تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806924789




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/همايش بحران مالي، چالش‌ها و فرصت‌ها/ آيت‌الله سبحاني: بحران اقتصادي جهان پيامد رويگرداني از ارزش‌هاي الهي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش بحران مالي، چالش‌ها و فرصت‌ها/ آيت‌الله سبحاني: بحران اقتصادي جهان پيامد رويگرداني از ارزش‌هاي الهي است


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد

آيت الله جعفر سبحاني در مطلبي با عنوان "بحران اقتصادي جهان پيامد رويگرداني از ارزش‌هاي الهي" به بررسي بحران اخير مالي در جهان پرداخته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايسنا متن كامل نوشتار عضو فقهاي شوراي نگهبان كه در همايش بحران مالي جهاني،‌ چالش‌ها و فرصت‌ براي ايران قرائت شد به شرح زير است:

« بحران اقتصادي بزرگي كه دامنگير بانك‌هاي آمريكا و به تبع آن دامنگير بانك‌ها و بورس‌هاي مالي جهان شده در 50 سال گذشته بي سابقه بوده است شايسته است كه محققان اسلامي درباره اين فروپاشي اقتصادي و بحران عظيم كه قطعا دامن كشورهاي اسلامي را نيز خواهد گرفت، بحث و بررسي كنند.

مسلما فزوني ثروت از طرق گوناگون، بدون رعايت عدالت اجتماعي و حقوق انسان‌ها چنين سرانجامي خواهد داشت. پرداخت وام‌هاي كلان به ملت‌ها آن هم براي گرفتن بهره‌هاي سنگين، سبب مي‌شود روزي گيرنده وام، قدرت پرداخت نداشته باشد و دست روي دست بگذارد و از آنجا كه اين پديده حالت عمومي پيدا مي‌كند، دولت و بانك‌ها نمي‌توانند با اكثريت افراد ملت طرف بشوند قهرا بانك‌ها ورشكست شده و بورس‌ها نيز سقوط مي‌كنند و اقتصاد آشفته مي‌شود و دولت‌ها ناچار مي‌شوند با تزريق پول به بانك‌ها، آنها را نجات دهند.

امير مومنان علي(ع) در يكي از سخنان خود مي‌فرمايد: «هيچ مستندي جز به علت بهره مندي نادرست يك ثروتمند، گرسنه نمي‌ماند» اقتصاددانان دنيا نبايد تنها به راه‌هاي منتهي به افزايش ثروت فكر كنند بلكه بايد در ضمن اين بررسي‌ها، عدالت اجتماعي را، درباره گروه ضعيف و ناتوان كه مي‌خواهد از طريق اخذ وام،‌ صاحب مسكن و پيشه شوند، در نظر بگيرند و در عين حمايت از صاحبان ثروت، از اين گروه نيز جانبداري كرده و حد وسطي را در نظر بگيرند.

بانكداري بر اساس بهره، فاصله طبقاتي را زياد كرده و بشر را با اين بحران‌ها رو به رو مي‌سازد و پيوسته گروهي ثروتمندتر و گروهي ديگر فقيرتر مي‌شوند.

اسلام همراه با نفي ربا خواري بر عدالت اجتماعي تاكيد كرده و احترام به حقوق همه انسان‌ها را در مد نظر قرار داده است تا آنجا كه به حاكم دستور مي‌دهد معيشت خود رادر سطحي برابر پايين‌ترين افراد جامعه خود قرار دهد و كمك به مستضعفان را از طريق پرداخت قرض الحسنه لازم مي‌شمارد و از اين گذشته با اصرار بر انصاف و عدالت و انفاق داوطلبانه، از اجحاف و زياده روي در انباشت ثروت جلوگيري مي‌كند.

دوست عزيزي كه تازه از آمريكا آمده بود مي‌گفت در ايالت ما، زن90 ساله‌اي از طريق وام مسكن،‌ صاحب خانه شده بود، اما قدرت باز پرداخت آن نداشت،‌ ماموران همراه با وكيل بانك به خانه او ريختند تا اثاث او را بيرون بريزند پيرزن پناهي جز اين نداشت كه با اسلحه‌اي كه در خانه داشت، خودكشي كند كه خوشبختانه كشته نشد و زخمي و روانه بيمارستان شد.

تصور نشود كه اين بحران اقتصادي فقط بر محور اقتصاد دور مي‌زند بلكه آثار سوء آن گسترده‌تر از آن است كه ما فكر مي‌كنيم روزنامه « لس آنجلس تايمز» نوشت: روانشناسان هشدار مي‌دهند وخامت اوضاع اقتصادي آمريكا و آثار زيان‌بار آن بر زندگي شهروندان آمريكايي سايه افكنده و آمار خودكشي و افسردگي را در ميان مردم اين كشور به مرز خطرناكي رسانده است.

«كاترين شودال» ـ مدير اجرايي موسسه روانشناسي آمريكا ـ در گفت‌وگو با «هرالدتريبون» اظهار كرد: اضطراف شديد ناشي از شرايط نابسامان اقتصادي،‌ تعادل رواني و جسماني بسياري از افراد را بر هم زده و پديد آورنده بسياري از معضلات اجتماعي همچون فحشا، خشونت‌هاي خياباني و افزايش آمار قتل به ويژه در شهرهاي بزرگ شده است.

قرباني اصلي اين بحران، كشورهاي فقير و در حال توسعه هستند و اين به خاطر آن است كه اين كشورها دنباله‌رو بوده، در تصميم گيري استقلال ندارند و پيوسته تابع تصميمات اقتصاددانان آمريكا هستد از اين جهت پس لرزه‌هاي اين ركود اقتصادي آنها را هم در بر مي‌گيرد.

آثار اين بحران در نسل‌هاي آينده نيز ظاهر خواهد شد، طبق پيش بيني متخصصان با تداوم اين روند طي دو سال آينده، دو ميليون كودك آمريكايي ديگر نيز به طور مستقيم،‌ عواقب ناشي از بحرام مسكن در آمريكا را در پي بي خانماني خانواده‌هايشان لمس و تجربه خواهند كرد، كه اين امر علاوه بر ايجاد اختالات رواني، آثار منفي جبران ناپذيري در وضعيت آموزشي و تحصيلي آنان خواهد گذارد.

ريشه‌هاي بحران از نظر شرايع آسماني

از نظر وحي الهي، اين نوع آشفتگي معدول انحراف از اصولي است كه انبياي الهي، بالاخص پيامبر خاتم (ص) در تامين زندگي مردم ارائه كردند و متاسفانه غرب، آن اصول را ناديده گرفته و بر فكر مادي سود پرستانه خود تكيه مي‌كند. برخي از مهمترين انحرافات غرب عبارتند از:

1- رباخواري: يعني توليد ثروت بدون كار كه در آن، كارگر بايد بخش مهمي از درآمد خود را در اختيار بانكي قرار دهد كه وكيل ثروتمندان است.

2- در گردآوري ثروت، هر نوع قوانين آسماني را زير پا نهاده و به هر شكلي ثروت مي‌اندوزند، هر چند از طريق حرامخواري و تباه كردن جامعه و به فساد كشيدن آن باشد كه از آن در شرع به عنوان «مكاسب محرمه» تعبير مي‌شود، مانند قمار و شراب،‌ و فحشا و تجارت با مواد مخدر و قاچاق انسان و ...

3- ناديده گرفتن ارزشهاي انساني ماننده رحم و مروت و خيرخواهي براي طبقه مستمند و متسضعف

4- انحصارگرايي در علوم و صنايع و استفاده ابزاري از آنها، براي به ذلت كشيدن ملت‌ها و انسان‌هاي ديگر به گونه‌اي كه اگر روزي يك تخم مرغ به ملتي بدهند ده برابر آن را از آن ملت مي‌ستانند.

5- اعتماد بر فكر واحدي كه بر آمريكا حاكم است، بدون اين كه از افكار ملت‌هاي ديگر بهره بگيرند واقتصادي را پي ريزي كنند كه سود‌آن به همه ملت‌ها برسد و فقط در فكر آن هستند كه گليم خود را از غرقاب بيرون كشند، هر چند كشتي جامعه بشري با تمام سرنشينانش به زير آب فرو رود.

6- برافروختن آتش جنگ در نقاط مختلف ـ جهان براي فروش اسلحه و زمينه‌سازي براي مداخله در امور ملت‌ها، موجب نابودي بنيان‌هاي اقتصادي در جهان مي‌شود و لذا متفكران مي‌گويند قربانيان اين ركود اقتصادي ملت‌هاي فقير و افراد مستمند در سراسر جهان چه در آمريكا و چه در كشورهاي ديگر جهان هستند.

7- سلطه‌جويي نظامي كه مقدمه سلطه بر اقتصاد جهان است، هزينه‌هاي را بر دولت آمريكا تحميل كرده و هنوز از آن سلطه جويي‌ها طرفي نبسته است، مانند اشغال افغانستان و اشغال عراق كه هنوز در نيمه راه است و در خواست قرار داد امنيتي با دولت عراق وداشتن پايگاه‌هاي نظامي، روشنگر علل اشغال اين كشور اسلامي است آيا اين همه سياست هاي نادرست نبايد چنين پيامد جهاني را به دنبال داشته باشد؟!

8- بهره برداري نادرست ازمنابع ثروت و حتي نابود كردن آن در مواقع خاصي به سان رخيتن گندم به دريا يا تبدل مواد غذايي به سوخت خودروها در حالي كه در جهان سوم روزانه ده‌ها هزار نفر بر اثر گرستگي و سوء تغذيه جان مي‌بازند، اين كار خشم الهي را برمي‌انگيزد.

آنها فكر مي‌كنند كه اعمال بشر واكنشي در اين جهان ندارد، در حالي كه از نظر شرايع آسماني، اعمال انسان‌ها در زندگي انسان واكنش حتمي دارد و نيكوكاري و نيك سيرتي يا بدكاري و زشت سيرتي در بهره وري از منابع طبيعت به سود بشر،‌ نقش كليدي دارد.

قرآن كريم از قول حضرت نوح مي فرمايد:

«به آنها گفتم كه از پرودرگار خويش آموزش بخواهيد كه او بسيار آمرزنده است. تا باران‌هاي آسمان را پي در پي براي شما بفرستد و شما را با دارايي‌ها و فرزندان فراوان كمك كند و باغ‌هاي سرسبز و جويبارها را در اختيار شما قرار دهد.»

پشت پا زدن به نظام الهي و ارزش‌هاي انساني در اقتصاد و سياست، اين گونه پيشامدهاي ناگوار را به دنبال دارد، چنان كه قرآن كريم مي‌فرمايد:

«هر كس از ياد من روي گردان شود، زندگي سختي در پيش خواهد داشت و در تنگنا قرار خواهد گرفت.»

با اينكه غرب در خواب غفلت سنگيني فرو رفته ولي در ميان آنان، انسان‌هاي واقع بيني پيدا مي‌شود كه علاج اين بحران را پيروي از شريعت محمدي دانسته‌اند اقتصاد دان مشهور آلماني، يوهان بتمان در كتاب مشهور خود به نام « فاجعه سود» مي نويسد: تنها را ه حل، پياده كردن اصول شريعت اسلامي است.

شگفتا پاپ كه به هر مناسبتي اظهار نظر مي‌كند ولي در موضوع بحران اقتصادي غرب، لب فرو بسته و چيزي نمي‌گويد و احيانا از ربا خواري حمايت نيز كرده و برخلاف ملك مسيح كه رباخواران را از معبد بيرون كرد، آنان را تاييد مي‌كند!

به اميد روزي كه پرچم عدالت گستر«حضرت مهدي» سلام الله عليه بر كاخ هاي حاكمان جهان برافراشته شود و بشر لذت زندگي پرمهر اسلامي را بچشد. »

انتهاي پيام
 يکشنبه 12 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن