تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى‏اش براى شب زنده‏دارى واز روزهاى كوتاهش براى روز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815444818




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نخستين وزير نفت پس از انقلاب ايران:نسبت دادن ملي شدن صنعت نفت به حزب توده كاملا غلط است


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نخستين وزير نفت پس از انقلاب ايران:نسبت دادن ملي شدن صنعت نفت به حزب توده كاملا غلط است
تهران- خبرگزاري كار ايران
به گفته نخستين وزير نفت پس از انقلاب ايران نسبت دادن ملي شدن صنعت نفت به حزب توده كاملا غلط است.
به گزارش خبرنگارايلنا، علي‌‏اكبر معين‌‏فر درهمايش ضرب‌‏آهنگ‌‏هاي‌‏ يك‌‏صد‌‏ سالگي‌ ‏نفت درحسينه‌‏ارشاد با بيان اين مطلب گفت: از زمان كشف اولين چاه نفت درمسجدسليمان فراز و فرودهاي بسياري پيش آمده وعده‌‏اي به غلط ملي‌‏شدن صنعت نفت را به عده‌‏اي نسبت مي‌‏دهند كه هيچ نقشي دراين كودتا نداشته‌‏اند.
وي ادامه‌‏داد: موضوع نفت از برخي لحاظ و بنا به نياز رضا شاه به پول در برخي قراردادها به سياست گره خورده است و پس از اين مدت قراردادهاي زيادي بنا به اين موضوع به تصميمات سياسي مرتبط شد.
معين‌‏فر افزود: اولين ايستگاهي كه پس از امتياز دارسي كه فساد، سياست و ديكتاتوري درگره خورده است مسله كودتاي سوم اوت 1299 است كه براي حفظ امنيت شركت ملي نفت تشكيل حكومت مقتدر دركشور را لازم مي‌‏دانست واين مسله به عنوان اولين ايستگاه دخالت نفت درسياست درتاريخ ايران به ثبت رسيد.
نخستين وزير نفت پس از انقلاب در موشكافي دخالت نفت و سياست با بازبيني اين كودتا گفت: در اين كودتا كه بدون خونريزي صورت گرفت رجال برجسته دولت گذشته محرمانه به زندان افتاده و فضايي ايجاد شد تا حكومت مركزي قادر باشد به تمام كشور حكومت كند و به اين طريق امنيت منطقه نفتي كه كودتا را به وجود آورد تامين شد.
وي ادامه داد: پس از كودتا و اعمال تغييرات مورد نظر افراد و شخصيت‌‏هاي مورد نظر برراس حكومت مي‌‏نشيند و فردي كه كودتا را رهبري مي‌‏كرد و يك فرد نظامي بود موفق مي‌‏شود حكومت قاجار را ساقط و خود راس حكومت را در دست گيرد.
به گفته معين‌‏فر رضا شاه با سواد كم دركنار جنايات خود به كشور سرو‌‏سامان داد و فضايي به وجود آمد كه بهره‌‏برداران از نفت در زير چترحكومت به استخراج نفت بپردازند و در اين ميان مهم ميزان سهم مردم و دولت ايران از پول نفت بود كه در آن زمان نفت به صورت تني فروخته مي‌‏شد.
نخستين وزير‌‏‌‏نفت‌‏ايران پس ازانقلاب كه در مراسم هشتمين پيش همايش صد سالگي نفت سخن مي‌‏گفت افزود: رضا‌‏شاه در فاصله سال‌‏هاي 1311-1312 با مشكل كمبود اعتبار مواجه مي‌‏شود چراكه درآن زمان وي توانسته بود آرزوي مردم ايران كه احداث خط راه آهن بود را محقق كرده و براي انجام سايركارهاي زير‌‏بنايي نياز به پول داشت وبه اين جهت به خاطر رفع نياز مالي با انگليسي‌‏ها كنار آمد.
وي تصريح كرد: عده‌‏اي معتقد هستند كه سناريوي كه منجر به تمديد قرارداد دارسي شد همين تامين نياز مالي رضا‌‏شاه بود كه البته نمي‌‏توان به اين امر خرده گرفت چراكه دولت‌‏ها بايد براي تامين نياز مالي خود به منبع تامين‌‏كننده مالي فشار وارد كنند.
معين‌‏فر در ادامه بازخواني خود از تاريخ صد ساله نفت ايران خاطر نشان كرد: موقعي كه رضا شاه در جلسه هيات دولت از نتيجه مذاكرات شركت نفت و انگليسي‌‏ها مطلع شد چون نتيجه مذاكرات به مذاقش خوش نيامد پرونده نفت ايران را در شومينه مي‌‏اندازد و مي‌‏سوزاند و دستور مي‌‏دهد قراداد فعلي را ابقا كند.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: بر اين اساس قرارداد 30 ساله دارسي به 60 سال تمديد مي‌‏شود اين امر به قدري براي اقتصاد ايران شوك‌‏آور بود كه پس ازآن تقي‌‏زاده وزير دارايي وقت كه به عنوان طرف مذاكره كننده در زمان امضا قرارداد حضور داشت و پس ازآن به عنوان نماينده همدان در مجلس چهاردهم بود در اين باره گفت: درآن زمان من تنها ابزار رضا شاه بودم و كسي ابزارحكومت را مورد سرزنش قرار نمي‌‏دهند.
معين‌‏فر امضاي اين قرارداد را زمينه ساز ملي شدن صنعت نفت دانست و گفت: اين قرارداد پايه‌‏ساز ملي‌‏شدن صنعت نفت است و مصدق از اين قرارداد استفاده كرد.
وي با بيان اين كه كاش كساني كه اشتباه مي‌‏كنند بعداً با اقرارشان موجبات اصلاح اشتباه را فراهم كنند، خاطر نشان‌‏كرد: در فاصله سالهاي 1322-1324 با وجود اشغال نظامي ايران مملكت به دست كساني اداره مي‌‏شود كه همگي با مشكل تامين منابع مالي مواجه هستند و نمي‌‏توانستند به سراغ انگليس‌‏ها بروند بنابراين در سال 1323 كارشناس آمريكايي را به كشور دعوت مي‌‏كنند تا براي تامين منابع مالي و درآمدي براي ايران به كشورمان سفر كنند ولي اين امر به علت آزادي مطبوعات لو رفته و در روزنامه‌‏ها چاپ مي‌‏شود.
معين فر ادامه داد: بر اين اساس مصدق در مجلس نطقي كرده و اين تصميم دولت را مورد نكوهش قرار مي‌‏دهد و به دنبال اين امر در سال 1323 مصدق طرحي دو فوريتي را به مجلس مي‌برد كه بر اساس آن هر نخست‌‏وزير يا وزيري، مادامي كه كشور در اشغال بيگانه است اگر در مورد اعطاي امتياز نفت مذاكره كند مجرم شناخته مي‌‏شود.
نخستين وزير نفت ايران پس از انقلاب اظهارداشت: پس از ارايه اين طرح به مجلس روزنامه‌‏هاي حزب توده در اولين شماره خود به نكوهش مصدق مي‌‏پردازند.
به گفته وي در تمام قرادادهاي نفتي حزب توده سعي در ابقاي قرادادها و امتيازدهي به غربي‌‏ها را داشته است كه با پافشاري مصدق كاري از پيش نمي‌‏برند.
پايان پيام

كد خبر: 454768
 جمعه 10 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن