واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نغمههاي ملكوتي/ بزرگداشت استاد ابوالعينين شعيشع، شيخ القراي مصر كريم منصوري:نپرداختن «شعيشع» به اختلاف قرائت از ويژگي ممتاز تلاوتهاي وي است
گروه فعاليتهاي قرآني: يكي از ويژگيهاي بسيار خوب و ممتاز تلاوتهاي استاد شعيشع نپرداختن وي به اختلاف قرائت در تلاوت قرآن است و معتقد است كه اختلاف قرائت همانگونه كه از اسمش پيدا است به اختلاف توجه دارد و نبايد به آن پرداخت.
«كريم منصوري» قاري ممتاز و بينالمللي قرآن كريم، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: هر وقت صحبت از استادي مانند «ابوالعينين شعيشع» به ميان بيايد به ياد قاريان قديم و سلف ميافتيم.
وي در ادامه افزود: استاد شعيشع در هنگام اقامت من در مصر لطف خاصي به من داشت و حتي من را به نزد «احمد عامر» فرستاد و به من گواهينامه تلاوت قرآن كريم اعطا كرد و اهميت ويژهاي را در مدت حضورم در مصر برايم قائل بود.
منصوري تصريح كرد: شعيشع رئيس اتحاديه قاريان قرآن مصر و از اعتبار ويژهاي نيز در اين كشور برخوردار است، من هميشه به خانه وي ميرفتم و استاد نيز همواره به سفارت ايران در مصر ميآمد، به خصوص در سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي از اولين كساني بود كه در سفارت حاضر ميشد و دفتر يادبودي را كه به همين منظور تدارك ديده شده بود، امضا ميكرد و ديگر قاريان را نيز تشويق ميكرد كه در جشن سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در سفارت ايران شركت كنند.
اين قاري ممتاز جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: وي سفارش من را به ديگر قاريان مصر ميكرد و اين زمينه را فراهم ميآورد كه در مساجد مصر به تلاوت قرآن بپردازم و هميشه لطف اين استاد شامل حال من ميشد.
منصوري درباره اين كه استاد شعيشع صاحب سبك است يا مقلد، عنوان كرد: به تصريح خود استاد شعيشع، وي مقلد استاد رفعت بوده است، البته بايد اين نكته را گفت همه قاريان معروف، زماني از كسي تقليد ميكردند اما بعدها خود شيوهاي در قرائت براي خود برميگزيدند كه مختص خودشان بود و استاد شعيشع نيز از اين قاعده مستثني نيست.
صداي استاد «شعيشع»، صدايي خدادادي است
وي تأكيد كرد: صداي استاد شعيشع، صدايي خدادادي است كه با وجود اين سن نيز ميتواند قرائت كند، جنس صداي ايشان نيز بسيار ممتاز است و از اوج بسيار بالايي برخوردار است كه در برخي جاها حتي از اوجهاي استاد عبدالباسط در تلاوت قرآن نيز بالاتر است.
منصوري با اشاره به ويژگيهاي تلاوت استاد شعيشع، اظهار كرد: يكي از ويژگيهاي بسيار خوب و ممتاز تلاوتهاي استاد شعيشع نپرداختن وي به اختلاف قرائت در تلاوت قرآن است و معتقد است كه اختلاف قرائت همانگونه كه از اسمش پيدا است به اختلاف توجه دارد و نبايد به آن پرداخت.
سبك استاد «شعيشع» در تلاوت قرآن سبكي مردمپسند نيست
اين قاري بينالمللي تصريح كرد: سبك استاد شعيشع در تلاوت قرآن سبكي مردمپسند نيست و قاريان كمتر به استفاده از سبك اين استاد رغبت پيدا ميكنند، به عنوان مثال سبكهاي تلاوت قارياني مانند «عبدالباسطعبدالصمد» و «محمد صديق منشاوي» مردمپسندتر است.
وي ادامه داد: تلاوت فرازهاي اوج تلاوت استاد شعيشع بسيار سخت و براي خيلي از قاريان ناممكن است و از اين رو است كه قاريان كمتر به تلاوتهاي استاد شعيشع علاقه نشان ميدهند و از سبك اين استاد در تلاوت خود بهره ميگيرند.
نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم جمهوري اسلامي ايران در رشته قرائت درسال 1376 تصريح كرد: من نيز به ندرت از فرازها و گوشههايي از تلاوتهاي استاد شعيشع در تلاوتهاي خود بهره ميبرم.
وي بيان كرد: به طور تقريبي همه تلاوتهاي استاد شعيشع در كمال زيبايي و با لحاظ ابعاد فني، تلاوت شده كه از جمله آنها ميتوان به تلاوت سورههاي «قمر»، رحمن»، «قصص» و «آل عمران» اشاره كرد كه از شاهكارهاي تلاوت وي به حساب ميآيند.
حضور «شعيشع» در مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان به اين مسابقات اعتبار ميبخشد
وي با اشاره به حضور استاد شعيشع در دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان به عنوان ميهمان ويژه، تصريح كرد: حضور اين قاري بزرگ جهان اسلام باعث بالا رفتن اعتبار اين مسابقات خواهد شد.
منصوري در پايان گفت: بايد از حضور اين استاد با تشكيل جلساتي كه براي شركتكنندگان در اين مسابقات مفيد باشد استفاده كرد و از خاطرات و سفارشهاي وي بهره برد، همچنين وي به اين دليل كه رئيس اتحاديه قاريان مصر است ميتواند تجربيات خود را در زمينه ايجاد چنين اتحاديهاي در كشورمان در اختيار ما بگذارد.
با «كريم منصوري» بيشتر آشنا شويد
«كريم منصوري» در سال 1347 در شهر آبادان متولد شد، وي از سال 1359 با شركت در جلسات قرآني، آموزش قرآن را به صورت فني دنبال كرد و موفق شد در مدت زمان كوتاهي قرائت و روخواني قرآن كريم را نزد اساتيدي چون سيد«صالح»، «گروسي»، «ركابي» و «عبداللهزاده» فراگيرد.
وي سپس علم تجويد را به صورت كلاسيك زير نظر استادان سيد «محسن موسوي بلده»، «اربابي» و «خدامحسيني» آموخت، منصوري آنگاه در سال 1371 به مدت 11 ماه و با تشويق همسرش موفق به حفظ كل قرآن شد.
اين قاري برجسته و ممتاز جمهوري اسلامي ايران در سفري كه به مصر داشت توانست گواهينامه تلاوت را به صورت رسمي از اتحاديه قاريان مصر دريافت كند، وي در مسابقات بينالمللي قرآن كريم مالزي در سال 69 و در مسابقات بينالمللي قرآن كريم عربستان در سال 71 موفق به كسب مقام دوم شد و در مسابقات بينالمللي قرآن كريم جمهوري اسلامي ايران در سال 76 نيز مقام نخست را به خود اختصاص داد.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]