واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عزتالله ضرغامي در آيين پاياني جشنوارهي حجاب و عفاف خبر داد: آمادگي صداوسيما براي معرفي فروشگاههاي عرضهي كنندهي لباسهاي اسلامي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
رييس سازمان صداوسيما در آيين پاياني نخستين جشنوارهي توليدات رسانهاي «حجاب و عفاف» از آمادگي رسانهي ملي براي حمايت از فروشگاهها و مراكز توليدي كه مدلهاي متنوعي از لباس اسلامي را ارائه ميدهند، خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس سازمان صداوسيما در بخشي از سخنان خود در آيين پاياني جشنواره حجاب و عفاف با تشريح ابعاد مختلف حجاب و پوشش اسلامي گفت: حجاب و پوشش اسلامي بايد با برخورداري از تنوع و ساير ويژگيهاي جذاب زمينه را براي استفاده همه بانوان جامعه بهخصوص دختران جوان فراهم كند.
مهندس ضرغامي با تاكيد بر اينكه چادر حجاب برتر اسلامي است به نقل فرمايشي از حضرت آيتالله صافي گلپايگاني از مرجع عظام تقليد درديدار اخير خود با ايشان اشاره كرد و گفت: اين مرجع تقليد براي بيان جايگاه و اهميت حجاب اسلامي و لزوم همه به اين موضوع مهم فرمودند: من به بانواني كه درجلسات و ديدارهاي مختلف به نيت تبرك ميخواهند گوشهي عباي من را ببوسند ميگويم اجازه دهيد من گوشه چادر شما را كه نشاني از مجاهده و سنبلي از دلبستگيتان به شعائر ارزشمند دين مبين اسلام است ببوسم.
ضرغامي افزود: بيشك اين شخصيت عالي مقام ديني با بيان اين مطلب قصد داشتند جايگاه و اهميت چادر را بهعنوان الگوي حجاب برتر به همه ما يادآور شوند.
به گزارش ايسنا، سيدعزتالله ضرغامي دراين مراسم با كنار گذاشتن تعارفات و بيان واقعيات، خاطرنشان كرد: دوستان عزيز ما درارتباط حجاب و عفاف عليرغم پيچيدگيهايي كه اين مقوله دارد، چندسالي است كه كار ميكنند و زحمت ميكشند و متعهدند.
وي با اشاره به رقابت رسانهاي كه طي سالهاي اخير بهوجود آمده است، خطاب به حاضران در سالن همايشهاي سازمان صداوسيما گفت: فراموش نكنيد كه فضاي امروز در عرصه فرهنگي، فضاي رقابتي است.به جز ما هزاران شبكهي اينترنتي، ماهوارهيي و وبلاگ با مردم حرف ميزنند و توطئه ميكنند. هجمه فرهنگي به هيچ وجه شوخي نيست و دشمن روي اين مقوله سرمايهگذاري كرده است و امكاناتشان هم بيشتر از ماست. بنابراين همين قدر كه اين فضاي پاك و معنوي حفظ شود و بدتر نشود، كار بزرگي است.
او ادامه داد: بنابراين مواظب باشيم در تحليلها همديگر را متهم نكنيم؛ فرافكني نكنيم و نگوييم اگر فلان نهاد يا سازمان اين كار را انجام دهد، اوضاع خوب ميشود. دستبهدست هم بدهيم و همه به هم كمك كنيم. چرا كه مدت كوتاهي در مسند كار هستيم و وقت اندكي هم داريم.
سيدعزتالله ضرغامي در ادامه از زحمات برگزاركنندگان اين جشنواره تشكر كرد و گفت: همه درحال زحمتكشيدن هستند، دقت كنيد دستاوردهاي موجود باتوجه به شرايط رقابتي موجود بهدست آمده است و ما بايد تلاش كنيم امر به معرف كرده و اشكالات را در فضاي دلسوزانه مطرح كنيم تا مسائل حل شود.
سيدعزتالله ضرغامي از چادر اسلامي بهعنوان حجاب برتر ياد كرد و گفت: بايد در كنار چادر اسلامي به حجابي كه غير از چادر است، اما حجاب صحيح و سالم اسلامي است، اداي احترام كنيم. قدر بدانيم و بعد بدانيم اينها را براي مردم تبيين كنيم. مسووليت ما دراين زميه سنگين است.
وي با اشاره به زناني كه با رعايت حجاب برتر (چادر اسلامي)، درعين حال در جامعه فعاليت ميكنند، خاطرنشان كرد: بسياري از خانمهاي چادري كه در عرصهي اجتماع هم فعال هستند، قبول دارند، حفظ چادر در بسياري از فعاليتهاي اجتماعي كار دشواري است. آنان در اين زمينه مجاهدت ميكنند كه قابل احترام است. آنها يك دريك پله بالاتر سعي دارند حجاب برتر اسلامي را به جامعه نشان دهند.
ضرغامي درعين حال با بيان اينكه دستگاهها وظيفه دارند حجابها و لباسهاي خوب را در اختيار مردم قرار دهند، دراين باره تصريح كرد: بپذيريم امروز يكي از مشكلات دختران و زنان ما اين است كه لباس و مانتوي سنگين، زيبا و قيمت مناسب در بازار وجود ندارد. دراين زمينه ما ضعيف هستيم و خود سازمان صداوسيما هم مقصر است.
وي درادامه اعلام كرد: سازمان صداوسيما وظيفه خودش ميداند كه با هر فروشگاه عرضه لباس و توليدكنندهاي كه ميخواهد براي زن مسلمان لباس مناسب عرضه كند، همكاري كند. دراين زمينه بخشي زيادي از تبليغاتش را رايگان خواهيم كرد و حتي از فروشگاهش گزارش تهيه ميكنيم؛ به حدي كه همه درتهران بدانند فلان فروشگاه و توليدكننده، لباس مناسب اسلامي عرضه ميكند.
رييس سازمان صداوسيما با اشاره به سفر اخير خود به كشور تركيه، يادآور شد: در بازديدي كه از اين كشور بهعمل آوردم ديدم اين اتفاق در تركيه رخ داده است و در فروشگاههاي لباس با تنوع بسيار، مدلهاي اسلامي لباس عرضه ميشود.
او با تاكيد بر برخورد تخصصي با اين مقوله، متذكر شد: ما دنبال فشن (fasion) و كانال مد نيستيم؛ اما ميتوانيم با سبكهاي خاص، مدلهاي اسلامي ارائه كنيم. اگر ما نتوانيم سادهترين نيازهاي مردم را برطرف كنيم بلاهت است؛ پس چهكار داريم انجام ميدهيم ؟!
رييس سازمان صداوسيما در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به آسيبشناسي بدحجابي كه اخيرا انجام شده است، يادآور شد: فراموش نكنيم؛ به هرحال در سنين جواني و نوجواني درميان دختران ما مساله ازدواج، مساله مهمي است. امروز ازدواج درجامعه دچار مشكل است. يكسري از مشكلات به مسائلي چون اشتغال، تورم، مسكن و غيره بر ميگردد كه همواره وجود دارد ومن به اين مسائل كاري ندارم و موضوع اين جلسه هم نيست. مسوولان اجرايي كشور بايد دراين زمينه چاره كنند و مشكلات را حل كنند، اما آنچه به من و شما مربوط ميشود بايد درموردش فكر كنيم و به راهحلهايي برسيم و با كمك هم كاري انجام دهيم، اين است كه امروز مشكل ازدواج وجود دارد.
سيد عزتالله ضرغامي با يادآوري سنتهاي قديم براي مقوله ازدواج، خاطرنشان كرد: در فضاي سنتي گذشته، خانوادهها باهم مراوده بيشتري داشتند؛ خانهها دور هم بود و در اين فضاهاي سنتي و اسلامي ازدواجها صورت ميگيرد. اما امروز ديگر اين فضاها نيست. ما با از دستدادن سنتها به بسياري از مسائل را از دست داديم و بهاي بسياري هم بابت آن پرداخت ميكنيم و به همين دليل است كه من مدام به همكارانم در ساخت برنامهها و خصوصا در سريالها تاكيد ميكنم كه اين فضاهاي سنتي مدام حفظ شود.
رييس سازمان صداوسيما بارديگر با اشاره به آسيبشناسي بدحجابي درجامعه، تصريح كرد: درحال حاضر براي دخترها و پسرهاي ما روشهاي ازدواج سهل نيست و اينگونه است كه مظاهر بدحجابي بر برخي دختران ما در دانشكدهها و مدارس غلبه ميكند. او درحال عرضه خودش است تا او را ببينند و بپسندند و ازدواج سربگيرد. اين مساله اگر عموميت داشته باشد، بايد به حال آن فكر كنيم، اگر دختري با پوشش كامل اسلامي درجامعه ميگردد و مراودهاش كم است از آن جا كه خانواده پسر به سراغ خانواده دختر ميرود، بايد بنشينيم و برايش راهحل پيدا كنيم.
ضرغامي با اعلام اينكه اين بحث آسيبشناسانه اخيرا درشوراي انقلاب فرهنگي مطرح شده است، اعلام كرد: قرار براين شده كه با همكاري صداوسيما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دستگاههاي ديگر، راههاي تسهيل ازدواج براي دختران و پسران بررسي و عملي شود. در حال حاضر اين مشكل باعث بروز بدحجابيهايي ميشود كه مقطعي است اما ظاهر جامعه را برهم ميزند.
وي درادامه ابراز اميدواري كرد در كنار جمعشدن درچنين فضاهايي بتوان بحثهاي مختلف را مطرح، آسيبشناسي كرده و از امكانات رسانه ملي هم بهره گرفت.
وي امكان رسانهي ملي را عظيم خواند و گفت: من گاه به دوستانم دراين باره گله ميكنم و ميگويم وقتي شما ما را برحذر ميداريد كه وارد يك آسيب اجتماعي شويم و كمي به جامعه هشدار دهيم، اشتباه ميكنيد. ما يك امكان عظيم را داريم و دراختيار جمهوري اسلامي است.
ضرغامي ادامه داد: گاه مصونسازي، يك مقدار تب هم ميآورد. من هم ممكن است وقتي درحال تماشاي يك تصوير، داستان و فيلم مستندي دركنار خانوادهام هستم كه به معضل اجتماعي ميپردازد و قصد آسيبشناسي دارد، كمي با سختي بيشتري نگاه كنم؛ اما چنين برنامههايي هم لازم است؛ مگر جامعه به چنين برنامههايي احتياج ندارد؟ چه بهتر كه جوانان و نوجوانان اين تصاوير را در كنار خانواده و با آنها ببينند. كسي فكر نكند، اگر يكي از اين آسيبها در رسانه ملي كالبدشكافي ميشود و نياز جامعه است به ضرر مردم خواهد بود. اين درحالي است كه درحال حاضر متاسفانه مفتضعترين تصاوير واقعي از طريق تلفن همراه و بلوتوس دربين جوانان ردوبدل ميشود و در مترو هم كه ميروند ميتوانند اين تصاوير را دريافت كنند. مگر چنين اتفاقهايي در حال حاضر رخ نميدهد؟
نگاهي كه معتقد است پخش چنين برنامههايي به نظام جمهوري اسلامي آسيب ميزند، اگرچه دلسوزانه است اما عالمانه و از منظر هم افزايي نيست.
رييس سازمان صداوسيما در پايان ابراز اميدواري كرد كه با فراهمشدن فضاي مبتني بر عفت درجامعه، بهصورت زيربنايي به گونهاي عمل كنيم كه حجاب و عفاف خود به خود بهعنوان ميوه شيرين اين سياستگذاريها در جمهوري اسلامي خودش را نشان بدهد.
انتهاي پيام
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]