واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: وزير سابق امور اقتصادي و دارايي پيشنهاد كرد: انتشار اوراق قرضه بين المللي براي جذب سرمايه هاي سرگردان جهان
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام پيشنهاد كرد ايران براي جذب سرمايه هاي سرگردان حاصل از بحران اقتصادي جهان اقدام به انتشار اوراق قرضه بين المللي كند.
به گزارش فارس داوود دانش جعفري در حاشيه همايش بحران مالي جهاني، فرصت ها و تهديدها در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: بازار سرمايه ايران با بازار سرمايه ديگر كشورها ارتباط خاصي ندارد و بر اين اساس اين حوزه از اقتصاد ما تاثير خاصي از بحران جهاني اقتصاد نخواهد پذيرفت.
وي در عين حال افزود: تاثيرپذيري اصلي را در حوزه واقعي اقتصاد و كالا شاهد هستيم، چرا كه طي ماه هاي اخير قيمت بسياري از محصولات مانند فلزات ساختماني، آهن، آلومينيوم و ديگر محصولات كاهش يافته است.
دانش جعفري گفت: طبيعتا آن دسته از بنگاه هايي كه در بازار سرمايه با اين محصولات مرتبط هستند، دچار افت ارزش سهام شده اند، بنابراين بحران جهاني به طور غير مستقيم بر بورس ما تاثير مي گذارد.
وي درباره فرصت هايي كه در اين باره براي اقتصاد ما فراهم شده است، گفت: به نظر مي رسد در سه حوزه مشخص فرصت هاي خوبي براي ما به صورت بالقوه بوجود آمده كه بايد با اتخاذ سياست هاي درست اين فرصت ها را به صورت بالفعل درآوريم و يكي از اين حوزه ها، بخش تراز بازرگاني است.
دانش جعفري توضيح داد: با توجه به ارزان شدن نسبي هزينه واردات، مي توانيم با حفظ ارزش و حجم صادراتمان، تراز بازرگاني خود را بدون اتكا به نفت مثبت كنيم.
رييس كميسيون نظارت دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: واردات خدمات ما هميشه از ميزان صادرات آن بيشتر بوده و در واقع در اين بخش تراز بازرگاني كشور منفي است ولي در شرايط فعلي كه خدمات در دنيا با كاهش ارزش مواجه شده، مي توانيم با حفظ و حتي افزايش صادرات خدمات تراز منفي خود را مثبت كنيم.
دانش جعفري گفت: بايد در اين شرايط به شدت در جذب و واردات سرمايه هاي سرگرداني كه به دنبال محل امني براي سرمايه گذاري هستند، تلاش كنيم، اگرچه به علت مشكلاتي كه از ناحيه بانك هاي خارجي بوجود آمده، جذب سرمايه از طريق اعتبارات بانكي به شدت محدود شده است، روش هاي ديگري براي جذب اين سرمايه ها وجود دارد.
وي توضيح داد: انتشار اوراق قرضه ارزي كه در زمان دكتر نوربخش هم انجام شد و در دنيا مورد استقبال قرار گرفت از روش هايي است كه به علت سودبالا معمولا با استقبال خوب بين المللي مواجه مي شود.
دانش جعفري تصريح كرد: البته مساله مهم در اين باره، ايجاد و ارائه تضمين هايي است كه اين اوراق را تضمين كند و اين تضمين ها معمولا از سوي بانك هاي خارجي ارائه مي شود اما از آن جاي كه خود اين بانك ها در حال حاضر به شدت آسيب ديده اند، مي توانيم با ايجاد صندوق هايي كه اين اوراق را تضمين كنند، اعتماد سرمايه گذاران خارجي را جلب و بازپرداخت اوراق مشاركت ارزي را با فروش نفت تضمين كنيم.
وي در خصوص مديريت ارزش دلار در كشور نيز اظهار داشت: بانك مركزي ايران هم مانند ساير بانك هاي مركزي، سياست خود را به ثابت نگهداشتن ارزش دلار نسبت به ساير ارز ها معطوف كرده است،بنابراين رويكرد فعلي بانك مركزي به معناي حمايت از يك ارز خاص نيست.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: در حال حاضر تقاضا براي دلار به دلايل متعددي به طور روز افزون افزايش يافته و يكي از اين دلائل چشم انداز مثبتي است كه در مورد مهاجران در دنيا بوجود آمده و اين خوش بيني به صورت خودكار تقاضا را براي دلار افزايش مي دهد و دليل دوم اين است كه در شرايط فعلي فرصت هاي خوب و ارزان قيمتي براي سرمايه گذاري در آمريكا به وجود آمده كه سرمايه گذاران را به حضور در اين كشور ترغيب مي كند كه طبيعتا نيازمند دلار است.
وي دليل سوم را حركت سرمايه ها از ساير بازارها به بازار پولي آمريكا ذكر و تاكيد كرد: اين روند تقاضا براي دلار را افزايش خواهد داد و مجموع اين عوامل به گران تر شدن دلار كمك مي كند.بر اين اساس نرخ قيمت دلار ربطي به سياست هاي بانك مركزي ما ندارد.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]