واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حداد عادل در گفتوگو با الراي العام: قدرت ما در يكپارچگي ملت مسلمان ايران است دشمنان اسلام به دنبال تفرقه افكني ميان كشورها و دولتهاي منطقه هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
غلامعلي حداد عادل با تاكيد بر دوستي بين ايران و كويت گفت: دشمنان اسلام به دنبال تفرقه افكني ميان كشورها و دولتهاي منطقه هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با روزنامه كويتي الراي العام ديدار با شيح صباح الاحمد امير كويت را موفقيت آميز و مثمر ثمر دانست و با تاكيد بر ضرورت تقويت روابط دوجانبه دو كشور گفت: روابط ايران و كويت روابطي دوستانه، برادرانه و تاريخي است و مسائلي چون فلات قاره نميتواند پيامدهاي منفي به روابط دو كشور داشته باشد؛ هم چنين ايران همواره از كويت در برابر سختيها حمايت ميكند و هرگز هم با دشمنان كويت مانند صدام همكاري نكرده و نخواهد كرد.
وي در ادامه نگرانيها در قبال برنامه هستهيي كشورمان را توجيه ناپذير دانست و افزود: جمهوري اسلامي ايران درصدد دستيابي و توليد سلاح هستهيي نيست علاوه بر تاسيسات هستهيي ايران از اصول سلامت برخوردار هستند و هم چنين اگر اين تاسيسات خطري به شمار بروند خطري براي خود ملت ايران خواهد بود. در ضمن اگر قرار است نگراني در ميان باشد بايد نسبت به سلاح هاي رژيمصهيونيستي باشد.
حداد عادل ادامه داد: تصور ميكنم اين نگرانيها از سوي دشمنان ايران ترويج ميشود و ايران درصدد توليد سلاح هستهيي نيست. در نيروگاه هستهيي بوشهر هم قوانين آژانس بين المللي انرژي اتمي رعايت مي شود در سراسر جهان صدها نيروگاه هستهيي وجود دارد كه همه آنها براساس اصول و ضوابط مشخصي ساخته شدهاند كه يكي از اين نيروگاهها نيروگاه بوشهر است. ما به اصول حمايت و سلامت نيروگاهها و هم چنين ضوابط آژانس متعهد هستيم و جايي براي نگراني نيست.
وي افزود: بارها در ديدار با مقامات و رهبران كشورهاي همجوار اين مساله را بيان كرده و گفته ايم كه اگر اين نيروگاه خطري براي آنها باشد خطر بزرگتري براي شهروندان ايران به شمار خواهد آمد؛ معتقديم اين مساله در نتيجه فضاي منفي است كه دشمنان ايران سعي در شعلهور كردن آن دارند و اگر كسي قرار است نگران باشد بايد از سلاح هاي رژيم صهيونيستي ابراز نگراني كند.
حداد عادل تصريح كرد: ما سلاح هستهيي در اختيار نداريم و قصد ساخت آن را هم نداريم، اما رژيم صهيونيستي كلاهكهاي هستهيي دارد و تحت نظارت و توافقنامههاي بين المللي هم نيست؛ اين مساله جاي نگراني دارد و بايد نگاهها متوجه اسرائيل شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران از مواضع كشورهاي حوزه خليج فارس و كويت در قبال برنامه هستهيياش راضي است، بيان كرد: به طور كلي ما از مواضع كشورهاي حوزه خليج فارس راضي هستيم و برخي نگرانيهايي كه در قبال مسائل زيست محيطي وجود دارد مساله منطقي و توجيه پذيري نيستند.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس كشورمان درباره توافقنامه امنيتي بغداد - واشنگتن و نگراني از تبديل عراق به گذرگاهي براي حمله به همسايگان عراق تصريح كرد: معتقديم آمريكاييها در مساله عراق در گردابي گرفتار شدهاند و آنچه در قبال سوريه طي روزهاي اخير انجام دادند نه تنها نفعي برايشان ندارد بلكه موجب گرفتار شدن بيشترشان در عراق ميشود و مسائل بيشتر و بيشتر پيچيده ميشوند و نارضايتي عراق و كشورهاي ديگر از اين مساله بيشتر خواهد شد.
وي افزود: به نظر من مقامات آمريكايي بايد به جاي دشمني و انجام اقدامات خصمانه در تفكراتشان تجديد نظر كنند.
حداد عادل همچنين گفت: بر اين باوريم اگر اين توافقنامه كه آمريكاييها به دنبال تحميل آن به ملت عراق هستند براي ملت اين كشور مناسب نيست پس بايد با آن مخالفت كرد؛ البته نهايتا تصميم گيري با مردم عراق است؛ ما از ابتدا با حمله آمريكا به عراق موافق نبوديم و امروز هم با ادامه حضور آمريكاييها در اين كشور مخالفيم و معتقديم كه ثبات و امنيت در اين كشور بايد با خروج نيروهاي مهاجم از آن تامين شود.
حداد عادل در پاسخ به اين سوال كه بحران مالي جهان تا چه اندازه بر رفتار غرب با ايران و پرونده هستهيياش تاثير خواهد گذاشت بيان كرد: بيشك اين بحران آثاري به پرونده هستهيي ايران خواهد داشت. اين بحران بيانگر اين است كه غرب به ويژه آمريكا كارها را به صورت درست و منطقي اداره نميكند؛ اختلافات غرب با ايران و انقلاب اسلامي هم از جمله اشتباهات غرب است كه مرتكب شده است. غرب به جاي آنكه از 30 سال پيش به اراده ملت ايران احترام بگذارد و تصميم آن را در براندازي نظام شاهنشاهي به رسميت بشناسد در برابر اين اراده و خواست ايستاده و الان زيان ديده است؛ در حالي كه مردم ايران برنده اين بازي بودند.
وي گفت: در هر حال موضع ما در قبال پرونده هستهيي روشن است؛ ما به دنبال توليد سلاح هستهيي نيستيم و نيازي هم به آن نداريم. در كشورهاي منطقه دولتهايي اين سلاحها را توليد كردند، اما نتوانستند بر مشكلات داخليشان غلبه يابند. بمب هستهيي امنيت آنها را تامين نكرد. قدرت و قوت ما در يكپارچگي ملت مسلمان ايران است و ما معتقديم كه اين يكپارچگي و دوشادوش هم بودن سرمايه ما است و سرمايه اي كه از طريق توليد بمب هسته يي به آن نمي رسيم بلكه با احترام به اراده و خواست اين ملت مي توان به آن دست يافت.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد: ما قدرت واقعي داريم و نيازي به قدرتهاي كمكي چون بمب هستهيي كه امنيت را برايمان تامين كند نداريم. ما استفاده از توان هستهيي را حق تمامي ملتهاي جهان ميدانيم؛ نه فقط حق ملت ايران، هم چنين معتقديم كه اعمال فشارهاي غرب بر ما با استقلال ما سازگاري ندارد.
وي در خصوص احتمال پيروزي احمدي نژاد در دور بعدي انتخابات رياست جمهوري ايران اظهار كرد: كسي كه قدرت را در ايران به دست ميگيرد چه احمدي نژاد و چه ديگران بايد به اراده ملت احترام بگذارد و از پرونده هستهيي اين كشور كه بيانگر اراده ملي است و ارتباطي به اين دولت و آن دولت ندارد دفاع كند. دفاع از برنامه هستهيي سياست ثابت اين دولت و ساير دولتهاست؛ ممكن است اختلاف نظرهايي درباره شيوههاي اجرايي وجود داشته باشد اما اين به منزله وجود اختلافات بر سر مسائل اصلي من و احمدي نژاد نيست؛ ممكن است من نظر خاص خود را در مسائل اجرايي داشته باشم و رئيس جمهور هم نظر ديگري اما اين نظرات در خصوص مسائل اصلي نيست.
حداد عادل در پاسخ به اين سوال كه آيا محافظه كاران در انتخابات رياست جمهوري از همان شيوه خود در انتخابات مجلس استفاده خواهند كرد گفت: انجام تلاشها براي يكپارچه كردن نظرات امري طبيعي است، هم چنين روند انتخابات رياست جمهوري با انتخابات مجلس با هم فرق دارد. در انتخابات رياست جمهوري بايد توافق بر سر يك نظر باشد، اما در انتخابات مجلس گزينهها متعدد است در حال حاضر هم تلاشها براي رسيدن به يك نظر در حال انجام است.
وي با اشاره به اظهارات اخير قرضاوي رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان بيان كرد: ما با اين اظهارات مخالفيم و معتقديم كه درست نيستند؛ چرا كه علماي ما به اشكال مختلف اين مساله را پاسخ گفتند، از شيخ قرضاوي هم انتظار داريم در ايجاد وحدت اسلامي همكاري داشته باشد. مساله تشيع هم فقط به شيعيان ايران منحصر نميشود؛ در كويت و ساير كشورهاي حوزه خليج فارس، پاكستان و عراق هم شيعياني هستند. آيا به نظر شما تحريك اين مسائل در همه اين كشورها درست و منطقي است؟ معتقدم قرضاوي بايد اظهاراتش را تصحيح كند.
به گزارش ايسـنا، حداد عادل در خصوص روابط تهران - قاهره اظهار كرد: علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي ايران پيامي را از سوي يكي از نمايندگان پارلماني به قاهره فرستاد كه هدف از آن از بين بردن تنش ناشي از ساخت فيلم (اعدام فرعون) بود؛ اميدواريم كه بعد از تاثيراتي كه اين فيلم بر روابط دو كشور داشته زمينه لازم جهت تقويت اين روابط فراهم شود. درباره ساخت فيلم امام خون از سوي كارگردانان مصري توصيه ما به سازندگان اين است كه به توليد فيلمي از جنايات صهيونيستها در قبال جهان عرب و برادرانمان در فلسطين و مصر بپردازند و نه اين كه فيلمي از يك عالم ديني توليد كنند كه كشوري اسلامي را از چنگال اسرائيل نجات و آن را مدافع جهان عرب قرار داد. توصيه ما به دوستان در مصر اين است كه تحت تاثير حيلههاي صهيونيستي قرار نگيرند و اقدامات صهيونيستها را تكرار نكنند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در ادامه در خصوص روابط شيعه و سني گفت: شيعيان و اهل سنت از 1400 سال پيش در كنار هم زيستهاند و اين همزيستي مسالمت آميز در عراق و پاكستان و ساير كشورها ادامه دارد. اختلافاتي هم كه اخيرا ايجاد شده از سوي دشمنان است و ما معتقديم كه دشمنان در راستاي تضعيف قدرت اسلام و جلوگيري از ايجاد بيداري اسلامي كه هدف همه مسلمانان است قدم بر مي دارند به همين دليل به تحريك اختلافات و ترويج آن تحريك اهل تسنن و حمله به مراقد شيعه و يا تحريك شيعه عليه اهل سنت مي پردازند كه در اين بحران تنها دشمنان سود مي برند.
وي درباره روابط رياض - تهران تصريح كرد: ايران و عربستان دو كشور بزرگ اسلامي در منطقه هستند كه روابط مستحكم و خوبي با هم دارند؛ البته ممكن است گاهي اوقات مسائلي در زمينه حجاج و يا ديگر مسايل ايجاد شود اما ما سعي كرديم با گفتوگو و تفاهم بر اين موانع غلبه كنيم كه از جمله اين تلاش ها مي توان به سفر هاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام به عربستان و ديدار با مقامات اين كشور اشاره كرد.
حداد عادل افزود: شكي نيست كه عربستان منافعي در عراق و لبنان دارد و ما هم سعي ميكنيم در گفتوگو با رهبران اين كشور به راه حلي كه به ملت لبنان، عراق و فلسطين كمك كند برسيم و روابط فيمابين را مستحكم كنيم اين سياست ما است، ما به دنبال ايجاد بحران نيستم بلكه به دنبال از بين بردن بحران با دوستان و همسايگان و ايجاد وحدت ميان جهان اسلام و حل مشكلات هستيم.
وي با اشاره به موضع ايران در قبال امضاي توافقنامه صلح ميان سوريه و رژيم صهيونيستي بيان كرد: مسوولان سوري عاقل هستند و ميدانيم كه مسوولان و مردم سوريه بين دوست و دشمن تميز قائل هستند و تصميم درست را اتخاذ مي كنند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس درباره نقش زبان عربي و فارسي در اسلام گفت: زبان عربي زبان ايمان ما و زبان فارسي زبان مادرمان است؛ از زمان پيروزي انقلاب اسلامي براساس قانون اساسي كشور آموختن زبان عربي و ياد دادن آن به افراد قبل از ورود به دانشگاه واجب است و هم چنانكه ما توجه زيادي به ترويج و آموزش زبان عربي در ايران به عنوان هدفي براي فهم قرن و اسلام داريم.
انتهاي پيام
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]