تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815268995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

احساس گناه می کنم


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: احساس گناه می کنم




جوهر احساس گناه، خواه احساس گناه بزرگ یا کوچک، تحقیر کردن اخلاقی خویشتن است. به خود می.گویم در حالیکه می.توانستم کار درستی کرده باشم، کار اشتباهی کردم. احساس گناه همیشه با دو موضوع انتخاب و مسئولیت سرو کار دارد. بدانیم و ندانیم وضع به همین شکل است. به همین دلیل باید بدانیم که چه در ید قدرت ما هست و چه نیست. در غیر این صورت ممکن است که بی.آن.که دلیل موجهی داشته باشیم گرفتار احساس گناه شویم.

احساس گناه از عزّت.نفس ما می.کاهد.


برای مثال فرض کنید کسی را که دوست داریم- شوهر، زن، یا فرزند- در یک حادثه ی رانندگی کشته می.شوند. ممکن است به خود بگوییم : «باید جلو این حادثه را می.گرفتم». ممکن است احساس تاسف ما به خاطر کارهایی باشد که می.توانستیم بکنیم و نکردیم، یا کارهایی که نباید می.کردیم و کردیم. در بسیاری از موارد مثلاً تصادف یکی از عزیزان ما با یک راننده ی بی.احتیاط یا جان دادن او در اطاق عمل، باز ماندگان به این نتیجه می.رسند که کاری از دستشان ساخته نبود.

در این شرایط احساس گناه به احساس ناتوانی تبدیل می.شود. ممکن است بازمانده احساس کند : «اگر این کار را طور دیگری انجام داده بودم، این حادثه ی وحشتناک صورت خارجی پیدا نمی.کرد.» بدین صورت می.بینیم که احساس گناه می.تواند با ایجاد توهم توانمندی ، میل به توانمندی را در ما ایجاد کند. همین شرایط را در کودکان می.بینیم که خود را مسئول اعمال خلاف پدر و مادرشان می.دانند. «اگر من بد نبودم، پدر، مادرم را کتک نمی.زد» حال ببینیم در شرایطی که ما در کاری مقصّر بوده.ایم چگونه می.توانیم خود را از شرّ احساس گناه، نجات دهیم. به طور کلّی به پنج مرحله نیاز داریم:

1- باید به این نکته توجّه کنیم که اقدام ناراحت کننده را ما انجام داده.ایم. باید واقعیت را بپذیریم و از آن فرار نکنیم. ما این کار را کرده.ایم، این را می.پذیریم و مسئولیت آن را قبول می.کنیم.

2- به این توجّه می.کنیم که چرا این کار را کردیم. با خود برخورد مهرانگیز می.کنیم امّا از موضوع طفره نمی.رویم.

3- اگر اشخاص دیگری نیز تحت تأثیر کار ما آسیب دیده.اند به آن.ها نیز توجّه می.کنیم. به آن.ها می.گوییم که از آسیبی که به آن.ها زده.ایم اطلاع داریم. به آن.ها می.گوییم که احساساتشان را درک می.کنیم.

4- هر اقدام اصلاحی لازم را انجام می.دهیم.

5- با خود عهد می.کنیم که در آینده به طرز دیگری رفتار کنیم.

بدون رعایت این مراحل ممکن است تا سال.ها از کار اشتباهی که انجام داده.ایم رنج ببریم.


منبع : روان شناسی عزت نفس
مترجم : مهدی قراچه داغی – با تغییر و تلخیص







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن