واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تكميلي حدادعادل: مركز مديريت انديشه براي هماهنگي نمايندگان مجلس تشكيل شود
سياسي. حدادعادل. احزاب
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و رييس كميسيون فرهنگي مجلس گفت كه بايد يك مركز مديريت انديشه براي هماهنگ كردن نمايندگان مجلس در زمينه تمامي مسايل تشكيل شود..
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، غلامعلي حدادعادل كه روز جمعه در نخستين همايش جمعيت ره پويان انقلاب اسلامي در اردوگاه شهيد باهنر تهران در خصوص ضرورت تحزب در انقلاب اسلامي سخن ميگفت، اظهار داشت: هم اكنون كساني در جامعه هستند كه معتقند ايجاد حزب آفتي براي انقلاب اسلامي است. گرچه اين دوستان نيت بدي ندارند اما اين امر را ضد ارزش ميدانند.
حدادعادل افزود: در اين ميان برخي نيز در مقابل اين اعتقادات قرار داشته و برخي نيز هنوز در زمينه تحزب در كشور شك و ترديد دارند. اين موضوع مهمي است و بالاخره بايد تكليف خود را در اين زمينه روشن كنيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: با گذشت ۳۰سال از انقلاب اسلامي، بررسي تاريخي سير تحزب در ايران، ارتباط احزاب با قدرتهاي بيگانه ، مرامنامهها و موفقيتها و ناكامي آنان مواردي است كه احزاب لازم است در اين زمينه به تحقيق و بررسي بپردازند.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس اظهار داشت: من در اين جلسه تجربه بيواسطه خود را در حضور در مجلس ششم، هفتم و مجلس هشتم و آنچه را كه در زمينه لمس كرده ام بيان ميكنم. مسلم است كه اداره كشور يك كار گروهي است و يك نفر به تنهايي نميتوان كشور را اداره كنند. اين امر هيچ گاه ممكن نبوده و امروز هم ناممكن تر از هميشه است.
وي افزود: اگر كسي بداند كه اداره كشور چقدر سخت و پيچيده است، تصديق خواهد كرد كه يك جمعيت و جماعت و يك گروه وسيع با تخصصها و تجارب گوناگون بايد در يك ارتباط ارگانيك با يكديگر كاركنند تا بتوان يك كشور را اداره كرد.
حداد عادل تاكيد كرد: با توجه به اينكه اداره كشور يك كار گروهي است، چنين گروهي بايد وجودداشته باشد تا بدانند كه چه ميخواهند و براي رسيدن به خواستهها برنامه عملي به جامعه ارايه كنند.
اين نماينده مجلس وجود تشكلهاي سياسي را لازمه چنين كاري برشمرد و گفت:
اينكه نام آن را حزب، جمعيت و يا سازمان بگذاريم مهم نيست مهم اين است كه بدون چنين فرضي نميشود كار سياسي كرد و كشور را اداره نمود.
وي اظهار داشت:براي اداره كشور علاوه بر كار نظري، اقدام عملي و مديريتي هم لازم است. احزاب و تشكلها بايد از خود سوال كنند كه براي برنامههاي خود چقدر نيروي تربيت شده براي زمينههاي مختلف پرورش داده اند.
حداد عادل يادآور شد: يكي از اصولي كه شهيد بهشتي به آن اعتقاد داشت، اين بود كه براي هر هدفي كه در نظر داشت، در زمينه نيروي انساني سرمايه گذاري ميكرد.
وي اضافه كرد: با اين حال برخي افراد حزب و حزب بازي را محكوم ميكنند و با الفاظي آن را به استهزا ميگيرند اما خودشان در عمل بدترين شكل حزب بازي را عملي ميكنند. بايد تلاش كنيم كه اين داستانها روزي تمام شود و مشخص كنيم كه آيا كار حزبي در كشور ميخواهيم يا نه.
رييس هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: فرض بر اين است كه همه مي خواهيم به انقلاب اسلامي كمك كنيم و در اصول انقلاب نيز اختلاف نظر نداريم و همگي پيرو امام و رهبري هستيم اما قرار هم نيست كه حزبي هم در كشور داشته باشيم.
حدادعادل با طرح اين سوال كه اگر حزب نداشته باشيم، در موقع انتخاباتي چون انتخابات مجلس چه بايد كرد؟ گفت: آن زمان بايد در هر شهري گشت تا معلوم شود چه كسي آدم خوبي است و هر كس كه آدم خوبي بود و احتمال داديم كه مردم به وي راي ميدهند را براي نامزدي راضي كنيم تا مردم به او راي دهند.
اين نماينده مجلس افزود: عيب اين كار اين است كه كلمه آدم خوب، اصطلاحي كلي و غير سياسي است. ممكن است كسي آدم خوبي باشد اما مناسب كار ما نباشد . حتي ممكن است اين فرد انساني انقلابي باشد اما به درد نمايندگي مجلس نخورد يعني تفكر قانونگذاري نداشته باشد. گرچه اينكه مردم به او راي دهند ، شرط لازم است اما شرط كافي نيست.
حدادعادل تصريح كرد: اتفاقي كه در ۳۰سال گذشته رخ داده، همين بوده است.
مشكلات اين ۳۰سال به دليل فقدان احزاب سازمان يافته قدرتمند است.
اين نماينده مجلس تاكيد كرد: در نتيجه اين روش كه در ۳۰سال گذشته رخ داده، مجالسي تشكيل ميشود كه مركب از آحادي از افراد خوب است اما با هم پيوند فكري و مرامي و برنامهاي ندارند و هماهنگ با هم عمل نميكنند.
رييس هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: من اين واقعيت را در اداره مجلس هفتم لمس كردم. براي اينكه در قانونگذاري منفعل نباشيم و بتوانيم فعال و مبتكر و با برنامه و آينده نگري كارها را جلو ببريم و وقت مجلس هم هدر نشود، محتاج به اين هستيم كه بيرون از جلسات علني مجلس و كميسيون ها يك مركز مديريت انديشه و عمل وجود داشته باشد تا نه فقط ما را درباره مسايل موردي در سياست داخلي و خارجي هماهنگ كند بلكه ما را براي آينده نگري مجهز كند.
حداد عادل افزود: چنين چيزي در حال حاضر در مجلس به معني درست و جامع آن وجود ندارد و در نتيجه نهاد بزرگ و موثري چون مجلس وقتش به صورت روزمرگي هدر ميشود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي افزود: ما در مسير قانون برنامه حركت نميكنيم حتي در مسير اجراي قانون بودجهاي كه در مجلس تصويب مي كنيم نيز حركت نميكنيم و قانون بودجه ما با قانون برنامه منطبق نيست و در بعد قانونگذاري و نظارت موفق نيستيم چون عدهاي از راه ميرسند، دور هم مينشينند و اين مجموعه ميشود مجلس.
حداد عادل افزود: اينكه هر كسي كه از راه برسد ما او را براي فلان وزارتخانه دعوت كنيم، درست نيست و اينطور نميشود كشور را اداره كرد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس افزود:فايده تجارب گذشته بايد اين باشد كه اشتباهات تكرار نشود اما ما تا كنون ۱۰بار گزيده شدهايم و باز هم مي گوييم مومن هستيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي به اشكالاتي كه ميتواند تحزب گرايي در كشور ايجاد كند، اشاره كرد و گفت: خطر بزرگ حزب در جامعه اين است كه حزب به بت ما تبديل شود و نوعي بت پرستي صورت گيرد.
حداد عادل اضافه كرد: در اين صورت خواهيم گفت كه هر كس عضو ما نباشد از ما نيست و هر حزبي كه اسمي جز حزب ما داشته باشد، از ما نيست. البته رد كردن اين حرفها در عالم نظر آسان است اما ميشود حزب ، به بت آدم ها تبديل شود.
وي ادامه داد: حتي ممكن است كسي كه قبل از انقلاب و بعد از آن سوابق درخشاني داشته هم دانسته يا نادانسته اسير تعصب حزب شود. اگر چنين چيزي را تجربه نكرده بودم، باور نميكردم. كساني را ميشناسم كه پشت سر آنها با خيال راحت ميشود نماز خواند اما وقتي به سراغشان ميرويم خودش و يا اطرافيانش يك ذره بين به دست گرفتهاند و ميگويند كه فلاني عضو حزب ما نيست.
رييس هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: ما هم اگر عضو حزبي باشيم به تدريج ممكن است به اين بيماري مبتلا شويم و تا نام كسي را ميبرند در ذهن ما تركيب دو قطبي ايجاد شود كه اين فرد عضو حزب ماست يا خير.
حداد عادل چنين رفتاري را بيماري خواند و گفت: اگر اين بيماري رشد يابد، همان وضعي ميشود كه ما اكنون داريم. لذا بايد برنامه ريزي كنيم كه چطور ايجاد حزب نفي كسان ديگر نباشد و بغض ديگران را به دل نگيريم.
وي با تاكيد بر اينكه ايجاد حزب براي تربيت و سازماندهي نيروها بايد تشكيل شود، گفت: نه اينكه بخواهيم با ايجاد حزب باندي تشكيل دهيم و فقط به اين فكر باشيم كه به افراد عضو حزب، در صورتي كه مسووليتي پيدا كريم پست و مقام بدهيم. يا اينكه بگوييم فلان كس در انتخابات من پول خرج كرده و حزب ما وامدار او بايد باشد.
رييس هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي چنين مواردي را از خطرات تحزب برشمرد و گفت: اينها خطرات بت شدن حزب است كه در ۳۰سال گذشته هم موجب عدم توفيق حزب در كشور شد.
حداد عادل تاكيد كرد: اينكه احزاب در چهره پردازيهاي سياسي ايران نقش تعيينكننده داشته باشند،كمتر اتفاق افتاده است احزاب بخش كوچكي از مردم جامعه هستند و بايد اين فاصلهها را برداشت.
وي اضافه كرد: نبايد وقتي كار تشكيلاتي و حزبي ايجاد ميكنيم از وجود هر حزب ديگر وحشت كنيم و احساس تنگي جا كنيم.
حداد عادل يكي ديگر از خطرات كار حزبي را وابستگي مالي آنان ذكر كرد و گفت: اينكه احزاب از جاهايي تامين مالي شوند كه آزادي را از آنها بگيرد و يا خداي نكرده از بيت المال ارتزاق كنند، از خطراتي است كه اگر در اين زمينه مراقبت نشود، ممكن است اوضاع به شرايط قبل از انقلاب برگردد.
رييس هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اينكه به نماينده پول داده شود كه به فلان كس راي بدهد و يا به فرد ديگري راي ندهد، و يا اينكه به يك قانون راي مثبت بدهد، خطري است كه بايد از آن به خدا پناه برد.
حداد عادل افزود: اين خطر دم گوش ماست و البته اين خطر هم بالفعل واقع شده و هم بالقوه وجود دارد.
نماينده مردم تهران در مجلس تاكيد كرد: حزب درختي نيست كه امروز بكاريد و بخواهيد فردا زير شاخ و برگ آن ميوه بچينيد. ايجاد حزب واقعي صبر و تحمل ميخواهد و كار حزبي با شتابزدگي سازگار نيست.
حداد عادل ايجاد احزاب خلق الساعه را يكي ديگر از آفتهاي تحزب در كشور برشمرد و گفت: نزديك به انتخاباتها كشور پر از حزب ميشود اما فرداي آن روز بايد در به در دنبال كساني بگرديم كه راجع به يك لايحه مطالعه و اطلاعات داشته باشند كه اين مساله ناشي از سطحي نگري در موضوع احزاب است.
وي تاكيد كرد: تاسيس حزب ايمان، تلاش واقعي، تقوا و پاكي ميخواهد .
اينكه بخواهيد در دوره شش ماهه يا دو ساله ايران در قبضه شما باشد، اين به اين معني است كه معني حزب را نميدانيد.
حداد عادل با اشاره به آغاز فعاليت جمعيت ره پويان انقلاب اسلامي، ابراز اميدواري كرد كه اين تشكل بتواند به نحو شايسته حزبي باشد كه انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي به آن نياز دارد.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]