واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: داودي در اجلاس نخستوزيران سازمان همكاري شانگهاي: *ايران از ايده كلوپ انرژي حمايت ميكند *فعاليت اين سازمان نويدبخش آيندهاي درخشان براي ملتهاي منطقه است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
معاون اول رييسجمهور صبح پنجشنبه در سخناني در اجلاس نخست وزيران سازمان همكاري شانگهاي در آستانه، پايتخت قزاقستان گفت: ايران معتقد است اعضاي سازمان همكاري شانگهاي با برخورداري از ظرفيتها و فرصتهاي وسيع همكاريهاي چند جانبه و همچنين موقعيت مهم ژئوپليتيك و ژئواكنوميك ميتوانند از طريق تشريك مساعي و همانديشي با يكديگر نويد بخش آيندهاي روشن براي ملتهاي منطقه باشند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن كامل سخنان دكتر پرويز داودي در اين اجلاس به اين شرح است:
« بسمالله الرحمن الرحيم
جناب آقاي كريم ماسيماف، نخست وزير محترم جمهوري قزاقستان و رييس محترم اجلاس، نخست وزيران محترم كشورهاي عضو سازمان
خانمها و آقايان
از اين كه بار ديگر در جمع نخستوزيران و مقامات ارشد كشورهاي عضو سازمان همكاري شانگهاي در شهر زيباي آستانه حضور مييابم، بسيار خرسندم. ابتدا لازم ميدانم از استقبال و پذيرايي گرم و برنامهريزي خوب دولت جمهوري قزاقستان در برگزاري اين اجلاس مهم تشكر و قدرداني نمايم. اميدوارم اين اجلاس نتايج و دستاوردهاي خوبي در جهت تقويت صلح و ثبات منطقهيي و جهاني داشته باشد.
جمهوري اسلامي ايران در راستاي سياست راهبردي و اصولي خود مبني بر گسترش و تقويت همكاريهاي منطقهيي و چند جانبه با كشورهاي آسيايي و تشكلهاي منطقهيي تلاشهاي مستمري را در جهت تقويت همكاري و تعامل با سازمان به عمل آورده است.
معتقديم اعضاي سازمان همكاري شانگهاي با برخورداري از ظرفيتها و فرصتهاي وسيع همكاريهاي چند جانبه و همچنين موقعيت مهم ژئوپليتيك و ژئواكنوميك ميتوانند از طريق تشريك مساعي و همانديشي با يكديگر نويد بخش آيندهاي روشن براي ملتهاي منطقه باشند. ضمن آنكه اين قابليتها، سازمان را در برابر چالشهاي مختلف سياسي، امنيتي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي مقاوم و فعال ميكند.
عاليجنابان:
حضار گرامي:
مايلم به برخي توانمنديهاي جمهوري اسلامي ايران كه ميتواند نقش موثري در جهت تحقق و نيل به مقاصد و اهداف والاي سازمان همكاري شانگهاي ايفاء كند، اشاره گذراني داشته باشيم: قبل از آن لازم است واقعه تأسفآور زلزله پاكستان را به دولت و ملت پاكستان تسليت بگويم.
ـ برخورداري از امنيت ـ رشد و شكوفايي اقتصادي و رفاه و عدالت؛
ـ برخورداري از مزيت نسبي انرژي (نفت و گاز) و امكان بهرهگيري كشورهاي عضو از اين فرصت؛
ـ بهرهمندي از مزيت پيوستگي جغرافيايي، تاريخي و فرهنگي با كشورهاي آسيايي مركزي و كشورهاي عضو؛
ـ برخورداري از زمينههاي فرهنگي غني كه ميتواند مانع از رشد افراطگرايي در منطقه شود كه قدرتهاي فرامنطقهيي به دليل شكست سياستهاي سلطهطلبانه خود به دنبال تشديد اين نوع افراطگرايي در منطقه هستند؛
ـ وجود مزيتهاي حمل و نقلي و جغرافيايي به واسطه همسايگي و همجواري با دو حوزه آبي دريايي خزر و خليج فارس و امكان بهرهگيري كشورهاي عضو از قلمرو ايران براي انتقال كالا و انرژي به بازارهاي جهاني؛
ـ برخورداري از سطح مقبول و روبه رشد دانش فني و ارائه خدمات؛
اين كه در پرتو دستاوردها و نتايج مثبت نشست سال گذشته سران سازمان در بيشكك و اجلاس اخير سران در شهر دوشنبه، ابتكارات و تحركاتي با هدف تقويت همكاريها و تعميق تعامل بين دولتهاي عضو و ناظر در حوزههاي گوناگون به ويژه همكاريهاي اقتصادي نظير اجلاس اخير وزيران بازرگاني كشورهاي عضو و نشست آتي وزيران راه و همچنين همكاريهاي امنيتي و اطلاعاتي نظير اجلاس اخير مقامات اطلاعاتي كشورهاي عضو صورت گرفته است كه به نوبه خود ارزشمند و نويدبخش است. در اين ارتباط جمهوري اسلامي ايران از ايده كلوپ انرژي حمايت ميكند.
در پرتو رويكرد جديد سازمان مبني بر تقويت و گسترش همكاري با اعضاي ناظر، جمهوري اسلامي ايران انتظار دارد:
الف ـ اين روند استمرار و تحكيم يابد و از رهگذر آن با تعيين گروههاي كاري ويژه مشترك، ساز و كارهاي مشخص و در مقابل سودمند براي اجراي برنامههاي همكاريهاي راهبردي و چندجانبه و تقويت پيوندها بين دولتهاي عضو و ناظر تعيين شود.
ب ـ به منظور تقويت همكاريهاي اقتصادي، مناسب است كه پروژهها و برنامههاي همكاريهاي راهبردي و چندجانبه بين اعضاء و كشورهاي ناظر مبادله شود.
ج ـ با در نظر داشت اهميت جذب منابع مالي كشورهاي عضو براي توسعه اقتصادي و رفاه اجتماعي مردم منطقه، اميدواريم موقعيت و ظرفيتهاي اعضاي ناظر براي مشاركت در برنامههاي صندوق توسعه سازمان مورد توجه قرار گرفته و مدنظر قرار گيرد.
دـ با عنايت به چشمانداز توليد و مصرف انرژي در بين كشورهاي عضو و ناظر، ضروري است راهبردهاي ملي اعضاء و ناظران در اين حوزه همسو شود و تعامل و همكاريهاي نزديك و بيشتري بين كشورهاي توليدكننده و مصرفكننده عضو و ناظر سازمان به منظور تعيين رهيافتهاي مشترك و در مقابل سودمند برقرار شود. پيشنهادات جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشور دارنده ذخاير عظيم انرژي نفت و گاز، در امور سوخت و انرژي ميتواند راهگشا باشد.
هـ ـ با توجه به موقعيت ژئواستراتژيك ايران به عنوان كشوري كه داراي بازاري وسيع بوده و موقعيت ترانزيتي ويژهاي را داراست توصيه ميشود تعامل بيشتر اعضاء با جمهوري اسلامي ايران در حوزه حمل و نقل را ميطلبد.
و ـ با توجه به ويژگيهاي گفته شده و موقعيتهاي ممتاز اقتصادي و سياسي كشورها، حضور و عضويت ايران در كنسرسيوم بانكي اعضاء ميتواند هزينههاي روابط اقتصادي را كاهش و حجم روابط را افزايش دهد.
ز ـ به منظور مقابله با افراطگرايي و تروريسم كور در منطقه، جمهوري اسلامي ايران آمادگي توسعه همكاريهاي فرهنگي با كشورهاي عضو سازمان را دارد.
ح ـ خشكسالي و بحران غذا همكاري اعضا براي رفع آن انتظار است. همچنين بايستي در مورد آسيبهاي سوء بحران مالي كشورهاي جهان و كاهش اثرات آن بر روي كشورهاي عضو سازمان تدابير لازم اتخاذ شود. جمهوري اسلامي ايران براي تبديل اين تهديد به فرصت و براي گسترش همكاريهاي لازم در اين زمينه آمادگي كامل دارد.
حضار محترم؛
در پايان ضمن تشكر مجدد از جناب آقاي ماسيماف، نخستوزير محترم جمهوري قزاقستان و همكارانشان به خاطر ميهماننوازي صميمانه و برنامهريزي خوب براي برگزاري اين نشست باشكوه، براي ايشان و سازمان همكاري شانگهاي و همه ملتهاي منطقه آرزوي موفقيت، كاميابي و سربلندي دارم و بار ديگر تأكيد ميكنم كه جمهوري اسلامي ايران با توجه به موقعيت استراتژيك خود در منطقه و با تكيه بر ظرفيتها و امكانات سياسي، اقتصادي و فرهنگي خود آمادگي دارد همكاريهاي خود را با سازمان همكاري شانگهاي و كشورهاي عضو آن گسترش و تعميق بخشد.
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته»
انتهاي پيام
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]