تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رضاى خدا به خشم مردم جويد، خداوند از او خشنود شود و مردم را از او خشنود ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836926905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديدگاه چند صاحبنظر كرماني در مورد فرهنگ عمومي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديدگاه چند صاحبنظر كرماني در مورد فرهنگ عمومي
داخلي. فرهنگي. گزارش.

‪ ۱۴‬آبان ماه در روز شمار تاريخ ايران با عنوان روز فرهنگ عمومي نامگذاري شده است روزي كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در آبان ماه سال ‪۱۳۶۴‬ موظف شد به منظور تبيين اهداف و سياستگذاري و هدايت فرهنگ عمومي كشور شورايي را تحت نظر خود به نام شوراي فرهنگ عمومي تشكيل دهد.

فرهنگ عمومي مقوله‌ايست شامل تمام فعاليت‌هاي مبني بر انديشه و عادات كه در جهت بر آورده شدن نيازهاي بشري وابسته به انواع جوامع از نظر تاريخي، سياسي، اقتصادي و مذهبي رفتارهاي مردمي را شكل مي‌دهند.

فرهنگ عمومي از آنجا كه محصول رفتارهاي عادي مردم است بايد در ساده‌ترين فعاليت‌هاي اجتماعي مردم از جمله روش‌هاي كسب معاش، پيوندهاي خانوادگي، نظام اداره خانواده، جامعه و نحوه پوشش، سنت غذا خوردن، تربيت كودك و مسائل جزئي كه در ظاهر بي‌اهميت به نظر مي‌آيند مورد تفحص و مطالعه قرار گيرد.

نماينده ولي فقيه در سپاه ثارالله استان كرمان با اشاره به تعريف فرهنگ از مكتب‌هاي متفاوت ،گفت: فرهنگ به مجموعه آداب و رسوم و نوع نگرش، كنش و واكنش، روش و منش يك فرد در جامعه گفته مي‌شود.

حجت‌الاسلام ابوالقاسم عليزاده روز سه‌شنبه در گفت گو با ايرنا افزود:
فرهنگ عمومي نوعي نگرش همگاني، سنت، ارزش و عادات و رسوم حاكم به محيط اجتماعي است و معمولا بيشتر مردم از آن تاثير پذير هستند.

وي ناكامي و شكست انديشه‌هاي الحادي ماترياليستي و ماديگرايانه و بن‌بست مكاتب و انديشه‌هاي ليبرال دموكراسي و نظام‌هاي سرمايه‌داري غربي را از تجارب بشر امروز دانست.

وي با اشاره به نياز بشر امروز به آموزه‌هاي ناب اسلامي گفت: بشر امروز تشنه عدالت و معنويت است و از اين رو بايد رفتارها، كنش، واكنش و جلوه‌هاي مختلف اخلاقي را مطابق با دستورات الهي مورد سنجش قرار گيرد.

حجت‌الاسلام عليزاده افزود: آنچه از فرهنگ عمومي انتظار مي‌رود همان جلوه‌هاي نوراني اسلامي است كه بايد در روابط اجتماعي تجلي پيدا كند.

وي رعايت حجاب و پوشش در جامعه را يكي از شاخص‌هاي فرهنگ عمومي عنوان كرد و ادامه داد: اين امر يكي از ارزشهاي اسلامي مورد تاكيد قرآن و اسلام است كه بايد در جامعه به طور كامل رعايت شود.

نماينده ولي فقيه در سپاه ثارالله استان كرمان توجه به اجراي حلال و حرام خدا در تعاملات اقتصادي را از جلوه‌هاي اخلاقي اسلام ذكر كرد.

او گفت: اكنون كه بيشتر جامعه اسلامي ما پيرو مكتب اهل بيت و تاثير پذيرفته از سنت‌هاي الهي است بايد توصيه‌هاي اسلام نيز بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

وي افزود: اگر همه آحاد مردم نسبت به دستورات خدا و فرامين شرع مقدس شناخت لازم را داشته باشند مي‌توان به جرات گفت كه فرهنگ عمومي متناسب با خاستگاه خدا و اولياء خدا شكل گرفته است.

حجت‌الاسلام عليزاده رعايت نكردن اصول اسلامي را نوعي بي‌فرهنگي عنوان كرد و گفت: آنان كه حقوق اجتماعي را رعايت نمي‌كنند و فرهنگ عمومي جامعه را زير پا مي‌گذارند بي‌فرهنگ هستند.

وي با اشاره به تاثيرپذيري نقش مسوولان و خانواده‌ها در اجراي بهتر فرهنگ عمومي در جامعه افزود: هر يك از اقشار جامعه بايد متناسب با شان و جايگاه خود با احساس مسووليت به اين وظيفه مهم توجه كند.

وي ادامه داد: براي تحقق فرهنگ ناب اسلامي در سطح جامعه علاوه بر تبيين آموزه‌هاي ديني و صيانت از سنت‌ها و ارزش‌هاي انقلابي و ملي بايد در راستاي ترغيب و تشويق نسل جوان نيز تلاش كرد.

حجت‌الاسلام عليزاده با اشاره به هجمه‌هاي ضد ارزشي و ضد فرهنگي دشمنان، بر هوشياري و مديريت صحيح در مقابله با اين هجمه‌ها تاكيد كرد.

قائم مقام اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمان هم يكي از مباحث داراي اهميت هر جامعه بشري را گسترش فرهنگ و نگرش به فرهنگ عنوان كرد.

احمد سعيدي به خبرنگار ايرنا گفت: فرهنگ و مهندسي فرهنگي، تقويت باورهاي ديني و گسترش اخلاق اسلامي، توسعه و ترويج فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقاء و ترويج فرهنگ شهرنشيني از شاخص‌هاي فرهنگ عمومي در جامعه به شمار مي‌رود.

وي توسعه و ارتقاء فرهنگ استفاده از اوقات فراغت، شفاف‌سازي و ارتباط مسوولان با مردم و تلاش در راستاي تحقق منويات مقام معظم رهبري را از ديگر شاخصه‌هاي فرهنگ عمومي در جامعه برشمرد.

وي فرهنگ عمومي جامعه را نشات گرفته از فرهنگ ديني و آرماني دانست و افزود: قرآن كريم گرايش ذاتي انسان را به فرهنگ شايسته و كمال مرتبط دانسته و انسان از اين منظر تا به نقطه اوج نرسد نمي‌تواند آرامش لازم را به دست آورد.

اين عضو شوراي فرهنگ عمومي استان كرمان گفت: هر امري كه منتج به جدايي انسان از مسير حق شود به عنوان آسيب فرهنگي شناخته مي‌شود.

وي نقش مديران فرهنگي در گسترش فرهنگ عمومي را مهم دانست و افزود:
جامعه امروز نيازمند نقش آفريني مديران در حوزه مديريت فرهنگ است.

سعيدي تاكيد كرد: مديران عرصه فرهنگي در اين نقش آفريني بايد اضافات و آلودگي‌هاي بوجود آمده را پالايش كنند.

وي گفت: مديران فرهنگي با تمسك به خودباوري، توانمندي، سابقه درخشان و برخوردار از اندوخته‌هاي عظيم معنوي و ويژگي‌هاي فرهنگي ملت بستر فرهنگي جامعه را براي تجلي آرمان موعود فراهم مي‌آورند.

عضو شوراي فرهنگ عمومي استان كرمان با اشاره به فعاليت اين شورا از سال ‪ ۱۳۷۱‬برگزاري ‪ ۱۳۲‬جلسه در مركز استان و ‪ ۴۴۶‬جلسه در مراكز شهرستان‌ها را از جمله فعاليت‌هاي اين شورا ذكر كرد.

وي افزود: بر اين اساس تاكنون ‪ ۷۸۵‬موضوع در شوراي فرهنگ عمومي استان كرمان مورد بررسي قرار گرفته است.

سعيدي گفت: شوراي فرهنگ عمومي استان كرمان طي سه مرحله به عنوان شوراي فرهنگ عمومي برتر در سطح كشور معرفي شده است.

عضو ديگر شوراي فرهنگ عمومي كرمان با تاكيد بر توسعه فرهنگ گفت: در حالي كه تا چند دهه پيش آرزوي همه كشورها توسعه و رشد اقتصادي بود چندي است كه توسعه همه جانبه جاي آن را گرفته است.

دكتر ناصر حاج‌اكبري با اشاره به پيچيدگي توسعه فرهنگي گفت: شناخت فرهنگ نخستين گام در راستاي توسعه فرهنگي جامعه به شمار مي‌رود.

وي هدف‌گذاري ، اقدامات فرهنگي، مسووليت‌هاي فرهنگي و پايش را از ديگر مراحل اقدامات فرهنگي عنوان كرد.

رييس شوراي فرهنگ عمومي استان و امام جمعه كرمان نيز حل مشكلات اجتماعي را مستلزم ارتقاي فرهنگ عمومي جامعه دانست.

حجت‌الاسلام سيد يحيي جعفري افزود: توجه ويژه به فرهنگ عمومي دارو و درمان بسياري از دردهاي اجتماع است.

وي با اظهار تاسف از آگاهي نداشتن بعضي از افراد جامعه گفت: اصلاح فرهنگ عمومي و آشنايي همه مردم با ويژگي‌هاي اخلاقي مي‌تواند مشكلات جامعه را به مرور رفع كند.ك/‪ ۴‬
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن