واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تكرار/ گزارش كامل همايش "بسيج و رسانه" در مشهد
خبرگزاري فارس: روز گذشته همايش يكروزه "بسيج و رسانه" در مشهد مقدس برگزار شد كه شخصيتها و كارشناسان متعددي در اين نشست سخنراني كردند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس روز گذشته همايش يكروزه "بسيج و رسانه" در مشهد مقدس برگزار شد كه شخصيتها و كارشناسان متعددي در اين نشست سخنراني كردند.
*نوري: مرور رسالتهاي مشترك از اهداف نشست بسيج و رسانه است
علي اشرف نوري معاون روابط عمومي نيروي مقاومت بسيج در آغاز برگزاري ششمين نشست يك روزه بسيج و رسانه كه صبح ديروز پنجشنبه در مشهد مقدس آغاز به كار كرد، گفت: اميدوارم اين نشست گامي در راستاي تشكيل بسيج دهها ميليوني مدنظر امام راحل باشد.
نوري افزود: در نشستهاي گذشته سعي ما بيشتر آسيبشناسي تعامل بسيج و رسانه و نقاط ضعف آن در اطلاعرساني بوده است. در نشستهاي قبل فرصتي براي رسيدن به راهكارهاي عملي اين مشلات نبود و اميدواريم امسال اين هدف محقق شود.
وي با بيان اينكه هدف ديگر مرور رسالتهاي مشترك بسيج و رسانه است، اظهار داشت: بسيج و رسانه هر دو نهادهاي فرهنگي هستند و رسالتهاي مشترك زيادي دارند.
معاون روابط عمومي نيروي مقاومت هدف ديگر اين نشست را بهرهگيري از نظرات اصحاب رسانه در پيشبرد طرح تحول و پويايي نيروي مقاومت برشمرد و تصريح كرد: هدف آخر نيز تقدير و تشكر از فعالان رسانهاي است كه انصافا هم شايشته تقدير هستند.
نوري برنامههاي نشست را در دو بخش صبح و بعد از ظهر اينگونه تشريح كرد كه صبح امروز نشست عمومي و بهرهمندي از نظرات مديران رسانههاي مختلف برگزار ميشود و بعد از ظهر نيز چهار كميسيون كاري سيما، صدا، رسانههاي مكتوب و رسانههاي الكترونيك برگزار خواهد شد.
وي در پايان با اشاره به اينكه در آستانه هفته بسيج هستيم، اظهار اميدواري كرد كه اين نشست در راستاي تعالي هرچه بيشتر بسيج باشد.
*نبوي: بسيج به گستردهترين و با نفوذترين رسانهها در سطح جهان نياز دارد
مرتضي نبوي ظهر ديروز و در همايش بسيج و رسانه تصريح كرد: امروز نقش رسانهها در ثبات يا بيثباتي نظاميهاي سياسي انكارناپذير است و وحدت و امنيت ملي تحت تاثير رسانهها ميباشد.
وي ادامه داد: رسانهها در حال حاضر كاركرد امنيتي دارند و شبكه جهاني اينترنت براي آزادي اطلاعرساني و حتي تجارت هيچ حد و مرزي نميشناسد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام يكي از خطرات جهاني را در تسلط امپراتوري صهيونيسم بر رسانههاي پرقدرت جهان دانست و خاطر نشان كرد: رسانهها در زندگي روزمره، دين، فرهنگ، مردمسالاري، آموزش، اخلاق، اقتصاد، سياست، سنت، تجدد، سازمانهاي بينالمللي، منطقهاي و محلي نقش تاثيرگذاري دارند.
نبوي افزود: امروز گسترش رسانهها و شبكههاي جهاني ارتباطات را شاخصترين نشانههاي جهاني شدن معرفي ميكنند بنابراين اگر فكري ايدهاي و فرهنگي بخواهد جهاني شود و تاثيرگذار باشد بايد از طريق رسانهها منتقل شوند.
وي خاطر نشان كرد: ماموريت مشترك همه انبياء در رساندن پيام خدا به مردم بود و رسانهها هم بايد در جامعه امر تبليغ و رساندن اخبار را با بهترين شيوه، شفاف، رسا، صحيح و كامل به منتهاي مقصد مقصود برساند.
*محمدي: براي ترويج تفكر بسيجي بايد بسيج رسانه تشكل شود
حجتالاسلام محمدي نماينده ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج در ششمين نشست يكروزه بسيج و رسانه صبح ديروز در مشهد مقدس، گفت: از اشتراكات بسيج و رسانه اين است كه مخاطب هر دو مجموعه مردم هستند.
محمدي در ادامه از جمله مهمترين انتظارات امام، رهبري، مردم و بسيج از رسانه را شناختن دقيق و شناساندن خوب بسيج عنوان كرد و افزود: برخيها بسيج را صرفا يك تشكل نظامي ميدانند در حالي كه حضرت امام راحل 10 ماه قبل از آغاز جنگ دستور تشكيل بسيج را دادند و بعد از پايان جنگ نيز دستور تشكيل بسيج دانشجويي را صادر كرده و فرمودند كه اشتباه است كه تصور كنيم جنگ تمام شده است و ملت ما براي دفاع از آرمانهايش همواره آمادگيهاي لازم از جمله آمادگي نظامي داشته باشد.
وي ميدان نظامي را يكي از عرصههاي حضور بسيج عنوان و اظهار داشت: بسيج در عرصههاي مختلف فرهنگي، اخلاقي و اعتقادي نيز حضور دارد و در اين عرصه ابزار رسانه بسيار كارآمد است.
نماينده ولي فقيه در نيروي مقاومت آسيب ديگر نگاه به بسيج را اين دانست كه بسيج را فقط براي هنگام جنگ ضروري بدانيم و بيان داشت: بسيج بايد همواره در تمام عرصهها حضور داشته باشد و رسانهها بايد فرهنگ و تفكر بسيج را در جامعه ترويج كنند و اين كار ممكن نخواهد بود مگر با جريان سازي و نه اقدامات مقطعي و زودگذار بسيج در عرصههاي سياسي، سازندگي، فرهنگي و امنيتي در سراسر كشور حضور فعال دارد كه بايد به آنها پرداخته شود و رسانهها اين اقدامات و خدمات را تبيين و تبليغ كنند.
محمدي تربيت نيروهاي بسيجي در عرصه رسانه را از ديگر اقدامات لازم از سوي رسانهها و مديراني آنها دانست و ادامه داد: ايجاد ارتباط صحيح و منطقي بين مردم و بسيج را از ديگر اقداماتي دانست كه لازم است از سوي رسانهها انجام شود. همچنين رسانهها بايد به شان و منزلت بسيج و بسيجيان بپردازند و آن را تشريح و تبليغ كنند.
وي تصريح كرد: همچنين اصحاب رسانه بايد به اين جمله امام راحل به صورت علمي بپردازند كه اگر بسيج نبود دفاع از انقلاب و ارزشها ناتمام ميماند. همچنين رسانهها بايد در تبيين و ترويج فرهنگ و تفكر بسيجي تلاش بيشتري كنند و مشخصههاي آن را تبليغ نمايند و براي تحقق اين اهداف تشكيل بسيج رسانه لازم و ضروري است.
*سردار فرهادي: تفكر بسيج را نبايد در عنوان صرف "بسيج" منحصر كرد
سردار فرهادي معاون هماهنگكننده نيروي مقاومت بسيج به عنوان سخنران ششمين نشست يكروزه بسيج و رسانه صبح ديروز پنجشنبه در مشهد مقدس، گفت: بسيج هم يك رسانه است كه نفر به نفر و گوش به گوش فعاليت اطلاعرساني را انجام ميدهد. هم بسيج و هم رسانهها با افكار عمومي كار دارند.
فرهادي با اشاره به كلام مقام معظم رهبري كه بسيج بدنه فعال مردم است، افزود: هم بسيج و هم رسانه سرمايه مردم و نظام هستند و بايد منافع نظام را به هر نفع ديگري مقدم بدارند. هم بسيج و هم رسانه مديون انقلاب و شهدا هستند و بايد در راستاي تحقق اهداف آنها قدم بردارند، اگرچه رسانه وظيفه نظامي مستقيم ندارد، ولي براي دفاع بايد با ما همسو نبوده و جنگ رسانهاي يك نو هم نيست بلكه واقعيتي است كه بايد به آن به خوبي توجه شود در مردم آمادگي فكري ايجاد كنند.
وي اظهار داشت: بايد مولفههاي تفكر بسيجي توسط رسانهها بين مردم تبليغ شود. جهاد اكبر، جهاد كبير، جهاد افضل و جهاد اصغر چهار مولفه اصلي تفكر بسيجي هستند و حضرت امام جهاد اكبر را پايه تفكر بسيجي ميدانند و ميفرمايند كه اگر انسان خود را ساخته باشد ميتواند جامعه را بسازد. جهاد كبير هم جهاد فرهنگي و اعتقادي است.
معاون هماهنگكننده نيروي مقاومت چهار مولفه مذكور را در عرض هم عنوان و تصريح كرد: نبايد اينها چهار مرحله به نوبت اجرايي شوند بلكه بايد توامان مورد توجه و عمل قرار گيرند. جهاد افضل كه جهاد سياسي و تلاشي براي كسب قدرت در مقابل قدرتهاي باطل براي محقق كردن عدالت نيز بايد همزمان با جهاد اكبر و جهاد كبير مورد توجه و عمل قرار گيرد. جهاد اصغر كه مبارزه و آمادگي نظامي دفاعي است نيز مولفه ديگري است كه بايد توامان با مبارزه با نفس، مبارزه فرهنگي و مبارزه سياسي مورد توجه قرار گيرد.
فرهادي گفت: بايد در چنين نشستهايي با يكديگر همفكري كنيم و راهكارهاي اجرايي مناسبي براي عملياتي كردن چهار مولفه ذكر شده طراحي كنيم و موضوع بسيج را نبايد خاص و محدود و تحت عنوان صرف بسيج و دفاع مقدس ديد بلكه تفكر بسيج را بايد در همه عرصها ساري و جاري كرد.
*رجبيمعمار: بسيج بايد اصليترين مخاطب تبيين و ترويج "تفكر بسيجي" باشد
رجبي معمار مدير شبكه پنج سيما (شبكه تهران) به عنوان چهارمين سخنران ششمين نشست يكروزه بسيج و رسانه صبح ديروز پنجشنبه در مشهد مقدس، گفت: همه اذعان داريم كه بسيج شايد مقدسترين نهاد برآمده از انقلاب است كه در دل مردم جوشيد و همه احساس ميكنند در آن سهم دارند.
رجبي معمار افزود: بسيج هم سابقه پرافتخاري دارد و هم اهداف و آرماهاي بلندي دارد. اين براي يك نهاد اجتماعي خيلي مهم است كه آرمانهاي مشخص و مقبول اجتماعي داشته باشد. اينها فلسفه وجودي و بقاي بسيج هستند كه ما مسئولان رسانهها وظيفه تبيين و ترويج آنها را داريم.
وي با اشاره به اينكه عموم نهادهاي اجتماعي عمر موقت دارند و يا بعد از مدتي از بين ميروند و يا تعريف آنها حداقل براي بقا و در بخش اهداف تغيير اساسي ميكند، اظهار داشت: پرداختن به اين مسئله در عرصه رسانه خيلي مهم است و در اين عرصه نيز رقباي بزرگي داريم.
مدير شبكه تهران اظهار داشت: اينجاست كه بسيج به عنوان شجره طيبه و يك نهاد اجتماعي با كاركرد رسانهاي خود بايد هر روز يك رويش و نوآوري داشته باشد تا اهداف بلند خود را تبيين و ترويج كند، آن هم در فضاي رسانهاي كه كم از يك جنگ تمام عيار ندارد. بسيج بايد به عنوان يك رسانه همواره حرفهاي تازه براي گفتن داشته باشد.
رجبي معمار ادامه داد: بسيج با رسانهها نشستهاي مستمر داشته باشد و راهكارهاي عرضه درست تفكر بسيجي و فلسفه وجودي و فلسفه بقاي بسيج را تبيين كنند. امروز با توجه به اينكه بيش از 10 ميليون نفر بسيجي داريم كه عموم آنها جواناني هستند كه نياز به اين دارند كه فلسفه و تفكر بسيج براي آنها به خوبي تبيين و تقسيم شود و در اين مسير رسانه كارآمدترين ابزار است.
*دعايي: دشمن براي تخريب بسيج سرمايهگذاري كرده است
حجتالاسلام سيدمحمود دعايي مديرمسئول روزنامه اطلاعات در ششمين نشست يكروزه بسيج و رسانه صبح ديروز پنجشنبه در مشهد مقدس، گفت: در ابتداي انقلاب، ما روحانيون زير سايه قداست امام راحل، قداست و ارزش ديگري داشتيم كه اين قداست را به خوبي امانتداري نكرديم و نگران آن هستم كه اين مسئله براي بسيج نيز تكرار شود. هرچند نبايد نفوذ دشمن در بين روحانيون و تخريب وجه آنان را دست كم گرفت، اما بايد گفت كه روحانيون هم بيتقصير نبودند.
دعايي تصريح كرد: بسيج، بزرگترين توطئه عليه انقلاب را خنثي كرد و لذا دشمن براي تخريب آن سرمايهگذاري كرده است و اگر در مجموعهها از بسيج كه قداست و حرمت دارد مورد سوء استفاده قرار گيرد اين به تخريب بسيج منتج خواهد شد، ولي اگر بسيج خود را خدمتگزار ببيند و بسيجيها به ايثار و رفع نقاط ضعف ديگر افراد مجموعه بپردازند، اين باعث تقويت بسيج ميشود اما اگر وجه همت آنها انگشت گذاشتن به نقاط ضعف همكاران خود باشد و امثال اينها، اين به تخريب قداست بسيج منجر ميشود.
مديرمسئول روزنامه اطلاعات با بيان اينكه سعي كردهايم با رعايت بيطرفي و پرهيز از جنجال در روزنامه رضايت نظام را جلب كنيم، اظهار اميدواري كرد كه بتوانند اين رويه را ادامه دهند.
*محمديان: دشمن قصد تحريف اعتقادات ملت ايران را دارد
محمديان معاون طرح و برنامه معاونت صداي سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در ششمين نشست يك روزه بسيج و رسانه صبح ديروز پنجشنبه در مشهد مقدس، گفت: بسيج متعلق به همه مرمد و قشرهاي كشورمان است. امروز بحث انحرافات فكري در شئون مختلف جامعه ما را تهديد ميكند و در كنار همه مشكلات ديگري كه سخنرانان اين نشست بيان كردند به اضافه جنگ رسانهاي كه هدف آن ؟ افكار عمومي است بايد مورد توجه قرار گيرد.
محمديان افزود: دشمنان به اين نتيجه رسيدهاند كه اعتقادات ما را از بين نميتوانند ببرند و نميتوانند آنها را از ما بگيرند بلكه بايد اين اعتقادات را تحريف كنند تا به نتيجه برسند و ما رسانهها بايد وجه همت خود را به مقابله با اين انحرافات اختصاص دهيم. بايد با باز توليد محتوايي اعتقاداتمان و مباني و مولفههاي آن به مبارزه با تلاش دشمنان براي انحراف اعتقادي بپردازيم و در اين راه ما تمام توان خود را از ابزار كار رسانهاي تا نيروي انساني را در اختيار بسيج قرار دهيم و با همفكري كار كنيم.
*ملكيان: عملكرد نمايندگيهاي خبري خارجي كنترل ميشود
عليرضا ملكيان معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد اسلامي در ششمين نشست يكروزه بسيج و رسانه كه صبح ديروز پنجشنبه در مشهد مقدس آغاز به كار كرد، گفت: بسيج اگر رسانه و يا فرهنگ است كه هست، بايد در متن رسانه حضور يابد نه در حاشيه و فرهنگ بسيجي نيز بايد توسط خود بسيجيها در رسانهها ارائه شود.
ملكيان افزود: امروز به لطف خدا نيروهاي بسيجي در عرصههاي رسانهاي حضور پررنگ و موثري دارند و بخصوص در عرصه اينترنت نيروهاي مومن به نظام، حضور زيادي دارند.
وي ادامه داد: درباره انتقاد از حضور رسانههاي غربي در ايران و عدم امكان حضور نمايندگان رسانههاي ايران در غرب، بايد بگويم نظام ما بسته و كمونيستي نيست و امواج اطلاعرساني آزادانه به ايران وارد و خارج ميشوند.
معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد اظهار داشت: اينگونه نيست كه نمايندگان رسانههاي خارجي در ايران آزادانه هر كاري بخواهند، انجام دهند. خبرنگاران خارجي براي ورود به ايران كاملا با توجه به سوابق كاري و شخصي ارزيابي ميشوند و در داخل هم براي هر فعاليتي مجوز بايد بگيرند و حين انجام كار نيز تحت كنترل هستند و دستگاه (SNG) فرستنده نيز به هيچ وجه در اختيار ندارند و بايد از فرستندههاي سازمان صدا و سيما استفاده كنند.
ملكيان بيان داشت: براي تاسيس دفتر رسانههاي داخلي در خارج از كشور نيز ما از اين موضوع حمايت ميكنيم، اما خود رسانهها بايد قدم اول را بردارند تا ما نيز كمك كنيم.
انتهاي پيام/
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 484]