واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درهمايش آموزش وارتقاي آگاهي سرطان پستان عنوان شد: پيشگيري90 درصدي ازمرگ وميرناشي ازسرطان پستان با مراجعه زودهنگام به پزشك
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
دومين همايش آموزشي عمومي سرطان پستان با شعار «سرطان پستان، تشخيص زودرس، درمان موفق» با همكاري مجتمع تحقيقاتي - درماني بيماريهاي پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران برگزار شد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر مهدي حسينيان مدير كلينيك بيماريهاي پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران، گفت: مركز بيماريهاي پستان جهاد دانشگاهي در سال 75 به همت پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران راه اندازي شده و با بيش از يك دهه فعاليت و كسب تجربه گرانبها در زمينه پژوهش و به ثبت رساندن دهها مقاله تحقيقاتي در مجامع علمي بين المللي شناخته شده است.
وي افزود: ارائه خدمات درماني به بيش از 50 هزار نفر كه 40 درصد آنها از شهرستانهاي كشور هستند از افتخارات اين مركز است.
دكتر حسينيان ادامه داد: انجام پروژههاي غربالگري با همكاري مراكز معتبر دانشگاهي، ارائه يك پروتكل كامل درماني در بردارنده موارد پيشگيري، تشخيص، درمان و انجام تمام نيازهاي تشخيصي و درماني بيماران در مركز جزو فعاليتهاي مركز كلينيك بيماريهاي پستان است.
وي با اشاره به ساير فعاليتهاي كلينيك گفت: مشاوره هاي ژنتيك پزشكي در بالاترين سطح و ارائه خدمات مشاوره روانپزشكي براي بهبود كيفيت زندگي بيماران سرطاني در مركز بيماريهاي پستان جهت رفاه حال بيماران انجام مي شود.
وي تصريح كرد: حضور پزشكان فوق تخصص در زمينه انكولوژي و ژنتيك باعث شده كه اين مركز توانايي انجام تازههاي درمان را نيز داشته باشد.
دكتر حسينيان افزود: با توجه به شيوع بالاي سرطان پستان در جمعيت زنان ايراني و آمار بالاي مرگ و مير ناشي از اين سرطان، با برگزاري همايش آموزشي عمومي جهت اطلاع رساني مي توان از مرگ و مير ناشي از سرطان پستان پيشگيري و با تشخيص در مراحل اوليه آن را درمان كرد.
علائم بيماريهاي پستان
وي اظهار داشت: وجود درد شايعترين علت مراجعه به پزشك است و در اغلب موارد نه تنها نشانهاي از يك بيماري بدخيم نيست بلكه يك مورد طبيعي است كه خود به خود و يا با مصرف دارو بهبود مي يابد و تنها در 7 تا 10 درصد موارد وجود درد نشانه اي از علائم سرطان است كه براي كسب اطمينان بايد به پزشك مراجعه شود.
دكتر الفت بخش در خصوص ساير علايم گفت: ترشح از نوك پستانها يكي از علايم است ولي در 95 درصد دليل ترشح به علت بيماريهاي خوش خيم است.
وي ادامه داد: همچنين لمس توده توسط فرد و فرورفتگي نوك پستان از ديگر علايم سرطان پستان است.
عوامل خطر و روشهاي تشخيص اوليه
در ادامه دكتر نسرين علوي، جراح عمومي و عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران گفت: سرطان پستان به رشد غيرطبيعي بافت سلولهاي پستان اطلاق ميشود و از آنجا كه تومورهاي سرطاني خاصيت تهاجمي و پيشرفت به ساير نقاط بدن را دارند بايد به موقع تشخيص داده شوند.
وي افزود: براي تشخيص به موقع خودآزمايي ماهيانه پستان در روزهاي آخر قاعدگي، معاينه ساليانه توسط پزشك و انجام ماموگرافي بعد از 40 سالگي توصيه ميشود.
اين جراح پستان تصريح كرد: با رژيم غذايي كم چرب و كم نمك، فعاليت بدني روزانه، مصرف سبزيجات و ميوههاي تازه ميتوان تا حدي از اين بيماري پيشگيري كرد.
دكترعلوي تاكيد كرد: با مراجعه به موقع و به هنگام به پزشك، 90 درصد از مبتلايان به سرطان پستان بهبودي كامل مي يابند.
روشهاي تشخيصي و درمان
دكتر عصمت السادات هاشمي از جراحان كلينيك پستان و عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران نيز درباره روش هاي تشخيص گفت: ماموگرافي بهترين و مطمئنترين روش تشخيص توده سرطاني است و براي زنان بالاي 40 سال ماموگرافي ساليانه توصيه ميشود.
وي افزود: سونوگرافي برخلاف ماموگرافي مضرات اشعهاي ندارد و در فواصل كوتاه و در تشخيص ضايعات خوش خيم پستان از جمله كيست و فيبروآدنوم بسيار موثر است.
وي در ادامه تصريح كرد: در ساير موارد يا براي تكميل تشخيص و اطمينان خاطر و در برخي موارد جهت درمان از نمونه برداري سوزني، و واير استفاه مي شود. همچنين ام آر آي وسيله كمكي است كه در تشخيص به روش ماموگرافي يا اطمينان پزشك از باقي نبودن سلولهاي سرطاني انجام ميشود.
دكتر هاشمي افزود: در صورت تشخيص توده سرطاني از غدد لنفاوي زير بغل نيز نمونه برداري ميشود.
وي اظهار داشت: درمانهاي انجام شده در اين مركز همگام با درمان هاي جديد دنيا در جهت بهبود كيفيت زندگي و طول عمر بيماران مي باشد.
درمانهاي كمكي سرطان پستان
همچنين دكتر صفا نجفي آنكولوژيست و عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران به درمانهاي كمكي از جمله شيمي درماني، اشعه درماني و هورمون درماني اشاره كرد و گفت: بعد از انجام درمانهاي رايج و درمانهاي كمكي، مراجعه مكرر به پزشك معالج در سال اول هر 3 ماه و سال دوم و سوم هر 6 ماه و سال چهارم و پنجم هر سال ضروري است.
تاثير وراثت در سرطان پستان
دكتر كيوان مجيدزاده متخصص ژنتيك و عضو هيات علمي جهاددانشگاهي علوم پزشكي تهران نيز به جنبههاي ارثي بيماري اشاره كرد و افزود: تنها 15 درصد از سرطانهاي پستان ارثي هستند و مشاوره ژنتيك براي كساني كه در خانواده اعم از خانواده پدري يا مادري سابقه ابتلا به سرطان پستان را داشته باشند ضروري است.
وي گفت: با مشاوره به هنگام ژنتيك و تشخيص ژن سرطان مي توان از ابتلا فرد به سرطان پستان جلوگيري كرد.
روانپزشكي در مبتلايان به بيماري سرطان پستان
دكتر نويد خليلي، روانپزشك نيز با بيان اين كه افسردگي، استرس، اضطراب، اختلال در تصور فرد از بدن خود، تغيير احساس زنانگي، مشكلات روابط بين فردي، زناشويي عملكرد اجتماعي و نگراني از عدم كنترل روي بيماري از عمدهترين مشكلات روانشناختي مبتلايان به سرطان پستان است، هدف از انجام مشاوره و اقدامات حمايتي براي مبتلايان به سرطان پستان را افزايش كيفيت زندگي آنها دانست و گفت: اين حمايتها سبب مي شود مبتلايان به سرطان پستان حداكثر استفاده و بيشترين لذت را از زندگي خود داشته باشند.
عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران با بيان اين كه مسير كنار آمدن با بيماري را نمي توان به تنهايي پيمود، افزود: اين بيماران براي انطباق بهتر با شرايط موجود نيازمند همكاري و حمايت اعضاي خانواده خود به ويژه همسرانشان هستند.
در اين همايش كه گروه كثيري از بانوان در آن حضور داشتند، اعضاي هيات علمي اين مجتمع، علائم بيماريهاي پستان، اپيدميولوژي و عوامل خطر، روشهاي تشخيصي، جراحي، كموتراپي و هورمون تراپي و همچنين تاثير وراثت در سرطان پستان را با زباني ساده براي عموم بيان كردند.
همچنين تعدادي از حاضران در اين همايش در گفتگو با خبرنگار ايسنا، گسترش برگزاري اين نوع همايش ها در مناطق مختلف كشور، آگاهي بخشي اجتماعي به عموم بانوان در جهت جلوگيري از فقدان مادران به عنوان عضو مهم خانواده را خواستار شدند.
در ادامه اين همايش ميزگرد پرسش و پاسخ با حضور پزشكان اين مركز برگزار شد و حاضران با شركت در كارگاه آموزشي با روشهاي صحيح خودآزمايي پستان آشنا شدند.
شايان ذكر است، دومين همايش آموزش سرطان پستان با شعار «سرطان پستان، تشخيص زودرس، درمان موفق» با برگزاري جشن اميد ويژه مبتلايان به سرطان پستان كه توسط رهايي يافتگان از سرطان پستان برگزار شد به كار خود پايان داد.
اين جشن توسط گروه 40 نفري از بهبود يافتگان از سرطان پستان كه از 10 سال پيش در كلينيك بيماريهاي پستان جهاددانشگاهي تشكيل شده، برگزار شد تا با تشكيل گروه هاي همسان از بعد رواني تأثيرات مثبتي در روند بهبودي بيماران و كاهش استرسهاي ناشي از بيماري در آنان دارد.
در حاشيه اين همايش نيز تعدادي از بهبوديافتگان سرطان پستان، نمايشگاهي از آثار هنري خود را برگزار كردند.
انتهاي پيام
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]