تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835038410




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش ويژه‌ي ايسنا درباره‌ي انتخابات رياست جمهوري آمريكا/‌٣/ *شرح حال اوباما و مك‌كين و معاونانشان*


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش ويژه‌ي ايسنا درباره‌ي انتخابات رياست جمهوري آمريكا/‌٣/ *شرح حال اوباما و مك‌كين و معاونانشان*


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بين‌الملل - گزارش و تحليل

سرانجام پس از يك سال و اندي ماراتن كانديداهاي دموكرات و جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا، دو كانديدا -باراك اوباما و جان مك‌كين- به دور نهايي اين انتخابات راه يافتند.

به گزارش دفتر مطالعات بين‌الملل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سومين بخش از گزارش اختصاصي ايسنا درباره‌ي انتخابات آمريكا به شرح ذيل است.

مـعرفـي كـانديـداهـا و معـاونـانشـان

*بـاراك حسـين اوبـامـا*

باراك اوباما در چهار اوت سال 1961 در جزيره‌ي هاوايي متولد شد. پدرش سنيور باراك اوباما كه در روستاي كوچكي در كنيا ديده به جهان گشوده بود، در همين روستا به همراه پدر خود كه چوپاني مي‌كرد و برده‌ي انگليسي‌ها بود روزگار مي‌گذراند. "آن دانهم" مادر باراك كه سفيدپوست و اصالتا آمريكايي بود، در شهر كوچك كانزاس بزرگ شده بود. پدرش در دوران بحران اقتصادي سال 1929 به كار سخت و مشقت بار در سكوهاي حفاري و استخراج نفت مشغول بود. پدر "آن" (پدربزرگ باراك اوباما)‌ پس از حمله‌ي هوايي غافلگيرانه‌ي نيروهاي ژاپني به پرل هاربر براي خدمت در جنگ جهاني دوم ثبت‌نام كرد و در همين برهه زماني بود كه در يونيفرم ارتش آمريكا به اقصي نقاط اروپا سفر كرد. مادر باراك در خط توليد بمب در كارخانه بمب‌سازي مشغول به كار شد و با پايان يافتن جنگ دوم جهاني به همراه پدر خود در كالج‌هاي جي.آي.بيل (G I.Bill) كه به منظور حمايت از كهنه‌ سربازان بازگشته از جنگ و كمك به خانواده‌هايشان تاسيس شده بود و امكاناتي نظير مسكن و ساير خدمات اجتماعي را در اختيار آنان قرار مي‌داد، به تحصيل پرداخت.

مادر باراك به همراه پدر خود توانستند از طريق برنامه فدرال مسكن كه توسط دولت آمريكا ارائه شده بود خانه‌دار شده و به هاوايي نقل مكان كنند. در اين زمان بود كه پدر اوباما در كنيا موفق شده بود از دانشگاهي در هاوايي بورسيه دريافت كند و اين موفقيت تحصيلي در واقع پاياني بود بر همه‌ي روزها و سالهايي كه با پدر خود در ناشناخته‌ترين روستاهاي كنيا به چوپاني مشغول بود و اكنون مي‌توانست براي ادامه‌ي تحصيلات وارد دانشگاهي در هاوايي شود. "آن" (مادر باراك) در اين شهر با پدر باراك آشنا شد و اين آشنايي به ازدواج كشيده شد.

--- سفر به آمريكا ---

اما اين ازدواج دوامي نداشت و "آن" و همسرش وقتي باراك تنها دو سال سن داشت از يكديگر جدا شدند. پدر باراك اما لحظه‌اي از روياهاي خود دست نكشيد و تحصيلاتش را در سطح دكتراي تخصصي در دانشگاه هاروارد ادامه داد و سپس به زادگاهش كنيا بازگشت. باراك مدتي را در خانه‌ي مادرش در هاوايي سپري كرد. مادر باراك پس از مدتي مجددا ازدواج كرد و به همراه شوهر جديدش كه يك دانشجوي اندونزيايي بود در سال 1967 به جاكارتا سفر كرد. باراك در پايتخت اندونزي به مدرسه رفت و در سن 10 سالگي براي زندگي با پدربزرگ مادري‌اش عازم هاوايي شد.

باراك سياه‌پوست اگر چه توانست به عنوان دانش‌آموز ممتاز دوران تحصيلات متوسطه را به پايان برساند، اما در كالج محل تحصيلش تنها سه سياهپو‌ست بودند كه او يكي از آنان بود و به گفته‌ي خود در اين برهه براي نخستين بار به عنوان يك آمريكايي آفريقايي تبار طعم تلخ تبعيض نژادي را چشيد. باراك دوران سخت تثبيت هويتش را در بطن چنين جامعه‌اي فرا روي خود داشت.

باراك كه جهد و جد پدرش براي دستيابي به درجات عالي تحصيلي و پيمودن مدارج ترقي را با گوشت و استخوانش حس كرده بود، موانع و مشكلات نژادي را در هم كوبيد و در سال 1983 در رشته‌ي علوم سياسي از دانشگاه كلمبيا فارغ‌التحصيل شد.

--- دوران تحصيل ---

زبانه‌هاي آتش جاه‌طلبي و پيشرفت در باراك جوان هرگز فروكش نكرد. او كه آ‌موزه‌ها و تعليمات مادرش يعني اهميت خدمت به كشور و احساس يكدلي و يكرنگي را به خاطر داشت، به عنوان گرداننده‌ وارد گروهي تقريبا مذهبي شد كه هدف و برنامه آن بهبود وضعيت معيشتي در مناطق حومه‌اي و عمدتا فقيرنشيني بود كه به سبب افزايش جرم و جنايت و بيكاري عملا فلج شده بودند. اين گروه به موفقيت‌ها و پيشرفتهايي نايل شد، اما باراك كم‌كم به اين نتيجه رسيد كه اگر به راستي روياي بهبود وضعيت معيشتي و ارتقاء سطح كيفي زندگي مردم را در سر مي‌پروراند، بايستي كه اصلاحات را نه از سطح محلي و منطقه‌اي بلكه در مقياس ملي و با اصلاح قوانين و ايجاد برخي اصلاحات سياسي آغاز و پيگيري كند، لذا به دانشگاه هاروارد رفت و در سال 1991 مدرك دكتراي حقوق را از اين دانشگاه دريافت كرد.

وي همچنين نخستين آمريكايي سياه‌پوستي بود كه توانست به مقام رياست انجمن عالي حقوق دانشگاه هاروارد منصوب شود. باراك حسين اوباما سپس به شيكاگو رفت تا ضمن وكالت به تدريس حقوق و مباني قانون اساسي بپردازد. موفقيتهاي اوباماي جوان و جوياي نام، راه را براي وي جهت كسب نمايندگي حزب دموكرات در سناي آمريكا هموارتر كرد و سرانجام موفق شد كرسي نمايندگان سنا از ايالت ايلينويز را تصاحب كند.

--- اوديسه سياسي ---

رشد و پرورش يافتن در نقاط مختلف در ميان انسانهايي با عقايد و باورهاي گاه متضاد و گوناگون، بزرگترين و ارزشمندترين تجربه‌ي زندگي باراك اوباما بود و همين مزيت به اوديسه‌ي سياسي اين جوان سياه‌پوست روح و جان تازه‌اي بخشيد. در بحبوحه‌ي مناقشات حزبي مجادلات سياسي و بحرانهاي مالي و معيشتي دنياي امروز، اوباما همچنان از اين قابليت و استعداد برخوردار مي‌باشد كه نگاه مردم از طيف‌هاي اجتماعي و سياسي و فرهنگي مختلف را به سوي يك هدف سياسي و اجتماعي مشخص معطوف سازد. هدفي كه حل و فصل مشكلات و چالش‌هاي فرا روي مردم آمريكا را بر نيات و مقاصد سياسي و معيارهاي جناحي و حزبي ارجح‌تر مي‌داند.

وي همواره پيش قراول تلاش‌ها براي ايجاد اصلاحات در نظام سياسي و دولت حاكم بوش بوده و به عنوان عضو كميته‌ي رسيدگي به امور كهنه سربازان ارتش آ‌مريكا در زمينه‌ي مراقبتهاي بهداشتي و درماني اقدامات زيادي را صورت داده است. باراك اوباما و همسرش ميشل، داراي دو فرزند هشت ساله و 9 ساله هستند.

باراك اوباما 47 سال سن و يك متر و 87 سانتي متر قد دارد. وي سناتور جو بايدن كه از چهره‌هاي برجسته حزب دموكرات در حوزه‌ي سياست خارجي است را به عنوان معاون خود برگزيده است.

*جــو بـايـدن*

سناتور جوزف روبينت بايدن رييس كميته روابط خارجي سنا، از چهره‌هاي شاخص حزب دموكرات در حوزه‌ي سياست خارجي محسوب مي‌شود. او كه از سياستمداران كهنه‌كار واشنگتن است سال پاياني ششمين دوره خدمت خود در سنا را مي‌گذراند و بيش از 35 سال از عمر خود را در بطن يكي از مهمترين اركان تصميم‌گيري در آ‌مريكا سپري كرده است؛ سابقه‌اي كه به وي اعتبار قابل توجه و كم نظيري مي‌بخشد.

بايدن در نوامبر 1942 در شهر اسكرانتون در ايالت پنسيلوانيا در خانواده‌اي كاتوليك به دنيا آمد. خانواده‌ي بايدن وقتي او 10 ساله بود به ايالت دلاور مهاجرت كردند. بايدن در سال 1968 تحصيلاتش را در دانشگاه سيراكس نيويورك به پايان رساند. او در سال 1966 با تيلا هانتر ازدواج كرد و از اين ازدواج صاحب سه فرزند شد، اما پايان شوم اين ازدواج مرگ همسر و دختر نوزاد او در يك سانحه رانندگي بود. اين واقعه تلخ كه پس از مدت كوتاهي از پيروزي او در سنا رخ داد، تاثيرات زيادي در زندگي اين سياستمدار جوان داشت. جو در سال 1977 براي دومين بار ازدواج كرد و اكنون از اين ازدواج صاحب يك دختر است. جو بايدن در سال 1972 در يك موقعيت استثنايي در انتخابات سنا در دلاور پيروز شد و در سن 30 سالگي به دفترش در كپتال هيل (Capital Hill) رفت تا پنجمين جواني باشد كه به سنا راه يافته است. بايدن از آن به بعد همواره بر كرسي ايالت دلاور تكيه زد چرا كه در تمامي انتخابات سالهاي 1987، 1990، 1984 ، 1996 و 2002 تقريبا 60 درصد آرا را به خود اختصاص داد. بايدن در كميته قضايي سنا نيز چهره‌اي تاثيرگذار بود و در خلال سالهاي 1987 تا 1995 به عنوان رييس اين كميته فعاليت كرد. وي در سالهاي 2001 تا 2003 به عنوان رييس كميته روابط خارجي سنا خدمت كرد و پس از در اختيار گرفتن كنگره توسط دموكرات‌ها در سال 2006 مجددا به سمت خود بازگشت و تا امروز در اين پست باقيمانده است. بايدن كه تجربه كم نظيري را در سنا يدك مي‌كشد، اقبال خود براي تسخير كاخ سفيد را نيز آزموده است.

وي در سالهاي 1988 و 2008 براي نامزدي حزب دموكرات اقدام كرد و هر دو بار مغلوب شد. مشهور است كه او با رد تقاضاي جان كري كانديداي سابق انتخابات 2004 براي كسب كرسي معاونت رياست جمهوري آمريكا، سناتور جان‌مك‌كين جمهوري خواه را پيشنهاد كرده بود اما جان‌ كري با انتخاب جان ادواردز نتيجه را به رقيب خود يعني پرزيدنت بوش واگذار كرد. برخي معتقدند، اوباما كه در زمينه‌ي سياست خارجي سياستمداري آزموده و پخته نيست در واقع با انتخاب بايدن كه اتفاقا داراي سوابق درخشان در عرصه‌ي سياست خارجي است تلاش مي‌كند ضعف‌ها و نقايص خود در اين باره را كمرنگ جلوه كرده و آنها را جبران كند.

*سـناتـور جـان مـك كـين*

جان مك كين 71 ساله در پايگاهي نظامي متعلق به ارتش آمريكا در پاناما به دنيا آمد. پدر و پدربزرگش هر دو از دريا سالاران با سابقه ارتش آمريكا بودند و طبق اسناد موجود پدربزرگش در جنگ جهاني دوم فرماندهي ناوهاي هواپيمابر ارتش آمريكا در اقيانوس آرام را بر عهده داشت و هيچ شك و ترديدي وجود نداشت كه وي ادامه دهنده‌ي راه پدران خود خواهد بود. مك‌كين دوران كودكي خود را با نقل مكان از يك پايگاه نظامي به يك پايگاه ديگر به همراه خانواده‌اش سپري كرد تا اينكه در آناپوليس در آكادمي نيروهاي دريايي ارتش آ‌مريكا ثبت نام كرد.

وي دانش‌آموزي نه چندان درخشان بود؛ كسي كه به خاطر اخلاق تند و ناشي از سركشي‌اش همواره به دردسر مي‌افتاد. او بسيار متلون المزاج و گهگاه بي‌قيد و بند بود و حتي يكبار با يك رقاص برزيلي روابط نامشروع برقرار كرد. پس از آنكه به عنوان شاگرد تنبل كلاس از اين آكادمي فارغ‌التحصيل شد، تصميم گرفت خلبان نيروي دريايي كشورش شود. وي طي يك پرواز تمريني در ايالت تگزاس با هواپيماي خود به درون خليج مكزيك سقوط كرد كه البته از اين سانحه جان سالم به در برد. اين يكي از نخستين تجربه‌هاي بيشماري بود كه مك كين را تا سر حد مرگ پيش مي‌برد. مك كين در اكتبر سال 1967 در جريان جنگ ويتنام به اسارت گرفته شد. ماجرا از اين قرار بود كه مك كين حين پرواز با هواپيماي A-4E SkyHawk بر فراز ويتنام شمالي كه بيست و سومين ماموريت پروازي‌اش محسوب مي‌شد مورد اصابت يك موشك قرار گرفت و هواپيمايش در هانوي سرنگون شد. در اين سانحه هر دو دست و يك پاي مك كين شكست و در حالي كه با چتر در رودخانه‌ي "تروك باخ" در هانوي فرو مي‌رفت، به علت جراحات وارده تقريبا در حال غرق شدن بود. برخي از سربازان ويتنام شمالي با ديدن مك كين وي را به سمت ساحل كشاندند و عده‌اي ديگر با ضربات قنداق تفنگ، كتف و بازوان وي را خرد كردند. مك كين سپس به زندان اصلي شهر هانوي انتقال يافت. وي اگر چه به شدت مجروح شده بود اما زندانبانان ويتنامي از معالجه زخم‌ها و جراحاتش خودداري مي‌كردند. بعد‌ها نام مك كين به عنوان اسير جنگي در تمامي روزنامه‌ها و جرايد آمريكا ثبت شد. در مارس 1968 مك كين به يك سلول انفرادي انتقال يافت و دو سال اسارت در تنهايي را تحمل كرد تا اينكه در اواسط سال 1968 پدرش سنيور جان مك كين به عنوان فرمانده كل نيروهاي آمريكايي در ويتنام منصوب شد و ويتنامي‌هاي شمالي براي اينكه خود را بخشنده نشان داده و استفاده‌ي تبليغاتي نيز ببرند، پيشنهاد آزادي مك كين جوان را مطرح كردند. جان اين پيشنهاد را رد كرد و گفت يا كليه‌ي افرادي كه قبل از او به اسارت گرفته شده‌اند آزاد شوند و يا اينكه فقط به عنوان سرباز استردادي اين پيشنهاد را قبول خواهد كرد. مك كين پنج سال و نيم از عمر و جواني خود را در زندان‌هاي ويتنام شمالي گذراند و سرانجام در 14 مارس 1973 به عنوان نماد مقاومت به كشورش بازگشت. جراحات وارده بر وي در دوران اسارت سبب شده كه نتواند دستانش را تا بالاي سر خود بالا ببرد.

وي در ادامه عزم خود را براي حضور در ميدان نبرد ديگري آغاز كرد و در اين راستا ميدان سياست را برگزيد. وي در انتخابات كنگره در سال 1986 با غلبه بر قانونگذار سابق آريزونا، ريچارد كيمبال، حايز كرسي در سناي آمريكا شد و فعاليت سياسي خود در سنا را رسما از ژانويه 1987 آغاز نمود. مك كين در نوامبر 1998 براي سومين دوره مجددا به عنوان نماينده‌ي سنا انتخاب شد. وي در 25 آوريل 2007 كانديداتوري خود براي انتخابات رياست جمهوري سال 2008 را رسما اعلام كرد.

*سـارا پـيـليـن*

سارا لوئيس هيث پيلين پيشرفت خود از مقام شهرداري يك شهر كوچك تا تصدي پست فرمانداري ايالت آلاسكا را دو سال پيش با قولش براي اصلاح حزبي آغاز كرد كه آلوده به فساد بود و وجهه‌اش به دليل ارتباطات بسيار عميق و گاه دردسر آفرين با صنايع نفت آمريكا مخدوش شده بود. به دنبال معرفي پيلين از سوي مك كين به عنوان نامزد حزب جمهوري خواه براي پست معاونت رييس جمهوري آمريكا در انتخابات 2008، اين رشد و پيشرفت برق آسا بيش از پيش نمايان شد. سارا در 11 فوريه 1964 در "سند پوينت" واقع در ايالت آيداهو به دنيا آمد، اما هنگامي كه نوزاد بود، پدر و مادرش به آلاسكا مهاجرت كردند. پيلين در خانواده‌اي كاتوليك بزرگ شد؛ اما بعد‌ها كليساي خود را به كليساي انگليكان تغيير داد. سارا پيلين در دبيرستان واسيلا در‌ آلاسكا كاپيتان و گارد راس تيم بسكتبال "جنگجويان واسيلا" بود و در مسابقات قهرماني بين مدارس به مقام قهرماني هم دست يافت. بازيهاي تهاجمي و كوبنده‌ي سارا پيلين به گونه‌اي بود كه به وي لقب "باراكودا" (نوعي ماهي سريع) دادند.

وي بعد‌ها با دريافت كمك هزينه تحصيلي وارد دانشگاه آيداهو شد تا در رشته‌ي روزنامه‌نگاري ادامه تحصيل دهد و پس از دريافت مدرك ليسانس خود، به عنوان گزارشگر ورزشي در شبكه‌هاي تلويزيوني فعاليت خود را آغاز كرد. سارا در سال 1988 با همكلاسي دوران دبيرستان خود ازدواج كرد و همسرش كه از اسكيمو‌هاي بومي آلاسكاست، دارنده عناوين قهرماني در رشته‌هاي ماهيگيري، اسنوموبيل و سورتمه راني است. سارا پيلين در سن 28 سالگي و در سال 1992 به سمت نماينده شوراي شهر واسيلا منصوب شد و در سال 1996 نيز به مقام شهرداري نايل شد.

پيلين در سال 2006 فرماندار وقت آلاسكا فرانك ماركوسكي را با اختلاف زياد شكست داد و خود را به عنوان نماينده حزب جمهوري خواه براي تصدي پست فرمانداري ايالت آلاسكا معرفي كرد و در انتخابات نهايي با غلبه بر توني نولس نماينده‌ي حزب دموكرات در سن 43 سالگي به عنوان نخستين زن و جوانترين فردي مطرح شد كه به مقام فرمانداري آلاسكا نايل شده است.

برخي معتقدند كه انتخاب پيلين از سوي مك كين، شايد حربه‌اي است براي سرپوش گذاشتن و يا كمرنگ كردن تاثير و نفوذ خانم هيلاري كلينتون بر راي دهندگان زن در آمريكا، چرا كه دموكرات‌ها به لطف برخوداري از حمايت سناتورهيلاري كلينتون به نحوي توانسته‌اند حمايت و پشتيباني زنان آمريكايي را از نامزد خود يعني اوباما تضمين كنند و لذا مك كين درصدد بوده با معرفي پيلين به گونه‌اي با كمپ دموكرات‌ها مقابله كند. بسياري اكنون اين بحث را مطرح كرده‌اند كه پيلين در عين حال كه مي‌تواند يك مزيت براي مك كين باشد، دردسر‌ها و مشكلات فراواني را نيز براي او ايجاد كرده است. پيلين 44 ساله هيچ گونه سابقه‌اي در زمينه‌ي قانونگذاري ندارد و سابقه‌ي اجرايي او نيز به فرمانداري ايالت كوچك آلاسكا و اداره شهر حدودا 7000 نفري واسيلا به مدت 10 سال محدود مي‌باشد. تجربه ناكافي پيلين براي تصدي مقام معاونت رييس جمهوري كشوري 300 ميليوني و هم چنين نداشتن سوابق و تجربيات لازم در عرصه‌ي سياست خارجي با توجه به اينكه وي در يك شهر حداكثر 7000 نفري ستاره تيم بسكتبال، ملكه زيبايي و بعد‌ها چهار سال عضو شوراي شهر و 10 سال شهردار آن بوده است و تا قبل از شهردار شدن هم بيشتر عمر خود را در ورزشگاه‌ها براي گزارش مسابقات و در اقيانوس آرام براي ماهيگيري گذرانده است، از جمله مهمترين انتقاداتي است كه به او وارد شده است. چندي پيش CNN نيز اعلام كرد كه طبق برخي گزارش‌ها حزب جمهوري خواه مبلغ 150 هزار دلار صرفا جهت آرايش و خريد پوشاك و البسه وي خرج كرده است. برخي نيز بر اين باورند كه انتخاب پيلين بازنمود اين واقعيت است كه مك كين در درون حزب جمهوري خواه نيز به حاشيه رانده شده است.

... ادامه دارد
 يکشنبه 12 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن