تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بدانيد كه هر كس در راه حق از دنيا برود، به بهشت و هر كس در راه باطل از دنيا برود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812667739




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انسان و عوامل ساختار زندگي اجتماعي او در تفسير الميزان بررسي شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انسان و عوامل ساختار زندگي اجتماعي او در تفسير الميزان بررسي شد
گروه انديشه: مقاله «انسان و عوامل ساختار زندگي اجتماعي او در تفسير الميزان»، نوشته «محمد اكوان» در آخرين شماره فصل‌نامه علمي‌ ـ پژوهشي «پژوهش ديني» منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در اين مقاله ديدگاه علامه طباطبايي درباره ويژگي‌هاي انسان خصوصاً زندگي اجتماعي او و منشأ پيدايش جامعه انساني و نيز تمايل انسان به برقراري عدالت اجتماعي مورد بررسي قرار گرفته و تلاش شده است تا نوآوري‌هاي ايشان در زمينه انسان‌شناسي اسلامي نشان داده شود.

به اعتقاد نويسنده، انسان موجودي از موجودات عالم است با اين تفاوت كه از نيرو و توانايي عقل و تفكر برخوردار است، درصورتي كه ديگر موجودات فاقد اين توانايي‌اند. علاوه بر آن اجتماعي زندگي كردن و تشكيل جامعه براي بشر از مهم‌ترين اركان حيات اوست. ولي آدمي از زيست انفرادي به زندگي اجتماعي تمايل پيدا نكرده است. بلكه زيست اجتماعي جزو سرشت و طبيعت اوست.

اكوان در ادامه مي‌نويسد: آن‌چه آدمي را وادار كرده است تا به زندگي اجتماعي و تعامل با ديگران تن دهد نيازهاي طبيعي زندگي و بهره‌مندي از دستاوردها و تلاش‌هاي فكري ديگران براي بهتر زيستن و رشد و تعالي مادي و معنوي است همين نيازها و تلاش‌ها براي رفع حوائج و برآوردن خواسته‌هاي طبيعي سرچشمه اصلي ايجاد جامعه بشري بشمار مي‌آيد.

نويسنده بر آن است كه زندگي و حيات انسان از سه مرحله تشكيل شده است؛ زندگي پيش از دنيا، زندگي دنيا و زندگي پس از دنيا، هر يك از مراحل زندگي پسين تابع حكم زندگي پيشين است. انسان از دو زندگي و از دو مرگ برخوردار است يك مرگ در آخرين روز زندگي دنيا اتفاق مي‌افتد و مرگ ديگر در عالم برزخ رخ خواهد داد. مقصود از زندگي اول، زنده كردن در برزخ و از زندگي دوم، زنده كردن در قيامت براي حساب است.

به اعتقاد رئيس مجتمع آموزشي ولي‌عصر(عج) انسان موجودي است كه با ديگر موجودات ارتباط و پيوستگي دارد هم از آن‌ها تأثير مي‌پذيرد و هم بر آن‌ها تأثير مي‌گذارد. اما دامنه تأثيرگذاري انسان به عنوان موجودي صاحب عقل و ادراك بر ديگر موجودات بسيار بيشتر است؛ چون انسان مي‌تواند بوسيله نيروي عقل و ادراك در ديگر موجودات دخل و تصرف كند ولي ساير موجودات چنين قدرتي ندارند.

وي مي‌نويسد: انسان داراي دو نوع ادراك و انديشه است. آن‌چه سبب ايجاد اين دو نوع ادراك در انسان شده يا حواس ظاهري و باطني و يا دخل و تصرف نيروي فكر و عقل اوست. نوع اول، ادراكاتي است كه نه سبب ايجاد اراده و نه سبب صدور فعل در انسان مي‌شود، بلكه تنها از موجودات و اشياء خارجي حكايت مي‌كنند. نوع دوم ادراكاتي است كه از موجودات و اشياء خارجي حكايت نمي‌كند، بلكه انسان آن‌ها را با الهام از حواس باطني براي خود اعتبار مي‌كند تا در عمل از آن‌ها استفاده كند. علامه طباطبايي اين‌گونه بيان مي‌كند كه اين‌گونه ادراكات را خداوند به انسان الهام كرده تا براي زندگي عملي مجهزتر شود.

به زعم نگارنده، انسان موجودي اجتماعي است و چون به تنهايي نمي‌تواند همه نيازهاي زندگي خود را تأمين كند ناگزير تن به زندگي اجتماعي داده تا در اين راه به حيات خود استمرار بخشد. در نتيجه اضطرار و نياز موجب پيدايش زندگي اجتماعي و تعاوني شده است.

در اين جستار مي‌خوانيد: منشأ عدالت اجتماعي در رفع حوائج و نيازهاي زندگي اجتماعي نهفته است؛ زيرا انسان پس از تشكيل زندگي اجتماعي به اين نتيجه رسيد كه دوام و بقاي اجتماع و زندگي جمعي مشروط به اين است كه بايد مناسبات و روابط ميان افراد انساني متعادل باشد تا هر صاحب حقي بتواند به حق خودش برسد. بنابراين براي اين‌كه زندگي اجتماعي انسان استمرار پيدا كند ناچار بايد بپذيرد كه همه امكانات اجتماعي بطور يكسان و متعادل تقسيم شود. زندگي اجتماعي انسان به طور تدريجي پيشرفت كرده و در طول تاريخ به تكامل رسيده است.

آخرين شماره فصل‌نامه علمي‌پژوهشي «پژوهش ديني» با صاحب امتيازي و مدير مسئولي عباس همامي و سردبيري جعفر نكونام وارد بازار نشر شده است.
 شنبه 11 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن