واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مصطفوي : بايد نبض جهان اسلام را از حيث رسانه اي به دست گرفت
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در جمع شركت كنندگان اتحاديه راديوهاي قرآني و اسلامي، گفت : يقين بدانيد كه مي توان نبض جهان اسلام را از حيث رسانه اي به دست گرفت و توطئه هاي بي شمار دشمنان را عليه قران و اسلام خنثي كرد.
به گزارش روز جمعه اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، دكتر "سيد مهدي مصطفوي "، در سخنان خود با تاكيد بر اتحاد ديني و معنوي راديوهاي قرآني براي پيشبرد اهداف مقدس جهان اسلام اظهار داشت: نقش وسايل نوين ارتباط جمعي در ترويج و توسعه فرهنگ ديني و قرآني موجب ايجاد نشاط معنوي مي شود.
وي افزود:قرآن نازل شده است تا انسان هاي مومن در هر عصر و زمان به پروردگار خود بگويند كه ما صداي منادي ايمان را شنيديم و اطاعت كرديم. موضوع و سخن درباره قرآن و عظمت و بزرگيش آنقدر وسيع و گسترده است كه به سختي مي توان در قدر و منزلت آن سخن گفت.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در مورد تاثير رسانه اي جمعي كشور هاي اسلامي در جهت دهي سالم جوامع ديني و اسلامي گفت:رسانهها تأثير فراواني در جهتدهي فكري ـ فرهنگي، تعيين ساختار هويت و ارتقاي اخلاق و معنويت جامعه ديني تمام كشورها ، ميگذارند. اگر عنصر دين و اخلاق نيز در مديريت و پديدههاي رسانهاي كشورها تأثير بگذارد، وضع اخلاق و سلوك اجتماعي مردم در آينده، بهتر از وضع موجود خواهد بود. يكي از رسانههاي تأثيرگذار در دينداري و حفظ هويت ديني و قرآني كشورهاي اسلامي راديو هاي قرآني است، و كتابهاي مذهبي نيز بخشي از بار تبليغ ديني را به دوش ميكشند. ارتقاي سطح اين رسانهها، سطح دينداري مخاطبان را به شكلي تكاملي تغيير خواهد داد.
وي افزود:انقلاب اسلامي ايران، دگرگوني مهمي در اين گونه از رسانههاي كهن و كارآمد ايجاد كرد. اما به هر روي آميختگي دين را با انديشه و حس مردم اين روزگار نيز در روزنامهها، مجلهها، سايتها، وبلاگها و شبكههاي ماهوارهاي كشور هاي اسلامي ميتوان ديد و ارتقاء داد.
مصطفوي در مورد قرآن محوري رسانه ها بويژه راديو تاكيد كرد :بنابراين راديو هاي قرآني كه بر دينگرايي مردم تأكيد ميكند، در راه دينمدار ساختن و قرآن محوري رسانههاي كشورها ميكوشند.
"رسانه هاي ديني تنها براي خدا كار ميكنند و درباره جذب آگهي نمي انديشند. قرآن كريم يك رسانه جهاني است .دين پديده اي جدا از رسانه نيست و رسانه هاي قرآني و ديني نمونه عملي صداقت و امانت است زيرا رسانه اي شدن هم فرصت است و هم تهديد و ميان «رسانه ديني» و «رسانه اي كه در جامعه ديني است» بايد فرق گذاشت. دليلي وجود ندارد كه اثبات كند همه رسانه هاي جامعه اسلامي ديني اند."
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ادامه داد: امروزه عرصه عرصه ارتباطات غير كلامي است. امروزه گستره اطلاعات و دانش هر لحظه پهناورتر از گذشته مي گردد در اين سرزمين گسترده اطلاعات پايگاههاي اطلاع رساني نقش بسيار مهم و ارزنده اي را مي توانند ايفا كنند. گرچه اين امر خطير نيازمند يك سازماندهي منسجم و علمي است و بايد پيش از هر چيزي بر اين مهم انديشيد لكن با توجه به موضوع جلسه مي گوييم براي ارتباط ميان جامعه با قرآن و اشاعه فرهنگ و علوم قرآني امروز چاره اي جز بهره گيري از تكنولوژي جديد نداريم. با ابراز تكنولوژي و ايجاد فضاهاي درخور مجازي مي توانيم به امر توسعه فرهنگ قرآني كمك شاياني كنيم.
مشاور رئيس جمهور در ادامه سخنان خود فرهنگ اسلامي و قرآني جوانان و افكارمخاطبان را مهمترين عامل پيوند مردم با رسانه هاي ارتباط جمعي عنوان كرد و افزود : جوانان، امروز بيش از هر ابزار ديگري با اينترنت در ارتباط هستند و غالب خانواده ها از روي رغبت ابزار اين كار را فراهم مي كنند.
"لازم است از اين زمينه و عرصه به خوبي بهره گيري شود تا آنجا كه فرهنگ قرآني وجود دارد تعميق بخشيم، رسانه در دنياي كنوني ما تاثير شگرفي بر انديشه و افكار مخاطبان خود دارد، بنابراين اگر كار رسانه با فعاليت هاي قرآني و همگرايي اسلامي كه اين هر دو نيز بسيار مهم و سرنوشت ساز براي جوامع اسلامي هستند؛ گره بخورد شاهد تحولات مباركي در جهان اسلام خواهيم بود."
مصطفوي ، گفت :در نظام اسلامي همه رسانه ها ويژگي ديني دارند. يعني هر رسانه اي كه در خدمت نظام ديني است رسانه اي ديني به شمار مي رود. البته اين مسئله ماهيت رسانه هاي تخصصي و مبلغ دين را نفي نمي كند.رسانه ديني نيازهاي ديني مخاطب را برمي آورد، اما به دنبال راضي كردن او نيست. براي چنين رسانه اي به دست آوردن رضايت خداوند مهم تر است و از شيوه هاي هنري مناسب و تاثيرگذار براي راضي كردن مخاطبان خود نيز بهره مي برد.
" اسطوره هاي ديني عنصر جدايي ناپذير زبان رسانه هستند.تبليغات قرآني توسط رسانه ها در جهت آفرينش و گسترش فرهنگ قرآني و گفتگوي ميان مردم و قرآن براي بهبود وضع زندگي آنها و مراودات اجتماعي به كار مي رود ."
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پايان سخنان خود همگرايي و تعامل راديوهاي كشور هاي اسلامي را بسيار مهم و ارزشمند ارزيابي كرد و اظهار داشت :همگرايي و تعامل ميان راديوهاي كشورهاي اسلامي از اهميت فوق العاده اي در بسيج افكار عمومي مردم دنيادارد. جمهوري اسلامي ايران نقش موثري را در اشاعه فرهنگ قرآني دارد و مركز ثقل فرهنگي در جهان اسلام و صحنه بين الملل است.اين آمادگي وجود دارد كه در جهت كاستي ها همت گماريم و در ترويج و تكثير مباني انسان ساز قرآني فعاليت بين المللي موفقي داشته باشيم.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با داشتن بيش از شصت نمايندگي فرهنگي در اقصي نقاط جهان خدمات قرآني و فرهنگي مهمي را به همه ملل در محورهاي : برگزاري مسابقات قرآني، آموزش ، تفسير ، برپايي كنگره هاي قرآني ، سمينارها و جلسات قرآني در راديو تلويزيونهاي كشورهاي محل ماموريت خود به منصه ظهور مي رسانند.
درمراسم راه اندازي اتحاديه راديوهاي قرآني و اسلامي كه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد حسن خجسته معاون صداي جمهوري اسلامي ايران، محمد حسين محمد زاده مدير راديو قران و محمد رضا گلي زاده دبير كنفرانس جهاني راديوهاي قرآني و اسلامي، بهروز رضوي نژاد مدير دفتر صدا و سيماي ايران در پاكستان و هفتاد نماينده راديوهاي قراني و اسلامي كشور هاي مختلف جهان نيز حضور داشتند.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]