واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: سالم سازي اوقات فراغت (3) / يك روانشناس: نيازسنجي دانشجويان لازمه سالم سازي اوقات فراغت است
يك روانشناس گفت: براي دستيابي به برنامه جامع و كامل بايد نيازها و خواستههاي دانشجويان را در نظر بگيريم.
حميدرضا محمدپور در گفتوگو با خبرنگار فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، با اشاره به اينكه اوقات فراغت فرصتي است كه فرد بتواند با خودش ارتباط برقرار كند و به خودش نزديك شود، اظهار داشت: اوقات فراغت پنجره اي باز است براي نفس كشيدن و فرصتي نيست كه از آن صرفنظر كنيم.
وي ادامه داد: فرد در اين فرصت بايد با پرداختن به خود به معناي زندگي خويش دست پيدا كند و اگر به اين معنا دست نيابد، براي تامين اين نياز به فعاليتهاي ديگري مي پردازد كه از مسير اصلي منحرف ميشود.
اين استاد روانشناسي با اشاره به اينكه هنوز شخص يا نهادي متولي برنامه ريزي براي اوقات فراغت نيست، بيان داشت: به طور كلي در برنامه ريزي در اين حوزه متولي خاصي وجود ندارد و برنامهها بيشتر به عنوان نسخه اي چند روزه براي دانشجويان پيچيده ميشود.
محمدپور با اشاره به اينكه برنامه مفيد درون و وجود دانشجويان را طلب مي كند، افزود: عدم توجه و استقبال دانشجويان از اين برنامهها نشان دهنده آن است كه دانشجويان اين برنامهها را مفيد نميدانستند.
وي تصريح كرد: اگر دانشجو را در اين فرصت مشغول نگه داريم پس از مدتي خسته ميشود و به شكل ديگري كه شايد روش مطلوب و درستي نباشد، نياز خود را رفع ميكند.
اين روانشناس خاطرنشان كرد: اگر دانشجو به ظرفيتهاي وجودي خود دست نيابد دچار احساس گناه ميشود و بسياري از دانشجويان امروزه دچار اين احساس گناه هستند؛ زيرا ساختار جامعه ساختار بي معنايي است و نتوانسته آن طور كه بايد برنامه ريزي مناسبي در اين موضوع انجام دهد.
وي با اشاره به مخاطرات پيش روي دانشجويان گفت: افسردگي، پرخاشگري، اعتياد و اختلال حسي چهار شكل نپرداختن به معناي وجودي است و همه روانشناسان معتقدند كه انسان بايد به معناي دروني خود دست يابد.
محمدپور با بيان اينكه بايد اوقات فراغت را معنادار كنيم، ادامه داد: وقتي اين اوقات، معنادار ميشود كه به پاسخهاي دروني خود جواب دهيم؛ بنابراين با برگزاري تريبونهاي آزاد بين دانشجويان و ايجاد فضاي پرسش و پاسخ ميتوان تا حدودي به اين هدف دست يافت.
وي اظهار داشت: در برنامه ريزيهاي دانشجويي نيازسنجي به عمل نيامده است و خواستههاي دانشجويان مورد توجه قرار نميگيرد، بنابراين براي دستيابي به برنامه اي جامع و مورد علاقه دانشجويان بايد كار علمي و اصولي و مبتني بر نيازها و خواستههاي دانشجو صورت گيرد.
اين روانشناس افزود: منظور از سالم سازي اوقات فراغت، ايجاد فضاي شادي و نشاط نيست، بلكه بايد در اين فرصت فرد در آرامش باشد و از لحاظ ذهني احساس آرامش كند.
محمدپور اظهار داشت: براي برنامه ريزي مناسب بايد دانشجويان را به صورت تصادفي انتخاب كرد و از آنها نيازسنجي كرد تا به برنامه ريزي درستي دست پيدا كنيم./انتهاي پيام/
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 388]