تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837077058




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آیا بیماریهای روانی دستگاه ایمنی ما را تضعیف میکنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آیا بیماریهای روانی دستگاه ایمنی ما را تضعیف میکنند؟





یک مبحث قدیمی که همیشه در روان.پزشکی مطرح بوده است، رابطه بین بیماری.های روان.پزشکی و افت سیستم ایمنی فرد است....
تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده است که آیا ابتلا به این بیماری روانی، فرد را مستعد ابتلا به دیگر بیماری.ها، به علت افت سیستم ایمنی بدن می.کند و یا برعکس، آیا افت سیستم ایمنی بدن باعث بروز بیماری روانی در فرد می.شود؟

آن مساله.ای که در این زمینه قطعی و ثابت شده، این است که بیماری.های روان.پزشکی، می.توانند باعث اختلال در سیستم ایمنی شوند. در بیماری.هایی مثل اسکیزوفرنی، افسردگی و برخی بیماری.های روان.پزشکی با منشأ مغزی مثل آلزایمر، این.گونه تغییرات در سیستم ایمنی فرد مبتلا مشاهده می.شود. به همین دلیل افرادی که به بیماری.های روانی مبتلا می.شوند، مستعد ابتلا به برخی بیماری.های دیگر هستند که در جمعیت سالم درصد کمتری را مبتلا می.کند. دلیل علمی آن است که در بیماری.های روان.پزشکی با هر نوع نگرشی که داشته باشیم، قطعا مغز درگیر می.شود.
از آنجا که مغز، مرکز فرماندهی تمام سیستم.های بدن است، همه ارگان.های مختلف بدن از این عضو دستور می.گیرند. زمانی که راه.های ارتباطی بین مغز با سایر ارگان.ها مختل می.شود، قطعا پیام.های نادرست از مغز به این سیستم.ها صادر می.شود و ارگان.ها بر اساس این پیام.های اشتباه، پردازش انجام می.دهند چون پیام.های صادره اشتباه بوده، نهایتا پردازش در درون ارگان.ها نیز نادرست خواهد بود و کاری که در نتیجه آن پیام.های صادره انجام می.شود نیز نادرست و ناقص است. سیستم ایمنی هم از دریافت این پیام.های اشتباه صادره از مغز مستثنا نیست و تاثیراتی که حالات روانی روی مغز می.گذارد، باعث صدور پیام.هایی از مغز به سیستم ایمنی بدن می.شود که تغییراتی را در این سیستم ایجاد می.کند. این تغییرات می.تواند باعث افت سیستم ایمنی و نتیجتا آمادگی بدن برای ابتلا به دیگر بیماری.های داخلی شود.
اما در مورد عکس این حالت که آیا افت سیستم ایمنی در بدن می.تواند زمینه ابتلا به بیماری.های روان.پزشکی را هموار .کند یا نه باید بگویم که محققان در این بحث، هنوز به نتیجه.ای قطعی نرسیده.اند. در تحقیقاتی که به عمل آمده است، در برخی از بیماری.ها مثل بیماری.های مربوط به سیستم ایمنی بدن، بافت هم.بند یا بیماری.های اتوایمیون (بیماری.هایی که خود بدن علیه سلول.های خود آنتی.بادی می.سازد) برخی تظاهرات بیماری.های روانی مثل اضطراب و افسردگی دیده می.شود. اما در مورد ضعف سیستم ایمنی، نمونه. بارز و واضح آن بیماری ایدز است که به صورت اکتسابی سیستم ایمنی فرد مبتلا ضعیف می.شود.در همین بیماری ایدز هم با اینکه درصد بروز بیماری.های روانی تا حدی بالاتر از آمار معمول است اما نسبت به دیگر بیماری.های داخلی، درصد کمتری را شامل می.شود.
مثلا درصد ابتلا به بیماری افسردگی در بیماران مبتلا به ایدز از آمار جمعیت عادی بیشتر است اما این آمار ابتلا به افسردگی نسبت به دیگر بیماری.های داخلی بیشتر نیست. به همین دلیل به صورت قطعی نمی.توان گفت که افت سیستم ایمنی در این بیماران باعث ابتلای آنان به افسردگی می.شود. گاهی اوقات نیز در بررسی بیماران مبتلا به ایدز افزایش ابتلای این افراد به اضطراب و وسواس مشاهده می.شود که جزو بیماری.های روان.پزشکی است اما زمانی که دیگر بیماری.های داخلی مثل بیماری.های غدد داخلی مثل تیرویید یا روماتیسم را بررسی می.کنیم، به این نتیجه می.رسیم که تعداد این بیماران روانی در مبتلایان به ایدز از تعداد بیماران روانی مبتلایان به این بیماری.ها بیشتر نیست.به همین دلیل، نمی.توان به صورت قاطع از دخیل بودن بیماری.های افت سیستم ایمنی در پدید آمدن بیماری.های روانی صحبت کرد.
● نقش تسریع.کنندگی استرس
در بروز بیماری.های روانی، استرس به عنوان یک عامل مهم و در حقیقت پایه.ای است و مستقیما در بروز حالت روانی نقش دارد. از طرف دیگر تحقیقات ثابت کرده است که استرس بر سیستم ایمنی افراد تاثیر می.گذارد اما اگر استرس به عنوان عامل بروز بیماری.های داخلی مطرح شود، باید به این موضوع توجه کرد که در همه افراد یک نوع بیماری بروز نمی.کند.
حتی بر سر این موضوع هم بحث است که آیا خود استرس باعث ایجاد بیماری.های داخلی می.شود و یا تاثیر آن روی سیستم ایمنی بدن، باعث ضعف دیگر ارگان.ها و بروز بیماری می.شود؟ نکته مهمی که باید در اینجا اشاره کنم این است که بیماری.های روانی، به عنوان عامل اصلی بروز یک بیماری داخلی به حساب نمی.آیند، بلکه به صورت یک عامل مستعد کننده و تسریع.کننده در بروز بیماری، در کنار عوامل خطرساز اصلی دیگر قرار خواهد گرفت. مثلا همه ما می.دانیم که سیگار کشیدن، افزایش وزن، چربی و قندخون بالا از عوامل خطرساز اصلی بروز بیماری.های قلب و عروق است.
در کنار این عوامل خطر، استرس می.تواند به عنوان یک عامل تسریع کننده بروز بیماری نقش ایفا نماید اما امکان اینکه استرس به تنهایی و بدون حضور دیگر عوامل خطرساز اصلی بیماری قلب و عروق، باعث بروز چنین بیماری.ای در افراد شود، کم است. مطمئنا فردی که به یک بیماری دچار می.شود، اگر بتواند روحیه.اش را حفظ کند و دچار استرس نشود. بهتر می.تواند به درمان بیماری.اش کمک کند و روند بهبود را تسریع کند.تحقیقات ثابت کرده است که استرس و حالات آشفته روانی فرد، تحمل درد و شرایط دشوار را برای وی مشکل می.کند و این مساله باعث اختلال در روند درمان و بهبود بیمار می.گردد. همچنین افرادی که در اثر ابتلا به یک بیماری، دچار حالات افسردگی می.شوند نمی.توانند جهت درمان با پزشک خود همکاری لازم را داشته باشند و معمولا با توجه نکردن به دستورات پزشک خود در روند درمان اختلال ایجاد می.کنند.
دکتر سیدسعید صدر
روان.پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیروزنامه سلامت ( کد: www.salamat.ir )






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن