واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اقتصاد - اين ده برند
اقتصاد - اين ده برند
كوكاكولا، بزرگترين توليدكننده نوشابههاي غيرالكلي در جهان، پرارزشترين برند جهان است.اين براي سومين سال پياپي است كه كوكاكولا عنوان تاپبرند جهان را به خود اختصاص ميدهد و همچنان در صدر ليست 100 تايي برترين برندهاي دنيا ايستادهاست. ارزش اين برند ۶۷ ميليارد دلار آمريكا (بيش از درآمد ايران از محل فروش نفت با احتساب هر بشكه نفت ۷۰ دلار) عنوان شده است كه يك رقم افسانهاي براي يك نام تجاري به شمار ميآيد. كوكاكولا در حالي اين مقام را به دست آورده است كه نزديك به ۵۲۵ ميليون دلار از ارزش برندش نسبت به پارسال كاسته شده است. اما كاهش ارزش بقيه برندها به دنبال كاهش رشد اقتصادي جهان باعث شده تا كسي نتواند جايگاه نخست فهرست بهترين برندها را از چنگ كوكاكولا خارج كند. اين كاهش ۵۲۵ ميليون دلاري برند براي كوكاكولا به دليل از دست دادن سهم بازار در هندوستان اتفاق افتاده است. اعتراض چند ماهه هندوها به شركت كوكاكولا باعث شد تا اين برند ارزش خود را كاهش يافتهتر از قبل ببيند، بازار نوشابههاي غيرالكلي در هند يك بازار ۲/۲ ميليارد دلاري است كه نزديك به نيمي از آن در دست كوكاكولا قرار داشت، پس از اعتراضهاي پراكنده و گاه متشكل اكنون اين سهم بازار روز به روز در حال كاهش يافتن است. اين اعتراضها در پي آن رخ داد كه دادگاه عالي هند خواستار افشاي فرمول توليد ماده اوليه كوكاكولا شد، اما كوكاكولا آن را غيرممكن خواند. اين فرمول همان راز بزرگي است كه كوكاكولا را به بزرگترين برند جهان تبديل كرده است. رتبه دوم را غول سختافزاري ايبيام از آن خود كردهاست و با فاصلهاي اندك از اين برند مشهور قديمي، غول نرمافزاري دنيا، مايكروسافت ايستاده، اين دو برند در سال 2008 جاي خود را در اين فهرست با يكديگر عوض كردهاند و ايبيام توانسته با جاگذاشتن مايكروسافت در رتبه دوم بايستد. برند مايكروسافت نيز همانند كوكاكولا كاهش ارزش داشته است. تحليلگران اعتقاد دارند كه بخش زيادي از ارزش اين برند به دليل عملكرد نهچندان مطلوب در عرضه به موقع ويندوز ويستا كاسته شده است. اما جايگاه چهارم به جنرال الكتريك رسيد كه سال گذشته نيز در همين جايگاه جاخوش كردهبود، اين شركت كه زماني توسط توماس اديسون مرحوم پايهگذاري شد اينك دامنه فعاليتش از توليد اجاق تا ارائه خدمات كارت اعتباري را شامل ميشود، ارزش برند جياي يا جنرال الكتريك نزديك به 49 ميليارد دلار تخمين زده ميشود. رتبه پنجم صد برند برتر دنيا در سال 2008 به شركت مشهور نوكيا رسيده است، مشهورترين برند تلفنهاي موبايل يعني شركت نوكيا در ميان ۱۰ برند برتر سال، بيشترين ترقي را از نظر قيمت داشته است. در تشريح دلايل موفقيت اين سازنده گوشي تلفن همراه فنلاندي ميتوان به عواملي چون كاهش قيمتها و عرضه گسترده گوشيهاي اقتصادي و كمقيمت اشاره كرد. همچنين موقعيتهاي بازاريابي اين شركت در كنار افزايش تنوع مدل و رنگ از ديگر دلايل افزايش قيمت برند نوكيا است، كه سرانجام اين موفقيتها باعث شد تا رتبه اين شركت در جدول برندهاي برتر تغيير كرده و نوكيا امسال از رتبه ششم به رتبه پنجم ارتقا يابد. رتبه ششم به آسيا تعلق دارد و كشور ژاپن با خودروي تويوتا توانسته اين مكان را به دست آورد، اين برند سال گذشته يك پله پايينتر را از آن خود كرده بود كه با اين ارتقاي رتبه توانست روند رو به رشد خود در اين فهرست را ادامه دهد. تويوتا در سال 2006 در جايگاه نهم قرار داشت.
شركت اينتل رتبه هفتم فهرست و رستورانهاي زنجيرهاي مكدونالد، در رده هشتم قرار گرفتهاند.
ارزش اين برند غذايي ۲۷ ميليارد و ۵۰۱ ميليون دلار اعلام شده است. موفقيت يك غذاي جديد از مرغ در اين شركت از مهمترين دلايل افزايش قيمت برند مكدونالد عنوان شده است.
در جايگاه نهم اين فهرست كمپاني دوست داشتني والتديزني قرار گرفته، كمپاني ديزني اگرچه به دنبال موفقيت چند فيلم و بازي رايانهاي اخير خود توانسته بر قيمت برند خود اضافه كند.
آخرين جايگاه فهرست ۱۰برند برتر سال به شركت گوگل تعلق دارد كه با 10 پله صعود نسبت به پارسال از رتبه بيستم، خود را به رتبه دهم رساندهاست كه پيش از اين در اختيار مرسدس بنز بود.
بعد از گوگل بزرگترين جهش در اين فهرست متعلق به شركت اپل بود كه توانست با 9 رده صعود در جايگاه بيستوچهارم اين فهرست جاخوش كند.
در بين 100 برند با ارزش جهان نام 12 خودروساز به چشم ميخورد و در ميان آنها، تويوتا با ارزش برند 050/34 ميليارد دلار رتبه ششم را به دست آورده است.
مرسدس بنز با رتبه 11، بيامو با رتبه 13، هوندا با رتبه20، فورد با رتبه 49، هارلي ديويدسون با رتبه 50، فولكسواگن با رتبه 53، آئودي با رتبه 67، هيونداي موتور با رتبه 72، پورشه با رتبه 75، لكسوس با رتبه 90 و فيات با رتبه 93 ديگر شركتهاي خودروسازي قرار گرفته در اين ليست هستند. نكته جالب اين جاست كه شركتهاي مطرحي مانند جنرالموتورز، كرايسلر و نيسان موتور نتوانستهاند، هيچ جايگاهي در اين ليست بهدست آورند.
از ديگر شركتهاي توليدي و صنعتي قابل اعتنا در اين ليست ميتوان به ژيلت با رتبه 14، مالبورو با رتبه 18، سوني با رتبه 25، پپسي با رتبه 26، نايك با رتبه 29، نستله با رتبه 63، كاترپيلار با رتبه 68، آديداس با رتبه 70، رولكس با رتبه 71، پاناسونيك با رتبه 78 و موتورلا با رتبه 87 اشاره كرد.
شركتها آمريكايي بيشترين سهم را در ليست با بيش از 50 برند به خود اختصاص دادهاند. در اين ليست برندهايي از كشورهاي ژاپن، فنلاند، آلمان، فرانسه، كرهجنوبي، سوئد، انگلستان، سوئيس، هلند، ايتاليا، كانادا و اسپانيا نيز به چشم ميخورند.
پنجشنبه 9 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]