واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تحول در تجارت با رويكرد الكترونيك
سرويس اقتصادي ---- سومين كنفرانس بينالمللي تجارت الكترونيك كه با رويكرد بر كشورهاي در حال توسعه، هفته قبل در اصفهان برگزار شده بود، خواستار ساماندهي فعاليتها و راهبري كلان توسعه تجارت الكترونيك در منطقه شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي اطلاعات اين كنفرانس كه از نظر بينالمللي اهميت ويژهاي دارد طي 2 روز با حضور كارشناسان ارشد اقتصادي از كشورهاي منطقه، مقامات و مسئولان اقتصادي ايران و به رياست رئيس دانشگاه اصفهان در هتل عباسي برگزار شد.
دكتر علي صنايعي دبيركل كنفرانس در گفتگو با خبرنگار اقتصادي اطلاعات بيانيه كنفرانس فوق را تشريح كرد.
وي گفت: سومين كنفرانس بينالمللي تجارت الكترونيك با حضور معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، مديران عامل بانكهاي دولتي و خصوصي، روساي بورس و مديران ارشد بيمه، دستاندركاران اقتصادي و نيز اساتيد دانشگاهي و دانشجويان طي روزهاي اول و دوم آبان در هتل عباسي اصفهان برگزار شد.
وي افزود: بسياري از اقتصاددانان، متخصصان و آيندهنگران براين عقيدهاند كه انقلابي مشابه انقلاب صنعتي به وقوع پيوسته است كه جهان را وارد عصر اطلاعات ساخته و بسياري از جنبههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي حيات بشر را دست خوش تحولي عميق نموده است. انقلاب اينترنت تاثير مهمي بر تجارت و سيستمهاي اطلاعاتي گذاشته و اين تحول، تجارت را مجبور به تغيير رفتار نسبت به گذشته كرده است. اين تغييرات باعث به وجود آمدن نيازمنديهاي جديد در سيستمهاي اطلاعاتي شده است.
به گفته وي تجارت الكترونيكي در حال ورود به عصر جديدي است كه در آن تعداد زيادي از اشخاص مصرفكننده در شبكه حضور دارند، محتواي آن از حيطه مبادله دادههاي مربوط به سفارش دادن يا قبول سفارش فراتر رفته است. به طوري كه امروزه اثرات اجتماعي وب دو(0.2 (web. در حوزه تجارت الكترونيكي به انواع ابزارها و ساز و كارهاي مطرح در اين حوزه توجه دارد. پيادهسازي كامل تجارت الكترونيكي در سطح تجارت داخلي و خارجي با استفاده از ابزارها و استانداردهاي بينالمللي و با عنايت به فرهنگ ايراني و اسلامي در بستري امن به گونهاي خواهد بود كه هر شخص (حقيقي يا حقوقي) با هراندازهاي از كسب و كار بتواند در هر زمان و در هر مكان با مشاركت در آن به رونق اقتصادي كشور و افزايش بهرهوري كمك نمايد.
به طور خلاصه، تجارت الكترونيكي، كشور را در بهرهبرداري از پتانسيلهاي ويژهاي كه در زمينههاي منابع، ژئوپولتيك، جمعيت و نيروي كار جوان و هوشمند دارد، ياري ميكند و به گسترش مبادلات ميانجامد. تا آنجايي كه پيشبيني ميشود حجم مبادلات الكترونيكي خرده فروشي تا سال 2010 بالغ بر 300 ميليارد دلار برسد. تجارت الكترونيكي به توزيع برابر فرصتها، حركت به سمت اقتصاد دانايي محور، بهبود ساختارها، سالمسازي فعاليتها، شفافيت و بهرهوري اجتماعي ميانجامد.
دكتر صنايعي اضافه كرد: سومين كنفرانس بينالمللي تجارت الكترونيك با رويكرد به كشورهاي در حال توسعه با همكاري دانشگاه اصفهان، گروه پژوهشي ITM، و با حمايت وزارت بازرگاني، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و مشاركت گسترده مراكز علمي ---- پژوهشي و دانشگاههاي كشور از يك طرف و شش دانشگاه بينالمللي و خارجي از 4 قاره جهان از سوي ديگر و همچنين بخشهاي خصوصي از جمله بانكها، بيمهها و صنايع برتر كشور نظير گروه خودروسازي سايپا برگزار شد. در اين كنفرانس بالغ بر 500 مقاله از طريق سايت كنفرانس دريافت شد كه از بين آنها بيش از 150 مقاله چاپ شده است.
قطعنامه كنفرانس
دكتر علي صنايعي سپس متن قطعنامه كنفرانس بينالمللي تجارت الكترونيك در اصفهان را چنين عنوان كرد:قطعنامه سومين كنفرانس
بين المللي تجارت الكترونيك كه در اصفهان با حضور معاون وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات كشور و جمع كثيري از كارشناسان ارشد و مدير عاملان بانكهاي كشور و بيمه ايران و اساتيد دانشگاههاي كشور و اساتيد بينالمللي از دانشگاههاي آمريكا و امارات متحده عربي و آفريقاي جنوبي و مالزي و برخي از اعضاي كميسيون تجارت الكترونيك كشور برگزار گرديد به شرح زير ميباشد:
1- تاكيد بر تعريف راهبردهاي كلان توسعه تجارت الكترونيكي و ساماندهي فعاليتهاي عملياتي در قالب راهبردهاي مذكور
2- اجراي بانكداري متمركز Core banking در بانكهاي دولتي و خصوصي و همچنين استفاده از پتانسيلهاي فناوريهاي نو در ساماندهي تسهيلات بانكي و بازار پولي جهت تكميل پروژه برنامه جامع توسعه تجارت الكترونيك كشور
3- توسعه و تكميل پروژههاي خريدهاي اينترنتي در سامانههاي شهري و بين شهري و همچنين خدمات توريسم الكترونيكي ( نظير خدمات هتلداري ) و عوارض شهرداري و ساير سامانههاي دولتي و خصوصي
4- توجه و تاكيد بيشتر به توسعه فرهنگ تجارت الكترونيك در كشور و تاكيد بيشتر بر فلسفه فناوريهاي نوين بالاخص IT و كسب و كار الكترونيك به طور خاص
5- توسعه و تكميل پروژههاي بيمه الكترونيكي به عنوان ضامن اجرايي كسب و كار و تجارت الكترونيك ( به طور خاص در سطح دانشگاهها و مراكز علميكشور )
6- توسعه و تكميل زير ساختهاي مورد نياز بازار سرمايه ايران (به عنوان يكي از پشتوانههاي اصلي صنايع كشور در طي برنامه چهارم و پنجم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور) جهت تسهيل فرايندهاي مربوط به جريان سرمايه در كشور
7- تمركز فعاليتهاي تحقيقاتي و اجرايي در بخش خصوصي و دولتي در راستاي ساماندهي و هدايت برنامههاي توسعه ي تجارت الكترونيكي B2B
8- تاكيد بيشتر بر توسعه و اجراي كارت هوشمند كالاهاي اساسي جهت كاهش هزينهها و ساماندهي يارانههاي اقتصادي
9- ارايه راهبردهاي وب( 2 2 ( Web و توسعه فناوري در كشور با نگاه به وب 3( 3 ( Web در طول برنامه توسعه پنجم كشور
10- پياده سازي E-logistics در جهت ارتقاء زنجيره ي تامين (به خصوص در صنايع خودروسازي كشور) با استفاده از فناوري EDI ، RFID و ساير فناوريهاي نوين
11- تاكيد بيش از پيش بر توسعه نظام ملي طبقه بندي و خدمات شناسه ي كالا و خدمات ( ايران كد ) جهت ارتقاء بهره وري زنجيره تامين در بخش خصوصي و دولتي
12- تاكيد بيشتر بر آموزش شخص سازي و توسعه فرهنگ توليد و مصرف كالاها و خدمات سفارشي( (Customized مبتني بر فناوريهاي نوين ( به خصوص فناوري اطلاعات )
13- مقرر شد با توجه به تفاهم نامه موجود بين دانشگاه اصفهان و دانشگاه USM مالزي و قبول ميزباني و مشاركت براي برگزاري چهارمين كنفرانس بين المللي تجارت الكترونيك، اين كنفرانس در آبان ماه سال 1388 در شهر Penang مالزي با مديريت مشترك دانشگاه اصفهان و مالزي و حمايت سازمان توسعه صنعتي ملل متحد((UNIDO برگزار گردد.
پنجشنبه 9 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]