واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نمره قبولي «يوسف» به روايت آمار
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: مركز تحقيقات صدا و سيما پس از پخش 12 قسمت از «يوسف پيامبر(ع)»، طي مصاحبه با 842 نفر از افراد 15 سال و بالاتر ساكن شهر تهران در خصوص اين سريال نظرسنجي به عمل آ ورده است كه نتايج آن نشان مي دهد 80 درصد پاسخگويان به نحوي بيننده اين قسمت ها بوده اند.
به گزارش گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" به نقل از سايت خبري سيما فيلم ، بر اساس اين نظر سنجي، 6/28 درصد پاسخگويان بيننده همه قسمت ها، 9/24 درصد بيننده بيشتر قسمت ها، 1/19 درصد بيننده بعضي قسمت ها بوده و 4/7 درصد نيز به ندرت اين سريال را تماشا كرده اند. اين نتايج همچنين نشان مي دهد كه 20 درصد پاسخگويان اصلا اين سريال را نديده اند.
اما مهم ترين دليل پاسخگويان براي تماشا نكردن «يوسف پيامبر(ع)» براي 6/53 درصد آنها نداشتن وقت، 1/13 درصد تماشا نكردن تلويزيون، 3/8 علاقه نداشتن به اين سريال، 1/7 درصد ساعت پخش نامناسب سريال، 2/4 درصد بي اطلاعي از پخش سريال، 8/1 درصد آگاهي از داستان سريال، 2/1 درصد تماشا كردن فيلم سينمايي حضرت يوسف در گذشته و 2/1 درصد نيز علاقه نداشتن به هيچ سريالي بوده است. اين در حالي است كه 5/9 درصد از پاسخگويان نيز به موارد پراكنده ديگري اشاره كرده اند.
در اين گزارش همچنين به «جذابيت داستان زندگي حضرت يوسف(ع)»، به عنوان مهم ترين دليل بينندگان براي تماشاي سريال«يوسف پيامبر(ع)» و با آماري در حدود 5/35 درصد اشاره شده است.
1/33 درصد بينندگان نيز علاقه داشتن به قصه هاي قرآني و 4/18 درصد آشنا شدن با پيام هاي اخلاقي و تربيتي زندگي يوسف پيامبر(ع) را به عنوان دلايل خود براي تماشاي اين سريال عنوان كرده اند.
از ديگر دلايل تماشاي اين سريال مي توان به سرگرمي و پركردن وقت با آمار3/7 درصد، عادت به تماشاي سريال هاي تلويزيوني 7/2 درصد و بازي خوب بازيگران 7/2 درصد اشاره كرد.
اين نظر سنجي همچنين در خصوص نظر بينندگان درباره ميزان موفقيت بازيگران سريال «يوسف پيامبر(ع)» در ايفاي نقش هاي خود آورده است كه 7/84 درصد بينندگان اظهار كرده اند بازيگران سريال در حد«زياد و خيلي زياد» در ايفاي نقش خود موفق هستند.
بر اساس نظر 6/23 درصد اين بينندگان، بازيگران در حد خيلي زياد موفق بوده و 1/61 درصد نيز گزينه زياد را براي ميزان موفقيت بازيگران انتخاب كرده اند. 2/12 درصد بينندگان نيز ميزان موفقيت بازيگران را كم و 2/2 درصد نيز خيلي كم ارزيابي كرده اند. 0/9 درصد نيز آنها را اصلا موفق ندانسته اند.
اين گزارش حاكي است، در ميان بينندگاني كه بازيگران سريال «يوسف پيامبر(ع)» را در حد «كم و خيلي كم» در ايفاي نقش خود موفق دانسته و يا اصلا موفق ندانسته اند (3/15 درصد بينندگان)، 8/57 درصد بازيگر نقش كودكي حضرت يوسف (ايمان خسروي) و 5/22 درصد بازيگر نقش حضرت يعقوب (محمود پاك نيت) را در ايفاي نقش هاي خود موفق ندانسته اند.7/15 درصد اين آمار به بازيگر نقش زليخا (كتايون رياحي)، 8/9 درصد به بازيگر نقش پوتيفار (جعفر دهقان)، 9/5 درصد به بازيگر نقش مشاور عزيز مصر (علي طالب لو)، 2 درصد به بازيگر نقش نديمه زليخا (مهوش صبركن)، 2 درصد به بازيگر نقش فرشته وحي حضرت يوسف (اردلان شجاع كاوه)، 2 درصد تمام بازيگران، 1 درصد بازيگر نقش فرشته مرگ (فرج الله سلحشور)، و 8/10 درصد نيز به ساير موارد به عنوان بازيگران ناموفق اشاره كرده اند. در اين خصوص همچنين 9/2 درصد نيز گزينه «نمي دانم» را برگزيده اند.
بر اساس اين گزارش، همچنين در ميان رويدادهاي مختلفي كه طي 12 قسمت از سريال به آنها پرداخته شده، كمترين ميزان آشنايي بينندگان از پخش سريال، مربوط به رويداد «شناساندن مصر به حضرت يوسف توسط هونيفر» بوده است. به گونه اي كه 6/80 درصد از بينندگان قبل از تماشاي سريال «يوسف پيامبر(ع)» در حد « كم و اصلا» با اين رويداد آشنا بوده و بعد از تماشاي سريال، ميزان آشنايي اين گروه به 5/84 درصد در حد «زياد» رسيده است. 80 درصد از بينندگان نيز قبل از پخش سريال با رويداد «واگذاري سرپرستي حضرت يوسف به عمه اش فائقه به مدت 4 سال» در حد «كم و اصلا» آشنا بوده اند كه ميزان آشنايي اين گروه پس از تماشاي سريال به 85 درصد در حد «زياد» رسيده است.
از ديگر موارد مهم مطرح شده در اين نظرسنجي در خصوص آشنايي بينندگان با رويدادهاي خاص اين سريال مي توان به معرفي لاوي به عنوان يكي از برادران حامي حضرت يوسف، معجزات زمان به دنيا آمدن حضرت يوسف (بارش باران در هنگام تولد و آتش گرفتن معبد)، ديدار حضرت خضر(ع) و يكي از ملائكه با حضرت يوسف در هنگام قرار گرفتن ايشان در چاه، شيرين شدن آب چاه در هنگام رسيدن كاروانيان جهت نجات حضرت يوسف، خواب حضرت يعقوب (ع) درباره دريده شدن بچه اي توسط گرگ ها، واگذاري آموزش حضرت يوسف (ع) به زليخا، خريده شدن حضرت يوسف (ع) توسط عزيز مصر براي زليخا و به چاه انداختن حضرت يوسف به تحريك برادرش يهودا اشاره كرد.
از ديگر موارد عنوان شده در اين نظرسنجي مي توان به ميزان اطلاع بينندگان از دوران كودكي و نوجواني زندگي حضرت يوسف (ع) قبل از تماشاي اين سريال اشاره كرد كه 2/39 درصد آنها در حد «زياد و خيلي زياد» و 8/60 درصد در حد «كم و خيلي كم» از آن مطلع بوده و يا «اصلا» مطلع نبوده اند.
ازميان بينندگاني كه به نحوي از زندگي حضرت يوسف(ع) در دوران كودكي و نوجواني اطلاع داشته اند(9/94 درصد كل بينندگان)، 8/79 درصد اظهار كرده اند دانسته هاي آنان در مورد زندگي حضرت يوسف در دوران كودكي و نوجواني با آنچه در سريال نشان داده شده است، در حد «زياد و خيلي زياد» انطباق دارد و در مقابل 2/20 درصد از آنان ميزان انطباق دانسته هايشان با آنچه در سريال نمايش داده شده است را در حد «كم، خيلي كم و اصلا» دانسته اند.
بر اين اساس، بينندگاني كه ميزان تطابق اطلاعات شان با داستان زندگي حضرت يوسف (ع) را در حد «كم، خيلي كم و اصلا» دانسته اند، مهم ترين موارد عدم انطباق را «شيرين شدن آب چاه در هنگام رسيدن كاروانيان جهت نجات حضرت يوسف (ع)»(5/8 درصد)، «واگذاري مسؤوليت آموزش حضرت يوسف به زليخا»(4/5 درصد)،«ملاقات حضرت يوسف با حضرت خضر در چاه»(7/4 درصد)و «واگذاري سرپرستي حضرت يوسف به عمه اش فائقه» (7/4 درصد) برشمرده و همچنين 6/25 درصد از بينندگان در اين خصوص، نظري نداشته اند.
اين نظر سنجي همچنين نشان مي دهد كه از نظر 2/70 درصد بينندگان، سريال «يوسف پيامبر(ع)» در معرفي و شناساندن حضرت يعقوب(ع) به عنوان يك پيامبر و از نظر 6/77 درصد در معرفي ايشان به عنوان پدر و همسري كه مسووليت سرپرستي خانواده را به عهده دارد، در حد «زياد و خيلي زياد» موفق بوده است.
مهم ترين پيام دوازده قسمت اين سريال از نظر بينندگان «بيان داستان زندگي حضرت يوسف» با آمار (1/9 درصد) بوده است. از ديگر پيام هاي ارائه شده مي توان به موارد زير اشاره كرد:«معرفي حسادت به عنوان يك رذيلت اخلاقي»(9/8 درصد)،«صبر و شكيبايي داشتن در هنگام مشكلات»(8/7 درصد)،«توكل داشتن به خدا»(6/6 درصد)،« آشنا كردن بينندگان با زندگاني پيامبران»(1/5 درصد)، و گزينه «نمي دانم»(3/18 درصد) اشاره كرد.
نظرسنجي مركز تحقيقات مي افزايد كه 2/93 درصد بينندگان اظهار كرده اند در سريال «يوسف پيامبر»(ع) به مفاهيم اعتقادي (مانند توكل بر خدا، صبر داشتن در هنگام مشكلات و تسليم بودن در برابر مقدرات الهي و پيامدهاي حسادت و ...)در حد «زياد و خيلي زياد» پرداخته شده است.
بر اساس اين گزارش، ميزان رضايت مردم از موسيقي سريال 6/75 درصد در حد «زياد و خيلي زياد»، 8/16 درصد در حد«كم و خيلي كم» بوده است و 5/2 درصد بينندگان نيز موسيقي سريال را نپسنديده اند.
آمار رضايت بينندگان در زمينه تيتراژ ابتدايي سريال نيز نشان مي دهد كه 2/74 درصد در «زياد و خيلي زياد»، 3/16 درصد در حد«كم و خيلي كم»، آن را پسنديده و 1/3 درصد نيز «اصلا» آن را نپسنديده اند.
مهم ترين نقطه قوت سريال حضرت يوسف (ع) از نظر بينندگان با آمار 8/20 درصد مربوط به «بازي خوب بازيگران» بوده است و پس از آن 4/10 درصد بينندگان «نشان دادن زندگي حضرت يوسف(ع)»، 6/8 درصد «آموزنده بودن»، 1/7 درصد «جذابيت سريال»، 2/6 درصد «دكور زيبا» و موارد ديگر بوده است كه در اين ميان 6/22 درصد بينندگان نيز گزينه «نمي دانم» را برگزيده اند.
همچنين «انتخاب بازيگران نقش هاي كودكي و نوجواني حضرت يوسف (ع)» با آمار 1/9 درصد به عنوان يكي از مهم ترين نقطه ضعف هاي سريال انتخاب شده است. از ديگر نقطه ضعف هاي اشاره شده مي توان به «انتخاب بازيگران (به غير از بازيگران نقش حضرت يوسف)» با آمار 3/8 درصد، «پرداختن به حواشي زندگي حضرت يوسف» 6/1 درصد، «كارگرداني و تصوير برداري سريال» 5/1 درصد، «غيرواقعي بودن داستان سريال»
3/1درصد و همچنين موارد ديگر اشاره كرد. 6/38 درصد بينندگان نيز معتقدند كه اين سريال هيچ نقطه ضعفي ندارد.
اين نظر سنجي مي افزايد كه 4/94 درصد بينندگان در حد «زياد و خيلي زياد» علاقه مندند قسمت هاي بعدي سريال «يوسف پيامبر(ع)» را تماشا كنند.
همچنين از نظر 7/31 درصد بينندگان، سريال حضرت يوسف(ع)«هم سطح ساير سريال هاي ديني و تاريخي تلويزيون» و از نظر 7/30 درصد آنان «اين سريال بهتر از ساير سريال هاي ديني و تاريخي» بوده است.
همچنين 7/30 درصد نيز معتقدند ساير سريال هاي ديني و تاريخي تلويزيون بهتر از سريال «حضرت يوسف (ع)» بوده است.
در ادامه اين نظرسنجي آمده است كه 4/91 درصد بينندگان در حد «خيلي زياد و زياد» و 3/8 درصد بينندگان در حد «كم و خيلي كم» از سريال «يوسف پيامبر(ع)» رضايت داشته اند. 3/0 درصد نيز « اصلا » از سريال راضي نبوده اند.
به طور كلي، آمار مركز تحقيقات نشان مي دهد كه ميانگين نمره بينندگان به «سريال يوسف» 7/17 از 20 بوده است.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]