واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: از سوي دانشگاه آزاد اسلامي پنجمين شماره فصلنامه مطالعات ميان فرهنگي منتشر شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: پنجمين شماره فصلنامه مطالعات ميان فرهنگي با مطالبي متنوع در دو بخش انگليسي و فارسي در 208 صفحه بر پيشخوان مطبوعات قرار گرفت.
به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، در اين شماره دكتر محمدمهدي مظاهري مقاله اي درباره اتحاد اسلامي در انديشه دو مصلح عملگرا دارد.
وي در اين مقاله بر آن است تا آرمان تحقق وحدت و انسجام اسلامي را در نگاه دو تن از بزرگان دغدغه دار اين مقوله در جهان اسلام مورد بررسي قرار دهد و گونه اي مقايسه از نگاه وحدت گرايانه دو مصلح بزرگ اجتماعي يعني سيد جمال الدين اسدآبادي و امام خميني ارايه كند.
تدقيق در مباني معرفتي، خاستگاه فكري، نحوه تعامل با دنياي غرب و كيفيت حضور اين دو مصلح در عرصه هاي سياست و اجتماعي و بالاخره ارزيابي ميزان توفيق هر يك در حقيقت ارايه كننده مدلي است كه بالقوه از قابليت بهره گيري در شرايط كنوني جهان اسلام برخوردار است.
محمد صادق مهدوي و حسين اكبري مقاله اي به نام هويت يابي جوانان در محيط هاي مجازي نوشته اند، مقاله حاضر با بررسي ساختار و ويژگي هاي جهان مجازي روند شكل گيري هويت مجازي جوانان را در اجتماعات مجازي تشريح مي كند.
در ادامه نيز به بررسي تاثير متقابل هويت مجازي و هويت واقعي جوانان مي پردازد. بررسي نشان مي دهد كه هويت مجازي جوانان تحت تاثير هويت واقعي و ساختارروابط آنها در جهان واقعي قرار دارد. همچنين دلبستگي به هويت مجازي مي تواند باعث انزوا و گوشه گيري جوان در زندگي اجتماعي و از دست دادن مهارت هاي زندگي و عوارضي از قبيل اعتياد اينترنتي و افسردگي شود.
هويت فرهنگ و جنبش هاي انتقادي در دوران بعد از دوران جنگ سرد مقاله اي از طاهره ترابي است، در اين مقاله مي توان يكي از اصلي ترين نشان هاي تحول در فضاي سياسي و بين المللي بعد از جنگ سرد را گسرش شاخص ها و مولفه هاي فرهنگي در حوزه سياست و روابط بين الملل دانست.
تحليلي سازه انگارانه از نقش هويت گرايي در انسجام اسلامي مقاله اي است از حسين صور اناري كه تلاش براي بررسي نقش هويت گرايي در گفتمان انسجام اسلامي است.
مهري تقوي مقاله اي با عنوان نمودار رويارويي با اسلام را نوشته كه به كليد مقابله با جريان هاي اسلامي يك دهه پيشتر از آنكه بوش در اتاق فرمان كاخ سفيد بيانيه دو جنگ عراق و افغانستان را امضا يا كتاب جنگ تمدن هاي هانتينگتون را روانه بازار كند زده شد.
نقش رسانه هاي گرجستان و كمك هاي غرب در انقلاب گل رز مقاله اي است كه ديويد آنابله تاليف كرده كه درخصوص جمع شدن ده ها هزار نفر از مردم گرجستان در خيابان روستاولي اصلي ترين خيابان تفليس پايتخت در سال 2003 است كه در اين خيابان كاخ رياست جمهوري پارلمان ساختمان اپرا و دفتر اصلي پست گرجستان قرار دارد.
منطقه گرايي نوين و همگرايي كشورهاي اسلامي مقاله اي است از محمد ستوده كه به يكي از حياتي ترين مسايل كشورهاي اسلامي، حفظ هويت فرهنگي و اسلامي آن ها در عصر ارتباطات، اطلاعات و فراصنعت اشاره مي كند.
محمد نوري مقاله اي با عنوان مثنوي حسرت يا تئوري حركت نوشته به اين مقاله جستاري است در مختصات آن قطعه از تاريخ شكوفايي ايرانيان و مسلمانان تا از رهگذر آن رمز و راز تمدن سازي انديشمندان ايراني بررسي شود و تصوري اجمالي از نسل اول پيشگامان نهضت علمي ايران زمين و بنياد گذاران اين تمدن ارايه شود تصوري كه به خودي خود روشنگر رازي است كه ويل دورانت به عنوان معماي شيفتگي تمدن ايراني اسلامي تعبير مي كند.
جايگاه فرهنگ در نظريات روابط بين المللي از جواد سوري است كه به بررسي نسبت ميان فرهنگ و روابط بين الملل امري بسيار پيچيده و مشكل است اشاره مي كند زيرا معمولا در نظريه هاي روابط بين المللي كمتر با صراحت در تحليل ها و نظريه پردازي عناصر فرهنگي به كار گرفته شده است.
نشريه مطالعات ميان فرهنگي را دانشگاه آزاد اسلامي به مدير مسوولي دكتر محمد مهدي مظاهري و سردبيري دكتر نوذر شفيعي منتشر مي كند./01/120
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 561]