واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: غلامعلي حداد عادل:استهزاءكنندگان احزاب، حزب بازي را به بدترين شكل عملي ميكنندمركز مديريت انديشه و عمل در مجلس بايد تشكيل شود
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: اينكه به نماينده پول داده شود كه به فلان فرد راي بدهد يا ندهد و يا قانوني را تصويب كند يا نكند، خطري است كه بايد به خدا پناه برد. اين خطر اگر تا به حال به گوشمان نزده باشد در بيخ گوش ماست. اين خطر بالفعل شده و بالقوه هم است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، غلامعلي حداد عادل در اين همايش با بيان اينكه ميخواهم از تجربيات خود در مجالس ششم تا هشتم صحبت كنم، اظهار داشت: اداره كشور كار گروهي است و يك نفر نميتواند كشور را اداره كند. زيرا اين امر ممكن نيست و حتي امروز ناممكنتر از هميشه به نظر ميرسد.
وي افزود: اگر فردي بداند كه اداره كشور به چه ميزان گسترده و داراي ابعاد فراواني است، تصديق خواهد كرد كه براي اداره كشور يك جمعيت، جماعت و گروه بزرگي با تجربهها و تخصصهاي مختلف كه داراي ارتباط ارگانيك با هم هستند مورد نياز است.
حداد عادل با تاكيد مجدد بر اينكه اداره كشور به صورت گروهي امكان پذير است، تصريح كرد: اين گروه بايد بداند كه چه ميخواهد و براي نيل به اهدافش برنامه عملي و مديريت داشته باشد يعني نبايد انديشهها در كتاب باشد و براي اجراي انديشهها حركت و تلاش كند كه چنين كاري مستلزم وجود يك تشكل است كه نام آن را ميتوان حزب، سازمان و يا جمعيت و يا هر نام ديگري گذاشت.
وي خاطر نشان كرد: بدون چنين تشكلي نميتوان كار سياسي كرد و به مديريت كشور پرداخت.
حداد عادل تصريح كرد: براي اداره كشور نياز به تربيت نيرو داريم. در هر كاري بايد از خود پرسيد كه چقدر نيروي تربيت شده براي اين كار داريم. همانطور كه تربيت نيروي انساني يكي از اصول شهيد بهشتي بود و براي رسيدن به هر كاري سرمايه گذاري زيادي در تربيت نيرو ميكرد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه برخي افراد حزب را محكوم ميكنند و حزب بازي را با الفاظي به استهزاء ميگيرند، ادامه داد: اما در عمل همان افراد حزب بازي را به بدترين شكل عملي ميكنند كه اين عمل بارها ديده شده است.
حداد عادل با اشاره به اينكه داستان لزوم يا عدم لزوم حزب بايد يك روز تمام شود، گفت: اگر حزب نباشد كشور چگونه اداره ميشود و انتخابات مجلس چگونه برگزار خواهد شد؟ اگر فرض اين باشد كه همه ميخواهيم به انقلاب خدمت كنيم، در اصول اختلاف نظر نداريم و پيرو رهبري امام هستيم اما حزب نداريم به شهرهاي مختلف ميرويم تا ببينيم چه كسي آدم خوبي است و احتمال راي دادن مردم به آن بيشتر است. لذا با تلاش اين فرد را در ليست خود ميگذاريم.
وي افزود: عيب اين كار در اين است كه كلمه آدم خوب، خيلي كلي است و يك حرف سياسي نيست زيرا اين فرد خوب ممكن است براي كاري مناسب و براي كاري ديگر نامناسب باشد و اين فرد خوب ممكن است در منطقه خود با عنوان فردي نيكوكار شناخته شده باشد كه در همه راهپيماييها حضور داشته و جبهه هم رفته باشد اما به درد مجلس نخورد و تفكر قانونگذاري نداشته باشد.
وي با بيان اينكه اتفاقي كه در سي سال افتاد همين بود، ادامه داد: تجربه سي سال گذشته نشان داد كه به دليل فقدان احزاب سازمان يافته قدرتمند با اين مشكل مواجه بوديم كه در نتيجه آن، مجلسي مركب از آحاد افراد خوب تشكيل شد اما پيوند فكري و برنامهاي با يكديگر نداشتند و با همديگر هماهنگ نبودند اين واقعيت را در اداره مجلس هفتم لمس كردم.
حداد عادل با تاكيد بر اينكه نبايد در قانونگذاري منفعل بود، تصريح كرد: بايد براي صرف وقت مجلس برنامه داشته باشيم و همه نمايندگان مانند كوهنوردان با هم حركت كنند.
نماينده مجلس هشتم در ادامه يادآور شد: محتاج آن هستيم كه خارج از جلسات علني مجلس و كميسيونها، يك مركز مديريت انديشه و عمل وجود داشته باشد تا نه تنها ما را در مسائل داخلي و خارجي هماهنگ كند بلكه مجلس را براي آينده نگري نيز مجهز نمايد. در حال حاضر چنين چيزي وجود ندارد.
وي يادآور شد: وقتي يك نهاد بزرگ و موثر مانند مجلس به دليل فقدان اين مركز مديريت به صورت روزمره صرف ميشود و در مسير قانون برنامه حركت نميكنيم حتي در مسير قانون بودجه كه خودمان آن را تصويب كردهايم هم حركت نميكنيم و قانون بودجه با قانون برنامه ارتباط منطقي ندارد.
حدادعادل با اعتقاد بر اينكه در قانونگذاري و نظارت بايد موفق عمل كنيم، اظهار داشت: اينكه عدهاي از راه برسند كنار هم بنشينند مجلس نميشود و اينكه هر كه از راه ميرسد را دعوت ميكنيم، وزير شود درست نيست و اينگونه نميتوان كشور را اداره كرد.
حداد عادل با بيان اينكه امروز براي عقده گشايي و انتقاد از اين و آن نيامدهام، اظهار داشت: نبايد تجربههاي اشتباهات گذشته را تكرار كرد.
حداد عادل با اشاره به اينكه مومن از يك سوراخ دو بار گزيده نميشود، گفت: از يك سوراخ ده بار گزيده شدهايم و باز هم ميگوييم مومن هستيم.
وي بت شدن حزب را خطر بزرگي براي احزاب در جامعه عنوان كرد و گفت: اين كار باعث نوعي بتپرستي ميشود و ممكن است حزب جاي دين را بگيرد يعني بگويند هر كس عضو ما نباشد از ما نيست و هر حزبي كه اسمي غير ما دارد آن هم از ما نيست.
وي به اعضاي جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي توصيه كرد كه به سمتي حركت كنند تا حزب براي آنها بت نشود و افزود: آدمي ممكن است قبل از انقلاب به زندان رفته باشد و پس از انقلاب هم در جبهه اسير شده و انسان پاكي باشد ولي دانسته يا ناداسته اسير تعصبات حزبي باشد.
وي افزود: من اگر چنين چيزي را تجربه نكرده بودم، باور نميكردم. آدمهايي را ميشناسم كه خودم و شما پشت سر آنها نماز ميخوانيد اما خود يا دوستان نزديك آنها ذره بين در دست گرفته و به آدمها نگاه ميكنند.
حداد عادل افزود: آنها ميگويند فلاني تو چرا فلان آدم را در دفترت آوردي. من ميگويم اين فرد متدين و فهميده و داراي سلامت نفس است و تعصبات حزبي ندارد. ريشه كار و گرفتاري اين افراد در اين است كه فكر ميكنند فلان فرد عضو فلان جمعيت نيست و حدس ميزنند عضو بهمان جمعيت است. البته بنده و شما هم اگر عضو حزبي باشيم شايد به اين بيماري مبتلا شويم كه اگر شدت يابد به وضعي دچار ميشود كه اكنون در آنيم.
وي با طرح اين پرسش كه براي بهبود اين بيماري بايد علاجي كنيم، افزود: ايجاد حزب نبايد به معني نفي احزاب ديگر باشد و نبايد بغضي از ديگران در دل داشته باشيم. حزب را براي برنامهريزي، مديريت و سازماندهي تشكيل دهيم نه اينكه با حزب باندي تشكيل داده و پس از رسيدن به قدرت، افراد عضو و اطرافيان را بر سر كارهاي گوناگون بگذاريم و به آنها مقام دهيم و بگوييم ديروز فلان فرد در انتخابات براي من تلاش كرد و فلان آقا پول خرج كرد. بنابراين فردا حزب وام دار او است.
وي با تاكيد مجدد بر خطر بت شدن حزب تصريح كرد: در سي سال گذشته كمتر اتفاق افتاده است كه احزاب در چهره سازي سياسي نقش داشته باشند. نبايد وقتي تشكيلاتي را تاسيس ميكنيم از وجود حزب ديگر وحشت داشت و احساس تنگي جا كنيم كه بسيار بد است.
حداد عادل نسبت به وابستگي مالي احزاب هشدار داد و گفت: مهم است كه احزاب از كجا تامين مالي ميشوند و اين مساله نبايد آزادي را از آنها بگيرد و احزاب نبايد از بيت المال ارتزاق كنند كه اگر مراقب نباشيم ممكن است سر از جاهايي در بياوريم و اوضاع به قبل از انقلاب بازگردد.
وي تصريح كرد: اينكه به نماينده پول داده شود كه به فلان فرد راي بدهد يا ندهد و يا قانوني را تصويب كند يا نكند خطري است كه بايد به خدا پناه برد. اين خطر اگر تا به حال به گوشمان نزده باشد در بيخ گوش ماست. اين خطر بالفعل شده و بالقوه هم است.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با تاكيد بر اينكه حزب درختي نيست كه امروز بكاريد و فردا منتظر ميوه باشيد، اظهار داشت: ايجاد حزب واقعي صبر و تحمل ميخواهد و شتاب زدگي با كار حزبي ساز و كار نيست.
حداد عادل با انتقاد از احزابي كه تنها در زمان انتخابات تشكيل ميشود،گفت: فرداي انتخابات در مجلس در به در دنبال كساني هستيم كه يك روز راجع به طرحي فكر كرده باشند. اينها پيامد شتابزدگي و سطحي نگري است.
حداد عادل در پايان بر لزوم ممانعت از شتابزدگي تاكيد كرد و گفت: كساني هستند كه به كلي معتقدند حزب آفت بزرگي براي انقلاب است و تشكيل حزب و عضو بودن در آن از نظر برخي دوستان ضد ارزش تلقي ميشود. بنابراين بايد تكليف خود را روشن كنيم كه آيا واقعا نياز به حزب داريم يا خير و اگر آري، چگونه باشد و چگونه عمل كند.
«همايش جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي» صبح امروز با حضور حداد عادل، ابوترابي، زاكاني، سروري، فدايي، بوربور، نادران و جمعي از نمايندگان مجلس هشتم در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد.
پايان پيام
كد خبر: 454743
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]