واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: صفار هرندي در اختتاميه جشنواره رسانههاي ديجيتال:تكنولوژي در ذات خود پليد نيست/تكنولوژي را در خدمت به توسعه انديشههاي والا و صلحآميز بهكار گيريم
گروه وبلاگ و IT: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر استفاده از تكنولوژي به عنوان ابزاري براي توسعه انديشه صلحآميز و والاي بشر، پيوند دلهاي پراكنده به يكديگر، كمك به ملتها و جوامع براي بازگشت به اصل خود تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «محمدحسين صفارهرندي»، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، در اختتاميه دومين جشنواره ملي رسانههاي ديجيتال كه شب گذشته، يازدهم آبان ماه، در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به اينكه جشنواره رسانههاي ديجيتال، ذهن دستاندركاران مديريت كشور را به اين عرصه مشغول كرده است، گفت: اين امر و استقبال مردم از اين نمايشگاه، نشان از اين دارد كه بايد با شتاب بيشتري به استقبال فناوريهاي ديجيتال برويم و بتوانيم بيشترين بهره را از اين تكنولوژيها به منظور توسعه فعاليتهاي فرهنگي خود ببريم.
صفارهرندي ادامه داد: خبث باطني تكنولوژي واژه غريبي به نظر ميرسد كه برخي از صاحبنظران آن را مطرح كردند و درست است كه تكنولوژي در ذات خود پليدي دارد كه در مصيبتهاي ما ظهور و بروز پيدا ميكند و همچنين دردسرهاي بشر امروز وامدار ورود به زندگي مدرن و زندگي مدرن نيزمحصول تكنولوژي است، اما من طرفدار اين نظريه نيستم.
وزير ارشاد تاكيد كرد: تكنولوژي مثل ابزار و تيغي است كه ممكن است دست يك جراح حاذق بخشنده حيات و در دست زنگي مست فاجعه بيافريند.
وي افزود: اين مثال قديمي جوابگوي بسياري از شبهات است، اما گاهي به واسطه غلبه جريان مفسدهجو در ساحت فناوريهاي نوين، انسان به خود يادآور ميشود كه مبادا اشتباه كند و ترويج بيمهاباي تكنولوژي منجر به فاجعه آفريني به دست خود ما باشد.
وزير ارشاد تصريح كرد: بعضي از متفكران صاحبنام معتقدند كه جايگاه سينما خارج از فرهنگ ما است و اوج سينما حتماً مطابق با آيين و فرهنگ ما نخواهد بود و براي آن شواهد عرضه ميكنند، اما ما ميتوانيم سينما را در استخدام آرمانها و ايدئولوژيهاي خود بگيريم و از آن بهره مناسب ببريم.
صفارهرندي در ادامه بيان كرد: در زمينه رسانههاي ديجيتال اين امرآسانتر قابل بيان است زيرا اگر فناوري سينما با تأخير و فاصله غير قابل پركردن ميان ما و صاحبان اصلي آن به دست ما رسيده و ما اين فاصله را به خوبي درك ميكنيم، در مورد فناوريهاي نوين به خصوص رسانههاي ديجيتال، وب سايتها، وبلاگها و غيره ما اين فاصله را به مثابه يك فاصله عميق شناسايي نكرده و نميكنيم.
وي افزود: در اين موضوع نسبت ما با اين مسئله حياتي از زندگي بشر نسبت نزديكتري است، ما نبايد از اين تكنولوژيهاي جديد بترسيم.
صفارهرندي با اشاره به اينكه در حوزه رسانههاي نوين ابزار و تكنولوژي تعيينكننده نيست گفت: آنچه در اين عرصه حرف اول و آخر را ميزند، پيام است و ما جزء دارندگان غني اين پيام هستيم.
وي در ادامه تأكيد كرد: ما در حوزه پيام احساس كمبود نميكنيم و حتي در بخش فناوريها كه فاصله عميقي بين ما و صاحبان اصلي آن حاكم بوده، وقتي اراده ملت ميجنبد و وارد اين عرصه ميشود ميبينيم كه توانسته در زمينه علم و فنآوري بدرخشد و نام خود را ثبت كند.
وزيرارشاد در ادامه به نقشآفريني جوانان در اين عرصه اشاره كرد و گفت: حتي كودكان و نوجوانان بدون اينكه تحت پوشش علمي و اطلاعات فني عرصه فناوريهاي نوين قرار گيرند، كارهاي اعجابآوري در اين زمينه انجام ميدهند.
صفارهرندي افزود: اين فناوريها براي ما غريبه نيست و نزديكي بيشتري با آن داريم، امتياز ما پيام است؛ توليد انديشه و فرهنگ در جامعه ما قطعاً بسيار فراوانتر از جوامع صاحب اين تكنولوژيهاست و دليلش اين است كه ما با ابتداييترين ابزارها توانستيم پيام خود را با گستره وسيع در عالم منتشر كنيم و ميبينيم كه پيام ما خوب تكثير شده و موثر بوده كه اين امر مربوط به قدرت پيام ماست نه قدرت تكنولوژيهاي ما.
وي تصريح كرد: اگر با اين ديد نگاه كنيم گزاره تكنولوژي جهنمي رنگ ميبازد و بايد ايمان بياوريم اين تكنولوژي در خدمت انديشههاي والاي بشري، ابزاري براي توسعه انديشه صلحآميز، براي پيوند دلهاي پراكنده به يكديگر و وسيلهاي براي آنكه ملتها و جوامع مختلف بازگشتي دوباره به اصل خود كنندقرار گرفته و به لطف توسعه فناوريهاي ديجيتالي در كشور ما نيز اين موضوع فراهم شده است.
صفارهرندي درباره نقش تكنولوژيهاي نوين در گستردگي پيام ما گفت: استفاده از رسانههاي نوين باعث شده كه پيام ما در سراسر دنيا شنيده شود، البته بايد پيوست امنيتي، امنيت به مفهوم مطلق آن، كه آرامش براي انسان، خانوادهها و همه قشرهاي جامعه را فراهم ميآورد را در نظر داشت و بدين ترتيب با وجود اين فناوريها زندگي ما زيباتر خواهد شد.
در پايان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از حمايتهاي دولت محترم و مجلس شوراي اسلامي در برپايي اين نمايشگاه تشكر كرد و افزود اين حمايتها نويد بخش اين است كه در آينده از پشتوانه بيشتري براي ورود به عرصه رسانههاي ديجيتال برخوردار شويم.
يادآوري ميشود دومين جشنواره و نمايشگاه رسانههاي ديجيتال با هدف ترويج فرهنگ استفاده صحيح از رسانههاي ديجيتال از اول آبان به مدت 10 روز در شبستان مصلاي تهران برگزار شد و
مراسم اختتاميه آن نيز، شب گذشته، يازدهم آبان ماه، با حضور «پرويز داوودي»، معاون اول رئيس جمهور، «محمد حسين صفار هرندي» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از كارشناسان و فعالان رسانههاي ديجيتال، در تالار وحدت برگزار شد.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]