تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834917319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

.:: دیــابت ، پایههای اصلی پیشگیری، درمان و کنترل ::.


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اصولا یکی از اصلیترین پایههای درمان دیابت، تغییر روش زندگی است. یعنی بیمار دیابتی که تا دیروز چربی زیاد مصرف میکرده و سیگار میکشیده باید تغذیهاش را مراعات کرده و سیگارش را ترک کند.

یکی از موارد تغییر روش زندگی در افراد دیابتی ورزش و افزایش فعالیتهای روزانه است البته با زندگی امروزی خیلی نمیتوان از بیمار دیابتی انتظار داشت که به راحتی ورزش را به برنامه و عادات زندگیاش اضافه کند چون بالاخره زندگی امروزی ماشینی شده است مثلا برای عوض کردن کانال تلویزیون که تا 20، 30 سال قبل باید فرد بلند میشد و میرفت جلوی تلویزیون، امروز دستگاه کنترل از راه دوری ساخته شده که عدم تحرک را به ما القا میکند اما ورزش در بیماران دیابتی کمی با بقیه فرق دارد.

اگرچه ورزش چه در افراد دیابتی و چه در افراد سالم باعث سلامت میشود اما فواید ورزش در افراد دیابتی به مراتب بیشتر است. توصیه میشود که در هفته 150 دقیقه ورزش برای سلامت لازم و کافی است. یا به عبارتی پنج روز در هفته، روزی 30 دقیقه. حتی گفته میشود که لازم نیست این 30 دقیقه پشت سر هم باشد. یعنی بیمار دیابتی میتواند در سه فرصت جدا از هم مثلا صبح و بعد از ظهر و شب، یک مسافت را به مدت 5 دقیقه برود و 5 دقیقه برگردد. به همین سادگی میتوان ورزش را وارد برنامه روزانه کرد. برای این برنامه ورزشی هیچ بهانهای وجود ندارد چون نه خرجی دارد نه خیلی زمان نیاز دارد.

اینکه میگوییم ورزش در دیابت بسیار مفیدتر از سایرین است، به این دلیل است که ثابت شده ورزش اثری دقیقا مشابه انسولین روی قند خون دارد. به این ترتیب که ورزش با همان مکانیسم انسولین باعث وارد شدن گلوکز به سلولهای عضلانی بدن شده و میزان قند خون را کم میکند. جالب هم اینجاست که اثر هر بار ورزش کردن تا حدود 24 ساعت روی قند خون میماند بنابراین ورزش یکی از پایههای اصلی درمان و کنترل دیابت است.

حتی ثابت شده که ورزش در پیشگیری از ابتلا به دیابت موثر است. در تحقیقات گستردهای در بیست و چند مرکز تحقیقاتی آمریکا، دانشمندان عدهای از افراد دارای شرایط پر خطر برای ابتلا به دیابت را که هنوز دیابتی نشده بودند، به دو گروه تقسیم کردند. به یک گروه پیشاپیش متفورمین تجویز کرده و به گروه دیگر هفتهای 150 دقیقه ورزش تجویز کردند. سپس دریافتند، متفورمین حدود 30 درصد از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند. درحالی که ورزش حدود 50 درصد از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند بنابراین ورزش یکی از پایههای پیشگیری از دیابت در افرادی است که احتمال ابتلا به دیابت در آنها بیشتر از سایرین است.

:: نشانههای دیابت در بزرگسالان و کودکان

گروه سلامت جام جم آنلاین: دیابت یا بیماری قند نوعی اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است. در حقیقت در این بیماری، بدن بیمار انسولین تولید نمیكند (دیابت نوع یك) یا اینكه انسولین موجود در بدن قادر نیست وظیفه خود را به درستی انجام دهد(دیابت نوع دو).

انسولین هورمونی است كه توسط سلولهای بتا در پانكراس ترشح میشود و قادر است كه گلوكز را از خون گرفته و قند لازم برای سوخت و ساز بدن را به سلولها برساند و در نتیجه انرژی لازم سلولها را فراهم كند.

چنانچه قند موجود در خون نتواند وارد سلولها شود، قند خون افزایش مییابد. در نتیجه وظیفه اصلی انسولین كاهش قند خون است. دیابت نیز دارای انواع مختلفی است. دیابت نوع یك، دیابت نوع دو، دیابت بارداری و دیابت به علل متفرقه.

:: دیابت نوع یك یا دیابت وابسته به انسولین

به رغم اینكه دیابت نوع یك ممكن است برای تمام سنین پیش آید، اما معمولاً در میان كودكان و نوجوانان بیشتر شایع است. برای همین در گذشته به آن دیابت دوره نوجوانی یا دیابت دوره كودكی نیز گفته میشد. 10 تا 15 درصد كل موارد دیابت، دیابت نوع یك میباشد. در این بیماری بدن توانایی تولید انسولین كافی را از دست میدهد. روش درمانی آن نیز تزریق انسولین یا استفاده از پمپ انسولین و كنترل دائمی قند خون است.

با بروز دیابت نوع یك در میان كودكان، بدن كودك دیگر انسولین تولید نكرده و شما باید این انسولین را توسط تزریق جایگزین كنید. تشخیص این نوع دیابت در ابتدا ناخوشایند و تلخ خواهد بود. ولی بالاخره شما و كودكتان (بسته به سن وسالش) باید تزریق انسولین، شمارش واحد كربوهیدرات و روش كنترل قند خون را بیاموزید.

دانستن این نكته مهم است كه با درمان و پیگیری مناسب، كودك مبتلا به دیابت نوع یك میتواند زندگی طولانی و سالمی داشته باشد.

:: علائم بیماری دیابت

شروع دیابت نوع یك بسیار ناگهانی و ناراحتكننده است، و علائم آن در كودكان معمولاً سریع و طی چند هفته بروز میكند. این علائم شامل موارد زیر است:

1. افزایش عطش و تكرر ادرار 2. گرسنگی شدید و دائم 3. كاهش وزن ناگهانی 4. خستگی مفرط و تاری دید

اگر هر كدام از این علائم را در كودكتان مشاهده كردید، حتماً و بدون فوت وقت به پزشك مراجعه كنید.

:: عوامل بروز بیماری دیابت

تاكنون علت دقیقی برای ابتلا به این بیماری مشخص نشده است، اما مواردی مانند عوامل وراثتی و ژنتیكی میتوانند در بروز بیماری مؤثر باشند.

سابقه خانوادگی به این معناست؛ هر فردی كه والدین یا خواهر و برادرش دیابت نوع یك داشته است، امكان مبتلا شدنش به این بیماری نسبتاً بیشتر است.

همچنین باید بدانیم حضور برخی از انواع ژنها (عامل ژنتیك) در ابتلا به دیابت نوع یك موثر خواهند بود.

با وجود تحقیقات گسترده در مورد دیابت نوع یك، متاسفانه هنوز راهحلی قطعی برای پیشگیری از آن ارائه نشده است.

:: رژیم غذایی

توجه به مقدار كربوهیدراتی كه یك فرد مبتلا به دیابت در هر وعده غذایی مصرف میكند اهمیت دارد. پس با آموزش در مورد شمارش كربوهیدراتها، باید مصرف آنها را به طور دقیق انجام دهند. همچنین افراد مبتلا به دیابت نوع یك باید در زمان معین و با توجه به انسولین تزریقی غذای خود را مصرف كنند.








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن