واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: سعید نعمت الله در گفت.وگو با خبر از کار خود دفاع کرد
فیلمنامه نویس سریال «زیر هشت» معتقد است این مجموعه واقعیات جامعه را بیان می.کند و تلخی.هایش طبیعی است و در مقابل سریال شبکه سه هم شیرین است و هم مبتذل که مردم می.توانند آن سریال را ببینند و «زیر هشت» را نگاه نکنند.
به گزارش «خبر آنلاین»، سریال «رستگاران» و تله فیلم «روز بعد» از جمله تجربه.های نویسندگی سعید نعمت الله در کنار کارگردانی سیروس مقدم است. و البته سریال «زیر هشت» که این شب.ها شاهد پخش آن شبکه اول هستیم؛ سریالی که علاقمندان و منتقدان زیادی را با خود همراه کرده است. شاید یکی از نکاتی که این روزها شدیدا مورد وفاق بسیاری است، فیلمنامه تلخ این مجموعه باشد، نکته.ای که فیلم.نامه.نویس زیر هشت قبول ندارد.
با وجوی که بسیاری از مخاطبان «زیر هشت» به جذابیت و گیرایی سناریوی این سریال معتقدند اما تلخی.های جاری در داستان گاهی فراتر از حد انتظار است .لزوم این همه تلخی در داستان چیست؟
من خیلی سر رشته.ای در زمینه تلخی و شیرینی داستان یا فیلمنامه ندارم اما می.دانم وقتی یک درام اجتماعی را روایت می.کنیم نمی.توانیم آن را شیرین بنویسیم اینجا ایران است و همه این پلشتی.ها دورو بر ما است و حقیقتا اگر کسی از دیدن این واقیعت.ها ناراحت می.شود، سریال را نگاه نکند. من اجازه دارم هر طور که فکر می.کنم، بنویسم. در عین حال همین فیلمنامه.ای که به عقیده خیلی.ها تلخ است شیرینی.های خاص خودش را هم دارد. من نمی.توانم وقتی فیلمنامه.ای را می.نویسم از تک تک آدم.ها نظرخواهی کنم که به نظر شما قصه تلخ است یا شیرین و آن چیزی که به نظر خودم خوب هست را انجام می دهم. «زیر هشت» قصه آدم.هایی است که برای رهایی از مشکلاتشان روز به روز گرفتار تر می.شوند و تنها به این دلیل که مسیر را اشتباه انتخاب می.کنند.
من وظیفه دارم یک فیلمنامه را به جذاب.ترین شکل ممکن بنویسم. «زیر هشت» هر شب به مدت 40 دقیقه پخش می.شود و تلویزیون وقت دارد 11 ساعت و 20 دقیقه کارهای شیرین پخش کند.
یکی از نکات قابل تامل فیلمنامه «زیر هشت» فرم دیالوگ.نویسی شخصیت.هاست که گاهی اینطور به نظر می.رسد که همه کاراکترها یک جور حرف می.زنند و مدام دیالوگ.هایی که پر است از حکمت و پند و اندرز از زبان آنها جاری می.شود...
آدم.های فیلمنامه «زیر هشت» شبیه هم حرف نمی.زنند. و اعتقاد دارم کسی نمی.تواند شبیه فرد دیگری حرف بزند. من بسیارعلاقمندم که آدم.ها وزین حرف بزنند مگر بهترین فیلمنامه.نویس این مملکت بهرام بیضایی نیست؟ مگر آدم.های فیلمنامه این فیلمنامه.نویس شکیل حرف نمی.زنند؟ من فکر می.کردم می.توانیم از شکسپیر و هملت الگو برداری کنیم. به تمام کسانی که فکر می.کنند آدم.های سریال شیبه هم حرف می.زنند توصیه می.کنم یک بار دیگر هملت را بخوانند. اگر ما نتوانیم غلو کنیم پس فیلم و سریال هیچ تفاوتی با زندگی طبیعی ندارد. ساموئل خاچیکیان مثالی می.زند و می.گوید: سینما اگر واقیعت بود من یک صندلی جلوی در خانه.ام می.گذاشتم و رفت و آمد مردم را نگاه می.کردم). پس سینما نیاز به غلو کردن دارد حرف روزمره.ای که من با شما می.زنم برای مردم جذاب نیست وقتی برای مردم جذاب خواهد بود که به آن رنگ و شکل بدهید.
شخصیت پردازی.های داستان در مورد برخی شخصیت.ها بسیار خوب است و برخی دیگر کاستی هایی دارد. مثل شخصیت پلیس داستان که به نظر شخصیت منفعلی می.رسد. آیا از ابتدا چنین ویژگی برای کاراکتر در نظر گرفته شده بود یا به نحوه بازی بازیگر بر می.گردد؟
من فکر می کنم بازیگر خوبی را برای نقش پلیس انتخاب کردیم و پلیس متفاوتی است واقیعت این است اگر 2هزار پروند قتل و دزدی از طرف پلیس کشور پیگیری شود، مطمئن باشید97 درصد پرونده.ها بایگانی می.شود، چون گاهی وقت.ها پلیس به نتیجه نمی.رسد. پلیس در این سریال در مورد پروند تحقیق می.کند اما به نتیجه.ای نرسیده است. من قصه پلیسی ننوشتم و قصد نداشتم معمای پلیسی حل کنم .
آیا از ابتدا به پایان قصه فکر کردید و یا در طول کارپایانی برای آن انتخاب کردید؟
از وقتی فیلمنامه را می.نوشتم یک پایان برایش در نظر گرفتم و می.دانستم قصه به چه شکل تمام خواهد شد. و به نظر خودم پایان خوبی شده است. تنها چیزی که در ذهنم نبود و اتفاق افتاد، مونتاژ و موزیک متن بد این کار بود که فکر می.کنم تا حد زیادی به کار لطمه زده است.
شما فیلمنامه دیگری به نام «جراحت» با کارگردانی محمد مهدی عسگرپور را برای ایام ماه مبارک رمضان نوشته.اید. آیا این کار تفاوتی با سایر کارهایتان دارد؟
جراحت برای من تجربه متفاوتی است. من این مدل فیلمنامه را هیچ وقت ننوشته بودم. در این کار سعی کردم یک جزیی را انتخاب کنم و این جزء را کم.کم به کلیت تبدیل کنم و آن را پرداخت کنم. من فکر می.کنم «جراحت» بهترین فیلمنامه.ای است که تا به حال نوشته ام و فیلمنامه بسیار موجزی است. تعداد کاراکترهایش کم است، مدل ادبیات و قصه.پردازی متفاوتی دارد. تجربه جدیدی بود و بسیار خوب ساخته شده است همانطور که سیروس مقدم برای «زیر هشت» از جان، مایه گذاشت و سر صحنه تا پای بیماری رفت عسگر پور هم انرژی زیادی گذاشت. شانسی که من آوردم این است که با دو کارگردان بسیار متعهد همکاری کردم. فکر می کنم «جراحت» یک غافلگیری بزرگ برای مخاطبان تلویزیون در ماه رمضان باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]