واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تالش پاره تن گيلان
با وقوع سيل اخير شهرستان تالش به مركز حوادث و اتفاقات استان گيلان تبديل شد. گرچه اين شهرستان از سابقه تعدد بروز و ظهور اين چنين حوادثي دور نيست ولي وقوع تند بارشي كه محصولي چون سيل اخير كه ميلياردها تومان خسارات مالي در بخشهاي مختلف عمراني كشاورزي و خدماتي شهرستان تالش بجا گذاشت بر اين امر صحه گذاشت كه اين شهرستان را بايستي يك شهر حادثه خيز نام نهاد.
شرايط خاص اقليمي پراكندگي جمعيتي و گستردگي جغرافيايي و نيز نزديكي كوه و دريا همگي از عواملي هستند كه دست به دست هم ميدهند تا اين شهرستان به مركز حوادث و اتفاقات طبيعي استان تبديل شود.
گذشته از همه آنها آنچه كه شهرستان و شهرهاي همجوار را در مقابل اين گونه حوادث و اتفاقات بي دفاع ساخته است ضعف ساختاري و بنيادي شهرستان است كه در مقابل كوچكترين تلنگري تاب مقاومت را از كف داده و تبديل به يك شهر بحران زده مي شود.
با گذشت حدود يك ماه از وقوع سيل مهيب روز پنج شنبه 11 مهر و تقويت خرابي هاي اين سيل با سيل يك هفته بعد آن هنوز هم گره هاي كور اين تخريب ها در مناطق مختلف شهرستان گشوده نشده است و عليرغم تلاش شبانه روزي مسئولان شهرستاني به نظر مي رسد اين تلاشها از حمايت كافي و لازم لجستيكي و تجهيزاتي برخوردار نيست و كمبود ماشين آلات سنگين راهسازي عامل اصلي كندي بازگشايي راههاي متعددي است كه تاكنون يا بازگشايي نشده اند و يا بصورت موقت بازگشايي شده اند.
از سويي ديگر اگرچه مسئولان شهرستان درگير ترميم و اصلاح آثار خرابي هاي سيل در حوزه كاري خود هستند ولي آثار لطمات و صدمات روحي رواني و مالي وارده به جمع كثيري از روستاييان كه عموما از طبقات پايين جامعه هستند هنوز متولي پيدا نكرده است .
حضور استاندار گيلان در مناطق سيل زده شهرستان و بازديد و گفتگو با سيلزدگان درست يك هفته پس از وقوع سيل زودتر از اينها مي توانست همدردي بلندپايه ترين مسئول اجرايي استان را با سيل زدگان اعلام كرده و در تسريع بازسازي خرابيهاي سيل خصوصا گسيل ماشين آلات تجهيزات و بسيج امكانات استان براي بازسازي اين خرابيها نقش داشته باشد اگرچه پيشتر معاون عمراني استاندار با يك حضور كمتر از 24 ساعته در همان روز اول وقوع سيل اين همدردي را به نوعي ابراز داشته بود!
از سويي مدير استاني نيز هريك به نوعي در اين حادثه حضور و مشاركت داشته اند و حجم تخريبها و خسارات وارده و همچنين موقعيت آب و هوايي و جوي شهرستان كه بروز اين گونه حوادث را آني كرده است نيازمند سرعت عمل در كار و استفاده از توانمندي كامل استاني است .
عملكردي كه در طي چند روز خصوصا در امر راهسازي و سامان دهي وضعيت رودخانه هاي شهرستان نتيجه مطلوبي بجا نگذاشته است براي ده رودخانه طغيانگر تالش كه هر يك در مسير طغياني خود كيلومترها راه خانه و بستر و جنگل را تخريب نموده اند و خسارات زيادي بجا گذاشته اند آيا وجود دستگاه بلدوزر يا بيل كافي است يا براي 64 جاده ارتباطي روستايي كه 16 جاده از آن هنوز به طور كامل بازگشايي نشده و نياز به اصلاح و احداث اساسي دارد بهره گيري از 30 دستگاه لودر بيل كمپرسي و بولدوزر مي تواند كافي باشد در حالي موقعيت موجود نشان مي دهد كه كار در برخي جاده ها نيازمند ماهها تلاش است . به نظر مي رسد مسئولين استان با توجه به گستردگي منطقه لازم است به استقرار ماشين آلات سنگين در اين شهرستان براي حوادث احتمالي بعدي اقدام نمايند.
اگرچه طي سالهاي گذشته استان گيلان وقوع حوادث متعددي را تجربه كرده است و مردم به خوبي توجه و حساسيت هاي مسئولين استان و خصوصا بكارگيري توانايي ها و ظرفيتهاي استاني را براي فائق آمدن به بحرانهاي گذشته ديده و در خاطر دارند اما در خصوص حادثه اي كه در تالش و براي تالشي ها اتفاق افتاده بايد گفت سيل اخير تالش كمتر از بحران برف سال 83 رشت و يا برف سال گذشته انزلي نيست از همين رو جا دارد مسئولين استان با حساسيت بيشتري مسائل و مشكلات بوجود آمده در سيل اخير تالش را دنبال كنند.
امروز شهرستان تالش نيازمند توجه همه جانبه مسئولان كشوري و استاني است شهرستاني كه بايستي پيشتر و پيشتر از اين ها مورد توجه مديران و برنامه ريزان استاني قرار گيرد چرا كه احساس تعلق يك تالشي براي استاني كه كمترين ميدان را در عرصه مديريت و تصميم گيري و تصميم سازي اش دارد نيازمند توجه و اقداماتي بيش از اين است .
خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي در تالش
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]