واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بهبهاني : با گسترش شبكه ريلي ، سوانح جاده اي را كاهش مي دهيم
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/08/14
وزير راه و ترابري گفت : با ارتقاي شاخص هاي حمل و نقل و گسترش شبكه ريلي ،
سوانح رانندگي در جاده ها را كاهش مي دهيم.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر، حميد بهبهاني امروز در همايش تدوين برنامه پنجم سازندگي بخش حمل و نقل و هواشناسي گفت: سوانح جاده اي در كشور بالاست و بايد با افزايش تنوع شبكه هاي حمل و نقل به ويژه راه آهن ، به حداقل برسد.
وي با اشاره به اينكه سهم راه آهن در حمل و نقل مسافري پايين است ، گفت : اگر شبكه راه آهن در كشور به اندازه يك سوم شبكه جاده اي توسعه يابد خسارت تصادفات جاده اي خيلي كمتر مي شود.
وزير راه و ترابري در ادامه گفت : براي افق 1404 ساخت 25 هزار كيلومتر راه آهن معادل ساخت سالانه حدود هزار و 200 كيلومتر هدف گذاري شده است.
بهبهاني از نمايندگان مجلس خواست براي سال آينده وزارت راه و ترابري در بخش حمل و نقل ريلي بودجه مناسبي در نظر بگيرند.
وي با بيان 70 سال سابقه در راه آهن و واردات لوكوموتيو تصريح كرد : اگر در اين سال ها براي ساخت قطعات تلاش مي كرديم ، اكنون لوكوموتيوساز و صادر كننده بوديم.
وزير راه و ترابري با اشاره به نياز كشور به ريل گفت : با وجود سابقه 30 تا 40 ساله در توليد تيرآهن به موضوع ساخت ريل توجه كافي نشده است.
وزير راه و ترابري اضافه كرد : هر چند ساخت ريل با تيرآهن از نظر فرايند ساخت و آلياژ فرق و نياز كشور به توسعه حمل و نقل ريلي ايجاب مي كند به ساخت ريل نيز توجه شود.
بهبهاني در خصوص توسعه بخش حمل و نقل هوايي كشور افزود : به بازار آمدن هواپيماي آنتونف 140 ( ايران 140 ) به همت متخصصان داخلي صنعت هوانوردي كشور مي تواند به نوسازي عمر ناوگان هوايي كشور كمك كند.
وي افزود: علاوه بر هواپيماي ايران 140 ، آنتونف 148 با ظرفيت 100 نفر مسافر و توپولف 204 با ظرفيت 200 نفر مسافر هم براي ورود به ناوگان هوايي كشور در
دست مطالعه و بررسي قرار دارد.
وزير راه و ترابري گفت : طراحي داخلي هواپيماي ايران 140 از هواپيماي فوكر 100 بهتر است و طراحي دوم آن نيز از طراحي نخست بهتر خواهد بود.
وي در ادامه با اشاره به اهميت ايمن سازي راههاي كشور و استفاده از فناوري هاي نوين گفت : تابلو سرعت مجاز در هر يك از جاده هاي كشور بايد تعيين و نصب شود.
بهبهاني گفت : تابلوي "با سرعت مطمئنه رانندگي كنيد " كه جايگزين"حداكثر مجاز سرعت " در جاده ها شده است بايد اطلاح شود.
وي افزود : به عنوال مثال جاده ديزين به شمشك براي حداكثر سرعت 30 تا 40 كيلومتر در ساعت طراحي و ساخته شده است و اگر فردي با سرعت بيشتر رانندگي كند ، خطرناك است.
وزير راه و ترابري با اشاره به نگراني برخي در خصوص ايمن نبودن اين جاده گفت: البته اين يك جاده تفريحي و گردشگري است و توصيه مي كنم كساني از آن استفاده كنند كه مي خواهند از طبيعت مسير لذت ببرند.
بهبهاني در خصوص وضعيت جاده شمشك به ديزين در زمستان گفت : با بارش اولين برف و يخ زدگي بايد مانع استفاده رانندگان از اين جاده شد.
وزير راه و ترابري خاطرنشان كرد : نگهداري زمستانه راهها و به حداقل رساندن زمان كمك رساني در جاده هاي كشور كه بر عهده سازمان راهداري است، بايد با افزايش
راهدارخانه ها و ايجاد كانكس و ايستگاههاي فرعي تقويت شود.
وي در ادامه سازمان هواشناسي را مظلوم خواند و گفت: اين سازمان در سال هاي اخير از جايگاه خوبي در بخش تصميم گيري و بودجه برخوردار نبوده است در حالي كه سهم مهمي در برنامه ريزي هاي حمل و نقل كشور دارد.
وزير راه و ترابري خاطرنشان كرد: برنامه ريزي در جهت توسعه كشور همواره با در نظر گرفتن افقهاي مطلوب نوشته مي شود و بايد بودجه لازم براي تحقق ان هم پيش بيني شود.
وي گفت : توان داخلي نيز بايد براي دستيابي به آن اهداف در برنامه چهارم و پنجم توسعه ديده شود تا شكاف موجود ميان هدفگذاري و عملكرد در برنامه هاي توسعه اي كشور از بين برود.
همايش برنامه پنجم توسعه در حوزه حمل و نقل و هواشناسي امروز با حضور مديران و كارشناسان بخش هاي حمل و نقل برون شهري شامل جاده اي ، ريلي ، هوايي و دريايي برگزار و درباره اولويت هاي اين بخش بحث و تبادل نظر شد.
تصوير دارد
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]