واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مغز حجاب و هسته كانوني حجاب سيماي حضور است
خبرگزاري فارس: مدير كل امور بانوان آموزش و پرورش با بيان اينكه مغز حجاب و هسته كانوني آن حضور است، گفت: حجاب براي آن است كه زنان با حيثيت انساني و حفظ كرامت خود، با جامعه در تعامل باشند.
![](http://media.farsnews.com/Media/8707/Images/jpg/A0517/A0517972.jpg)
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس در سومين روز از دومين جشنواره ملي دانشجوي دختران آفتاب لاله افتخاري نماينده مجلس هشتم شوراي اسلامي با اشاره به آياتي از قرآن مجيد در خصوص ضرورت حضور زن در جامعه گفت: با توجه به نگاهي كه اديان و اسلام به زن داشتهاند بايد در جامعه شركت كند و حضور داشته باشد همچنين مفسران بزرگي همچون جوادي آملي نيز به حضور و معاشرت زن در اجتماع تأكيد كردند.
وي تاكيد كرد: زن در نگاه اسلام بايد در جامعه حضور داشته باشد و در همه عرصههاي سياسي، فرهنگي، اجتماعي فعاليت داشته باشد اما در عين حال ديگر وظايف مادري خود را نيز انجام دهند.
وي در رابطه با اين كه زن نميتواند قاضي شود و ديگر محدوديتهايي كه وجود دارد، گفت: يك زن ميتواند تربيتكننده قاضي ؛و يا فقيهي باشد كه مرجع تقليد پرور باشد، به عبارت ديگر در پرورش افراد مهم تأثيرگذار است.
افتخاري با بيان اين كه اگر زنان از نظر علمي و دانش در سطحي هستند كه جامعه به علم آنان نياز دارد حضورشان لازم و ضروري است، تصريح كرد: قطعا حضور زن بايد سالم و در عين حال با حفظ ارزش، منزلت و كرامت زن همراه باشد و لازم است براي حضور سالم خود را جامعه برنامههايي را در نظر گيرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس در ادامه "مهري سويزي" مشاور وزير آموزش و پرورش در رابطه با موضوع حجاب گفت: بدون شك واكاوي حجاب و حضور اجتماعي زنان موضوعي كه در صورت پرداخته شدن پريشهاي زيادي را پاسخ ميدهد.
وي با بيان اين كه براي چرايي حجاب 2 نكته تبيين وجود دارد كه در صورت باز شدن سياري از پرسشها پاسخ داده خواهد شد، اظهار داشت: اولين نكته اين است كه در قرآن 17 تأييد در رابطه با حجاب و عفاف ذكر شده است، اما اين كه اگر قرار باشد زن تنها در خانه بماند و به اجتماع و يا هر مكاني كه نامحرمي در آن وجود داشته باشد بپرهيزد، چه ضرورتي داشته است كه قرآن در اين رابطه 17 بار حجاب را تأكيد كند؟
مديركل امور بانوان آموزش و پرورش متذكر شد: بدون شك مغز حجاب و هسته كانوني حجاب حضور و سيماي حضور است اما نكته قابل توجه آن است كه در بسياري از گفتوگوها برخي تأكيد ميكنند زنان و دختران بايد خود را بپوشانند تا مردان جامعه دچار هيجانات غيراخلاقي نشوند. دختر جوان پرسش ميكند من به دنبال اجراي حكمي هستم كه سودمندي آن نصيب من شود و لذا در همين معنا موضوع حجاب گرفتار بد دفاع كردن ميشود. عدهاي چون بد دفاع ميكنند، فراوان ميكوبند.
به گفته سويزي حجاب براي اين در قرآن آمده است كه زن شناخته و اذيت نشود و با حيثيت انساني با جامعه در تعامل باشد.
وي هدف اصلي حجاب را انتفاع مستقيم زن و جامعه زنان دانست و اظهار داشت: اگر جامعه بخواهد بر مبناي فطرت رشد كند بدون شك خواهد ديد يكي از مترقيترين قوانين فرضيه حجاب است.
حسين بانكي يكي ديگر از كارشناسان شركت كننده در ميزگرد حجاب و عفاف خطاب به دانشجويان دختري كه در جلسه حضور داشتند، گفت: متأسفانه پرونده تمدنهاي بشري درباره نگاه كردن به زن بسيار سياه است اما با توجه به جامعهاي و امنيت آن در هر حال حاضر شما دختران جوان در موقعيت و شرايط زماني و مكاني مناسبي قرار داريد و هيچ كجاي دنيا زنان اينگونه داراي آزادي و امنيت نيستند.
وي در ادامه گفت: واژه حجاب واژه مناسبي براي فرهنگسازي نيست. با توجه به گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي بايد تغيير واژه بدهيم و نسبت به گذشته ادبيات را تغيير دهيم و با واژگان ديگر آثار فرهنگي بيشتري را ايجاد كنيم.
بانكي در اين زمينه افزود: شايد بعضي از كلمات در طول تاريخ مورد استفاده قرار گرفته اما ديگر لزومي ندارد كه براي هميشه از آن واژهها استفاده كنيم. براي فرهنگسازي نياز به تغيير ادبيات داريم.
وي به همين منظور به واژه حيا اشاره كرد و گفت: بهتر است از واژه حيا استفاده كنيم. به اين دليل كه كليدواژهاي است كه جنبه محوري دارد و در اغلب روايات مربوط به زنان بايد رعايت شود.
اين كارشناس در ادامه گفت: بايد دختران جوان با واژه حيا به خوبي آشنا شوند چه بسا ممكن است دختراني باشند كه حجاب دارند اما با واژه حيا به خوبي آشنا نباشند. وقتي واژه حيا مطرح ميشود نوك پيكان به سمت دختران جوان و زنان جوان است. بنابراين لازم است تا ادبيات واژه حيا را در جامعه جا بيندازيم و با اين كار آثار آن را در جامعه مشاهده كنيم.
در ادامه نيز ناصر مهدوي عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي به نقش كليدي زن اشاره كرد و گفت: خداوند زن را كانون عشق و محبت ميداند و علاوه بر قدرت تدبير، صبور بودن و ديگر ويژگيهاي ناب اخلاقي را به زن داد كه قابل قياس با مردان نيست.
انتهاي پيام/
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]