واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: اختتاميه اولين سمينار منطقه اي كاهش آسيب مصرف مواد مخدر برگزار شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: اختتاميه اولين سمينار منطقه اي كاهش آسيب هاي مصرف مواد مخدر در آسياي ميانه، غربي و خاورميانه با حضور نمايندگان 15 كشور در تهران برگزار شد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، اولين سمينار منطقه اي كاهش آسيب هاي مصرف مواد مخدر در آسياي ميانه، غربي و خاورميانه در حالي برگزار مي شود كه شاهد افزايش كشت خشخاش در افغانستان هستيم كشوري كه بنا بر اعلام سازمان ملل متحد 93 درصد توليد مواد مخدر را در جهان به خود اختصاص داده است.
افزايش توليد مواد مخدر در افغانستان كه به عقيده صاحب نظران تحليلي جدي عليه امنيت كشورهاي منطقه محسوب مي شود به طوري كه زندگي اقتصادي، فرهنگي و از همه مهمتر حيات اجتماعي انسان ها را تحت تاثير قرار داده است.
بر اساس اين گزارش طي چند سال اخير دولت ها هم با مهم شمردن مساله مواد مخدر به عنوان يك معضل شوم اقدامات مختلفي را در جهت مبارزه با آن را انجام داده اند.
زماني با متمركز كردن مبارزه با عرضه مواد مخدر و در زماني ديگر مبارزه با تقاضا را دستور كار خود قرار دادند غافل از اينكه مساله عرضه و تقاضا درخصوص مواد مخدر يك موضوع جدايي ناپذير است و بايد در هر دو جهت نيز اقدامات اساسي صورت گيرد.
در بخش كنترل تقاضا يكي از مهمترين مسايلي كه مطرح مي شود به كارگيري برنامه اي در راستاي آسيب هاي مواد مخدر است موضوعي كه اين روزها بسياري از كارشناسان مبارزه با مواد مخدر را به سمت خود جلب كرده است.
پروفسور الكس وداك مدير خدمات الكل و مواد بيمارستان وينيسيت در استراليا در حاشيه سمينار منطقه اي كاهش آسيب مواد مخدر با حضور در جمع خبرنگاران با بيان اينكه يكي از مهمترين آسيب هاي خطرناك كه معتادان تزريقي را تهديد مي كند مبتلا به بيماري HIV است گفت: اتخاذ سياست هايي در جهت كنترل اين بيماري بسيار حايز اهميت است.
وي گفت: اگرچه من در كشور استراليا با ارايه اين طرح از سوي دولت استراليا مورد حمايت قرار نگرفتم اما بايد بگويم كه با گذشت دو سال اين طرح فراگير شده و با موفقيت هاي زيادي روبه رو بود.
پروفسور وداك خاطرنشان كرد: با اجراي اين طرح از مرگ چهار هزار و 500 نفر به دليل ابتلا به HIV و همچنين مرگ 90 نفر به علت ابتلا به هپاتيت C جلوگيري شد.
وي همچنين از صرفه جويي هزينه اي معادل دو تا هفت ميليارد دلار در استراليا با اجراي اين طرح خبرداد.
وي با اظهار خرسندي از اجراي طرح كاهش آسيب ناشي از مصرف مواد مخدر در ايران گفت: من آرزو مي كردم بسياري از مذاكرات و راهكارهايي در ايران صورت مي گيرد را بتواند در كشور استراليا به كار گيرم.
پروفسور وداك تصريح كرد: كشور ايران پيشگام مبارزه با مواد مخدر به خصوص در مورد كاهش آسيب هاي ناشي از آن محسوب مي شود.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسكانيوز مبني بر اينكه ديدگاه شما درخصوص بومي محوري اجراي طرح كاهش آسيب مصرف مواد مخدر در كشورها چيست گفت: قطعا نگرش هاي فرهنگي و بومي و همچنين شرايط ساختار جامعه به عنوان يك شاخصه مهم براي اجراي طرح هاي كاهش آسيب مطرح است، البته بسياري از اين طرح ها قابل اشاعه به برخي كشورها است كه بايد اين امر از سوي دولت ها مورد توجه قرار گيرد.
پروفسور گابريل فيشر از دانشگاه علوم پزشكي وين كه خود تحقيقات زيادي را در جهت درمان معتادان انجام داده است با بيان اينكه كشور ايران توانسته است موفقيت هاي بزرگي را در جهت مبارزه با معضل مواد مخدر در سطح بين المللي كسب كند به خبرنگار ايسكانيوز درخصوص تفاوت اعتياد زنان و مردان و همچنين ترك آنها از اعتياد به مواد مخدر گفت: زنان به دليل خصوصيات زنانگي در معرض خطرات بيشتري در مواجه با اعتياد قرار دارند به طوري كه سلامت و بهداشت جامعه بستگي به سلامت آنها دارد.
وي تصريح كرد: بر اساس تحقيقات به عمل آمده اگر زنان معتاد بخواهد ترك كنند راحتر و صحيح تر از مردان ترك مي كنند اما بايد گفت: در برخي از كشورها زنان معتاد كه سرپرست خانوارها هستند به دليل شرايطي كه ممكن است برايشان براي معرفي به مراكز اعتياد به وجود آيد متاسفانه مجال كمتري براي مراجعه به مراكز اعتياد و ترك پيدا مي كنند./07
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]