واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: گفت وگويي صميمي با قهرمان بازي هاي بومي و محلي كشور
بارها در خبرها داشتيم كه تيم هاي بومي و محلي استان در رده هاي مختلف سني به مسابقات كشوري اعزام و موفق به كسب عنوان هاي خوبي نيز شده اند.
در اين ميان تيم بومي و محلي آقايان استان كه زير نظر هيئت ورزشي روستايي و عشايري فعاليت مي كند موفقيت هاي چشمگيري را طي چند سال گذشته به دست آورده است.علاوه بر آن اين تيم در مناسبت هاي مختلفي در استان و به ويژه در شهرستان بيرجند به اجراي برنامه هاي جذاب مي پردازد.
اين حركات با ظرافت خاصي به اجرا در مي آيد كه نشان دهنده آمادگي بدني بالاي اعضاي اين گروه و تمريناتي است كه انجام مي دهند.
در اين شماره به سراغ محمد زارع مربي و سرپرست 37 ساله اين گروه كه عنوان قهرمان اول كشور را نيز در اين رشته كسب كرده است رفتيم و با او در خصوص نحوه تشكيل اين گروه و موفقيت هاي كسب شده به گفت وگو نشستيم.
تيم بومي و محلي از چه زماني و چگونه تشكيل شد؟
از سال 84 و پس از شروع به كار هيئت روستايي و عشايري استان، با تاسيس يك باشگاه ورزش هاي سنتي و بومي محلي در خيابان كارگر، آغاز به كار كرديم.
در ابتدا 25 نفر را مورد آموزش قرار داديم و از آن زمان در مناسبت هاي مختلف برنامه اجرا مي كنيم.
قبل از آن هم در اين زمينه فعاليت كرده بوديد؟
بله از سال 72 با آقايان سلم آبادي در مكان هاي مختلف و از جمله افتتاح مسابقات بين المللي شمشيربازي، بسكتبال و كشتي برنامه اجرا كرديم.
همچنين در برنامه تلويزيوني نوروز 74 به مدت 13 شب برنامه داشتيم.
برنامه هايي كه طي اين چند سال شاهد آن بوده ايد توسط گروه خودمان كه از سال 84 تشكيل شده است، به اجرا در مي آيد.
ظاهرا افراد گروه شما بيشتر از چند خانواده مشخص مي باشند؟
بله، در ابتدا برادر بزرگ ترم جابر زارع در برنامه هاي محلي به اجراي برنامه مي پرداخت و بعد من هم علاقه مند شدم، پس از مدتي ۲ نفر از پسر عمو هايم هم آمدند و البته پسر برادرم هم برنامه اجرا مي كند كه همه از فاميل زارع اند.
همين وضعيت در مورد خانواده هاي اسماعيلي و در پيشه نيز وجود دارد، كه دليل آن علاقه مند شدن افراد خانواده پس از موفقيت يك نفر از آن هاست.
براي اجراي حركات ظريفي كه انجام مي دهيد چه نوع تمريناتي لازم است؟
حركات موزون و سنتي در بيرجند خيلي پيچيده است و افراد شركت كننده حتما بايد قبل از آغاز برنامه مدت زيادي را به نرمش و گرم كردن بدن بپردازند چون سرعت و چابكي زيادي براي اجراي اين حركات لازم است.
مدام جلو و عقب رفتن نشستن و برخاستن و به راست و چپ چرخيدن كه كم كم ريتم تندي به خود مي گيرد، همه اين ها به آمادگي بدني زيادي نياز دارد.البته اجراي اين حركات براي بدن هم خيلي مفيد است و شما كسي را در گروه ما پيدا نمي كنيد كه بدنش چربي اضافه داشته باشد.
به نظر من اين حركات سنتي و بومي محلي، هم يك ورزش است و هم جلوگيري از تهاجم فرهنگي و به نوعي ورزش و فرهنگ در كنار هم قرار مي گيرند.
آيا بازي هاي بومي و محلي در روستاها هم انجام مي شود؟
مسلما استقبال از اين بازي ها در روستاها بيشتر است ولي با گسترش مظاهر شهري از جمله انواع ارگ و ... اين برنامه ها كم كم ممكن است به فراموشي سپرده شوند.
در مورد كسب مقام اول كشوري در بازي هاي بومي و محلي توضيح دهيد.
اين مسابقات در آبان ماه 86 در شهرستان پل دختر استان لرستان انجام شدو از هر استان يك يا ۲نفر شركت كردند و به صورت انفرادي با يكديگربه رقابت پرداختند كه در آن جا وقتي اولين برنامه ام را اجرا كردم همه شركت كنندگان گفتند مشخص است كه شما قهرمان مي شويد و در نهايت بين 25 استان مقام اول را كسب كرديم.
آيا حركاتي كه انجام مي دهيد همه سنتي و از گذشته است؟
ما حركت جديدي را اضافه نكرده ايم ولي آن ها را اصلاح كرده ايم مثلا حركاتي را كه در بعضي روستاها مي بينيم سعي مي كنيم آن ها را كامل تر كنيم.
استقبال از برنامه هاي شما در خارج از استان چگونه است و در چه مناطقي به اجراي برنامه پرداخته ايد؟
از بيرجند كه به استان هاي ديگر مي رويم، استقبال خيلي بيشتر است.
در روز بازي سپاهان و پرسپوليس در فصل گذشته كه حكم فينال ليگ را هم داشت ما قبل از شروع بازي به اجراي برنامه پرداختيم كه با استقبال زيادي روبه رو شد.
علاوه بر آن در جشنواره كردستان، افتتاح دهكده المپيك زاهدان با حضور علي آبادي رئيس سازمان تربيت بدني، فوتبال نوجوانان غرب آسيا و چند جاي ديگر به اجراي برنامه پرداختيم و در داخل استان هم در مناسبت هاي مختلف برنامه داشته ايم.
و يك خاطره از اجراي برنامه هايتان...
پس از يكي از اجراهايمان، بدنساز تيم فوتسال شن ساي ساوه كه قبلا بدنساز خداداد عزيزي هم بوده به من گفت با اين حركاتي كه شما انجام مي دهيد، ريزترين اعضاي بدنتان در حركت است و ما هيچ ورزشي نداريم كه چه از نظر هيجان و چه از نظر درگير شدن همه اعضاي بدن اين گونه باشد.
يك بار هم رئيس فدراسيون روستايي و عشايري به من گفت: با اين برنامه هايي كه داريد حتما بايد يك پزشك مخصوص داشته باشيد.
در حال حاضر چه سمت ورزشي داريد؟
در هيئت روستايي و عشايري مسئول كميته بازي هاي بومي و محلي و در هيئت ورزش هاي همگاني مسئول انجمن بازي هاي بومي و محلي ام.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]