واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طرح تشكيل خانواده هاي نيمه مستقل نيازمند بررسي بيشتر است
اساتيد حوزه ازدواج وخانواده و مسئولين سازمان ملي جوانان بر ضرورت تحقيق و پژوهش، آسيب شناسي و فرهنگ سازي در ارتباط با طرح تشكيل خانواده هاي نيمه مستقل تاكيد كردند.
به گزارش خبرگزاري مهر، در ميزگردي كه در حاشيه نشست هم انديشي صاحبنظران و اساتيد در حوزه ازدواج و خانواده برگزار شد مجيد اميدي مدير كل دفتر فرهنگي سازمان ملي جوانان با اشاره به اعلام هشدار در ارتباط با افزايش سن ازدواج جوانان اظهارداشت: اگر چه اساتيد كشور در اين عرصه تصوير روشني از جامعه دارند اما در راستاي ارائه راهكار براي حل اين مسئله هر استاد از ديدگاه خود پيشنهادي را مطرح مي كند كه لازم است اين پيشنهادات بررسي شود و به طرحي جامع در اين حوزه دست پيدا كنيم.
وي با اشاره به اينكه ممانعت خانواده ها و ضعف گروههاي واسط از جمله دلايل تاخير سن ازدواج جوانان است افزود: بسياري از خانواده ها علي رغم اينكه خود ازدواج آسان و بهنگامي داشته اند شرايط دشواري را براي ازدواج فرزندانشان تعريف مي كنند. از سوي ديگر، بايد بررسي شود كه امروز در جامعه ما تا چه ميزان برتربيت جواناني صبور و خويشتن دار تاكيد مي شود. با توجه به اين شرايط انتظار مي رود كه فرهيختگان جامعه و اساتيد، الگويي را براي رفع موانع ازدواج جوانان ارائه كنند.
اميدي ضمن تشريح طرح تشكيل خانواده هاي نيمه مستقل تصريح كرد: در قالب اين طرح لازم است كه خانواده ها بپذيرند كه جوانان بعد از عقد دائم تا دوره اي همراه آنان باشند تا زمينه استقلالشان فراهم شود اين طرح نيازمند فرهنگ سازي در جامعه، حمايت از سوي خانواده ها و پذيرش و مراقبت از سوي جوانان است.
دكتر فرزاد محموديان عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين ميزگرد با تاكيد بر ضرورت ارزيابي و آسيب شناسي طرح تشكيل خانواده هاي نيمه مستقل، به تعيين جامعه اي آماري براي تحقيق در ميان افرادي كه اين مسير را طي كرده اند اشاره كرد و گفت: پيشگيري از تاخير ازدواج جوانان نياز به اصلاح راهبردهاي قبلي و قرار دادن آنها در مسير آموزشهاي صحيح و مستمر دارد. علاوه بر اين لازم است كه جوانان نسبت به فراهم بودن زمينه هاي اقتصادي و مقدمات آغاز زندگي مشترك آرامش خاطر داشته باشند.
كاظم حكميت آرا استاد دانشگاه آزاد اسلامي شيراز و مسئول مركز خدمات مشاوره اي غدير اين طرح را مورد نقد خانواده ها و استقبال جوانان اعلام كرد و در ارتباط با نكات مثبت و منفي طرح تشكيل خانواده هاي نيمه مستقل اظهار داشت: دوران عقد، دوران سازندگي و تاثير پذير است و جوانان حاضر به ايثار و فداكاري در ارتباطات خود هستند. اين طرح تا حدي مقابل انحرافات اجتماعي را خواهد گرفت اماخانواده ها نسبت به طولاني شدن دوران عقد جوانان ديدگاه مثبتي ندارند و بر سردي روابط جوانان در اين دوره تاكيد مي كنند.
حجت الاسلام محمدي مهدي جاويد مدرس و مدير مدرسه علميه رضويه با اشاره به اينكه طولاني شدن دوران عقد باعث گسست عاطفي مي شود گفت: دوران عقد زوجهاي جوان از شش ماه تاحداكثر يك سال مشكي جدي را ايجاد نمي كند اما تجربه نشان داده است كه طولاني شدن اين زمان به نفع زوج نيست. در اين راستا لازم است كه با فرهنگ سازي درست به نقطه اعتدالي و فارغ از افراط و تفريط دست يابيم.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]