واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: شكاف در صفوف جمهوريخواهان
گويا انسجام و يكپارچگي مثالزدني ميان جمهوريخواهان رو به اضمحلال است. بسياري از سردمداران حزب جمهوريخواه اكنون يكي از طرفداران پروپاقرص باراك اوباما، نامزد خوب دموكرات در انتخابات آتي رياست جمهوري آمريكا، شدهاند. بسياري از كارشناسان براين باورند كه شكاف ايجاد شده در حزب جمهوريخواه به اندازهاي عميق است كه براي ترميم آن به مدتها زمان نياز خواهد بود. اين عده همچنين موضوع تفرق در حزب جمهوريخواه را يكي از عوامل اصلي شكست احتمالي نامزد اين حزب يعني جان مككين ميدانند. در آخرين رويداد كه براين موضوع صحه ميگذارد، سناتور پيشين ايالت كه يكي از تندروترين افراد مطرح در حزب جمهوريخواه بود، دست از حمايت از جان مككين كشيد و طي يك سخنراني توفاني، حمايت خود و طرفدارانش را از اوباماي جوان اعلام كرد. در حقيقت ماتياس هم به جرگه ديگر جمهوريخواهاني همچون كالين پاول، وزير سابق خارجه، فرماندار ايالت ماساچوست و ، مشاور مطبوعاتي جرجبوش و سخنگوي سابق كاخ سفيد پيوست و در حقيقت، انتخاب سارا پيلين، فرماندار چهل وچهارساله ايالت آلاسكاي آمريكا، به سمت معاون مككين، باعث شد تا بسياري از سران جمهوريخواه از ادامه راه مبارزه دلسرد شوند و در نتيجه به نوبت رويگرداني خود را از نماينده حزبشان اعلام كنند. در همين رابطه ماتياس در مصاحبهاي با روزنامه واشنگتن پست گفت كه براي من گرفتن چنين تصميمي بسيار دشوار بود. من براي رسيدن به يك موضع مشخص و ثابت به فاكتورهاي بسيار زيادي توجه كردم. من فكر ميكنم كه بايد اقتصاد مجددا احيا شود، شخصيت آمريكا و آمريكاييها دوباره در خارج از مرزهاي كشور (آمريكا) ارتقاء يابد و آزادي و عدالت مجددا در آمريكا حكمفرما شود.
با تمام اين تفاسير، تنها كسي كه ميتواند تمامي موضوعات ياد شده را عملي كند، باراك اوباماست. در واقع، موضوع اقتصادي بزرگترين دغدغه آمريكاييها در انتخابات پيش روست. طبق اعلام موسسه معتبر و مطرح آماري ، نه تنها مشكلات اقتصادي اصليترين موضوع مورد توجه در اين انتخابات است، بلكه اين موضوع به جديترين درخواست رايدهندگان از سال 1996 تاكنون بدل شده است. گالوپ در خبري اعلام كرد درحاليكه موضوع اقتصاد در راس هرم مسائل مورد توجه رايدهندگان انتخابات 2008 رياست جمهوري آمريكا قرار دارد، جمهوريخواهان و مخصوصا مككين، دم از مبارزه با تروريسم و پايبندي به اصول اخلاقيات ميزنند.
پس از حمايت كالين پاول از باراك اوباما، جان مككين بلافاصله در بيانيهاي اعلام كرد كه وي از تصميم وزير سابق خارجه آمريكا شوكه نشده و كاملا انتظار چنين حركتي را از سوي وي و ديگر برجستگان حزب جمهوريخواه داشته است. وي در عين حال تصريح كرد: من از اينكه حمايت افراد بسيار مشهور و صاحبنامي همچون، ، ، ، و را يدك ميكشم، بسيار به خود ميبالم. شايان ذكر است كه در مرحله مقدماتي انتخابات، يكي از طرفداران نامزد حزب جمهوريخواه بود، اكنون به وضوح اعلام كرده است كه تمامي كوشش خود را براي پيروزي باراك اوباما به كار خواهد بست. اين درحاليست كه، يكي از مشاوران ارشد جرجبوش، اعلام كرده است كه، تصميم مككين مبني برانتخاب سارا پيلين به عنوان معاون، باعث ايجاد چنددستگي درميان حزب جمهوريخواه آمريكا شده است. وي در ادامه افزود: شايد تغيير راهبرد جمهوريخواهان ميتوانست مككين را نجات دهد، اما افسوس كه اكنون بسيار دير شده است. ميتوان گفت كه اين تنها جمهوريخواهان نيستند كه حمايت خود را از باراك اوباما نشان ميدهند بلكه در حال حاضر بسياري از محافظهكاران سنتي آمريكا هم از حمايت جمهوريخواهان و جان مككين دست كشيدهاند. نشرياتي همچون و كه در سال 2004 تمام توان خود را براي حمايت از جرجبوش، به كار بسته بودند، اكنون يكصدا از باراك اوباماي دموكرات حمايت ميكنند. باعث شگفتي است كه، نشريه لسآنجلس تايمز هم كه تا چند روز پيش به شدت از نامزدي جان مككين، حمايت ميكرد، اكنون تلويحا از احتمال پيروزي باراك اوباما مينويسد، اما نكتهاي كه هيچگاه نبايد از آن غافل بود اين است كه آمريكاييها در زمينه انتخابات به هيچوجه قابل پيشبيني نيستند و تاريخ بارها به خود ديده است كه مردم اين كشور، با وجود انتظارهاي عمومي، خلاف يك جريان عمل كردهاند و در لحظات آخر، سرنوشت كشورشان را به گونهاي ديگر رقم زدهاند. شايان گفتن است كه براساس آخرين نتايج رسمي اعلام شده نظرسنجيها توسط موسسه اوباما با 50 درصد از مككين با حدود 47 درصد پيش است. يكي ديگر از مسائلي كه شايد در لحظات آخر، معادله جديدي را پديد بياورد، موضوع هزينههاي تبليغاتي است. براساس اخبار تاييد نشده، تاكنون باراك اوباما براي تبليغات خود حدود 605 ميليون دلار هزينه كرده است درحاليكه مككين، تنها 380 ميليون دلار براي ستاد تبليغاتي خود صرف كرده است. به گفته يكي از مسئولان تيم تبليغاتي مككين، غيرممكن است كه هر آمريكايي قصد ديدن تلويزيون را داشته باشد، در برنامه يا برنامههاي موردنظر خود، تصوير تبليغاتي باراك اوباما را نبيند. به گفته اين مقام، اين موضوع درآينده اوباما را به چالش خواهد كشيد. البته اين موضوعات تنها گمانهزنيهايي است كه در آستانه انتخابات مطرح ميشود و آينده، خود به بسياري از پرسشهاي كنوني پاسخ خواهد داد.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]