملكرد در برنامههاي توسعهاي كشور مرتفع شود.
بهبهاني افزود: به بازار آمدن هواپيماي آنتونوف 140 (ايران 140 ) به همت متخصصان داخلي صنعت هوانوردي كشور ميتواند به نوسازي عمر ناوگان هوايي كشور كمك كند و علاوه بر هواپيماي ايران 140 ،آنتونف 148 با ظرفيت100 نفر مسافر و توپولف 204 با ظرفيت 200 نفر مسافر هواپيماهايي هستند كه براي افزوده شدن به ناوگان هوايي كشور در حال مطالعه و بررسي قرار دارند.
وزير راه و ترابري تصريح كرد: طراحي داخلي هواپيماي ايران 140 به مراتب از هواپيماي فوكر 100 بهتر است و قطعاً طراحي دوم آن از طراحي نخست بهتر خواهد بود.
بهبهاني درباره تدوين برنامه پنج ساله با بيان اين كه در برنامههاي قبلي جايگاه ويژهاي براي راه در نظر گرفته نشده بود و هم اكنون راه به عنوان يك خدمات معرفي شده است.
وي تدوين راهبردهاي بلند مدت بخش حمل ونقل در راستاي تحقق اهداف متعالي سند چشم انداز 20 ساله جمهوري اسلامي و سياستهاي كلي بخش حمل و نقل كه توسط مقام معظم رهبري تاييد وابلاغ شده است و همچنين سياستهاي كلي برنامه پنجم سازندگي كه در آينده نزديك ابلاغ خواهد شد، تهيه و پيشنهاد احكامي كه براي تسهيل و تسريع در اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و قانون مربوطه، ارائه طرح هاي راهبردي با هدف توسعه وتعادل منطقهاي و گسترش امكانات حمل ونقل و هواشناسي براساس عدالت ،ارائه چارچوبهاي مشخص علمي و عملي به منظور ارتقاي ايمني بخش حمل و نقل، بكارگيري و حمايت ويژه از توان مالي فني مهندسي و تخصصي بخش غير دولتي در بخش حمل و نقل و هواشناسي و صدور خدمات فني و مهندسي، را از جمله اصول تدوين برنامه پنج ساله خواند.
بهبهاني ادامه داد: توجه ويژه به اقتصاد مهندسي طرحها و پروژه هاي مهندسي ارزش و بهرهبروري عوامل توليد، اصلاح تعرفه هاهدفمند كردن يارانه ها ودريافت بهاي تمام شده وپرهيز از اعمال نرخ تكليفي با هدف تحقق كارايي، استفاده از فناوري هاي نوين و گردش اطلاعات بخش حمل و نقل و هواشناسي به صورت الكترونيكي در امور ساخت و توسعه نگهداري و بهره برداري، ايجاد شبكه و پايگاه اطلاعات حمل و نقل ترانزيت بين دستگاههاي ذيربط، ساماندهي و ايجاد مديريت واحد در پايانههاي زميني و هوايي و ايجاد ظرفيت در راستاي ارتقاي سهم و حمل و نقل ريلي از كل حمل و نقل زميني از ديگر موارد لحاظ شده دربرنامه پنجم خواهد بود.
پايان پيام
كد خبر: 455643
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]