محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827783089
سهم بورس از بازار سرمايه 200 ميليارد دلاري ايران
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سهم بورس از بازار سرمايه 200 ميليارد دلاري ايران
سرويس اقتصادي - مديرعامل بورس تهران به 35 سئوال در مورد وضعيت كنوني و آينده بورس در ايران پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي اطلاعات دكتر علي رحماني مديرعامل شركت بورس در جريان همايش خصوصيسازي و بازار سرمايه ايران با 35 سئوال مواجه شد كه به همه آنها پاسخ داد.
متن سئوال ها، و جواب ها به اين شرح است:
سوال: در سال 1376 تعداد زيادي از سهام شركت صنايع احيا خراسان را خريداري كردم و مقداري به صورت اقساط (واگذاري به خانواده هاي شاهد) به اينجانب واگذار شد. هنوز بعد از حدود 12 سال هيچگونه جوابي از شركت صنايع احيا خراسان دريافت نكردهام. به نظر شما اين شركت تا چه زماني به سهامداران جواب خواهد داد؟
ج: نظارت بر شركت هاي سهامي عام از وظايف سازمان بورس و اوراق بهادار مي باشد و شما مي توانيد سوالات خود را دقيق تر و روشن تر به مديريت بازار اوليه آن سازمان منعكس كنيد. البته بورس نيز اين مورد را به سازمان منعكس خواهد كرد.
سوال : يكي از معضلات بازار سرمايه در ايران عدم جذب اعتماد مردم به بازار بورس مي باشد كه
به نوبه خود دلايل و مستنداتي وجود دارد. يكي از دلايل اصلي بحث تبليغات، بازاريابي و اطلاع رساني است كه با توجه به دولتي بودن اكثر شركت هاي موجود هيچ گونه عزمي در خصوص معرفي فعاليت ها وجود ندارد. در اين خصوص سازمان بورس چه اقدامي انجام داده است؟
ج: بورس اوراق بهادار تهران كميته رسانه اي تشكيل داده است و عضو كميته رسانه فدراسيون اروپا-آسيا (FEAS) مي باشد. سه كاركرد آگاهي بخشي، اطلاع رساني و بازاريابي براي اين كميته تعريف شده است و آگاهي بخشي به منظور تصميم گيري عاقلانه و اجتناب از تقلب و اطلاع رساني از وظايف سازمان بورس و نيز بورس اوراق بهادار است. بازاريابي از طريق شركتهاي كارگزاري بايد انجام شود و دستورالعمل تبليغات نيز سال گذشته به اين شركت ها ابلاغ شد.
براي رفع خلا اطلاع رساني و تبليغات شركتها نيز دستورالعمل نظام روابط سرمايهگذاران در بورس در دست تهيه است. البته ايجاد تشكلهاي تحليلگران مالي و شركت هاي مشاوره سرمايه گذاري نيز به حل اين معضل كمك خواهد كرد.
سوال: با توجه به نقش تبليغات و اهرم هاي حمايتي و تشويقي جهت سرمايه گذاري عموم مردم در بورس، چرا مسئولين بورس در اين زمينه سرمايه گذاري نميكنند؟
ج: بورس و بانك اين تفاوت را دارند كه بورس نقش داور و ناظر دارد و نمي تواند در مورد يك نوع اوراق بهادار يا ناشر تبليغ كند. البته فرهنگ سازي و آشنايي عموم مردم با بورس از وظايف سازمان و بورس ميباشد كه برنامه هايي تاكنون اجرا شده است. براي تقويت اين فعاليت ها در بورس اوراق بهادار تهران مديريت آموزش تشكيل شده است و كتابي براي كودكان و نيز كتاب هاي مقدماتي، مباني و پيشرفته در دست تدوين است. علاوه بر اين آموزش مجازي و راه اندازي وبگاه آموزش نيز در دست بررسي است. با فعال شدن شركت هاي تأمين سرمايه تبليغات در مورد اوراق بهادار نيز به صورت قانونمند اين كار انجام خواهد شد.
سوال : شرايط ورود به تالار مربوط به شركت فرابورس چيست؟
ج: پس از ثبت فرابورس ايران و تدوين مقررات پذيرش، مراتب به اعلام عموم خواهد رسيد.
سوال : آيا آزادسازي قيمت انرژي اثرات منفي شديدي بر ارزش سهام خواهد داشت؟
ج: در طرح تحول اقتصادي به اثرات حذف يارانه هاي انرژي توجه مي شود و نماينده وزارت صنايع و معادن سازمان بورس در كميته مربوط حضور دارند. بورس اوراق تهران نيز قبلا گزارشي تهيه و به مقامات ذيربط ارسال كرد. در آن گزارش تأكيد شد كه بين مزيت نسبي و پرداخت يارانه بايد به درستي خط كشي شود. ما به ناچار بايد در مقايسه با كشورهاي همسايه از بخش هاي صنعتي اولويت دار حمايت و ايجاد مزيت نماييم، به خصوص اين كه ريسك كشوري ما نيز بالاتر از آنها است.
سوال: آيا بررسي جهت ورود شركت هاي خارجي به بورس ايران انجام گرفته؟ اگر راهكاري بدست آمده است چرا عملي نشده است؟
ج- خير، تاكنون اين كار انجام نشده است. از آنجايي كه هزينه سرمايه در ايران بالاتر است، تصور اين كه شركت هاي خارجي وارد بورس ايران شوند كمي مشكل است.
سوال : علت واردشدن شركت هاي سرمايه گذاري خارجي به بازار سرمايه و اقتصاد ايران چيست؟
ج: مهمترين موضوع هزينه سرمايه بالاتر مي باشد و البته در بازار سرمايه ايران نقدينگي كافي نيز جهت تأمين مالي اين شركت ها وجود ندارد. محدوديت نقل و انتقال ارز و حساب سرمايه يكي ديگر از موانع است. البته ايده جذب بانك ها و شركت هاي سيمان افغانستان و ايجاد شعبه بورس در آن كشور و همچنين در تاجيكستان مطرح شده است كه نتايج بررسي ها به اعلام عموم خواهد رسيد.
سوال: كل بازار سرمايه ايران چند ميليارد دلار است و سهم اين بازار در بورس چقدر است؟
ج: برآورد دقيقي وجود ندارد ولي بين 160 تا 200 ميليارد دلار تخمين زده مي شود. ارزش بازار سهام ايران 60 ميليارد دلار مي باشد كه تقريبا يك سوم بازار پول است.
سوال: آيا در كشور ما كه به اقتصاد بازار آزاد اعتقاد وجود ندارد، فكر مي كنيد بازار سرمايه و بورس به جايي خواهد رسيد؟
ج: طبق اظهار حضرت آيت الله هاشمي شاهرودي اقتصاد دولتي مبناي اسلامي ندارد ولي اقتصاد بازار به معني حذف نظارت دولت نبايد تلقي شود و بحران مالي جهاني ضرورت نظارت بيشتر دولت را مطرح كرده است. به هر حال در كشور درباره اقتصاد رقابتي اعتقاد وجود دارد. سياستهاي كلي اصل 44 مبناي خوبي است.
سوال : با توجه به برنامه هاي ارائه شده كه نويد از آينده اي روشن دارد، چرا بازار بورس بر اساس تجربيات گذشته از ثبات منطقي برخوردار نبوده و نوسانات شديدي بر آن حكم فرماست و اصطلاح حباب و تركيدن درآن به كار مي رود. چه مواردي بر آن تأثير مستقيم دارد؟ چه وقت بازار بورس ما به عنوان الگو براي ساير كشورها به كار خواهد رفت؟ همانطور كه در حال حاضر ما از آن ها ياد مي كنيم؟
ج: مشكل ايجاد حباب و تركيدن آن در اقتصادهاي پيشرفته نيز وجود دارد كه بحران مالي جهان در شرايط فعلي نيز به تركيدن حباب بخش مسكن نسبت داده ميشود.
جورج ساروس كتابي با عنوان پارادايم جديد در بازارهاي مالي نوشته است و مطرح مي كند كه تصميمگيران، فعالان بازار و ناظران بر اساس تئوري انتظارات منطقي از همه اطلاعات موجود استفاده نميكنند و تئوري انعكاس (Reflexively)تبيين بهتري ارائه ميكند. افراد به شركت هاي موفق بيش از حد لازم اعتماد ميكنند و خوش بيني آنها در نهايت موجب برآورد بيش از واقع آنها مي شود. تئوريهاي ماليه رفتاري تا حد زيادي تبيين اين واقعيت است. به هرحال با استقرار ساز و كارهايي مانند بازارگرداني (به مفهوم واقعي آن) نظام راهبري شركتي و اطلاع رساني مناسب، ملزم نمودن نهادهاي مالي به مستند نمودن تصميمات سرمايه گذاري و خريد و فروش سهام و بهبود گزارشهاي مالي اين مشكلات تخفيف مييابد. با تلاش و كار بيشتر و خردورزي مطمئنا ما هم ميتوانيم الگو شويم، اين نياز به عزم ملي دارد.
سوال : در مورد خريد سهام و شاخص ها توضيح دهيد. كدام اولويت دارد، رانت اطلاعاتي يا تجزيه و تحليل نمودارها و آمارها؟ از كجا متوجه شويم شركتي سودآور است و يا ثابت و ضررده است؟
ج: رانت اطلاعاتي و معامله بر اساس اطلاعات نهاني البته جرم است و اداره نظارت بر بازار بورس و اداره نظارت مكانيزه سازمان بورس موفقيت هايي در كشف اين جرايم داشته و پرونده هايي تشكيل شده است كه تعدادي از آنها در مرحله صدور راي در دادگاه ميباشد. براي تصميم هاي سرمايه گذاري مطمئنا روشهاي علمي يعني توجه به شرايط بينالمللي، ملي و صنعت و تحليل آنها و نيز تحليل شركتها در بلند مدت جواب ميدهد. ما البته ضعف زيادي در بازار سرمايه مشاهده ميكنيم ولي روند رو به تكامل است و شرايط امروز بازار با سه سال قبل كاملا متفاوت است.
افزايش سرمايه شركتها
سوال : ضوابط افزايش سرمايه در شركت هاي عضو بورس تهران چيست؟
ج: مقررات كامل را مي توانيد در وبگاه سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، مديريت بازار اوليه ملاحظه فرماييد.
سوال : ضمانت حقوقي سرمايه گذاري در شركت ها و صنايع چگونه است؟ 15 سال قبل در شركت نمايشگاههاي بين المللي خراسان سرمايهگذاري كردم، در اين 15 سال نه تراز مالي دادهاند نه سود سهام و نه دعوت به مجامع ميكنند حتي حاضر به اعلام نام بازرس و ارائه اساسنامه شركت نيستند و در حالي كه برگه سهام صادر و تحويل ما داده اند، مي گويند شما سهامدار نيستند. اين قضيه را چگونه تفسير ميكنيد؟
ج: براي پيگيري حقوق خود مي توانيد جزئيات خواستههايتان را به سازمان بورس و اوراق بهادار (مديريت بازار اوليه) ارسال فرماييد.
سوال: چرا با توجه به اينكه طي سال گذشته قيمتهاي زمين و ساختمان افزايش پيدا كرده است ولي قيمت سهام شركت هاي ساختماني افزايش پيدا نكرده است؟
ج: براي پاسخ به اين سؤال ضرورت دارد با مشاوران سرمايه گذاري و تحليل گران حرفهاي مشورت نماييد.
سوال :راهكارهاي حفظ ارزش سرمايه براي شركتهاي خصوصي چيست؟
ج: در اين خصوص بهتر است با شركت هاي تأمين سرمايه و مشاوران سرمايه گذاري مشورت فرماييد.
سوال : آيا شركت در بازار سرمايه ريسك است يا سرمايه گذاري مطمئن؟
ج: با خريد سهام در سود و زيان شركت ها شريك ميشويد، در همه دنيا خريد سهام سرمايه گذاري ريسك تلقي مي شود ولي با انتخاب هاي درست امكان كسب سود مطلوب وجود دارد.
سوال : آيا خريد سهام مي تواند يك راهكار براي حفظ ارزش سرمايه باشد؟
ج: اگر انتخاب درست صورت گيرد و به شرايط محيطي توجه شود مطمئناً خريد سهام مي تواند يك انتخاب سرمايه گذاري مناسب باشد.
سوال : در سال 84 شاهد روند نزولي ارزش سهام و عدم استقبال سرمايهگذاران در زمينه بورس بوديم كه مسئلهاي مطرح شد در زمينه اينكه سهامدار از ريسك منفي در امان باشد يعني به گونه اي كه پول سرمايهگذار در سرمايه گذاري از بين نرود و حداقل سودي براي سهامدار در پي داشته باشد. سوال اينجانب در مورد اين قانون مي باشد كه آيا هم اكنون اجرا ميشود يا خير و در صورت عدم اجرا به چه دليل؟
ج: چنين قانوني وجود ندارد و آن زمان نيز بر ابزارهاي كاهش ريسك تأكيد شد، البته با طراحي ابزارهاي مشتقه همچون اختيار خريد يا فروش (Option) و نيز قراردادهاي آتي سهام امكان كاهش ريسك هاي سرمايه گذاري وجود دارد و طرحي هم در بيمه ايران براي پوشش ريسك هاي سهام در دست مطالعه است ولي تاكنون به نتيجه نرسيده است.
سوال : آورده غيرنقدي در شركتهاي سيمان كه پذيره نويسي انجام داده است معمولا چقدر
مي تواند باشد كه تحت عنوان مطالبات حال شده نام گذاري شده است و چه نهادي در اين زمينه نظر ميدهد. آيا ميتواند 25درصد سرمايه اوليه ثبت شده شركت باشد كه فقط شامل مجوزها بوده است؟
ج : در اين خصوص مقررات اصلاحيه قانون تجارت حكمفرما است و در مورد شركت هاي سهامي عام با سرمايه بيش از يك ميليارد تومان نظارت هاي كافي از سوي سازمان بورس و اوراق بهادار صورت مي گيرد. البته آورده هاي غيرنقدي بايد مستند به گزارش كارشناس رسمي دادگستري باشد. عليرغم تقاضاهايي كه براي انتشار فهرست كارشناسان رسمي دادگستري معتمد بورس مطرح شده است ولي مباني حقوقي تهيه چنين ليستي در دست بررسي است.
سوال: توضيح دهيد پيام عملياتي (چه بايد كرد) اين جلسه چيست؟
ج: البته هر كسي برداشت خود را دارد ولي اهتمام همايش معرفي محيط در حال تحول اقتصاد ملي و بينالمللي، نظام هاي مالي و كاركرد بورس اوراق بهادار تهران و چگونگي كمك بخش خصوصي به اجراي سياست هاي كلي اصل 44 وايفاي نقش موثر در يك اقتصاد مردم سالار است.
سوال : تحليل خود را در ارتباط با ريشه بحران مالي آمريكا و اروپا و تاثير آينده در اقتصاد كشور در شش ماهه پاياني سال بيان كنيد؟
ج: در مقاله اي با عنوان زلزله اعتباري در بازارهاي مالي كه در وبگاه بورس منتشر شده و موجود است چگونگي ايجاد بحران مطرح شد. نحوه تاثير آن براقتصاد كشور نيز در همايش كه احتمالا 13 آبان ماه 87 برگزار خواهد شد بررسي مي شود و شما مي توانيد موضوعات مطرح در آن همايش را پيگيري كنيد.
سوال : در صورت اجراي طرح تحول اقتصادي دولت تكليف قيمت حامل هاي انرژي تحويلي به صنايع بعد از خصوصي شدن صنايع چيست؟
ج: اين موضوع به موقع اطلاع رساني خواهد شد. نظرات بورس قبلا طي گزارشي منعكس شده است و نماينده سازمان بورس و اوراق بهادار در كارگروه مربوط به صنايع حضور فعال دارد. بخش خصوصي نيز مي تواند از طريق اتاق بازرگاني نظرات خود را منعكس كند.
سوال: چرا در بورس استان خراسان رضوي مشكل شفاف سازي و بحران وجود دارد؟
ج: اين بورس نيز شعبه اي از شركت بورس اوراق بهادار نهران ( شركت سهامي عام) است و چنانچه مشكل خاصي داريد مي توانيد به اداره دريافت شكايات بورس واقع در تهران، ارسال نمائيد تا رسيدگي شود و پاسخ ارائه گردد.
سوال: چرا با شركتهايي كه اطلاعات متناقض مي دهند برخورد نمي شود؟
ج: در اين زمينه ها برخورد قانوني صورت مي گيرد.
ابزارهاي جديد مالي
سوال: توضيحاتي در مورد ابزارهاي مالي جديد بيان كنيد؟
ج: مي توانيد به وبگاه سازمان بورس و اوراق بهادار ( مديريت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامي) مراجعه و اطلاعات تفضيلي اخذ كنيد، به طور خلاصه ميتوان اين اوراق را نوعي اوراق مشاركت مبتني بر دارايي ها دانست.
سوال : آينده بورس ايران را با توجه به نرخ تورم در كشور چگونه مي بينيد؟
ج: پيش بيني كار بسيار سختي است و متغيرهاي زيادي تاثيرگذار هستند ولي آينده بورس را رو به تكامل و توسعه مي بينيم و البته با برنامه ريزي علمي و اجراي دقيق بايد بتوانيم آينده را بسازيم.
سوال : شركت هاي خصوصي چه سهمي در بورس دارند؟آيا شركت هاي خصوصي براي تامين افزايش سرمايه خود مي توانند علاوه بر منابع بانكي به بازار بورس و سرمايه توجه داشته باشد؟
ج:تعداد زيادي شركت خصوصي در بورس وجود دارد و اين شركت ها با تامين الزامات مربوط مي توانند از بازار ثانويه (بورس) يا بازار اوليه تامين مالي كنند.
سوال -: آيا خصوصي سازي در آموزش عالي و دانشگاههاي دولتي رخ خواهد داد؟ زمان و چگونگي آن را توضيح دهيد؟
ج: در مورد واگذاري دانشگاههاي دولتي برنامه مشخصي وجود ندارد ولي موسسات آموزش عالي وابسته به ديگر وزارتخانه ها در برنامه واگذاري قرار دارند. به هر حال بندالف سياست هاي كلي اجازه سرمايه گذاري دراين بخش را مي دهد ولي طبق تبصره 2 بند ج ماده 3 قانون اصل 44 هر گونه واگذاري به بخش غير دولتي در حوزه آموزش و تحقيقات طبق لايحه اي خواهد بود كه ظرف يك سال از ابلاغ اين قانون به تصويب مجلس شوراي اسلامي ميرسد.
سوال - زمان تقريبي پايان واگذاريها كي خواهد بود؟
ج: برآورد مي شود سال 1393 واگذاري ها به پايان رسد ولي شرايط اقتصادي و سياسي مي تواند باعث طولاني تر شدن زمان شود.
سوال: دولت درآمد ناشي از فروش سهام شركت هارا به چه شكل هزينه خواهد نمود؟
ج: طبق ماده 29 قانون اصل44 درآمد واگذاري ها بايد به حساب خاصي نزد خزانه واريز شود. 8 مورد مصرف براي آن تعريف شده است كه از جمله تخصيص 30 درصد به تعاوني هاي فراگير ملي به منظور فقرزدايي شامل تخفيف هاي سهام عدالت و اعطاي تسهيلات (وجوه اداره شده) براي تقويت تعاونيها و نوسازي و بهسازي بنگاههاي اقتصادي غير دولتي با اولويت بنگاههاي واگذار شده مي باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر ميتوان به قانون سياستهاي كلي اصل 44 مراجعه كرد.
سوال: نفس قضيه واگذاري شركت ها چرا بوجود آمد؟ چرا كشور بعد از 30 سال بايد از نظر اقتصادي دچار مشكل شود؟
ج: به هر حال در زماني مدل اقتصادي دولتي ترويج بود و از يك دهه قبل مشكل اقتصاد دولتي تشخيص داده شد و سياست هاي كلي اصل 44 تدوين شد.
سوال: چه تضميني وجود دارد كه پس از خصوصي سازي كليه شركتهاي دولتي بعداز 30 سال ديگر
( در واقع ايران 1404) باز به چنين نتيجه اي نرسيم كه تصميم اقتصادي كلان ديگري براي كشور بگيريم؟
ج: به هر حال بايد بر اساس شرايط اقتصادي تصميم گرفت همان گونه كه در غرب در حال حاضر اين روند مشاهده ميشود، يعني دولت سهام بانك ها را خريداري ميكند.
سوال: عرضه سهام در شرايط ركود چگونه است؟
ج: البته در شرايط فعلي كه بازارهاي مالي غرب با بحران مواجه مي باشند نيز عرضه سهام وجود دارد و قابل توجه است ولي در ايران در سال 1385 كه بورس با ركود نسبي مواجه بود با عرضه سهام جديد و فرصتهاي سودآور، زمينه رونق بازار سهام فراهم شد. در آينده هم بايد براساس بررسي كارشناسي تصميمگيري شود.
سوال: اثر تحريم ها بر بورس چگونه است؟
ج: اگر چه هزينه معاملات شركت ها افزايش يافته است ولي تاثير عمده اي برعملكرد آنها نداشته است. افزايش ريسك سيستماتيك بازار سرمايه موجب تعديل نسبت قيمت به سود شده است.
سوال:بعد از خصوصي سازي هنوز سهامدار عمده بازهم دولت است چرا؟
ج: با واگذاري بلوكي به تدريج سهامداري عمده دولت كاهش خواهد يافت.
اجراي قانون اصل 44 در مورد شركت هاي سرمايه گذاري استاني ونيز خصوصي شدن صندوق هاي بازنشستگي وابسته به وزارتخانهها و شركت هاي دولتي در اين زمينه كمك خواهد كرد. ولي بخش خصوصي نيز با تشكيل كنسرسيوم بايد تقش موثري به خصوص با جذب سرمايه گذاري خارجي در عرضه هاي بلوكي ايفا كند.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5293]
-
گوناگون
پربازدیدترینها