واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: داودي در اجلاس اعضاي شانگهاي در آستانه پيشنهاد كرد؛ تشكيل كارگروه كاري مشترك بين اعضاي شانگهاي وكشورهاي ناظر
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
معاون اول رييس جمهوري در سخناني در اجلاس نخست وزيران سازمان همكاري هاي شانگهاي در آستانه پايتخت قزاقستان پيشنهادات مهم جمهوري اسلامي ايران براي تعميق و گسترش همكاري هاي كشورهاي عضو و ناظر سازمان همكاري هاي شانگهاي را ارايه كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز داودي در سخنان خود دراين اجلاس گفت: جمهوري اسلامي اين در راستاي سياست راهبردي و اصولي خود مبني بر گسترش و تقويت همكاري منطقه اي و چند جانبه با كشورهاي آسيايي و تشكل هاي منطقه اي تلاش هاي مستمري را در جهت تقويت همكاري و تعامل با سازمان بعمل آورده است.
وي تصريح كرد: معتقديم اعضاي سازمان همكاري شانگهاي با برخوداري از ظرفيت ها و فرصت هاي وسيع همكاري هاي چند جانبه و همچنين موقعيت مهم ژئوپليتيك و ژئواكونوميك مي توانند از طريق تشريك مساعي و هم انديشي با يكديگر نويد بخش آينده اي روشن براي ملت هاي منطقه باشند. ضمن آنكه اين قابليت ها سازمان را در برابر چالش هاي مختلف سياسي امنيتي اجتماعي و فرهنگي مقاوم و فعال مي كند.
معاون اول رييس جمهوري گفت: بر اين اساس جمهوري اسلامي ايران در چارچوب اصول اهداف مندرج در منشور و بعنوان يك عضو وظيفه خود مي داند تا تلاش هاي همه جانبه و روزافزون خود را براي مشاركت و همكاري بيشتر با سازمان ادامه دهد و اميدوار است سازمان همكاري شانگهاي نيز بتواند پاسخ به خواست كشورهاي عضو ناظر و تامين بهينه ساز و كارهاي لازم همكاري و تعامل به صورت موثري تري ايفاي نقش كند.
وي با اشاره به برخي توانمندي هاي جمهوري اسلامي ايران كه مي تواند نقش موثري در جهت تحقق و نيل به مقاصد و اهداف والاي سازمان همكاري شانگهاي ايفا كند، گفت: برخورداري از امنيت، رشد و شكوفايي اقتصادي و رفاه و عدالت، برخورداري از مزيت نسبي انرژي (نفت و گاز) و امكان بهره گيري كشورهاي عضو از اين فرصت از جمله اين توانمندي ها است.
داودي بهره مندي از وضعيت پيوستگي جغرافيايي، تاريخي و فرهنگي با كشورهاي آسياي مركزي و كشورها عضو، برخورداري از زمينه هاي فرهنگي غني كه مي تواند از رشد افراط گرايي در منطقه جلوگيري كند كه البته قدرت هاي فرامنطقه اي بدليل شكست سياست هاي سلطه طلبانه خود به دنبال تشديد اين نوع افراط گرايي در منطقه هستند، وجود مزيت هاي حمل ونقلي و جغرافيايي به واسطه همسايگي و همجواري با دو حوزه آبي و درياي خزر و خليج فارس و امكان بهره گيري كشورهاي عضو از قلمرو ايران براي انتقال كالا و انرژي به بازارهاي جهاني و برخورداري از سطح مقبول و رو به رشد دانش فني و ارايه خدمات در جهت توسعه و رشد اقتصادي و اجتماعي كشورهاي عضو را از ديگر توانمندي هاي جمهوري اسلامي ايران ذكر كرد.
معاون اول رييس جمهوري خاطرنشان كرد: اينك در پرتو دستاوردها و نتايج مثبت نشست سال گذشته سران سازمان در بيشكك و اجلاس اخير سران در شهر دوشنبه ابتكارات و تحركاتي با هدف تقويت همكاري ها و تعميق تعامل بين دولت ها عضو اصلي و ناظر در حوزه هاي گوناگون به ويژه همكاري هاي اقتصادي نظير اجلاس اخير وزيران بازرگاني كشورهاي عضو و نشست آتي وزيران راه در پكن و همچنين همكاري هاي امنيتي و اطلاعاتي نظير اجلاس اخير مقامات اطلاعاتي كشورعاي عضو صورت گرفته، به نوبه خود ارزشمند و نويد بخش است.
به گفته داودي، در پرتو رويكرد جديد سازمان مبني بر تقويت و گسترش همكاري با اعضاي ناظر، جمهوري اسلامي ايران انتظار دارد، اين روند استمرار و تحكيم يابد و از رهگذر آن با تعيين گروه هاي كاري ويژه مشترك سازوكارهاي مشخص و متقابلا سودمند براي اجراي همكاري هاي چند جانبه و تقويت پيوندها بين دولت هاي عضو تعيين شود.
وي ادامه داد: با در نظر داشت اهميت جذب منابع مالي كشورهاي عضو براي توسعه اقتصادي و رفاه اجتماعي مردم منطقه اميداوريم موفقيت و ظرفيت هاي اعضاي ناظر براي مشاركت دربرنامه هاي صندوق توسعه سازمان مورد توجه قرار گرفته و همچنين براي رسيدن به يك نظام مالي مستقل طرح ايجاد بانك مشترك بين اعضا و كشورهاي ناظر مد نظر قرار گيرد.
معاون اول رييس جمهوري همچنين گفت: با عنايت به چشم انداز توليد و مصرف انرژي در بين كشورهاي عضو ناظر ضروري است راهبردهاي ملي اعضاي و ناظرين در اين حوزه همسو گردد و تعامل و همكاري هاي نزديك و بيشتري بين كشورهاي توليد كننده و مصرف كننده عضو و ناظر سازمان به منظور تعيين رهيافت هاي مشترك و متقابلا سودمند بر قرار شود.
وي تاكيد كرد: در اين راستا انتظار دارد پيشنهادات جمهوري اسلامي ايران به عنوان دارنده ذخاير عظيم انرژي نفت وگاز در امور سوخت و انرژي مورد توجه ويژه سازمان قرار گيرد.
داودي افزود: با توجه به موقعيت ژئواستراتژيك ايران به عنوان كشوري كه داراي بازاري وسيع بوده و موقعيت ترانزيتي را داراست توصيه مي شود تعامل بيشتر اعضا با جمهوري اسلامي ايران در حوزه حمل و نقل در دستور سازمان قرار گيرد.
وي تصريح كرد: با توجه به ويژگيهاي گفته شده و موقعيت ممتاز اقتصادي و سياسي كشورها توصيه مي شود كه گسترش و تعميق همكاري هاي اقتصادي اعضا با جمهوري اسلامي ايران در دستور كار سازمان قرار گيرد. حضور و عضويت ايران در كنسرسيوم بانكي اعضا مي تواند هزينه هاي اقتصادي را كاهش و حجم روابط را افزايش دهد.
معاون اول رييس جمهوري، گفت: به منظور مقابله با افراط گرايي و تروريسم كور در منطقه جمهوري اسلامي ايران آمادگي توسعه همكاري هاي فرهنگي با كشورهاي عضو سازمان را دارد.
وي تصريح كرد: به منظور شناخت بيشتر ملل كشورهاي عضو از يكديگر و بسط همكاري هاي اجتماعي فرهنگي تعامل بيشتري بين متصديان امر به ويژه در حوزه گردشگري برقرار و توافقات لازم در اين خصوص به عمل آيد.
معاون اول رييس جمهوري تاكيد كرد كه جمهوري اسلامي ايران با توجه به موقعيت استراتژيك خود درمنطقه و با تكيه بر ظرفيت ها و امكانات سياسي اقتصادي و فرهنگي خود آمادگي دارد همكاري هاي خود را باسازمان همكاري شانگهاي و كشورهاي عضو آن گسترش و تعميق بخشد.
وي با اشاره به بحران مالي در غرب، اظهار داشت: اين بحران آثار سويي بر كشورهاي منطقه دارد و ضرورت دارد راهكارهاي راهبردي براي تبديل كردن اين تهديدات به فرصت ارايه شود.
معاون اول رييس جمهوري آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي همكاري هاي لازم در اين زمينه اعلام كرد.
معاون اول رييس جمهوري در پايان سخنان خود همچنين وقوع زلزله در كشور پاكستان را به دولت و ملت اين كشور تسليت گفت و براي بازماندگان اين حادثه آرزوي سلامتي و صبر كرد.
انتهاي پيام
پنجشنبه 9 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]