واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل سايپا: توليد تندر 90 در صورت مخالفت با افزايش قيمت آن متوقف ميشود
خبرگزاري فارس: مديرعامل گروه خودروسازي سايپا با اشاره به ارائه پيشنهاد افزايش قيمت فروش تندر 90 از سوي خودروسازان به شوراي سياستگذاري صنعت خودرو گفت: در صورتيكه وزارت صنايع با اين پيشنهاد موافقت نكند، خط توليد تندر را متوقف خواهيم كرد.
مهرداد بذرپاش در حاشيه مراسم صادرات پرايد 132 به مصر در پاسخ به خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس كه پرسيد آيا توليد تندر90 در شرايط فعلي زيانده است؟ گفت: توليد تندر 90 با قيمت فعلي كاملا زيانده است و براي هيچ بنگاه اقتصادي توليد همراه با ضرر، عقلاني به نظر نميرسد.
وي با بيان اينكه زيان توليد در برخي مدلهاي تندر با 700 يا 800 هزار تومان و در برخي ديگر به حدود دو ميليون تومان ميرسد تاكيد كرد: طرف خارجي به طور يك طرفه قيمت قطعات تندر را افزايش داده و سفارشهاي جديد با قيمتهاي جديد به ما تحويل داده ميشود.
وي در پاسخ به سوال ديگر فارس كه پرسيد با توجه به فروش فعلي تندر 90 از سوي پارس خودرو با قيمتي بالاتر از قيمتهاي سال گذشته و در حالي كه قيمتهاي جديد از سوي وزارت صنايع ابلاغ نشده، تعيين قيمتهاي جديد براساس چه دستورالعملي تعيين شدهاست؟ گفت: متاسفانه در زمان انعقاد قرارداد توليد تندر 90 به برخي موارد توجه نشده بود و در حال حاضر طرف فرانسوي كه مسئول تامين و تدارك اين خودرو است ،قيمت تمام شده را تعيين ميكند كه امسال حدود 20 تا 25 درصد افزايش قيمت قطعات رابه ما اعلام كردهاست.
وي افزود: ما نيز يا بايد قيمتهاي فروش را افزايش دهيم و يا خط توليد تندر را متوقف كنيم و چارهاي جز افزايش قيمت نيست.
بذرپاش تصريح كرد: قيمتگذاري تندر 90 براساس دستورالعمل اعضاي هيات مديره شركتهاي توليد كننده اعمال ميشود و البته هنوز قيمت فروش ما نهايي نشدهاست.
وي ادامه داد: قيمتگذاري توسط خودروسازان براساس قيمت تمام شده خودرو انجام و همواره سود چهار تا پنج درصدي اعمال ميشود،البته علاوه بر اين قيمتهاي جديد تندر 90 را به وزارت صنايع اعلام كردهايم تا تصميمگيري نهايي انجام شود.
*تشكيل كميته بحران براي بررسي مشكل خودروسازان جهاني
وي در ادامه در مورد تاثير بحران اقتصادي شركتهاي خودروساز خارجي بر وضعيت توليد خودروسازان داخلي نيز به فارس گفت: به منظور بررسي اين موضوع يك كميته در شركت سايپا تشكيل شده و بحران ايجاد شده ما را نگران كردهاست.
مديرعامل گروه خودروسازي سايپا با اشاره به تعطيلي دو هفته در ماه شركت رنو فرانسه و همچنين تعطيلي چند روزه خط توليد سيتروئن گفت: تاكنون تاثيري از اين تعطيليها به ما منتقل نشده و البته ما انتظار داريم اين اتفاق بيفتد.
وي افزود: ممكن است ارسال پكهاي CKD خودرو از سوي شركتهاي خارجي به ما دچار توقف و يا به هم ريختگي برنامه ارسالي شود كه البته با طرفهاي خارجي در حال مذاكرهايم كه اگر قرار است اين اتفاق بيفتد ما نيز در خط توليد و كار كارگران تغييرات لازم را ايجاد كنيم.
بذرپاش با بيان اينكه بروز بحران در شركتهاي خودروساز خارجي به فروش آنها مربوط ميشود تصريح كرد: اين بحران باعث كاهش فروش و توليد آنها خواهد شد و به همين دليل خط توليد آنها براي چند روز توقف خواهد شد.
وي افزود: دليل اينكه بحران در خودروسازان خارجي ايجاد شده و در عين حال اتفاقي براي خودروسازان ايراني نيفتاده، اين است كه خارجيها بيشتر بدنبال فروش محصولشان به ما هستند و سعي ميكنند كاهش فروش خود در بازراهاي اروپايي را از طريق عرضه خودرو در بازارهاي آسيايي جبران كنند.
*صادرات 12 هزار دستگاه خودرو به مصر تا سه سال آينده
مديرعامل سايپا در ادامه با اشاره به هدفگذاري اين شركت براي صادرات پرايد به مصر گفت: طي سه سال آينده 12 هزار دستگاه خودروي توليد سايپا به مصر صادر خواهد شد.
وي با بيان اينكه كشورهاي آفريقايي از اهميت بالايي براي صادرات محصولات سايپا برخوردار هستند، گفت: ما بر روي صادرات به مصر و الجزاير بطور ويژه حساب كردهايم و بخش خصوصي اين كشورها علاقه زيادي به همكاري با سايپا دارند.
به گفته وي طي يك ماه آينده 500 دستگاه پرايد 132 به مصر صادر خواهد شد و اين رقم طي پنج سال به 27 هزار دستگاه خواهد رسيد.
بذرپاش با اشاره به هدفگذاري سايپا براي صادرات 20 درصد از توليدات اين شركت تا سال 1390 اظهار داشت: با توليد يك ميليون دستگاه خودرو در سايپا تا سال 90 حدود 200 هزار دستگاه خودرو صادر خواهيم كرد.
وي از راهاندازي دو كارخانه توليد محصولات سايپا در خارج از كشور طي دو سال آينده خبر داد و گفت: يكي از اين كارخانهها در مصر احداث خواهد شد و بخش خصوصي مصر نيز تمايل زيادي براي سرمايهگذاري جهت احداث اين كارخانه دارد.
وي ادامه داد: كارخانه دوم در يكي از كشورهاي آسياي ميانه ايجاد خواهد شد كه مذاكره براي اجراي اين پروژه در حال انجام است.
بذرپاش با اشاره به وجود برخي مشكلات موجود از سوي ونزوئلا در فعاليت كارخانه توليد پرايد در اين كشور گفت: با احتساب كارخانه توليد سايپا در سوريه طي دو تا سه سال آينده چهار ايستگاه توليد خودرو در خارج از كشور خواهيم داشت.
وي همچنين از راهاندازي خط توليد خودروي ملي سايپا طي چند ماه آينده خبرداد و افزود: اين خودرو جايگزين محصول اصلي صادراتي ما يعني پرايد خواهد شد و در كنار اين خودرو، تندر 90 نيز به جمع خودروهاي صادراتي اضافه خواهد شد.
وي افزود: به اين ترتيب تا سال 88 چهار محصول صادراتي با برند سايپا خواهيم داشت و تعداد كشورهاي صادراتي هدف تا سال 1390 حدود 30 كشور خواهد بود.
بذر پاش در واكنش به بحثهاي مطرح شده از سوي رويانيان مبني بر توقف خط توليد خودروهاي فاقد ترمز ABS از ابتداي سال آينده گفت: نصب اين ترمز بر روي خودروها هزينهبر است و انجام اين طرح طي دو تا سه سال آينده امكان پذير است ولي تا سال آينده عملي نخواهد شد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]