واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس سازمان صنايع گلستان: زمينه صادرات محصولات صنعتي در استان فراهم است
داخلي. اقتصادي. صنعت. صادرات.
گرگان رييس سازمان صنايع و معادن گلستان گفت: در شرايط فعلي، بستر لازم براي صادرات محصولات صنعتي در استان فراهم است.
"منصور قليچلي" روز يكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا افزود: همجواري با كشورهاي آسياي مركزي، وجود گمرك مرزي اينچهبرون، اقليم مناسب و متنوع و امكان توليد محصولات مختلف، زمينهساز صدور محصولات متعدد صنعتي از طريق زمين، هوا و دريا شده است.
وي اضافه افزود: توانمندي بالا در بخش كشاورزي و صنايع تبديلي، وجود زيرساختهاي مناسب و مشوقهاي ويژه براي حمايت از سرمايهگذاري، افزايش توليد و صادرات و وجود دانشگاهها، مراكز علمي، نيروي تحصيل كرده و متخصص و قابليتهاي گردشگري به منظور افزايش توليد محصولات با كيفيت جهاني از ديگر مزيتهاي استان براي صدور كالاهاي صنعتي به كشورهاي ديگر است.
رييس سازمان صنايع و معادن گلستان با اشاره به آمار صادرات در شش ماهه اول امسال گفت: طي اين مدت ۴۲ميليون و ۹۳۴هزار دلار محصول از استان صادر شده كه بيش از ۷۶درصد از آن، برابر با ۳۲ميليون و ۷۸۰هزار دلار، كالاي صنعتي بوده است.
قليچلي افزود: افزايش ميزان صادرات كالاهاي صنعتي در اين مدت، اين دستگاه را در رسيدن به اهداف برنامه چهارم توسعه كه همانا سهم ۸۰ميليون دلاري كالاهاي صنعتي در صادرات سالانه استان است، نزديك كرده است.
وي ادامه داد: اين كالاها از ۲۰واحد توليدي صنعتي به كشورهاي آسياي ميانه، اروپا، عراق، پاكستان، كويت و روسيه صادر شده است.
به گفته وي، مهمترين اقلام صادراتي استان، فرآوردههاي لبني و شيلاتي، صنايع غذايي، صنايع شيميايي، نئوپان و سموم دفع آفات نباتي بوده است.
وي يادآور شد: به رغم فراهم بودن بسترهاي صادرات محصولات صنعتي، عواملي همچون كمبود نقدينگي، نبود شركتهاي بازاريابي توانا، پرداخت نشدن بموقع جوايز صادراتي، افزايش قيمت مواداوليه و كمبود توليدات مطابق با بازارهاي خارجي توان رقابت توليدكنندگان استان را كاهش داده است.
وي افزود: پايدار نبودن در بسياري از بازارها به ويژه بازارهاي آسيايي و اروپا نيز سبب شده كه توليدكنندگان استان نتوانند در بازارهاي خارجي حضور فعال يابند.
قليچلي با اعلام اين كه صادرات محصولات صنعتي استان با طرحهاي در دست اجراي صنعتي، شتاب زيادي به خود ميگيرد، افزود: طرح فرآوري ماده معدني يد براي اولين بار در كشور كه ايران را به عنوان نهمين كشور توليدكننده يد دنيا قرار داده و ساخت كارخانه سيمان پيوند گلستان با ظرفيت توليد سالانه يك ميليون تن سيمان خاكستري، از جمله اين طرحهاست.
وي اضافه كرد: طرح توليد فولاد و ميلگرد با ظرفيت ۲۵۰هزار تن در سال و ساخت كارخانه پتروشيمي گلستان با ظرفيت توليد سالانه يك ميليون تن اوره و آمونياك از ديگر طرحهايي است كه با بهرهبرداري از آنها، علاوه بر تامين نياز استان، امكان صادرات به كشورهاي همسايه نيز فراهم ميشود.
وي با ارائه آماري از تعداد پروانههاي بهرهبرداري و جوازهاي صنعتي استان، گفت: فعاليت ۱۷شهرك و ناحيه صنعتي با امكانات زيربنايي مناسب از ديگر توانمنديهاي استان براي جذب سرمايهگذار و توسعه صادرات است.
به گفته وي، تنها در سايه نگرش فراملي مسوولان استان به بخش صنعت و معدن است كه ميتوانيم صادرات اين بخش را افزايش دهيم.
به گفته وي، ارتقاي فرهنگ جذب سرمايهگذار در استان و ايجاد امنيت خاطر براي سرمايهگذاران از نكات ديگري است كه به ايجاد و توسعه واحدهاي صنعتي و در نتيجه گسترش صادرات استان، كمك ميكند.
قليچلي، همچنين بر افزايش كيفيت محصولات به عنوان يكي از راههاي كسب بازارهاي خارجي و ماندگاري در آنها، تاكيد كرد.
هم اينك ۷۹۵واحد صنعتي با اشتغال ۱۷هزار و ۵۴۶نفر در زمينههاي غذايي و آشاميدني، صنايع شيميايي، كاني غيرفلزي، محصولات لاستيكي و پلاستيكي، ماشينآلات و تجهيزات در استان فعاليت دارند. ك/۳
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]