واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيات مديره قطعهسازان: افزايش قيمت قطعات خيلي كمتر از رشد بهاي خودروست سيكيدي كاري مد شده است بازار خدمات پس از فروش ما در دست چينيهاست
![](http://64.130.220.65/Thumbnails/pics/1387/8/Economy/wh120-110.jpg)
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
عضو هيات مديره انجمن قطعهسازان در خصوص اظهارات اخير قائم مقام ارشد ايران خودرو و اينكه وي قطعهسازان را به سربازاني كه در حال حاضر به تكاور تبديل شدهاند، تشبيه كرده بود، گفت: در حالي كه صنعت خودرو كارش را با برنامه استراتژيكي آغاز نكرد، ولي به دليل عملكرد و حركت قانونمندي كه داشت، توانست در كوتاه مدت مسير بلندي را طي كند و نبايد تعابير جنگي به آن داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بهرام شهرياري با اظهار اين مطلب خاطرنشان كرد: در حال حاضر قطعهسازان سربازاني هستند كه در مقطعي از زمان به شكلي ميجنگيدند و در حال حاضر نيز اين طور و به شيوه امروز ميجنگند.
وي افزود: گردش نقدينگي قطعهسازان دچار مشكل شده و كميتهاي تحت عنوان كميته بحران پس از وصول نامههاي مكرر اعضاي انجمن در اين خصوص تشكيل شد و حدود 19 مشكل اساسي آنها استخراج شد.
او با اشاره به اينكه قيمت تمام شده افزايش هزينههاي سربار، دستمزد و قيمت ارز و همچنين مشكلات بانكي و عدم گردش نقدينگي از اهم اين مشكلات بود، خاطرنشان كرد: هميشه در بانكها ستون بدهيهاي قطعهسازان ديده ميشود و اين در حالي است كه مطالبات آنها ناديده گرفته ميشود. البته فشار به قطعه سازان آنچنان كه عنوان شده فشار كاذبي نبوده است، ولي عامل آن نيز خودروساز نيست و به سيستم بانكي و مباحثي مربوط به تحريم برميگردد.
گفتني است كه به تازگي، شيواپور - قايم مقام ارشد ايران خودرو - كه تا قبل از اين مديرعامل ساپكو بود، در خصوص وضعيت فعلي قطعهسازان آنها را به سربازان سه سال گذشته و تكاوران فعلي تشبيه كرده و گفته بود كه دستاورد حضورم در ساپكو كار در فضاي راحت و بدون دغدغه قطعهسازان است و آنها در حال حاضر قدرت رزمندگي بيشتري دارند.
وي خاطرنشان كرده بود كه طي سه سال حضورم در ساپكو بيشتر از يك سال و نيم موضوع تحريم به ما فشار آورد، ولي نتيجه آن براي ما مثبت بود؛ يعني اگر قبلا قطعهسازان با 10 درصد گشايش اعتبار ميكردند و 90 درصد از نيز از طريق فاينانس تهيه ميكردند، مجبور بودند براي خريدهاي كوچك خود خريد نقدي داشته باشند كه اين مساله يعني فشار نقدينگي.
مشكلات مالي ساپكو از مشكلات فني بيشتر است
خوشحالي عبارت درستي نيست
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا اعضاي انجمن قطعهسازان از رفتن شيواپور خوشحال هستند؟ گفت: عبارت خوشحال تعبير درستي در اين زمينه نيست. قطعهسازان مشكلات شخصي با كسي ندارند و ما هميشه اعلام كردهايم كه انجمن در تعامل كامل با خودروسازان است و با قائم مقام ارشد فعلي ايران خودرو نيز دوست هستيم. البته ايشان هنوز از صنعت خارج نشدهاند.
به گفتهي او از يك سو افزايش قيمت مواد اوليه، ارز، هزينههاي سربار و دستمزد وجود دارد و از طرف ديگر قيمتها ثابت مانده است. اين كه گفته ميشود قبلا سود بالايي داشتيم و الان اين سود كم شده، درست نيست. اگر قطعه سازي قطعهاي را قبلا با قيمت بالا به فروش ميرساند، خودروساز بايد جوابگو باشد كه چرا اين قطعه را با قيمت بالا خريداري كرده است؛ بنابراين دنبال جنجال نبوده و كار سياسي نميكنيم، بلكه با آمار صحبت ميكنيم.
بازار به كام دلالان است
وي همچنين با اشاره به درد بزرگ قطعهسازان تاكيد كرد: درد بزرگ ما اين است كه ميگويند خودرو در بازار گران است، در حالي كه سود بازار به جيب يك عده دلال ميرود. علت آن هم اين است كه به شكل كاذب جلوي افزايش قيمت گرفته شده است و استراتژي توسعه در صنعت خودرو مدون نيست.
او با بيان اينكه سه عامل قيمت، كيفيت و خدمات پس از فروش رقابت ايجاد ميكند، افزود: امروز شركتهايي مثل رنو و پژو قطعهسازان ايراني را تاييد ميكنند؛ يعني اينكه قطعهساز رشد كيفي داشته است و با توجه به محدوديتهايي كه در ورود تكنولوژي داريم، رشد كيفي در سطح قابل قبول و رقابتي بوده است.
افزايش قيمت قطعات بسيار پايينتر از افزايش قيمت خودرو بوده است
عضو هيات مديره انجمن قطعهسازان درباره اينكه آيا افزايش قيمت خودرو به دليل افزايش قيمت قطعات آن بوده است؟ گفت: اخيرا يكسري افزايش قيمت به وجود آمده است؛ البته افزايش قيمت خودروسازان كمي متفاوتتر است. در برخي زمينهها مثل خودروهاي آپشندار(داراي تجهيزات جانبي) اين افزايش ديده شده است، ولي افزايش قيمت قطعات خودرو بسيار پايينتر از افزايش قيمت خودرو بوده است و اگر خودروسازان در اين زمينه مدعي هستند، با آمار صحبت كنند.
معطل قطعهساز ايرانخودرو بوديم
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا اين كه از سوي خودروسازان عنوان ميشود كه رشد صنعت قطعهسازي همزمان با رشد خودروسازان همراه نشده، مورد تاييد شماست؟ يادآور شد: اولا بايد ديد كه چنين مسالهاي اصلا چرا بايد وجود داشته باشد. نكته دوم اين است كه اگر وقفهاي بوده دليل آن چيست؟ در حال حاضر ورود يكسري قطعات به لحاظ مشكلات مالي و گشايش اعتبار دچار وقفه شده و الان اكثر قطعات داراي چند منبع تامين هستند و قطعهسازان زير ظرفيت اسمي خود كار ميكنند؛ بنابراين در اين زمينه مديريت تامين بايد جوابگو باشد.
او تصريح كرد: اگر با موج افزايش تيراژ خودرو، قطعهسازان نميتوانستند حركت كنند، در حال حاضر و با افزايش تيراژ خودروهايي كه در چند سال اخير داشتهايم، قطعهسازان بايد عقب ميماندند.
وي ادامه داد: خط توليد ما توسط قطعهسازاني كه با خودروسازان كار ميكنند، دچار وقفه شده كه مربوط به قطعات خودروهاي مربوط به سري پژو است؛ بنابراين معطل قطعهساز ايران خودرو بودهايم.
صنعت خودرو بايد خصوصي و به قطعهسازان واگذار شود
شهرياري درباره نظر انجمن قطعهسازان درباره قراردادهايي كه خودروسازان با شركتهاي مختلف امضا ميكنند، گفت: مشكل ما زماني حل ميشود كه خودروسازان خصوصي شوند و البته سهام آنها نيز به قطعهسازان ارائه شود. در قرارداد "چري" ما مخالفت كرديم و بحث سهم كم قطعهسازان نيز اصلا مطرح نبود؛ چرا كه نميخواستيم مونتاژكار خودروهاي چيني در داخل كشور باشيم و اعتقاد داريم كه با اين كار تواناييهاي داخلي را زير سوال بردهايم. در حال حاضر به نوعي سيكيدي كاري مد شده است و سود ملي مورد توجه قرار نميگيرد.
وي تصريح كرد: قطعهساز ميتواند در صنعت خودرو سهيم باشد، ولي نميتواند كار خودروساز را انجام دهد، بنابراين بايد استراتژي مشخصي تدوين شود و اگر اين اتفاق بيفتد، بستر موجود را حمايت ميكنيم. در حال حاضر نيز خودروسازان در دنيا در حال ادغام شدن هستند.
كار با پروتون با نگاه سيكيدي كاري!
وي درباره تفاهمنامه سايپا با پروتون مالزي نيز گفت: مالزي صاحب برند نيست و اتفاقي كه در اين ميان ميافتد اين است كه با نگاه سيكيدي كار انجام ميشود. در حال حاضر سايپا پرايد را ساخت داخل كرده، ولي آيا اين اتفاق در مورد ساير توليدات اين شركت و شركت پارس خودرو مثل ماكسيما، زانتيا و ريو افتاده است؟ اكثر خودروهاي ساخت داخل در حال حاضر به صورت مونتاژي توليد ميشوند.
بازار خدمات پس از فروش ما در دست چينيهاست
وي با گلايه زياد از اينكه بخش عمدهي بازار خدمات پس از فروش ما در دست چينيهاست، گفت: يك راهكار به خودروسازان در زمينه قيمت قطعات ارايه كرديم، مبني بر اين كه قيمت قطعات بازار خدمات پس از فروش متفاوت از قيمت قطعات خط توليد باشد. اين در حالي است كه در حال حاضر قيمت اين دو بازار يكي است. البته در صنعت خودرو قاچاق و بازار بدون رقابت نيز وجود دارد، ولي راه مبارزه با قاچاق كاهش تعرفه نيست.
او در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا پيشنهاد افزايش قيمت قطعات خودرو در كميته بحران موجب كاهش رقابت با قطعات خارجي نميشود؟ گفت: بحث ما چيز ديگري بود. ما اعلام كرديم كه قيمت مواد اوليه كه در دست دولت است، مهار شود و اين معني ندارد كه شركت فولاد سود بالايي داشته و صنايع تبديلي آن سود كمتري داشته باشند. به طور حتم زماني كه مواد اوليه قطعهساز با قيمت كمتري به دست وي برسد، قيمت قطعات توليدي نيز كاهش مييابد.
حضور بيش از 400 شركت داخلي و خارجي در سومين نمايشگاه بينالمللي قطعات و مجموعههاي خودرو
در اين مراسم همچنين ناصر شاه حسيني ـ دبير اجرايي سومين نمايشگاه بينالمللي قطعات و مجموعههاي خودرو ـ درباره اين نمايشگاه گفت: تاكنون 340 شركت داخلي و 60 شركت خارجي از 10 كشور مختلف مثل كشورهاي آلمان، ايتاليا، چين، تايوان، كره، تركيه، هند، عربستان، مالزي و امارات متحده عربي اعلام حضور كردهاند كه امسال كاهش حضور شركتكنندگان ايراني و خارجي را داشتهايم.
وي با اشاره به اينكه در نمايشگاه قبلي بيش از 100 شركت خارجي و 430 شركت داخلي حضور داشتند، در خصوص كاهش حضور شركت كنندههاي امسال گفت: شركتهاي داخلي به دليل مشكلات نقدينگي حضورشان كم شده است و حتي به همين دليل در نمايشگاه فرانكفورت نيز دچار مشكل بوديم و برخي از شركتهاي خارجي در اين نمايشگاه به دليل مباحث سياسي اعلام انصراف دادند.
به گزارش ايسنا، سومين نمايشگاه بينالمللي قطعات و مجموعههاي خودرو در فضاي مفيدي به مساحت بيش از 10 هزار متر مربع و 27 هزار متر مربع سالن، 21 تا 24 آبان ماه در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 537]