واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حميد انصاري: جلب اعتماد ملت در گرو اثبات پايبندي به آرمانها و خط امام است
خبرگزاري فارس: قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) از موافقت شوراي مديريت حوزه علميه قم با گنجاندن بحث تدريس انديشههاي امام و نظام فقهي ايشان در نظام آموزشي حوزه خبر داد و نسبت به تسريع در بروز و ظهور اين تصميم ارزشمند ابراز اميدواري كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره)، حميد انصاري در مراسم معارفه سرپرست جديد نمايندگي موسسه متبوعش در قم، با گراميداشت ياد امام راحل (ره) و دو يادگار آن حضرت، اظهار داشت: سخن گفتن در باب عظمت كار و انديشه نوراني حضرت امام كه به حق بعد از ائمه اطهار (س)، احياگر راستين شريعت در عصر نتوانستن ها و بن بست ايدئولوژيها بود، بسيار سخت است.
وي افزود: امروز گفتمان غالب بسياري از محافل پژوهشي، علمي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي در متن فعاليت امت اسلامي و اردوگاه موحدان عالم متاثر از گفتمان حضرت امام (ره) است و هر چه پيش مي رويم و از دوران امام فاصله ميگيريم، ميزان عطش جامعه اسلامي و بشر تشنه حقيقت، معنويت، صداقت و راستي به انديشه حضرت امام در اين هياهوي كر كننده ادعاها، فريبكاريها و اغواگريهايي كه در عرصه حاكميت نظام سلطه جهاني است، بيشتر ميشود.
قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) در ادامه چگونگي ارتباط با انديشهها و آرمانهاي امام راحل را دغدغه بسياري از فعالان و حاضران در فضاي سياسي و اجتماعي كشور دانست و گفت: بي ترديد اگر كسي بخواهد در نظام مقدس جمهوري اسلامي، اعتماد ملت را در هر عرصهاي از جمله عرصه انتخابات و مديريت جلب كند، اين اعتماد زماني حقيقي، واقعي و محقق ميشود كه توانسته باشد نسبت خود را با خط، اصول، انديشهها، آرمانها، شاخصها و معيارهاي مورد نظر حضرت امام تبيين و صداقت و پايبندي خود را به اين آرمانها اثبات كند.
انصاري با تاكيد بر اينكه مردم مردم ادعاها، شعارها و عملكردها را با انديشه و آرمان امام (ره) سنجيده و محك مي زنند، ادامه داد: تاريخ 30 ساله انقلاب اسلامي اين مساله را به وضوح آشكار كرد كه هر جا مجموعه مديران نظام، تصميم گيريها و سياست گذاريها در راستاي راه، سفارشات و وصاياي امام عظيمالشان بوده، توفيق حاصل شده و هر جا كه فاصله ايجاد شده، مشكلات پديد آمده است.
انصاري با تاكيد بر اينكه اعتماد عميق اكثريت قاطع ملت ايران به درستي انديشه، راه و خط و مشي امام خميني (ره)، بزرگ ترين سرمايه براي نظام جمهوري اسلامي است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب خلف شايسته امام (ره) كه همواره منادي ترويج انديشههاي امام هستند، در پيام آغاز سال و در سخنانشان درحرم مطهر امام بر توجه به وصايا و سفارشات محوري امام به عنوان راهنماي عمل نظام جمهوري اسلامي تاكيد ويژه و خاص داشتند.
قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) گفت: طبيعي است كه ترويج اين انديشه، راه، مكتب و شخصيت امام، ترويج اسلام ناب و حقيقتي است كه انبياي بزرگ اولياء الهي و ائمه اطهار براي آن جانفشاني كردند و پژوهش گران حوزه انديشه امام خميني (ره)، در خدمت اردوگاهي قرار دارند كه مستقيما اسلام راستين علوي (ع) و محمدي (ص) را تبيين و بازشناسي ميكنند.
انصاري افزود: در حوزه انديشه امام كارهاي فراواني انجام شده، اما به دليل بيكرانگي و وسعت حوزههاي فكري كه حضرت امام در قلههاي آن ايستاده بود، جاي كار بسيار زياد است و هنوز بخش اندكي از اين اقيانوس واكاوي شده است.
وي ادامه داد: تشنگان حقيقت، نسل جوان، جامعه و مديران ما به شناخت اين انديشه و راز توفيق گفتمان حضرت امام (ره) در عرصه عمل و موفقيتهاي آن نياز دارند؛ انديشهاي كه باعث شد در عصر نتوانستن يك انسان با دست خالي، تحولي را به وجود بياورد كه بزرگترين قدرتهاي مسلط جهاني را به زانو درآورد.
قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) با بيان اينكه روحانيت وامدار امام بزرگوار است، تصريح كرد: امام عظيمالشان روحانيت را از انزوا، هجران، غربت و شرايط دشوار دوران طاغوت خارج كرد و امروز، همين روحانيت در مسند حاكميت يكي از مستقلترين نظام هاي بالنده و فعال و مهم در منطقه استراتژيك خاورميانه قرار دارند.
انصاري تاكيد كرد: انتظار از حوزه علميه كه خاستگاه حقيقي حركت و جنبش و قيام امام (ره) بود و امام بزرگوار چند دهه متوالي در اين حوزه نورافشاني علمي، جهادي و اخلاقي داشتند، اينست كه بيش از پيش به تدريس آراء و ترويج افكار امام در جامعه از طريق تبليغات ديني و گنجاندن واحدهاي رسمي در نظام آموزشي حوزه در تمامي سطوح همت گمارد و دين خود را ادا كند.
وي ادامه داد: در جلسه مشترك مسئولان موسسه با مدير حوزه علميه قم كه از شاگردان شاخص و ممتاز حضرت امام (ره) هستند، شوراي مديريت حوزه علميه قم در خصوص گنجاندن بحث تدريس انديشه امام و نظام فقهي ايشان در نظام آموزشي حوزه آمادگي كامل خود را اعلام كرد و ما منتظر بروز و ظهور آثار اين تصميم ارزشمند هستيم.
اين مقام مسئول در موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) اظهار داشت: تعريفي كه يادگار حضرت امام از محوري ترين وظيفه موسسه تنظيم و نشر آثار امام راحل داشتند، علاوه بر نظارت بر آنچه كه به نام امام منتشر و توليد ميشود، فراهم سازي بسترهاي اوليه در عرصههاي وسيعي است كه بقيه اجزاي نظام و عموم پيروان امام بايد وارد آن شوند.
انصاري ادامه داد: بايد كاري كنيم كه تحقيق و تدريس انديشه امام در كليه سطوح موسسات و مراكز آموزشي و پژوهشي كشور، هم در نظام دانشگاهي و هم در نظام حوزوي از تعريف و جايگاه متناسب با شان معمار و بنيانگذار نظام برخوردار شود؛ چرا كه ما خود را متوليان انحصاري انديشه امام نمي دانيم و باز كننده اين معبر هستيم تا نشان دهيم ميتوان گستره وسيع اين اقيانوس را به جامعه عرضه داشت.
وي در ادامه با بيان اينكه منزل امام در قم كانون فرياد و خروش انسانهايي بوده است كه در روزگار خفقان و ستم عليه رژيم ستمشاهي خروشيدند، گفت: مسئولان بايد در طرح توسعه حرم مطهر حضرت معصومه (س) توجه ويژه به مجموعه بيت امام و طرح ميدان روح الله نمايند و دولت و بخش برنامه ريزي بودجه هاي استاني نيز، نگاه جدي تري در اين زمينه داشته باشند.
قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) گفت: خانه امام در قم كانون دفاع از ميراث حقيقي شيعه و مرجعيت بوده و اين خانه ياد آور حقانيت و اصالت انقلاب اسلامي است و از رئيس جمهور و مسئولان برنامه ريز در استان انتظار داريم نگاه جدي تري به اين مساله داشته باشند.
در اين مراسم، قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) سيد حبيب الله موسوي را به عنوان سرپرست جديد نمايندگي اين موسسه در شهر خون و قيام (قم) معرفي و از خدمات عبداللهي سرپرست سابق مجموعه مذكور قدرداني كرد و گفت: از روز راه اندازي نمايندگي موسسه در قم شاهد بالندگي توسعه بيش از پيش مجموعه و ارتقاء غناي علمي و معنوي اين مجموعه بوديم.
انصاري افزود: اين نمايندگي از نظر توسعه فضاي كاري، تجهيز مجموعه افزايش بودجه و اعتبارات ارتباطاتي كه با بخش هاي مختلف حوزه برقرار شد و نهادينه كردن فعاليت ها در اين مراكز حركت بالنده و رو به رشدي داشته است كه اميدواريم از اين به بعد نيز، ادامه مييابد.
وي به سوابق مديريتي، فرهنگي و پژوهشي سرپرست جديد نمايندگي موسسه متبوعش در قم هم اشاره كرد گفت: انتظار ميرود با حضور او با بهره گيري از تجارب و همكاري فكري مديران پيشين، نفسي تازه و تواني بيشتر بر نمايندگي موسسه در قم بدمد و ما به نام خدا كار را آغاز ميكنيم و به نام او كار را ادامه ميدهيم و ميدانيم در جايي كار ميكنيم كه منسوب به كسي است كه عالم را محضر خدا ميدانست و تكليف الهي منشاء همه فريادها، سكوت ها، تحملها و كارهايش بود.
در آغاز اين مراسم سرپرست سابق نمايندگي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) در قم گزارشي از عملكرد 5 ساله دوران مسئوليت خود ارائه كرد و گفت: اصلاح ساختار اداري، احداث ساختمان موسسه در قم براي توسعه و تجميع فعاليت هاي پژوهشي، خصوصي سازي برخي از بخش ها از جمله بخش توزيع منشورات، كوچك سازي مجموعه و تامين امنيت شغلي كاركنان از جمله فعاليت هاي موسسه بوده است.
عبداللهي در ادامه به تشريح فعاليت هاي فرهنگي نمايندگي موسسه در قم نيز، پرداخت و اظهار داشت: از جمله فعاليت هاي فرهنگي اين نمايندگي، توسعه ارتباطات با مراكز و موسسات علمي و پژوهشي برگزاري نشست هاي مشترك، بر پايي چندين نمايشگاه در حوزه انديشه امام، همكاري با ستاد سالگرد حضرت امام (ره) برگزاري مسابقات علمي و فرهنگي، برگزاري جشنواره انديشه جاويد با همكاري مراكز معتبري حوزوي در 30 استان كشور، حضور فعال در كنگره امام خميني و كرامت انسان و ارائه 80 مقاله در اين كنگره، راه اندازي نگارستان امام در قم و گسترش كتابخانه تخصصي امام خميني (ره) بوده است.
رئيس پيشين نمايندگي موسسه تنظيم و نشر آثار امام در قم در ادامه با اشاره به فعاليت هاي اين نمايندگي در حوزه آموزش، گفت: اصلاح و تكميل روند پيشين آموزشي در 4 رشته تخصصي و افزون رشته تعليم و تربيت به نظام آموزشي موسسه، پيگيري و به تصويب رساندن رشته شناخت انديشه هاي امام خميني (ره) در وزارت علوم، پيگيري و راه اندازي 4 گرايش تخصصي در مقطع كارشناسي ارشد با مجوز وزارت علوم در مركز جهاني علوم اسلامي، تهيه و ارسال سر فصلهاي دو دوره دكتراي فقه و عرفان جهت برگزاري در پژوهشكده امام خميني و انقلاب اسلامي، گنجاندن دو واحد درسي در تمامي مقاطع حوزه، پيگيري راه اندازي رشته تخصصي امام شناسي، برگزاري 6 دوره فراگير 6 ماهه از بين طلاب خارج فقه، 4 دوره از بين طلاب سطوح پائين ايراني و غير ايراني، 2 دوره از بين مربيان تربيتي مدارس و همكاري با جهاد دانشگاهي و وزارت ارشاد از جمله فعاليت هاي آموزشي اين نمايندگي بوده است.
وي در ادامه، حوزه پژوهشي را عمده ترين حوزه كاري اين نمايندگي دانست و با اشاره به وجود 3 گروه تخصصي مديريت انديشه هاي عقلي، مديريت انديشه هاي نقلي و تدوين متون درسي و وجود دو واحد خاطرات و همايشهاي و پايان نامه ها گفت: در پنج سال گذشته، 44 عنوان اثر پژوهشي منتشر شده و 24 عنوان در حال چاپ است. همچنين 62 عنوان در مرحله ويرايش، 15 عنوان در حال ارزيابي و 46 عنوان اثر پژوهشي در حال تاليف است كه برخي از آنها چندين جلد است.
عبد اللهي گفت: جمع آوري پايان نامه هاي مهم با موضوع امام و آماده سازي تعدادي پايان نامه به صورت كتاب، تهيه 1000 موضوع مورد تحقيق در حوزه انديشه امام و ارائه آن به مراكز حوزوي، آماده سازي چندني جلد كتاب در حوزه انيدشه هاي كلامي امام، تدوين مجموعه معجمها و كتابشناسي هاي جديد در علوم نقلي و عقلي و تدوين دانشنامه امام خميني (ره) با تصويب بيش از 1367 مدخل اصلي و ارجاعي و تكميل 550 پرونده علمي براي آن از ديگر فعاليت هاي پژوهشي نمايندگي موسسه تنظيم و نشر اثار امام (ره) در قم است.
در اين مراسم همچنين رئيس جديد نمايندگي موسسه تنظيم و نشر آثار امام در قم در سخنان كوتاهي گفت: با توجه فعاليت هاي گسترده در اين موسسه، شايد تصور بر اين باشد كه همه كارها در حوزه انديشه امام انجام شده و ديگر كاري نمانده است، اما با وجود اين همه كار صورت گرفته به دليل گستردگي و جامعيت انديشه حضرت امام خميني (ره) هنوز حوزه هاي وسيع ديگري هست كه بايد بر آنها همت گماشت.
سيد حبيب الله موسوي اظهار داشت: امام درياي بيكراني است كه هر كسي در هر حوزه اي ميتواند در آن شنا كند و اميدواريم قدمي هر چند كوچك در اين اقيانوس بيكران برداريم تا جامعه اسلامي از آثار و انديشه هاي آن حضرت هر چه بيشتر بهرمند شود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]