واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "13 آبان" ، روز فروپاشي "خانه شيطان "
شهركرد - تاريخ با همه فراموشي اش هميشه زنده است، آنچنان كه حافظه مردم هميشه براي نسلهاي بعدي ورق مي خورد و نسلها يكي پس ازديگري مرورگر تاريخ اند.
فريادمان بلند شد، چرا كه نهضت آغاز شده بود، نهضتي براي رهايي، نهضتي براي آزادگي، نهضتي از نسل نهضت هاي پيامبران كه تاريخ را جاودانه مي كند.
بيرق آزادگي و طاغوت ستيزي دوباره برافراشته شد،درياي" دلدادگي"، امواج بلند و آسماني اش را بر صخره هاي استبدادزمانه كوبيد تا طعم شيرين استقلال و آزادي و جمهوري اسلامي را با حلاوت خويش به كام مردمان ديار خورشيد و آبها بريزاند.
در چنين روزهايي،مردمي از نسل آفتاب بر تاريكي حكومت ستمشاهي تاختند تا نهال طاغوت ستيزي و استكبارستيزي را با ريشه اي اسلامي بر قلب و جان خويش بنشانند و به پايش خون خويش جاري كنند.
تاريخ انقلاب اسلامي مملو از لحظات سرنوشت سازي است كه هر روز آن براي ملت ايران خاطره انگيز و ارزشمند است و يكي از آثار مهم انقلاب اسلامي، تسخيرلانه جاسوسي آمريكا توسط گروهي ازدانشجويان پيرو خط امام در روز سيزدهم آبان ماه 1358 است كه به دليل بعد گسترده آن در داخل وخارج به"انقلاب دوم" نام گرفت.
تسخير لانه جاسوسي از حركت هاي نادر در تاريخ انقلاب اسلامي ايران است،زيرا از يكسو هيمنه پوشالي واسطوره ي شكست ناپذيري آمريكا را درهم شكست واز سوي ديگرفرياد آزادگي و استكبارستيزي ملت قهرمان ايران را در صحنه بين المللي طنين انداز شد.
بررسي روند تحولات ايران نشان مي دهد كه آمريكا پس از نخستين شكست خود از انقلاب ايران در حمايت از رژيم شاه و جلوگيري از سقوط رژيم پهلوي،سفارتخانه خود در پايتخت ايران را به عنوان پايگاه طراحي واجراي توطئه هاي شوم عليه انقلاب و نظام اسلامي ايران قرار داد.
پس از پيروزي انقلاب به دنبال اخراج بيش از40 هزار مستشارنظامي و غيرنظامي كه به عنوان آنتن هاي اطلاعاتي و جاسوسي در ايران فعاليت مي كردند، سفارت آمريكا درتهران با ايجاد شبكه هاي اطلاعاتي و جاسوسي سعي داشت كه حيات انقلاب اسلامي را متزلزل كند.
اعضاي اين سفارتخانه با استفاده از شيوه هاي مختلف همچون نفوذ در ارتش، هماهنگي با ليبرال ها و راه اندازي جبهه ضدانقلاب عليه انقلابيون مذهبي و ايجاد انحراف در افكار عمومي، فعاليت هاي خصمانه اي را عليه نظام نوپاي جمهوري اسلامي تدارك ديدند.
دخالت هاي مكرر آمريكا در ايران، حركت سازشكارانه و پذيرش شاه از سوي آمريكا، خشم امام خميني (ره ) و امت اسلامي را دو چندان ساخت.
امام خميني (ره ) در روز دوازدهم آبان سال 1358 اعلام كردند: دانشگاهيان، دانش آموزان و طلاب علوم ديني با قدرت تمام مبارزه خود را عليه آمريكا گسترش دهند.
به دنبال پيام تاريخي امام (ره )،دانشجويان مسلمان پيرو خط امام (ره ) در دانشگاه هاي اميركبير،تهران، بهشتي و صنعتي شريف در روز سيزدهم آبان 1358 برابربا چهارم نوامبر 1979 با تسخير لانه جاسوسي آمريكا كه در قالب فعاليت بظاهر ديپلماسي و سفارتخانه اي فعاليت ضدمردمي مي كرد،حركتي فراموش نشدني را در تاريخ انقلاب اسلامي رقم زدند.
در جريان اشغال لانه جاسوسي آمريكا، دانشجويان مسلمان پيرو خط امام (ره ) توانستند 72 آمريكايي را به گروگان بگيرند و پيام رادمردانه خود را در برابر حركتهاي مذبوحانه شيطان بزرگ اعلام كنند.
پس از آن بود كه تسخيركنندگان لانه جاسوسي نام خود را"دانشجويان پيرو خط امام " گذاشتند.
دانشجويان شامل گروهي ازدانشجويان مسلمان انقلابي و پيرو خط امام بودند كه با انگيزه اعتراض به پذيرش شاه از سوي دولت آمريكا و نشان دادن ضرب شستي به كشور استكباري آمريكا به تلافي اجراي كودتاي 28 مرداد سال 1332، سفارت آمريكا را تسخير كردند.
دانشجويان پيرو خط امام (ره ) با اين اقدام اعتراض خود را نسبت به آمريكا به خاطر كمك به افراد ضد انقلاب و فراري اعلام داشتند و اقدام به رمزخواني آثار به دست آمده در سفارتخانه كردند.
در اين ميان، انتخاب نام گروه"دانشجويان مسلمان پيرو خط امام (ره )" براي اين عده از يك طرف مبين خشم انقلابي امام (ره ) و امت مسلمان ايران از آمريكا بود و از سوي ديگر،هرگونه شائبه وابستگي اين دانشجويان به گروه هاي سياسي از جمله حزب ماركسيستها را منتفي و امكان بهره برداري از آنها را به نفع جريان هاي مختلف محدود ساخت.
اين اقدام 444 روز طول كشيد و واكنش هاي مختلفي را در داخل و خارج كشور برانگيخت و پس از آن افكار عمومي ايران از اقدام دانشجويان مسلمان پيرو خط امام (ره ) حمايت كرد، زيرا تصرف سفارت آمريكا حركتي ضد استكباري بود و اراده پولادين ملت ايران را به ابرقدرت غرب نشان مي داد.
جريان واقعي مذهبي از حاميان جدي اين عمل انقلابي بودند و در اين ميان امام خميني (ره ) تسخير لانه جاسوسي را انقلاب بزرگتر از انقلاب اول دانستند و حمايت جدي خود را از آن اعلام كردند.
پس از اين اقدام بود كه بين حاكمان دولت آمريكا درباره نوع برخورد با ايران اختلافاتي پيش آمد كمااينكه طيف وزارت خارجه به راه هاي ديپلماتيك، گفت وگو و تحريم اقتصادي معتقد بودند و طيف"برژينسكي"به دخالت نظامي براي حل بحران اعتقاد داشتند و "سايروس ونس"وزير خارجه آمريكا پس از حمله نظامي آمريكا به طبس و شكست خفت بار آمريكاييان از سمت خود كناره گيري كرد.
آمريكاييان با فشار به دولت موقت بازرگان،تماس با غربزدگان،اعزام هيات هاي ميانجي عربي و اروپايي و فشار به مجامع بين المللي سعي در ارايه تبليغات منفي عليه ايران داشتند.
در اين ميان آمريكا راه تحريم اقتصادي ، مصادره اموال و دارايي هاي ايران در بانك هاي آمريكا، آزار و اذيت ايرانيان مقيم آمريكا و قطع كامل روابط آمريكا با ايران را در پيش گرفت كه اين حركات نتيجه اي جز مخدوش شدن چهره جهاني آمريكا و رسوايي نقشه شيطاني آنان و نوكرانشان به همراه نداشت.
تسخير لانه جاسوسي در بعد خارجي،هرچند از سوي دول استعماري وابسته به شرق و غرب محكوم شد ولي در اين ميان، ملل محروم و نهضت هاي آزاديبخش جهان بشدت از اين امر استقبال كردند.
واقعه بزرگ تسخير لانه جاسوسي آمريكا پيامدهاي گوناگون و بزرگي در پي داشت كه يكي از مهمترين آثارش،تقويت روحيه استكبارستيزي بين ملتهاي آزاديخواه جهان بود.
اينك و در اين مقطع حساس از دوران انقلاب ، دانشجويان و دانش آموزان بايد با حفظ روحيه استكبارستيزيشان و با حضور شكوهمند خود در راهپيمايي روز 13 آبان، در راستاي سربلندي و اقتدار كشورمان بيش از پيش بكوشند.
ك/4 7359/671/543 شماره 786 ساعت 16:40 تمام
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]